Parga
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 82 83 84 ... 745 746 747   >
Üzenet
  Andra | #42929 Üzenet | 2007-08-27 15:41:29 | Re:
Vio!

annyi sok hasonló történt. Pl. a fotóim közt is, amikor írtam, hogy nem tudom kik vannak a képen.
Fotózni akartam az átjárót, aztán a kis kék pólós elkaptam az idõsebbik férfit és beálltak a gép elé, mintha ezer éve ismernénk egymást. icon_biggrin.gif
Nem tudtam nem nevetni rajta, annyira spontán volt az egész és annyira aranyos.
Nem is tudom, hogy mikor nevettem ennyit, mint most Pargan.
A gyerkõcöm már azt mondta, hogy szerinte nekem elég lenne csak annyit mondani, hogy kötözött zeller és én azon is nevetnék.
Ahogy ezt kimondta, már nevettem is... icon_redface.gif icon_lol.gif icon_lol.gif
  Wéreb | #42937 Üzenet | 2007-08-27 19:46:08 | Válasz a #42927. hsz-ra Előzmény #42927
Andra!
Én is többször megnéztem már a fotóidat (ezt abból is láthatod, hogy a képekhez nem egy idõben írkáltam valami megjegyzést, kérdést), mivel nagyon tetszenek, és már szívesen lennék én is ott. Még két hét és remélhetõleg már úton leszünk ilyenkor (remélem, addigra már nem okoznak gondot a tûzesetek Görögországban sehol sem). Most olvastam el a beszámolódat, ez is jól sikerült, ebbõl is merítettem tudnivalókat. Egy kicsit azért aggódom, hogy mindig meg kell mászni a hegyet, hogy a városka centrumába mehessünk esténként, mert biztosan nem fogok a szobában dekkolni. Más út nincs is, hogy az esti sétát megtegyük? Arra az ösvényre (amit Trompostól tudtál meg) én is kiváncsi vagyok, ami a strandra vezet, magyarázd el légy szíves nekünk is. Ali pasa várába, mint írod este mentetek (Trompos javaslatára), gondolom mivel ilyenkor már nincs olyan nagyon meleg, vagy másért? Nem szemrehányásként, de még nem nyilatkoztál egy régebbi kérdésemre, miszerint a Sakishoz mennyire van olyan bolt, ahol legalább a friss kenyeret megvehetnénk. Remélem nem kell ilyenkor is hegyet mászni. Vagy egész hétre kell motort bérelnünk? Sokszor említed, hogy sok pénz kell, vagy többet kellett volna vinnetek. Ha nem indiszkrét, Ti mennyit vittetek, vagy mennyit kellett volna vinnetek? Egy fórumon azt olvastam, hogy 600 euróval ezért már ki lehet jönni. Elnézést, hogy ennyi kérdésem van, de ahogy fogy az idõ az indulásig, úgy nincs olyan perc, hogy ne az utazásra gondolnék. Nem baj, hogy foglalkoztatlak?
  Wéreb | #42939 Üzenet | 2007-08-27 19:52:20 | Válasz a #42899. hsz-ra Előzmény #42899
Anikó! Mi szeptember 10-én indulunk Pargara, Sakisban fogunk lakni. Ha jól veszem ki akkor Ti még ott lesztek. Lehet, hogy találkozunk is. Jó lenne összefutni. Nagyon tetszett, az, ahogy Andra és Trompos is találkoztak, és váltottak egy pár infót.
  Urbia | #42940 Üzenet | 2007-08-27 20:02:40 | Válasz a #42929. hsz-ra Előzmény #42929
Szia Andra!
Üdv itthon. Kíváncsi voltam, hogy Te is úgy kezded majd a beszámolót, hogy irány vissza! Nem kellett csalódnom. Eddigi nyaralásaim alkalmával elõször éreztem azt, hogy itt minden egyben volt, igaz felejthetetlen nyaralás. Nagyon szépek lettek a fényképek, és élveztem a beszámolót.
  Busaianiko | #42941 Üzenet | 2007-08-27 20:03:03 | Válasz a #42929. hsz-ra Előzmény #42929
Andra! Jópofák ezek a kis történetek, remélem nekem is lesznek hasonlóak! Bár az "õslényeseket" kihagynám!.. icon_lol.gif icon_lol.gif
Tudod, mondtam az autóban még van egy hely!!! Ha úgy gondolnád....
Vagy inkább ne fájdítsam a szivedet, igaz?
  Urbia | #42942 Üzenet | 2007-08-27 20:05:56 |
Anikó!
Ahogy elnéztem a képeket a Sakis-ról, szerintem egy pillanatig nem kell aggódni a Siren kész csarnok volt ehhez képest. Mivel ti is autóval mentek, nem számít, hogy több, mint 1 km a centrum.
  Busaianiko | #42943 Üzenet | 2007-08-27 20:06:36 | Válasz a #42939. hsz-ra Előzmény #42939
Szia Wéreb! Igen 10-én még ott leszünk, bár mi a Sirenben fogunk lakni. Egyenlõre fogalmam sincs egyik szállásról sem, hogy merre van, de szivesen találkozom veled, ha sikerül összehozni, bár 11-én, amikor ti odaértek, mi már épp indulóban leszünk, és mivel nem egy szálláson leszünk, nem tudom hogy oldhatnánk meg?! icon_lol.gif
Még azt sem tudom mikor fogunk elindulni onnan. Most úgy beszéltük meg, hogy korán elindulunk, mert Makrigialosra még be akarunk majd menni, de ha nagyon megszeretünk ott, akkor lehet, hogy még azt a napot is ott töltenénk, nem tudom egyenlõre.
Ha gondolod telefonszámot cserélhetünk priviben, és esetleg akkor tudunk beszélni a lehetõségrõl. icon_lol.gif
  Busaianiko | #42944 Üzenet | 2007-08-27 20:08:15 | Válasz a #42942. hsz-ra Előzmény #42942
Köszi Urbia! Igen, én is úgy láttam, hogy a Siren sokkal nagyobb, csak az az egy aggaszt, hogy a 3-ast még nem láttam sehol, hogy mitõl kell félnem!!!
Ti a városba kocsival jártatok be? Otthagytátok valahol a szélén, és onnan gyalog, vagy hogy oldottátok meg?
Van még valami infót, ami úgy gondolod hasznos lehet? Megköszönném, ha valamit még írsz nekem, aminek hasznát vennénk esetleg!! icon_lol.gif
  Wéreb | #42948 Üzenet | 2007-08-27 20:36:42 |
Anikó!
Lehet hogy béna vagyok, szerettem volna pü-et küldeni telefonszámommal, de a szöveg megírása után a küldésre kattintva nem sikerült, mit kell tennem?
  Busaianiko | #42951 Üzenet | 2007-08-27 21:03:45 | Válasz a #42948. hsz-ra Előzmény #42948
Wéreb! Nem tudom mi lehet a baj. Megpróbálom én is, és majd kiderül. icon_surprised.gif
  Busaianiko | #42952 Üzenet | 2007-08-27 21:06:48 | Válasz a #42948. hsz-ra Előzmény #42948
Wéreb! Nekem sikerült elküldeni. A hozzászólásoknál van a pü gomb, megnyomod, szöveget írsz, és elküld. Tárgyat kell írni, mert akkor nem küldi el.
Próbáld meg még egyszer, de ha nem sikerül, semmi gond, küldd át sms-ben a számomra a tiédet!
icon_lol.gif
  Wéreb | #42957 Üzenet | 2007-08-27 21:39:36 |
Anikó! Közben már sikerült, mivel h.apci is segített ebben.
  Urbia | #42980 Üzenet | 2007-08-28 07:40:20 | Válasz a #42944. hsz-ra Előzmény #42944
Szia Anikó!
Most látom, hogy mennyire közel van a várva várt pillanat. Biztos vagyok benne, ha véletlenül a hármast kapjátok nem tetszik biztosítanak másik apartmant, a tulajdonos nagyon korrekt emberke, bár az activity-t be kellett vetnünk, mert a görög tudásom = a kalimera-val.
Mi esténként autóval jártunk le, mivel a kisebbik fiam még csak most 7 éves nem akartuk az egésznapos kirándulások után túráztatni. Volt, hogy elindultunk reggel 9-kor "otthonról" este még kolbászoltunk Pargaban és 1/2 1-re értünk haza, na ilyenkor jól jött, hogy autóval mentünk le. Igaz csak a város széléig jutottunk, a fõúton parkoltunk, általában 9 után nem volt parkoló. Városba vezetõ úton jobb és bal oldalt lehet parkolni, a kanyarnál viszont vigyázzatok, mert onnan viszik rendszeresen az autókat.
  Trompos | #42984 Üzenet | 2007-08-28 08:08:42 | Válasz a #42937. hsz-ra Előzmény #42937
Helló Wéreb!

Mikor megjöttem Pargáról leírtam pár alapvetõ árat: gyros 2, tea 1.5 l-es 2.4-3.2, görög sali 4-5, kenyér 0.9-1.1, fánk 1.2-1.5, fél l kakaó 1.8 eu körül vannak! icon_sad.gif icon_smile.gif icon_smile.gif De lehet keresni kicsit olcsóbb üzletet is talán a városon kivül biztos! icon_smile.gif Ha kirándulni mentünk akkor a bevásárló super markettekben jóval olcsóbb termékekkel találkoztunk pl 1l-es kakaó 1 eu tea 1.3 eu icon_lol.gif icon_lol.gif
A Sakis-hoz 3 percre van az elsõ bolt, ami mellett van egy nagy medence, de az drága. A második bolt 7 percre van az jobb, minden reggel van 8 körül friss pékáru. icon_lol.gif
Az ösvény: kimész a Sakisból a kerezstútnál jobbra, majd elérsz egy üdülõ bejáratához ahonnan már nem vezet tovább út. Az üdülõ területén nem szabad átmenni. A bejárat mellett van egy erdõ ott indul az ösvény amin el kell menni egy rom épületig ott balra fordulsz, majd jobbra és addig mész míg a tengerre nem érsz. icon_lol.gif
  Andra | #42987 Üzenet | 2007-08-28 08:34:50 | Re:
wéreb!

Remélem Pargat nem fogja a tûzvész fenyegetni!! Annyira sajnálom szegény görögöket. Hogy lehet valaki ennyire állat, hogy ilyesmit csináljon, mert hogy állítólag a zöme a tüzeknek szándékos. NEM NORMÁLISAK AZ EMBEREK!
De nálatok nem lesz semmi baj!
Na akkor megpróbálok mindenre válaszolni.

Más út nincs a városba, de hidd el, hogy ki lehet bírni a kaptatót!! Mi akkor is felmentünk volna a városba, ha négykézláb másztunk volna fel. icon_lol.gif Annyi szépség út közben, hogy elfeledteti veled, hogy felfele mész.
Fel lehet menni a városba az országúton is, de az nem ajánlott. Egyrészt, mert messzebb van úgy, másrészt a görög igen szabadosan vezetnek, így veszélyes. De ne ijedj meg, tényleg ki lehet bírni a kaptatót!

Az erdei ösvényt így nehéz lesz elmagyarázni. Ha kijössz a Sakisból a kapunk, akkor balra kell elindulni a városfelé, jobbra pedig a kis ösvényhez. Követni kell az utat, aztán ahogy meglátot az erdõt, ott már tudni fogod, mert kitaposott ösvény van végig. De mászkálnak ott mások is, legfeljebb elõször követtek majd valakit. icon_wink.gif

Trompos a fél 6-os vonatot ajánlotta, mert ami délelõtt van, egész nap szembe tûz a nap, nehéz úgy fotózni. A 8 órás meg azért nem olyan jó, mert akkor már kezd sötétedni, bár az esti látvány is szép lehet.
A kisvonat a Balthazár étterem elõl indul, az a városi strandnál van. A kis bódéban kell megvenni rá a jegyet és utána felülni a vonatra.

A boltokról. 3 bolt is van. Az elsõ, ahogy a Sakistól kiérsz. Ott nem sok minden van, de ha megszorultok, akkor ott is találni egy-két dolgot. Mi (szintén trompos javaslatára) a középsõ boltban vásároltunk. Az volt a legolcsóbb és ott kenyér is volt.
Elindulsz a Sakistól balra, ahogy a városba lehet menni és csak mész, mész le a part felé. Már majdnem a partnál van, de majd megismeritek.
A 3. bolt már egész lent van, ahogy kezdõdik a part. Tangonak hívják. Ez is drágább, mint a középsõ és itt sincs kenyér, meg ilyesmi. Fõleg cigi, pia, fagyi, strand cuccok vannak.

Mit 670 eurót vittünk, de nem éltünk túl nagy lábon. Jó, persze szûkölködni sem kellett, de ha ebbõl még elmentünk volna esetleg Korfura, vagy a jón szigeteki kirándulásra, akkor már necces lett volna.
Kinek mire elég ennyi pénz, nem egyformák az igények. Mivel mi Kecskemétrõl indultunk, így kaját nem cipeltünk magunkkal, ezért ebbõl reggelire valót vettünk, este kis gyros, fagyi, sült kukó, két naponként mentünk enni a Zorbasba, de nem drága kajákat. Így elég volt, de nem mondom, hogy szórhattuk a pénzt.
Most csak egy példa, a kíváncsiság miatt megnéztem, de egy doboz OB tampon 6,30 euró volt. EGy kis doboz keksz 2 euró körül volt és nem sok volt benne. Mi is azt hittük, hogy fú, de jó sok pénzt költhetünk naponta, de nem is olyan sok az ott. Itthon abból a pénzbõl kiskirályként élhetnék.
A gyümölcs is piszok drága, alig ettünk gyümölcsöt. 3 euró körül volt kilója átlagban.

Dehogy baj, hogy kérdezel!!! Nagyon szívesen válaszolok mindenre, amire tudok, kérdezz csak nyugodtan!
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 82 83 84 ... 745 746 747   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu