Parga
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 1441
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#44639 Üzenet linkje2007-09-12 23:29:55 

Sziasztok! Megjöttünk ma reggel, még hulla vagyok, de már nem bírtam ki, hogy ne jöjjek fel ide hozzátok! Látom teljes a Parga õrület itt!
Köszönöm, hogy gondoltatok rám, jólesik így utólag is, és Andinak is, hogy megírta a gondjaimat. Bár nem ide tartozik, de Õ most éppen Karpathoson élvezi a görög napsütést és nagyon gyönyörû álomstrandokon pihen!!! Remélem nagyon jó lesz neki is minden!?

Andra, Urbia és a többiek! Jól meglepõdtem volna, ha beállítotok egy autóval hozzánk, de nagyon jó lett volna biztos!! Semmi jónak nem vagyok az elrontója!

A kezdeti nehézségek után tényleg gyönyörûszép lett minden, csodálatos Parga, semmi túlzás nincs abban, amit már leírtatok ide, én is csak fokozni tudok mindent!! Egyszerûen még nem találom a helyem, és sírni volna kedvem, amiért már nem ott vagyok! Csodálatos helyeken jártunk, és rengeteg szépet láttunk, de menet közben jöttünk rá, hogy még ezerszer több minden is van, amiért még biztos, hogy visszatérünk majd erre a részre.
A helyi strandok közül a Lichnoson fürödtünk a legtöbbet, de általában úton voltunk! A Lichnos az gyönyörû, bár kavicsos, úgyhogy ajánlott egy papucs, vagy cipõ, de nagyon szép és felejthetetlenek az ott töltött napok is, ahogy a többi is. Jártunk Ammoudiában, az Acheron folyónál, útbaejtve a Necromantion jósdát, voltunk Lefkadán, az Egremni strandon, átnéztünk Korfura, a környékent bejárva Sivótán, és az útbakerülõ kis öblökben. Megnéztük mindkét várat, szóval nem unatkoztunk, de ezekrõl majd írok még bõvebben is.

A korfui útról igaz, amit trinity ír, hogy figyelni kell a kompokra, mert odafelé mi ugyan nem fizettük ki az autót (mi is a parkolóban hagytuk Igoumenitsában), de a 3 fõre fizettünk 29,60 eurót, mert mint kiderült egy eléggé luxuskategóriás komppal utaztunk. Gyönyörûszép, parkettás, bõrüléses, bárokkal, TV-vel felszerelt hatalmas objektum volt. Viszont hazafelé 9,50-ért egy szintén kényelmes kisebb, igazi görög komppal mentünk és az is tökéletesen megfelelt, és azért az a 20 euró különbség jó lett volna másra is. Dehát saját kárán tanul az ember!! Azért nagyon szép kirándulás volt. Külön élveztük, hogy még sötétben nem kötöttünk ki soha egy kikötõben sem, az nagyon hangulatos volt!! És, hogy csupa-csupa görög volt visszafelé a kompon, nem volt tele turistákkal!! Nagyon jó volt!

A pargai emberek csodálatosak. volt egy üzlet a sirentõl a város felé a második super-market a Kordas volt a neve. Apa és fia vezeti a boltot, még soha nem találkoztam ilyen emberekkel, pedig már nem elõször jártam Görögországban. Komolyan mondom még azt is megköszönték, hogy beléptünk az üzletbe, külön, amikor a kosarat felraktuk a pénztárhoz, amikor fizettünk. Mindezt angolul és görögül is!! Nagyon szerették, ha pár szót görögül mondtunk neki. A köszönömöt, a köszönést, ilyesmit. Kérdezték honnan jöttünk, és amikor mondtuk, hogy Magyarországról fülig ért a szájuk!! Sajnálom, hogy nem köszöntünk el tõlük, de annyira zsúfolt volt az az utolsó nap!!
De ez jellemzõ volt benn a városra is, sok üzletben kérdezték, hogy olaszok vagyunk-e, és amikor mondtuk, hogy nem, hanem magyarok mindig fülig ért a szájuk és bólogattak és örültek nekünk. Még kevés van arra belõlünk talán azért, de nagyon jólesett!!

A végére hagytam a negatívumokat, mert arra nem jó emlékezni, de már kihevertem. Trinityhez hasonlóan az odaút is borzalmas volt, mert nem számítottunk ekkora szerpentinekre, annak idején Korfura menet nem voltak ilyenek, visszafelé meg is találtuk azt az utat, ami jóval lentebb vezet a hegyekben, kicsit hosszabb, viszont nem annyira veszélyes és kanyargós! De ehhez lementünk Igoumenitságba és onnan autópályán indultunk el, valahogy így keveredtünk erre az útra! Viszont itt meg egész komoly hegyomlásokat láttunk, volt két hely, ahol még az útról is letereltek minket, mert betemette az utat a hegy!!! Nagyon durva volt!!

De odafelé már annyira kikészültem az út végére, hogy amikor már harmadszor tévedtünk el mi is Pargát keresve, már akkor sírás fojtogatott, úgyhogy az ominózus 3-as szoba látványa már csak hab volt a tortán!
Talán, ha nem vagyok annyira fáradt, nem készülök ki annyira, de így megrázó élmény volt! Két pici ablak, ami inkább börtönablaknak felelne meg, rácsokkal, leszakadt pókhálós, szúnyoghálókkal, az egyiken még hatalmas gyík is pihengetett éppen, belülrõl!!
A konyhaablakon van ugyan rendes ablak, de nagyon pici, abban a szobában nincs légkondi, csak két rozsdás ventillátor, szerencsére nem volt rá szükségünk!
Úgy, hogy nem volt kánikula meg tudtuk oldani, hogy egyik ablak sem volt nyitva éjjel, meg nappal sem, ha nem voltunk otthon, így megúsztuk a látogatókat, de nagy melegben nem tudom mi lett volna velünk!?
Amikor otthon voltunk is folyton figyeltem, hogy ne jöjjön be látogató az udvarról, de talán a hûvösebb idõ miatt a gyíkok eltûntek, csak utolsó nap láttam még egyet! Viszont a fiúk hazafelé mondták meg, mert nem akartak idegesíteni, hogy volt egy egér is a konyhában, mert õk többször is találkoztak vele, csak nekem nem szóltak. Hát mit mondjak? Még így, hogy utólag tudtam meg is, kiráz a hideg tõle!! Semmi bajom vele, ha nem egy lakásban kell vele lakni! A bõrönd még be van csomagolva, remélem nem bújt el benne!??icon_smile.gif))

Szóval olvastam itt más problémákat is az Aeolussal és Andreával kapcsolatban. Ezek után én sem ajánlom õket sehol, az biztos. Kész átverés, amit a katalógussal csinálnak. Teljesen mást kínálnak a vendégnek, mint amit kap.
Illetve ez szerintem csak a magyarokra vonatkozik. A szlovákokkal másképp bánnak!
Az emeleti szobákat nemhogy megkapni, még látni sem láthatják a magyarok, még a bejárat is máshol van!
Igaz, hogy a háziak kedvesek, semmi gond velük! Bár a törülközõcsere és ágynemûcsere tényleg csak egyszer volt a 11 nap alatt, sõt nekünk még a szemetet is csak az elsõ pár napban vitték ki, de ez már fel sem tûnt nekünk. Megoldottuk magunknak! Viszont egyszer a páromat kérték meg, hogy a leszakadt redõnyt a medencénél segítsen kijavítani, és felpakolták több üveg sörrel, üdítõvel rögtön. Szóval volt sok-sok jó dolog is, de ez a szállásügy, ez nagy probléma!!
Ilyet nem szabadna csinálni szerintem, hogy lát valamit az ember, lefoglalja, kifizeti és teljesen mást kap helyette!! Ez csalás, akárhonnan nézzük is!
Remélem megoldódik, mert így már nem mennék ugyanoda még egyszer. Bár a terasz tényleg a legnagyobb volt, és a legcsendesebb, és az udvar, a ház, a medence teljesen rendben lenne, ha lehetne választani, hogy melyik apartmant kéred foglalalásnál.

Egyenlõre ennyi jutott eszembe, mert már nagyon fáradt vagyok, szinte zsibbadt, majd holnap még folytatom, és ha kérdésetek van, szivesen írok bármirõl, bár már lehet, hogy utazni nem fog senki ebben a turnusban. De talán jövõre, igaz?
Wérebbel váltottam sms-t, még a görög határról írt! Mondtam, hogy a neheze utána következik, de megéri, tartson ki, mert Pargában már nem fog csalódni biztos!!
Kívánom, hogy olyan szép nyaralása legyen, mint nekünk volt!!

# 1442
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Vio
Törzstag
Törzstag
844 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#44643 Üzenet linkje2007-09-13 06:47:12 

Isten hozott újra itthon Anikó! icon_smile.gif Azért jó, hogy a sok rossz ellenére tudtátok élvezni az ott töltött napokat!Mesélj még, mesélj!Milyen vilt az idõjárás?Itthon volt amikor egész nap nem volt több 10foknál.Ott jó idõ volt?Tenger még meleg?Hová jártatok kajázni?Szóval minden érdekel. icon_lol.gif
# 1443
Urbia
Aktív fórumos
Aktív fórumos
243 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#44648 Üzenet linkje2007-09-13 07:36:07  Válasz a #44639. hsz-ra Előzmény #44639

Szia Anikó!
Nagyon sajnálom, amit tapasztalnotok kellett szállással kapcsolatban, talán mostmár megérted amit akkor írtam róla. Hát úgylátszik Parga felé mindenki eltéved, nálunk a fiúk mai napig mondogatják, hogy milyen jó volt és jövõre menjünk vissza, csak ne tévedjünk el!!!!
Ha aklimatizálódtál egy kicsit, akkor mesélj majd a lefkadai, és az acheroni kirándulásról is.
Úgylátszik a Siren tulajdonosai már elfáradtak, mert nekünk 3x volt törölközõ csere, 1x ágynemû és minden nap kivitték a szemetet, és másnaponta felmostak.
Visszanéztem ezt a fórumot eddig mindenki csak áradozott Pargaról, persze joggal. Úgylátom mostmár Te is erõsíted ezt a csapatot.

# 1444
Andra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1308 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#44651 Üzenet linkje2007-09-13 07:45:46  Válasz a #44639. hsz-ra Előzmény #44639

Sziiiiiiiiia Anikó!!!

Épp most akartam beírni, hogy lassan már itthon kellene lenned, vajon mi van veled. icon_smile.gif
Annyira örülök, hogy a kezdeti nehézségek után végül is minden jól sült el és te is imádod Pargat!!!
Milyen volt az idõ? A városban jártatok valahova kajálni?
Ugye mondtam, hogy valami eszméletlen kedvesek ott az emberek?????
Tõlünk is sokszor kérdezték, hogy olaszok vagyunk-e, aztán mikor mondtam, hogy magyarok vagyunk, tényleg nagyon vigyorogtak. icon_lol.gif
Ahol vettük a drága palacsintát, ott is megkérdezte a pasi, hogy honnan jöttünk, mondtam, hogy honnan, õ meg: Ááá, Hungaria, Budapest.... icon_biggrin.gif
Meg a kis kopasz pincérem is Hungáriázott, mikor mondtam, hogy honnan jöttünk.
Tényleg jó, hogy még nem vagyunk ott sokan, még ritkaságnak számítunk ott. icon_biggrin.gif

Mesélj el mindent!!! Sokat fotóztatok? Úgy irigyellek, hogy ennyi mindent meg tudtatok nézni a környéken!!!
Nekem az fájt a legjobban, hogy az anyagiak miatt sok mindent nem láttunk. icon_cry.gif
De talán, ha visszamennék oda, sikerülne azt is megnézni, amit nem láttunk.

Most Jox nyaral, a képeidre még várnunk kell egy kicsit, de már nagyon várom! Olyan jó nosztalgiázni!!!
Ha kipihented a fáradalmakat, akkor jelentkezz!!!! icon_lol.gif

# 1445
Andra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1308 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#44652 Üzenet linkje2007-09-13 07:48:04  Válasz a #44639. hsz-ra Előzmény #44639

Anikó!

Amúgy ne tudd meg, mekkora volt a kísértés, hogy meg ne látogassunk urbiával és Vioval. icon_lol.gif
Téged is visszahúz a szíved Pargara? Ugye milyen rossz onnan hazajönni? icon_cry.gif
Amúgy sokan voltak? Volt még túrista áradat?

# 1446
Andra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1308 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#44653 Üzenet linkje2007-09-13 07:49:55  Válasz a #44622. hsz-ra Előzmény #44622

Kedves h.apci!

Ne fájdítsd a szívem légyszike... icon_cry.gif icon_cry.gif
Jók ezek a képek!!!

# 1447
Andra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1308 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#44654 Üzenet linkje2007-09-13 07:58:59  Válasz a #44617. hsz-ra Előzmény #44617

h.apci!

A második szállásról (myhotels-es) én is csináltam egy képet. Igaz esti felvétel, de nagyon tetszett, azért fotóztam le. Azt hiszem feltettem az albumomba a róla készült képet.

# 1448
Andra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1308 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#44655 Üzenet linkje2007-09-13 08:04:11 

Segítene nekem valaki?

A Single Room-ot hogy kell érteni? Ez egy szobának számít két fõre?
Megzavar a Double Room, bár van, aki több szobát akar foglalni, ha többen mennek.

# 1449
Vio
Törzstag
Törzstag
844 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#44656 Üzenet linkje2007-09-13 08:26:19  Válasz a #44655. hsz-ra Előzmény #44655

A single room az az egyágyas szoba ha jól tudom a double room pedig a kétágyas.
# 1450
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#44661 Üzenet linkje2007-09-13 09:26:56  Re:

Andra írta:
Kedves h.apci!

Jók ezek a képek!!!

Na most akkor "bányásszak" sziro kedvéért, vagy ne a Te kedvedért!? icon_eek.gif A kardomba dõlök... icon_confused.gif

# 1451
Vio
Törzstag
Törzstag
844 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#44663 Üzenet linkje2007-09-13 09:37:13 

Bányássz az én kedvemért icon_lol.gif
# 1452
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#44666 Üzenet linkje2007-09-13 09:59:31  Re:

Andra írta:
h.apci!

A második szállásról (myhotels-es) én is csináltam egy képet. Igaz esti felvétel, de nagyon tetszett, azért fotóztam le. Azt hiszem feltettem az albumomba a róla készült képet.

Megnéztem; tényleg az... icon_eek.gif Jó nagyokat sétáltatok! icon_razz.gif Örülök a kétféle stifadonak, ráadásul egymáshoz ilyen közel... icon_eek.gif Szépek a képek! icon_wink.gif

# 1453
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#44668 Üzenet linkje2007-09-13 10:01:00 

Vio írta:
Bányássz az én kedvemért icon_lol.gif

Tessék szépen beállni a sorba... icon_lol.gif

# 1454
Andra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1308 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#44673 Üzenet linkje2007-09-13 10:33:27  Re:

Vio írta:
A single room az az egyágyas szoba ha jól tudom a double room pedig a kétágyas.

Köszi Vio, én is így gondoltam, csak nem voltam benne biztos, mert, ha szó szerint veszem, akkor szobát jelentene, de gyanússá tette a single, meg double elõtte.

# 1455
Andra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1308 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#44674 Üzenet linkje2007-09-13 10:35:13  Re:

h.apci írta:
Andra írta:
Kedves h.apci!

Jók ezek a képek!!!

Na most akkor "bányásszak" sziro kedvéért, vagy ne a Te kedvedért!? icon_eek.gif A kardomba dõlök... icon_confused.gif

icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif Ne dõlj a kardodba h.apci, bányássz csak nyugodtan, imádom Pargat nézegetni. icon_biggrin.gif
CSak ilyenkor megint mennék vissza. icon_cry.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 96 97 98 ... 745 746 747   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu