Koszi elore is a segitseget.HAt jopar porgos cd az tuti elfogy majd az uton .Meg esetleg arra gondoltam hogy katerini lehet jobb az alvasra,mert thesszaloniki kerulo nem?remelem a hataron nem szarakodnak a hatarorok sem.en egy tigraval megyek te milyen kocsival volta?bar az en tigram nem nagyon szereti a dombos-hegyes reszeket.A szerpentines resz az hol van?
Petros te amugy kecskemeti vagy?
Bocsika! Mi jóval több ideig mentünk, mint amit Bobolya írt -sajnos-, reggel 7 körül indultunk el a határtól és csak délután 2-kor értünk Pargára!
Igaz, hogy közben volt a hegyi úton való átkelés, és Ioanninában eltévedtünk, aztán utána is eltévedtünk párszor még!
Visszafelé egy könnyebb úton sikerült jönnünk, akkor Igoumenitsából indultunk és akkor már sokkal hamarabb értünk vissza.
Szerintem nem lehet pontos idõt írni, sok mindentõl függ!!
Sziasztok!
Köszönöm az infókat.Lehet, hogy már kicsit uncsi az aggódásom kicsit izgulok mert nekem kellene levezetni Füzesabony -Korfu távot.Ugyon elég bevállalós vagyok de,a Pindos hegytõl kicsit tartok. No majd csak lesz valahogy.
Ha újra Korfura mennénk, mindenképpen aludnánk egy éjszakát valahol Görögországba érve, reggel indulnánk tovább. 2005-ben még Bulgária felé mentünk, ott aludtunk, és onnan indultunk reggel kipihenten.
Este negyed 7-re értünk a kompkikötõbe, fél 7-kor indult a komp Korfura.
Mi 10 évvel ezelõtt Peugeot 205-ös autóval reggel 8 órakor indultunk még a régi úton Moraitikából kompátkeléssel Korfuról hazafelé, másnap reggel 6 órakor voltunk Röszkén, és egyedül vezettem, meg lehet csinálni.
De- nem mindegy, hogy csak végig rohansz az úton, vagy kipihenten nézelõdsz, meg-meg állsz, a táj nem mindennapi. Én is azt ajánlanám, hogy iktass be egy pihenõnapot.
Nem fõszezonban ideális körülmények között, / esti indulással, jó autóval, autópályán, folyamatos utazással, sima határátkelésekkel, / Igumenitsáig 18-20 óra.
Koszi elore is a segitseget.HAt jopar porgos cd az tuti elfogy majd az uton .Meg esetleg arra gondoltam hogy katerini lehet jobb az alvasra,mert thesszaloniki kerulo nem?remelem a hataron nem szarakodnak a hatarorok sem.en egy tigraval megyek te milyen kocsival volta?bar az en tigram nem nagyon szereti a dombos-hegyes reszeket.A szerpentines resz az hol van?
Petros te amugy kecskemeti vagy?
Udv:Roberto
Szia!
Nem, én fehérvári vagyok, de mindig M7, M0, M1... Így Kecskemét mellett is elmegyünk csak nekem plusz 100 pár kilóméter De ez legalább jól bevált!
Amúgy Fiat Punto volt a járgány... jól bírta!
A lényeg, hogy mindenhol tartsd be a sebességet (fõleg Szerbiában és Macedoniában), akkor nem lehet sok gondod!
Az út minõsége meg végig jó!
Szia Fefe!
Köszönöm a biztatásod.Bízom benne ,hogy sikerülni fog.Nagyon vágyom vissza.Ha ez nem jön össze akkor valami más de biztos,hogy Görögország.Mert teljesen Görög függõ vagyok.
Bocsika!
Mi akik visszajárunk, értjük mi az a Görög függés, ez már- már szenvedély, de legalább nem káros az egészségre.
Egyébként szerintem csak akarni kell az utazást, no meg egy kis pénz sem árt. Én most éppen az utóbbi gyûjtésénél tartok, az akarat megvan.
Geot!
Egyik legkedvesebb autóm volt a kicsike, a rendszáma miatt Cecil volt a neve, igazából a nejem autója volt.
A 4000 kilométeres túrán, 1300 méternél a szerpentinen felforrt a hûtõvize, de az is az én hibám volt mert egy kicsit túl pörgettem, lehûlt a hûtõvíz és mentünk tovább. Húsz évesen eladtam egy ismerõs ismerõsének, aki teljesen felújította eredeti alkatrészekkel, gyönyörû lett. Nem naponta de ma is használja a tulaj 25 évesen, büszkék vagyunk rá!
Szeretem a fürge kiskocsikat, Krétán a Renault Clioval voltunk, két éve 5000 kilométert mentünk a Rover 25 ös "Világjáróval", az idén újra Õ a soros. Eddig egyik sem hagyott cserben, /alulról felfele háromszor lekopogva fára/.
Minden autósnak kellemes utat kívánok Görögországba!!!
Sziasztok, mi Jun. 20-án indulunk Lefkadára autóval. Grevena után melyik utat javasoljátok. A térkép szerint két út ami szóba jöhet a jobb oldali számozatlan, Metsovo felé, vagy a 15sz. ami egy kicsit kerülõ, de lehet, hogy jobb. Mi a tapasztalatotok ezzel kapcsolatban. Elõre is köszönöm.
Angelios! Szerintem azt válasszátok, ami egy kis kerülõvel jár, de könnyebb út. Visszafelé mi azon jöttünk, és nem bántuk meg, hogy kicsit kerültünk.
Igaz, hogy csak véletlenül találtunk rá!!!
Én vitatkoznék Busaianikóval
Több mint tíz éve járunk Lefkádára és szinte mindig Metsovo felé szoktunk menni, igaz, mi imádjuk a hegyeket! Az út jó, hétvégeken kevés a teherautó, elég jól lehet haladni is és páratlan a panoráma a Pindoson! Az is igaz viszont, hogy 2300 m-re kell felkapaszkodni, tehát ha egy kicsit túl van terhelve a verdátok, akkor lehet, hogy nyögdécselni fog.
Korábban téma volt a tranzitszállás: mi mindig beiktatunk egyet Methoniban, Makrigialoson vagy a Meteorák mellett a Meteora garden kempingeben, itt kiadó szobák is vannak.
http://www.camping-in-greece.gr/Details.asp?id=16
Kakadu! Az nem vitatkozás, ha neked más a tapasztalatod. Az a jó, ha mindennki leírja a saját tapasztalatát szerintem, hiszen több szem többet lát. Mindenkinek más a meglátása, és szerintem is sok múlik az autón, és hogy mennyire van megterhelve, meg egyébként is,hogy milyen erõs a motor stb. Persze nekünk biztos az is hozzájárult, hogy egyhuzamban vezettük le az utat, nem álltunk meg sehol egy napot pihenni. Legközelebb már másképp csinálnánk!
A látvány az pazar volt az biztos, de a fiam másképp élte meg, neki ugyanis rettenetes nagy tériszonya van. Szegény, nem tudta, hogy a kocsi melyik sarkába húzódjon, hogy ne kelljen lenéznie!!
Szóval az az igazság, hogy mindenkinek ki kell tapasztalnia, hogy neki mi válik be. Nekünk a visszafelé út könnyebb volt, az biztos!!
Azért szivesen belevágnék most is akár!!! De jó is lenne!!
Sziasztok, mi is Korfura mennénk. 3 éve voltunk,akkor Paralián szálltunk meg két napra. Most Veria v. Kozani környékén szeretnénk tranzitszállást.Megnéztem már az összes kempinget, amit az interneten lehet találni, de erre nincs szállás. Valakinek nincs ötlete, hogy hol lehetne megszállni? Szegedtõl kb. 1000 km-re . Nem akarjuk egyben levezetni. Mi nem Grevenna felé mennénk, hanem az E90-es "könnyebb" úton. Köszi.