Meglásd munkával milyen hamar eltelik az a 323 nap!
Könnyen beszélek, nekem 10 napig most nem kell !
Az a baj, hogy ez a 10 nap is hamar elszáll, de az élményeim megmaradnak, majd rájuk gondolok aztán 323 napig. Köszi a kedves szavakat, biztosan nagyon jól fog sikerülni az út is meg minden!
Sziasztok! Tud valaki valamit az Ino Apartmanról, mert alíg találtunk valamit a neten. Hétfõn megyünk oda és nem tudjuk, mire számítsunk.
Elõre is köszi, ha valaki tud valamit mondani.
Sziasztok! Tud valaki valamit az Ino Apartmanról, mert alíg találtunk valamit a neten. Hétfõn megyünk oda és nem tudjuk, mire számítsunk.
Elõre is köszi, ha valaki tud valamit mondani.
Egy másik fórumból másolom ide neked, hátha nem olvastad...
"Sziasztok! Mi július 27-én jöttünk vissza az INO apartmanból. Nagyon jó helyen van, a város szélén. Boltot 50-100 méterre lehet találni, kicsit és nagyot egyaránt. A központ 10-15, a kikötõ kb.30-40 percre található. A part nincs messze, az apartmanházból kilépve egy kereszt utca, és már a parton is találjuk magunkat. Az apartmanokon látszik, hogy még újak. Már a recepció is nagyon kultúrált, a háziak kedvesek, segítõkészek. A recepción általában található valaki, ha nem, a kapu be van zárva (természetesen minden szobához jár kapukulcs). A szobákban a konyhasarok egy közepes méretû hûtõszekrény, rajta pulttal, 2 lapos villanyrezsóval, felette szagelszívó. 2 db 2ajtós felsõ, és egy 2 ajtós alsó szekrény, benne mosogató. Egy nagy fazék, és egy serpenyõ a fõzéshez adott edény, ahány személyes a szoba, annyi mély-, lapos-, kistányér, pohár, csésze, kés, villa, kanál, kiskanál található a szekrényben. Minden szobában található televízió, magyar adásként a Duna tv nézhetõ. A fürdõszoba zuhanyzó, mosdó, wc, és hajszárítóval is fel van szerelve. Az ágy kényelmes, az ágynemû tiszta. (Párna, vastag pléd, 2 lepedõ). Légkondi a helyszínen a tulajdonosoktól rendelhetõ, napi 5 euróért. Fagyasztott élelmiszerekkel nem árt vigyázni, mert a kulcson található kártya leolvasóba történõ behelyezésével van áram a szobában, tehát ha elmegy valaki egész napra az apartmanból, az áramtalanítva lesz (A kártyát nem lehet levenni a kulcsról). A gumimatracokat, egyéb homokos tárgyakat a teraszon kell hagyni, a szobába nem engedik felvinni, a házzal szemközt található csapnál a cipõt, illetve papucsot, lábat kérik lemosni. A parton végig a szokásos fogyasztással igénybe vehetõ napozóágyak, ernyõk találhatóak.
Sajnos idén nagyon sok a medúza, eljöttünkkor már tenyérnyiek voltak. Készítettem képeket is, de még nem tettem fel a számítógépre.
Mindent összevetve nagyon jól éreztük magunkat az Ino-ban, jövõre is oda szeretnék menni."
Szia h.apci!
Köszi, de ezzel a beszámolóval mi is találkoztunk, csak kiváncsiak vagyunk mások véleményére is. Csak furcsa, hogy mindenhol csak ugyanaz a két kép, és ezen kívûl semmi információt nem találtunk az apartmanról. (Egy ismerõsõm mesélte, hogy õt sem olyan apartmanba rakták be, mint ami le volt fényképezve; és fura, hogy errõl a helyrõl nincs semmi.) Kicsit félünk ettõl.
Ma hazaérkeztünk Paralia-ról és eszéméletlen jóóó volt
A Grand tours-ot bátran ajánlom bárkinek, le a kalappal elõttük. Szuper buszok, 3-3 és fél óránkénti megállók, kedves sofõrök (akik nagyon fincsi forró csokit készítettek )... elsõ nap teljes körû tájékoztatás, a kihelyezett idegenvezetõ tényleg ott és akkor megtalálható amikorra ki van írva (mindennap). Szóval csak jót tudok mondani a Grand tours-ról!!!
Atlantisban voltunk, ez is nagyon bejött, tiszta, nem túl zajos helyen van, mégis közel a parthoz.
Egyetlen dolog nem tetszett a mézeshetek alatt: a Meteorás kirándulásnál enyhén szólva lehúzták a csapatot az étteremben... 8 euros ebédrõl volt szó és ehelyett jóval többet fizettünk, a pincérek pakoltak mindent, mi meg azt hittük az beletartozik az menübe... hát nem így volt. Ezzel vigyázzatok!
Az idõnk az változó volt, mikor megérkeztünk, nagyon meleg, este jött egy esõ, ezzel le le is hûlt, péntekig (ekkor mentünk Meteorákhoz, ahol szakadt az esõ, de szerencsére a második kolostorhoz menet elállt) egész hideg volt, de a tenger viszont meleg, így minden este fürödtünk. Nappal pedig sokat kirándultunk, a QUAD túrát Panossal nem lehet kihagyni, ez volt a legjobb az egész nyaralás alatt. Iszonyat jó fej, szuper helyekre vitt el minket, összesen 14 quaddal robogtunk Tuti volt.
Egyenlõre ennyi, ha kérdése van bárkinek, segítek szívesen!
Na szia Aladina!
Örülök h jól éreztétek magatokat...mondtam én h így lesz, amennyi gondotok volt elõtte.
Most már tényleg alig várom h visszamenjek, mintha már egy éve jöttem volna haza...
szijasztok! Van egy eléggé aggasztó problémám...szóval december 6-án lejár az utlevelem, viszont késõn vettem észre és most szeptember 17-én utaznánk paraliára és 27-én jövünk haza...szerintetek lesz ebbõl baj? ki fognak egyáltalán engedni?
Tamtam!
Hát ez tényleg aggasztó probléma... nem tudom igazán foglalkoznak-e ilyennel a határon, de az biztos, hogy a Macedonok nagyon szõröznek... mondjuk velünk a magyarok voltak szemetek visszafelé, még bõröndöt is rakattak ki, belenéztek, faggatták a sofõröket: tudják-e mennyi szeszes italt hozhat be egy utas, mennyi cigarettát...stb... elmondták-e az utasoknak... nem semmi volt. Feljött a magyar vámos, megnézte az útlevelet, a második pedig megkérdezte van-e vkinek bejelenteni valója (vámolás szempontjából). Néztünk nagyokat...
Mindenesetre jó lenne minél elõbb megtudni a választ a problémádra. Igaz már csak pár napod van, nem tudom ennyi idõ alatt mit lehet intézkedni. Sok szerencsét hozzá!
szijasztok! Van egy eléggé aggasztó problémám...szóval december 6-án lejár az utlevelem, viszont késõn vettem észre és most szeptember 17-én utaznánk paraliára és 27-én jövünk haza...szerintetek lesz ebbõl baj? ki fognak egyáltalán engedni?
Tamtam!
Szerintem nem lesz gond, az még több, mint két hónap a kiutazástól számítva! Visszafele meg már mindegy, úgyis haza engednek. Én felhívnám a VÁP-ot vagy az okmányirodát a biztonság kedvéjért.
Hát VPOP és okmányiroda? Nincsenek a helyzet magaslatán enyhén fogalmazva!
Idén a munkatársnõn 13 éve öccsét vittem magammal Görögországba (az eredeti útitársam az utolsó pillanatban lemondta az utat).
Na érdeklõdés okmányirodában, a fiúnak van útlevele, azt mondták minden további nélkül kiutazhat velem is, nem csak a szülõkkel.
Telefon VPOP, hát õk nem tudják megmondani! Hmmm??? Akkor ki ha nem õk az illetékesek!?
Telefon tovább, sokadik hívás és illetékes után õk is azt válaszolták, hogy minden további nélkül utazhat velem.
Határ: Röszke magyar oldal kilépéskor elsõ kérdés, van-e írásos engedély mindkét szülõtõl közjegyzõ elõtt hitelesítve, hogy a gyerek velem lép ki Mo.-ról?
Elmondom az elõzményeket, határõr válasza: nem léphet ki a gyerek. Kérdezem, ha egyedül lépné át a határt akkor mi van? Akkor mehet!
Végülis egy szolgálati igazolvány oldotta meg a dolgot. Máskülönben lõttek a nyaralásnak!
Na ennyit az okmányiroda vagy a VPOP tudományáról!
Persze kérdezni azt lehet, csakhát ki tudja az igazságot? Egyáltalán ki az iletékes(elvtárs)?
Egyébként szuper volt a 4 hetes nyaralás!
Aki már hazatért annak jó nosztalgiázást, aki most utazik annak jó pihenést!
Hát VPOP és okmányiroda? Nincsenek a helyzet magaslatán enyhén fogalmazva!
Idén a munkatársnõn 13 éve öccsét vittem magammal Görögországba (az eredeti útitársam az utolsó pillanatban lemondta az utat).
Na érdeklõdés okmányirodában, a fiúnak van útlevele, azt mondták minden további nélkül kiutazhat velem is, nem csak a szülõkkel.
Telefon VPOP, hát õk nem tudják megmondani! Hmmm??? Akkor ki ha nem õk az illetékesek!?
Telefon tovább, sokadik hívás és illetékes után õk is azt válaszolták, hogy minden további nélkül utazhat velem.
Határ: Röszke magyar oldal kilépéskor elsõ kérdés, van-e írásos engedély mindkét szülõtõl közjegyzõ elõtt hitelesítve, hogy a gyerek velem lép ki Mo.-ról?
Elmondom az elõzményeket, határõr válasza: nem léphet ki a gyerek. Kérdezem, ha egyedül lépné át a határt akkor mi van? Akkor mehet!
Végülis egy szolgálati igazolvány oldotta meg a dolgot. Máskülönben lõttek a nyaralásnak!
Na ennyit az okmányiroda vagy a VPOP tudományáról!
Persze kérdezni azt lehet, csakhát ki tudja az igazságot? Egyáltalán ki az iletékes(elvtárs)?
Egyébként szuper volt a 4 hetes nyaralás!
Aki már hazatért annak jó nosztalgiázást, aki most utazik annak jó pihenést!
Szia Pisti!
Hát abban egyetértünk, hogy a kölönbözõ kizigazgatási hivataliok nincsennek a helyzet magaslatán
Viszont a te általad említett dolog azért komolyabb, mint hogy egy útlevéllel mennyivel a "lejárata elõttig" lehet utazni. Elvileg a lejárat napjának 24. órájáig a világon mindenhol érvényes személyazonosság igazolására. Lehet, hogy hivatalos, egységes szabályozás nincs is erre, csak egy-egy ország így jár el, a másik úgy. Ezen kívül ez a kérdés annyira mindennapos, fõleg a nyári szezonban, hogy igazából az utazási irodáknak is tudniuk kell, hogy ahova utaztatnak, ott mi a helyzet. Visszatérve a te általad említett dologra az a gyerek érdeke, hogy igazolják (ez esetben ti), hogy jogosan utazik "idegennel". Enélkül mindenki úgy csempészhetne gyereket, ahogy nem szégyelné...
Amúgy BM közigazgatási hivatal az illetékes útlevél ügyben. Nekik is van infóvonaluk, meg honlapuk is
Szia Aladina! Üdv újra itthon. Örülök, hogy összességében jól éreztétek magatokat, az a lényeg Gondolom gyorsan eltelt ez a pár nap.. Én már a jövõ évi nyaralást várom, az éltet