Én az anyagi részére céloztam, hogy amiatt nem biztos a jövõ évi nyaralásom.
De az idén is kétséges volt még év elején, aztán csak összejött.
Remélem jövõre is megismétlõdik ez a tendencia...
Megesz az irigység, hogy te nem sokára ott leszel!!!
Remélem, hogy te sem fogsz csalódni benne!
És ha hazajöttél, ugye te nem fogsz eltûnni és te is hozod a képeket és az élményeket??
Andra!
Sajnos nem kell irigykedni, nekünk is haza kell jönni egyszer és ott kint nagyon-nagyon gyorsan megy az idõ!
Megígérem, hogy nem tûnünk el, és mindent megírunk!
Fényképeket is rakunk fel, de nekünk már nehéz lesz újat produkálni utánatok! Esetleg a kissziget más szögbõl...?
Azért remélem még valami új információval mi is tudunk majd szolgálni - ha mással nem, hogy érdemes-e ilyen késõn menni?
Azt már sejtjük hogy a hátsó ötös ülésen fogunk ülni, és a földszinten fogunk lakni, mint szegény megtûrt hátrányos helyzetû magyarok csupa szlovák között (eddig csak egy magyar felszálló van rajtunk kívül), de akkor is jól fogjuk érezni magunkat!
Az nem baj, ha újat nem tudsz majd mutatni, mert Pargaból szerintem semmi sem elég.
És jöhet a kissziget is más szögbõl, hátha nekem nincs olyan képem...
Mikor mi voltunk, aranyosak voltak a szlovákok, egyikkel se volt bajt. Mosolyogtak ránk és köszöntek is.
A Sakisban állítólag minden szoba más és ha azt veszed, hogy a mi szobánk volt a legkisebb, akkor attól rosszabbat talán nem fogtok kapni.
De ha még is lenne valami bosszantó kis hiba, Parga úgy is elfelejteti veletek.
Arra azért kíváncsi leszek, hogy most milyen élet van ott.
Biztos nincsenek már annyian, mint augusztusban, de remélem azért nem lesz már nagyon kihalt.
Tegnap érkeztünk haza Pargaról. Most biztos letámadtok rögvest, milyen is volt Hát olyam mint amit idáig mindenki tapasztalt a helyrõl, térségérõl, a helyi szokáspkról stb.stb.
Néztem, hogy h.apci és Vió a Zorbas étterem milétérõl beszélgettetek egy pár lappal elöbb. Elkeserítselek titeket? Ez az étterem nincs ott ahol h.apci képén van. Annak a helyén minden nap egy rakat motor és két m3 macska napozott . Vio a te féníképeden ahol a "orbas" (Zorbas) felirat van az az a Zorbas amirõl szó van, de homlok egyenest másutt van. Egy hatalmas saroképület és eg sarokterasz az õ részük már. Bunkó kiszolgálókkal. Sajnos én nem tapasztaltam azt a finom kiszolgálást amit ti meséltetek róla Az hagyján, hogy drágább volt más jobb helyeknél, de a visszajárót valahogy elfelejtették visszadani. Hiába vártunk ott, mint a jól lakott verebek, azt a pár eurót jó lett volna visszadani. Mindenhol adtunk borravalót aki kiszolgált minket, és azért nem sajnáltuk ezt, de hogy már lassan egy ebédnyi pénzt ne adjanak vissza!!!Átnéznek az ember felett amikor szóltam mindegyiküknek, hogy elnézést manny?????Hírtelen senki sem beszélt közülük angolul.
Na de ezt félre téve jó volt az egész. Szétbúvárkodtam magam. Mi a valtost érvényesítettük elõnyben. Az nyugisabb ugye mint a krioneri. Egy csomó kagylót csigavázat sünvázat találtam. Baátom meg egy élõ sünt fogdosot össze. Fincsi is volt kibányászni belõle õket Találtam egy 30 cm átmérõjû tûzpiros színû tengeri csillagot is. Nagyon szép volt. Már messzirõl látszott a sziklafalon. Kitepertem vele a partra, lefotóztuk. Sztár lett belõle Majd megmutatom. A velencei erõdnél a valtos felõl meredek a sziklafal, és ott olyan 20-30méter mély kimosás van. Gyönyörû milyen állatvilág volt ott, csak az a baj, hogy nem találtam ott lakatlan kagylóházat stb, amit hazahozhattam volna
Béreltünk mi is robogót 3+1napra. Barátom pár óra alatt megtanult motorozni )Aztán gyia Görögország. 500km motoroztunk össze. Gyki-necromaták-kassiopi-prveza-lefkada.nidri. Csak a nagyobb helyekre emlékszem térkép nélkül. De sok olyan helyet is megnéztünk, amit a fakultatívak kihagytak, és egy eltévedés folyamán találtuk meg. Nidrinél volt egy szép hatalmas vízesés üres medre , na jó azért a talajvíz megmutatta magát. Esõs idõben szép az
Egy mázsa ajándékkal tértem haza, ma megy is az ajándékozás
Az utazás odafelé szörnyû volt. A szerpentíneket nem szerette a gyomrom, és sokszor meg kellet álniuk a türelmes sofõröknek. Hazafelé már világosban jöttünk ott és egy marék hányinger elleni tabival a gyomromban, már gyönyörû volt Érdekes hogy odafelé, kevesebet áltunk meg,de 22 óra alatt értünk oda. Hazafelé a magyar határnál áltunk1,5 órát, meg rengeteget áltunk meg, volt hogy fél órákat is, de így 20 óra alatt értünk haza.
Ennyit most így elsõ beugrásnak. Ha bármi kérdésetek van szóljaotk, kérdezzetek.
Cilla! Ne félj, akármilyen rossz a szállás mindent el fogsz felejteni, úgy ahogy én! Pedig az elsõ pár órában még akár vissza is fordultam volna, úgy el voltam keseredve.
REggel viszont már más színben láttam mindent, fõleg az esti séta után, és egy pillanatig sem volt bennem keserûség már késõbb!!!
Mondanom sem kell, hogy már megint a tengerrõl álmodtam, olyanról is, ahol jártunk és olyanról is, amire nem is emlékszem! Ilyen még sosem volt velem, hogy folyton ezt álmodom, bár nagyon hiányzik az tény! De az is furcsa, hogy minden reggel élesen emlékszem az álmaimra! Vajon mit jelent ez?!
Cilla! Én kicsit irigyellek, hogy most mész, mert lehet, hogy még jobban belelátsz majd a görög mindennapokba, épp amiatt, hogy kevesebb a turista! Én azért nem bántam az esõs napokat sem, mert abból még úgyis kevés volt, mikor kinn jártunk, és legalább így is megismertem az országot! Persze azért örültem a napos idõnek is, fõleg mert semmi meleg ruha nem volt nálunk!
Várlak én is vissza nagyon, akármilyen fotókat is hozol! Csak jó sok legyen!!!
Andra! Még én sem nagyon tudom mibõl fogunk utazni jövõre, de már tényként kezelem, hogy megyünk!! Aztán majd lesz valahogy!!! Tudod, a kimondott szónak nagy ereje van! Ezért én naponta kimondom,hogy megyünk!!!
Sziasztok!
Látom, amióta nem voltam, azóta csak gyûlnek az információk Parga ügyben
H.apci te meg brillírozol, mint mindig.
Xuhana! A szállások mennyire voltak tele, ha valaki ott akar helyben keresni így szeptember elején, közepén, mennyi az esélye, hogy talál helyben magának?
Cilla!
Nagyon jó utat neked és szorítunk, hogy jó idõtök és álomutazásotok legyen, mint Andrának, Vionak, Anikónak és persze a többieknek, akik ugyanezt élték át.
Ha esetleg olcsóbb szállásról információhoz jutsz és megosztod velem, azt nagyon megköszönném. Persze elsõsorban pihenj és nyaralj, hisz ezért mész!
Andra, Anikó és Vio!
Nem nagyon tartunk már semmi kellemetlenségtõl, most számolgattuk, hogy ha nem hagytunk ki semmit, akkor ez lesz a 12.-ik görögországunk,
és még minden nyaralásunkban megtaláltuk a szépséget, Görögország minden rosszat feledtet az emberrel! Pedig ennyi nyaralásba biztosan becsúszik néha-néha egy kis rossz. Nekem a legrosszabb élményem Mykonoson volt, ahol egy amúgy gyönyörû apatmanházban hasonló elvek alapján (a jobb helyeket a "nyugati" turisták kapták) kaptunk egy nagyon szép, ám nem túl jó apartmant. Ebbe bele is nyugodtunk volna, de annyi volt a macska az udvaron, hogy nem lehetett tõlük sem enni, sem pihenni, csukott ajtónál, ablaknál kellett bent lenni mert bejöttek azonnal, pedig amúgy gyönyürû volt a kilátás a teraszról. A kinti asztalt összehajtva a falnak támasztva kellett tartani, mert a reggelinkhez macskosz is járt, napközben meg ott akartak aludni. Hisztis még ettõl sem lettem volna, de egy éjjel a csukott ablak miatt (a légkondira a férjem allergiás) ki akartam ülni a teraszra gyönyörködni a kilátásban, de mindkét székünkben egy-egy macska aludt, így sétáltam egyet. Visszafelé üres volt a - szerencsémre - fehér szék, így mielõtt hálóingben beleültem volna, és aztán bemásztam volna az ágyba észrevettem a macskakakit. Nagyon kínos lett volna másnap ágynemût cseréltetni! Reggel mikor láttam, hogy a másik székünk is tele van, de a takarítónõ úgy döntött, hogy ez nem tartozik az õ feladatai közé, és otthagyott mindent, na akkor baromi nagy cirkuszt csináltam, úgyhogy jött a tulaj gyorsan, ordibált a takarítónõvel (egyébként õ etette ott a macskákat) és kisúroltatta a vászonszékeket, felmosatott vele valami szupi szerrel, amitõl azután a környékünkre sem jöttek! De azokba az enyhén barna foltos székekbe nem volt gusztusunk többet beleülni! De most már ezen is csak röhögcsélünk.
A távolság és a hátsó ötös ülés is csak azért foglalkoztat, mert a férjem most jött ki a kórházból a gerince miatt, és mi egyszer ültünk a hátsó ötösön öten, idegenekkel, na az tényleg nagyon kényelmetlen, a középsõ nem tud hova dõlni, a két oldalán ülõ meg a lábát sem tudja kinyújtani! De azt is ki lehet bírni!
Engem már inkább csak az izgat, hogy még nincs meg az útlevelünk (Spanyolországba nem kell, oda készültünk, októberben meg lejár), ha keddig nem lesz kész akkor muszáj "gyorsítót", azaz 12 ooo Ft-ot fizetnünk, de már nagyon idegesít, és elrontja a készülõdés örömét!
Úgyhogy bánom is én, csak legyünk már ott!
Sziro!
Neked is köszönöm a jókívánságokat, h.apcinak már megígértem, hogy próbálunk a jobb helyeken olcsóbb apartmanokat nézni, úgyis sokat fogunk sétálni!
Ez igen, ez pozitív hozzáállás, gratulálok; másképp nem is lehet... Ez a macskasztori aranyos... Nekem ez mindennapos küzdelem a saját teraszomon, pedig nincs is macskánk! Off... A macska még mindíg jobb, mint Thaiföldön a pimasz majmok... Amúgy szeretem a macskát, de nem a másét nálunk! A szállásinfókért gondolom más is hálás lesz; csak énmiattam egy lépést se sehova...