Egyéb utazásaink
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
Hozzászóló Üzenet
# 826
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kristin1
Törzstag
Törzstag
501 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#44805 Üzenet linkje2007-09-14 17:37:17  Válasz a #44804. hsz-ra

Szia Mono!

Mi tavasszal voltunk Szilvásváradon 4 napot, és persze elmentünk Egerbe+Lillafüredre is. Nagyon szuper helyek, mi is jól éreztük magunkat. Szép az a környék nagyon. icon_biggrin.gif

# 827
Mono
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
646 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#44806 Üzenet linkje2007-09-14 17:38:17  Válasz a #44804. hsz-ra Előzmény #44804

folyt.köv:
Lillafüredre a szép,kanyargós erdei úton mentünk,és mivel akkor is esett
zárt kocsit kaptunk a kisvasútazáshoz,lécekbõl készített padfélén ültünk,(Cerezin biztos érthetõbben le tudná írni)és középen 1 kályha volt,amit fával fûtöttek,úgyhogy jó meleg volt a Garadna völgyi túránkon,nagyon kellemes élmény volt,nosztalgikus. icon_smile.gif Mire kiszálltunk elállt az esõ,és hát a Palota szálló,és a Hámori tó látványa esõ után(amikor "gõzölög"a víz)fantasztikus. icon_rolleyes.gif A Diósgyõri vár is tetszett,jó a panoptikuma.A Miskolctapolcai barlangfürdõrõl nem nagyon kell beszélnem,úgy szuper az egész ahogy van,sok külföldi vendég volt.Mezõkövesdre is lementünk megnézni a tájházakat,útközben bementünk Noszvajra megnézni a De La Motte kastélyt.
Eger....pedig 1 gyöngyszem,most jobban tetszett mint gyerekkoromban.
A Dobó tér,a vár,azok a szép kis utcácskák,az érsekkertrõl nem is beszélve.A Gárdonyi emlékház,a Minaret,és hát a Kopcsik marcipánia....
minden egyes darab csoda,komolyan mondom.Természetesen a Szépasszonyvölgybe nagyon fini borokat kostóltunk,és azok az esti gyertyafényes vacsorák a gyönyõrûen kivilágított Dobó téren,szép õszi esték,amikor még nincs hideg....... icon_rolleyes.gif icon_wink.gif Szóval jobban nem is sikerülhetett volna icon_smile.gif Csak gyorsan eltellt icon_cry.gif

# 828
Mono
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
646 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#44807 Üzenet linkje2007-09-14 17:45:34  Válasz a #44805. hsz-ra Előzmény #44805

Szia Kristin1,
Egyetértek,nagyon szép környék.Talán jobb tavasszal és õsszel menni mert akkor nincs akkora tömeg,és nincs probléma a parkolással sem.
Sajnos én nem sûrûn jutok el oda,mert baranyai vagyok,és elég hosszú az út(5 óra) icon_sad.gif

# 829
Sziro
Aktív fórumos
Aktív fórumos
375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#44814 Üzenet linkje2007-09-14 19:07:57  Válasz a #44806. hsz-ra Előzmény #44806

Mono!
Köszi, hogy megosztottad velünk egri élményeidet, nagyon szép helyeken jártatok és tartalmas kirándulást tudhattok magatokénak. Mi tavaly elõtt 4 napot töltöttünk ott és mi is nagyon élveztük. A Szépasszony völgyébõl fincsi bort hoztunk az 5-ös pincébõl, ahol egy nagyon kedves néni volt. Tavaly direkt csak ide ebbe a pincébe mentünk el borért 1 szombati napon. Kaptunk tõle egy ajándék üveg bort, mert nagyon meghatódott, hogy az õ boráért képesek voltunk 4 órahosszát utazni. Igazi görög mentalitást tanúsított.

# 830
Mono
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
646 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#44892 Üzenet linkje2007-09-15 15:40:06  Válasz a #44814. hsz-ra Előzmény #44814

Ugye hogy nagyon barátságosak?Ti sem laktok közel,4 órát utazni 1 üveg borért,1 napra.....nem semmik vagytok icon_wink.gif icon_smile.gif
# 831
Sziro
Aktív fórumos
Aktív fórumos
375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#44923 Üzenet linkje2007-09-15 22:53:41  Válasz a #44892. hsz-ra Előzmény #44892

Mono, igen, nagyon barátságosak, és a jó bor megérte a hosszú utat.
3 éve voltunk a Zemplénbe, keresztül kasul bejártuk, és ott is ugyanezt tapasztaltuk. A táj gyönyörû és az emberek nagyon kedvesek. Oda is szeretnék visszamenni (és még nagyon sok helyre icon_wink.gif icon_lol.gif ). Több a vágy, mint a tehetség icon_cry.gif. Azért reménykedem. icon_biggrin.gif

# 832
Mono
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
646 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#44998 Üzenet linkje2007-09-16 21:41:35  Válasz a #44923. hsz-ra Előzmény #44923

Zemplén még messzebb van mint Eger,szívesen elmennék,de nekem az az5 óra is elég hosszú volt. icon_rolleyes.gif icon_biggrin.gifHát igen,reménykedni én is mindig szoktam,nemhiába, a remény hal meg utoljára icon_biggrin.gif
# 833
Geot
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1046 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45033 Üzenet linkje2007-09-17 10:00:19 

A kedvesemmel szilveszterkor 3 napot töltöttünk Miskolc-Alsóhámoron és környékén.
Útközben megálltunk Egerben is - tényleg nagyon szép és hangulatos város.

Elég ködös és hideg idõ volt, és ugyan felmentünk a minaretbe, de sajnos nem láttunk el túl messzire.
De nagyon különleges és felejthetetlen élmény volt a hóval borított várost látni.
Fent kisebb halálfélelem uralkodott el rajtam, illetve erõsen kapaszkodtam a korlátba, mert a körerkély vastagon jeges volt és nagyon csúszott. icon_lol.gif Még fényképezni sem mertem. Pedig emlékszem, kiskoromban apukámmal vígan felrohantam, igaz akkor nyár volt… és valahogy a gyerekek is bátrabbak...

Ettõl függetlenül nagyon élveztem, izgalmas és érdekes volt. És persze szép is!

Arról nem beszélve, hogy végre láttunk havat is! (Tavaly mintha elkerülte volna Budapestet a hóesés.)
A Bükkben:

A miskolctapolcai barlangfürdõt, és a kisvasutat sajnos kihagytuk, de majd legközelebb ezeket is kipróbáljuk! (Utóbbi azért maradt ki, mert rengetegen álltak a pénztárnál.) Pedig mindenképpen érdemes lenne, annyira gyönyörû az a környék!
Nagyon mutatósak voltak a feldíszített fák, a kis fafigurák és a mézeskalács-házikók.
A lillafüredi végállomásnál:

A Hámori-tó:

A Palotaszálló:

Sokat sétáltunk, megnéztük a diósgyõri várat is, illetve isteni finomakat ettünk egy miskolci étteremben. A neve most nem fog eszembe jutni, de azóta is emlegetjük az ott megkóstolt ételeket.

Visszavágyunk oda is, jó lenne tavasszal vagy õsszel is bebarangolni ezeket a helyeket.

# 834
Juhi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
818 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45056 Üzenet linkje2007-09-17 11:54:23  Válasz a #45033. hsz-ra Előzmény #45033

Szia geot!
Én tavaly októberben 3 napot töltöttem Egerben, s mind 3 nap, reggeltõl estig szakadt az esõ. Nem maradt száraz ruhánk. De olyan hangulatos a város, hogy ez is szép emlékként maradt meg bennem.
Még a Szépasszony völgy is, gyönyörû felhõszakadásban is.

# 835
Mono
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
646 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45126 Üzenet linkje2007-09-17 19:23:46 

Látom akkor mindannyian egyetértünk abban hogy Eger 1 csodálatos gyöngyszem.Geot én is féltem amikor a Minaretbe felmentünk,pedig nem vagyok tériszonyos,de igencsak szorítottam a korlátot icon_lol.gif Viszont nagyon szép volt a kilátás.Mindenképp menjetek el 1x tavasszal vagy õsszel.
# 836
Geot
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1046 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45142 Üzenet linkje2007-09-17 21:55:27 

Ezek szerint mindenkinek hasonló a véleménye. icon_lol.gif
Nagyon jó lenne újra elmenni ezekre a helyekre.

# 837
Juhi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
818 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45383 Üzenet linkje2007-09-20 09:00:51 

Sziasztok!
A Tesómék holnap mennek Tenerifére. Nem tudjátok, hogy a két repülõtér (É-D) között hány km van? Nem tudják, hogy melyikre érkeznek, de nekik a déli kéne.

# 838
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45388 Üzenet linkje2007-09-20 09:25:50 

Szia Mono!

Nagyon köszönöm ezt a dicséretet amit Egerrõl írtatok.

Lényegében ott is,meg Pesten is lakunk, a nejem meg ott is született.

Szépségét pedig csak megerõsíteni tudom, annak ellenére ,hogy sûrûn ott tartozkodunk. icon_smile.gif Nyáron is érdemes eljönni,nagyon jó strandja van.Közelben pedig Bogács szintén fürdési,pihenési lehetõség.Kirándulni meg az egész gyönyörû Bükk-hegység. icon_wink.gif

Üdv: Atosz

# 839
Mono
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
646 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45480 Üzenet linkje2007-09-20 23:06:58  Válasz a #45388. hsz-ra Előzmény #45388

Szia Atosz,
nagyon szívesen,bár nem azért írtam ezeket a dolgokat hogy dícsérjem a várost és a környéket,hanem azért mert õszintén így gondolom.1987-ben jártam azon a környéken utoljára akkor még gyermekként,20 éve icon_twisted.gif még leírni is borzasztó icon_evil.gif ,nagyon kellemes emlékeim vannak abból az idõbõl.Most felelevenítettem az emlékeimet,és bejártam azokat a helyeket ahol akkoriban jártam,mit mondhatnék,sokszor könnyek szöktek a szemembe a boldogságtól hogy újra ott lehettem(a jó kis gondtalan gyermekkori emlékek miatt"nem mintha most felnõttként rossz életem lenne" és mert túl érzékeny vagyok) icon_smile.gif
Több új helyen is jártunk,amik szintén nagyon tetszettek,és még sok helyen nem,mert nem volt rá idõ.Remélem a következõ egri látogatásomra nem kell ismét 20 évet várnom icon_wink.gif icon_biggrin.gif

# 840
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#46300 Üzenet linkje2007-10-03 10:42:26 

Szia Miskolciutas!

Most olvasom a francia beszémolód második részét. Nagyon élvezetesen írsz és nagyon szép út lehetett!!!! Kedvet kaptam hozza icon_smile.gif

Andi

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
<   1 2 3 ... 55 56 57 ... 94 95 96   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu