Élmények, történetek
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Élménybeszámolók
Hozzászóló Üzenet
# 46
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Albatrosz
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
31 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#3524 Üzenet linkje2005-12-19 22:01:19  idotoltes Thesszalonikiben

Ezuttal nem utazasrol irok Nektek, hanem arrol, hogy hogyan toljuk az idot, mikor epp nem utazunk.

Az Arisztotelesz Egyetem (Thesszaloniki) hallgatoit csak irigyelni tudom a kozossegi eletert. Nem, ez sem a Kanaan, itt sem ismer mindenki mindenkit. Megis ugy latom, sokkal nagyobb klikkek es barati tarsasagok vannak, a diakok osszejarnak egyetemen kivul es belul. Mindezt nyilvan elosegiti peldaul az egyetemistaknak jaro ingyenes etkezes (naponta ketszer), mert ha valaki egyedul megy oda, akkor is elobb-utobb meglat egy ismeros arcot, es amelle ul le. (Igy van ez az Erasmusosokkal is.) Ezt tovabb erositi a Student Club tenykedese: utazasok (pl. 175 Euroert Budapestre, 150 Euroert Pragaba), ingyenes filmvetitesek hetente tobbszor stb. (A filmvetiteshez hozza kell tenni, hogy sokszor olyan filmeket adnak, amik a mozikba is epphogy bekerultek, teljesen ingyen! A moziban meg kb. 6-7 Euroert lehet jegyet venni.) Termeszetesen mindent gorogul hirdetnek, de a filmvetitesek plakatjait azert felismerjuk, foleg mert elofordul, hogy kiirjak az angol cimet is. Mindenesetre a felismeres utan mar csak egy gorogot kell odahivni, hogy forditsa le a helyszint, az idopontot megertjuk egyedul is. Igy tortenhetett meg, hogy beultunk pl. a SinCity-re, amibol – bevallom ferfiasan, hogy – nem sokat ertettem, mert ejjel vetitettek (=almos voltam) es szleng ment vegig. Szoveg nelkul pedig a szimpla brutalitas latvanya nem valami nagy elmeny. A masodik probalkozasnal nem vettuk eszre, hogy torok filmet neztunk ki, igy csalodottan fordultunk ki az eloadobol (torok szoveg, gorog felirat…nem az igazi). Harmadik esetben Karcsi meg a csokigyar keltette fel az erdeklodesunket (nemtom a magyar cimet) – tele volt az eloado, igy nem tudtunk leulni. Negyedik probalkozasra kineztuk a Pink Floyd: The Wall cimu remekmuvet, ami nagyon kecsegteto ajanlat volt. Nagyon szeretem, lattam mar tobbszor, igy ha csak a zenejet hallom, akkor is jol erzem magam. Egy segitokesz gorog tudtunkra adta, hogy ez nem a campus teruleten van, de menjunk nyugodtan, mert valoszinuleg igy is ingyenes lesz. El is mentunk a megadott helyre, egy viszonylag kis szobaba, ahol nehany asztal volt, egy kis barpult meg egy vetitovaszon, de szemmel lathatolag nem kavezo vagy egyeb vendeglatoipari egyseg. Amig vartuk a film kezdetet, odault mellenk egy gorog diak, akivel elkezdtunk beszelgetni. Tole tudhattuk meg, hogy egy felig anarchista, felig kommunista klub vetitesere jottunk el, de termeszetesen szeretettel varnak kivuallokat is. icon_eek.gif Igy utolag mar ertheto, miert volt teljesen piros a plakat…. Kulonben erdekes volt, mert tole tudtuk meg, hogy milyen hihetetlenul szervezettek a gorog diakok, es nemcsak a baloldaliak. A falon mindenfele tuntetesrol keszult fotok voltak, de nem a magyar kommunizmusra emlekeztetett a hangulat. A vetites ugyan kb. masfel-ket oraval kesobb kezdodott, mert valamit nem tudtak beallitani, de a frappe feleannyiba kerult, mint a campus teruleten, igy boldogan idoztunk. A film megnezese utan pedig elegedetten tavoztunk.

# 47
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Mia_
Aktív fórumos
Aktív fórumos
338 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#3836 Üzenet linkje2005-12-28 22:30:25 

Idén szeptemberben 2 hetet töltöttünk a Peloponnészoszon. az élménybeszámolómat végre elkezdtem írni, de nem ide, hanem blog formájában, sajnos csak így van rá módom, és így van hozzá türelmem. Remélem be is tudom fejezni majd a 2 ünnem között. icon_smile.gif

http://utazasaim.freeblog.hu

remélem élvezetes olvasmány. icon_smile.gif

# 48
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#3849 Üzenet linkje2005-12-29 13:59:17 

Mia!

Elolvastam, amit írtál. Végig az az érzésem volt, hogy ezt én magam írtam. Hihetetlen, mintha a saját utunkat élném át újra. Teljesen átjárt valami bizsergés. Alig várom már a folytatást!

Andi

# 49
Mia_
Aktív fórumos
Aktív fórumos
338 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#3850 Üzenet linkje2005-12-29 14:42:19 

Örülök, hogy tetszik. Igyekszem minden nap leírni legalább 3 napot, így végzek a szabadság alatt vele. De nem hittem volna, hogy ilyen idõigényes. Pedig a kézirat már megvan. icon_biggrin.gif
# 50
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#3854 Üzenet linkje2005-12-29 14:55:08 

Én sem hittem volna, amikor írtam, hogy ilyen borzalmasan idõigényes, pedig aztán gyorsan gépeltem. De mikor azt hiszed, leírtál már mindnet, még beugrik valami és akkor, én legalábbis olyan késztetést éreztem írni, hogy nem vettem sokszor már azt sem észre, hogy a fél éjszaka csak írok.
# 51
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#5157 Üzenet linkje2006-02-21 07:09:23 

Kedves Andi!

Gratulálok a Patraszi beszámolódhoz, nagyon nagyon tetszik, fõleg, hogy a történelmét is leírtad, a városnak, ezzel számomra nagyon színessé sikerült tenned!! icon_lol.gif

Örülök, hogy megosztottad velünk! icon_wink.gif

Köszi

Puszi

Kriszta

# 52
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#5159 Üzenet linkje2006-02-21 09:56:32 

Szia Kriszta!

Örülök, hogy teteszett...jól esik, hogy ezt írtad, mert ha az ember már ennyit dolgozik vele, legyen valami értelme is! icon_smile.gif Pár nap múlva jön Napflion/Nauplia leírása... icon_smile.gif

Andi

# 53
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#5166 Üzenet linkje2006-02-21 19:23:20 

Kedves Andi!

Örülök neki, hogy pár nap múlva újabb beszámolót fogsz írni, fõleg, hogy én nem hallottam még Napflionról sok mindent.

Tudom, hogy mennek Patraszba a nyáron, a tagok közül, remélem lesz olyan aki errõl a kultúrális fesztiválról is tud képet készíteni, mert pl. én idén oda már biztos nem fogok eljutni, és a híradásokon túl, szeretnék személyes tapasztalatokról is olvasni, vagy éppen látni. Nagyon izgalmas egy városnak találom Patraszt.

Szió

# 54
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#5291 Üzenet linkje2006-02-27 22:38:20 

Szia Andi!

Gratulálok az új élménybeszámolódhoz !
Nagyon tetszett.

# 55
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#5294 Üzenet linkje2006-02-28 07:49:20 

Andi nem élménybeszámolót, hanem leírást készített Nafplionról.
# 56
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#5299 Üzenet linkje2006-02-28 11:22:38 

icon_smile.gif
Így igaz, a leírások azért készülnek, hogy amirõl az útikönyvekben kevés infót találtok, tudjatok róla egy kis plusz anyagot gyûjteni, mielõtt az adott helyre utaztok....

Beszámolót én már (sajnos) csak nem görög útról tunék írni, mert az összes görögrõl leírtam már ide nektek icon_smile.gif
De majd az idén írok Számoszról...

Andi

# 57
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#5322 Üzenet linkje2006-02-28 20:59:36 

Szia Andi!

Bocsánat!!!!

Újra kezdem: Gratulálok a leírásodhoz!

# 58
Kimi68
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
4 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11828 Üzenet linkje2006-07-18 08:39:26 

Hali mindenkinek!

Itt csupa pozitívot látok, nincs senkinek negatív élménye?
Vagy lehet hogy kimoderálják?

Halkidiki- Hotel Olimpiko All inclusiv = Önkiszolgáló Albán KISZ Tábor

Ha nem kárpótol minket ( és atöbbi magyar családot) az iroda, akkor még hallotok rólam

# 59
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11829 Üzenet linkje2006-07-18 08:41:54 

Természetesen nincs "kimoderálva".
Valószínûleg a többség illetve aki veszi a fáradtságot és leírja az élményeit, az csak a pozítív élménykrõl ír / emléxek.

Ha majd jobban átolvasod a többi témát is, biztosan talász negatív vélemyént is.

# 60
Kimi68
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
4 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11833 Üzenet linkje2006-07-18 08:52:24 

Köszi a gyors választ!

Az oldalad szuper!

A regisztráció villámgyors!

Segíts, hogy hol publikáljam még a történteket, csak azért hogy nehogy
más (esetleg elõször ) Görögországban járók Ne csalódjanak.
Mert mint tudjuk Görögország attól még gyönyörû szép, hogy 1-2 iroda
azon fáradozik, hogy ezt cáfolja.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Élménybeszámolók
<   1 2 3 4 5 ... 12 13 14   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu