Görög zenék, elõadók
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Zenék
Hozzászóló Üzenet
# 361
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Asteri
Törzstag
Törzstag
725 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#51438 Üzenet linkje2008-01-23 00:06:46 

Szia Petros!

A "Λιωμένο παγωτό" már fent van a dalfordításoknál az 56. oldalon a 830 hsz.

# 362
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#51439 Üzenet linkje2008-01-23 00:30:49 

Asteri írta:
Szia Petros!

A "Λιωμένο παγωτό" már fent van a dalfordításoknál az 56. oldalon a 830 hsz.

Tényleg! Köszi!

De ott nincs lefordítva. Én odatettem most angolul is és odadobtam a fordítást is.

Akkor azt hiszem Strato utólagos engedelmével az elõbbit kiszedem. Úgy látom, ott egy hozzászólásban több dalt is betett.

# 363
Stratos
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
2693 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#51440 Üzenet linkje2008-01-23 00:35:01 

petros írta:

És latin betûkkel így van: Loméno pagotó?
És tényleg azt jelenti: "Melt ice cream" - "Olvadt jégkrém" icon_smile.gif icon_question.gif

Igen, "(El-)Olvadt fagylalt", azaz "Ljoméno pagotó" (és ez nem zárja ki a jégkrémet sem, fõleg, ha pálcikás!) icon_wink.gif

# 364
Jorgos
Moderátor
Moderátor
515 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#52392 Üzenet linkje2008-02-07 22:36:00 

Vajon ki lesz az - a három jelölt közül-, aki idén elmegy az Euroviziós versenyre?
Kalomoira, Martakis, vagy Xryspa?
Megjelent a három Euroviziós versenyre jelölt szám:

Elsõ jelölt: Kalomoira
https://www.youtube.com/watch?v=8MVqbovtL7k

Masodik jelölt: Kostas Martakis
https://www.youtube.com/watch?v=-kQ93atFYsE

Harmadik jelölt: Xrispa / azaz; Hrispa
https://www.youtube.com/watch?v=u7_XpRSi1R8

Azt mondják, hogy az elsõ szám a legjobb, sokkal többen vannak a Kalomoira rajongói.
Kalomoira nagyon jól tud táncolni és tökéletes angol kiejtése van (eddig Amerikában élt).
Nekem viszont sokkal jobban tetszik a második jelölt: Kostas Martakis száma.

Szerintetek melyik a legjobb?

# 365
Geot
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1046 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#52393 Üzenet linkje2008-02-07 23:04:23 

Kalomoira dala nekem kicsit kommersznek tûnik. icon_redface.gif Nem igazán tetszik.

Kostas Martakis dala fülbemászó és dallamos.

Xrispát eddig is ismertem, tetszett a munkássága és a hangja, de ennél a dalánál már hallottam sokkal-sokkal jobbat is. Nagyon szép, érzelmes lassú számai vannak, de ha egy igazán jót és dallamosat kellene választanom tõle, biztos, hogy ez lenne:
Xryspa - Mou Kanei Plaka O Theos

Sajnálom, hogy nem túl görögösek az Eurovíziós Dalfesztiválra választott zenék. (Nem az angol szövegekre értem. icon_smile.gif)
Vagy görögösek? Jorgo, te mit gondolsz errõl?

# 366
Jorgos
Moderátor
Moderátor
515 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#52396 Üzenet linkje2008-02-07 23:41:22 

Eddig általában nem voltak görögösek a görög euroviziós számok, szerintem.
Ez természetes: Egy görögösebb szám nem ide való!

Hallgass bele, milyenek voltak a régi számok, 2000 elõtt - mindegyik fent van a youtube-on.

Greek Eurovision dalok

Nem jók, ritkán kaptunk jó helyet.

# 367
Stratos
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
2693 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#52397 Üzenet linkje2008-02-07 23:46:08  Válasz a #52393. hsz-ra Előzmény #52393

Én is jobban kedvelem (sõt leginkább csak azokat a számokat) amiben legalább néhány versszakot a saját nyelvükön énekelnek az elõadók...!

Minek versenyezzünk az angol, vagy az amerikai nációkkal a saját anyanyelvükön??? Nem sokkal szebb mindig a saját anyanyelvû elõadás?
És jobban tükrözi az adott országot egy ilyen versenyen.
Bár igaz, hogy leginkább nem a dal, vagy az elõadó az, amelyik ilyenkor a legtöbbet nyom a latban... Ezért nem is szeretem ezt a versenyt. És legutóbb nem is néztem! De lehet, hogy nem is hagytam ki, vagy vesztettem vele sokat... És talán nem is volt igazán nívós az egész...

Mindhárom elõadó szép és egészséges. Nézhetõ, hallgatható.
De valahogy mégis mindhárom langyos számomra... Valami miatt nem fogott meg egyik szám se. Tucatszámoknak érzem. És ha ilyen a többi nemzet választott nótája is, hááát elég nehéz dolga lenne a zsûrinek....

A görög nyelv bátor válaasztása (néhány sor angollal), mégis és így, - nálam a befutó. Tehát a harmadikra szavaznék. De nem hiszem így se, hogy nyerõ lenne valamelyik is. És egyet értek teljesen Geot-tal!

És Petros mellé is oda kell álljak..: Szerinted Jorgo, mi baj volt ezzel a számmal? (Azon kívül, hogy túl sokat "Rázta" a szerelem?)
Jó elõadásmód, görörgös zenei motívumok... mi kellett volna még?
http://www.youtube.com/watch?v=JLi_OgvOy_s

és errõl mi a véleményed...? Katerina Garbi:
http://www.youtube.com/watch?v=9d_65xnACAw

# 368
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#52401 Üzenet linkje2008-02-08 07:46:47  Válasz a #52397. hsz-ra Előzmény #52397

Sziasztok!

Ha már Jorgo említi az Euroviziós Dalfesztivált, akkor ne felejtsük el a magyarokat sem.

Ma este az MTV1-en van a nemzeti döntõ, ahol a zsûri mellett mi is szavazhatunk, ki induljon májusban Belgrádban.
Szerintem nagyon színvonalas az idei indulók névsora.
Sajnos a szabályok változtak, így hiába voltunk tavaly 9. helyen, idén elõdöntõzni kell.

Lehet Jorgo Te is tudod majd nézni.

- Jorgos: Koszonom, Kriszta!

Elnézést az off-ért, de éppen itt volt téma a Dalfesztivál.

https://eurovision.mtv.hu/

https://eschungary.extra.hu/

# 369
Geot
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1046 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#52402 Üzenet linkje2008-02-08 09:39:23  Re:

Egyet értek Stratosszal!
Én is sokkal jobban örülnék, ha mindenki a saját nyelvén énekelne, sokkal színesebb lenne a mûsor. Persze tudom, hogy az angol már szinte elvárás, máshogy (talán) nehezebben lehet érvényesülni...

A versenyért én sem vagyok oda, bár tavaly kíváncsiságból megnéztük, de nem voltam túlságosan meggyõzve.
Strato, ne bánd, hogy nem láttad, nem sok mindenrõl maradtál le! icon_smile.gif Persze voltak jó dalok is, de nem sok. (Nekem pl. Rúzsa Magdi elõadása is tetszett.)

A görög dalok sajnos engem sem vettek le a lábamról most, pedig reméltem, hogy valami igazán jóval készülnek. icon_sad.gif Én Hriszpának drukkolok. Csak kár, hogy nem egy ütõsebb dalt választott(ak).

Strato,
ez a Kaiti Garbi dal nagyon tetszik! Valami ilyesmire gondoltam, amikor azt mondtam, görögös. Nem kommersz!

OFF:
Belehallgattam a magyar elõadók zenéibe... hááát, ízlések és pofonok. Vannak színvonalas, kevésbé színvonalas és színvonaltalan elõadások is. icon_biggrin.gif
Szekeres Adrien már sokszor bizonyított, szerintem nagyon különleges hangja van, a zenéje sem olyan szokványos, úgyhogy én neki drukkolok.
Gál Csaba Boogie sem rossz, a 21 gramm is egész hallgatható. Van még néhány kellemes hangú énekes, de akad olyan is, aki nagyon nem tetszik. Dehát', ez természetes.
Ja, és még valami: a Lola nevezetû képzõdménnyel kapcsolatban csak egy kérdésem van: MIÉÉÉÉÉRT? icon_rolleyes.gif

# 370
Stratos
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
2693 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#52654 Üzenet linkje2008-02-13 00:20:49 

Nem tudtam eldönteni, hogy melyik topicba írjam...

Ugyan, nem zenés elõadásról van szó, mégis görög elõadómûvészek segítségével jön majd létre egy:
Görög nyelvû, színházi elõadás!
Neaniki Szkini - ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
lásd: https://www.ellinismos.hu/news.php?news=934

(Fülhallgatón lehet majd követni az eseményeket, magyar hangbemondással)
Jakovosz Kambanellisz: Sok hûhó Rodoszért, - komédia.
Fõszereplõk:
Petridisz Hrisztosz,
Papadimitriu Athina,
Szokalopulosz Jannisz

idõpont: 2008. 02. 25. hétfõ, 17.00 óra helyszín: Budapest Bábszínház
jegyek kaphatók a GOÖ székhelyén.
Elérhetõség: https://www.ellinismos.hu/library_contact.php?newsgroup=4

# 371
Christee
Törzstag
Törzstag
502 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#52658 Üzenet linkje2008-02-13 02:26:06 

Hát icon_exclaim.gif !Ez jó kérdés! icon_exclaim.gif Én elfogult vagyok,mert nekem is tetszik ha görög nyelvet hallok icon_biggrin.gif , Hrispa tényleg egy elég görögös számmal állt elõ. icon_exclaim.gif Viszont,nagyon szépen mutat Kalomoira,de az a szám nekem annyira nem tetszik icon_eek.gif .Kostas Martakis nagyon-nagyon jól mutat icon_razz.gif és sokkal slágeresebbnek tûnik az a szám icon_exclaim.gif .Fú,nehéz! icon_exclaim.gif
Sratos! icon_exclaim.gif Lehet tudni a jegy árát? icon_question.gif Bár nem érteném a darabot icon_lol.gif

# 372
Stratos
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
2693 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#52697 Üzenet linkje2008-02-13 15:34:14  Válasz a #52658. hsz-ra Előzmény #52658

A nejem rendezi a darabot, de én valahogy nagyon kimaradtam belõle...
(Az anyaszínházamnál voltam eléggé leterhelve mostanában, s még azt se tudtam, mennyibe kerülhetnek a jegyek... de most rákérdeztem, és nem hiszem, hogy az 1000 Ft túl drága lenne...! ) ... és mintha írtam volna, hogy ugyan görögnyelvû az elõadás, de aki kívánja fülhallgatón keresztül beolvassák a magyar szöveget...

A Neaniki Szkini (görög) társulat
"Sok hûhó Rodoszért" címû elõadására (február 25. 17.00 óra, Bábszínház Nagyterem - (280 fõt tud befogadni)
Jegyek Halász Katalinnál szerezhetõk. (1000 Ft/db)
Érdeklõdni a 269-0686 vagy a 302-7275 telefonszámon, illetve a GOÖ titkárságán lehet.

Jakovosz Kambanellisz: Sok hûhó Rodoszért
A turistáktól nyüzsgõ Rodosz éli békés nyári hétköznapjait, ahol nincs hadsereg, nincsenek fegyverek. A „kormány” tagjai (a szállodaigazgató, a fodrász, a szakács, a „madam”) döbbenten értesülnek a közelgõ veszedelemrõl: a hajóhaddal közeledõ Démétrioszról…Védekezésül saját fegyvereiket vetik be: Démétrioszhoz küldik a legjobb szakácsot, valamint egy 17 éves, érintetlen helyi szépséget, hogy Rodosz megmentése érdekében ki-ki a maga eszközeivel próbálja meg a hadvezért eltéríteni szándékától. Ezzel elkezdõdnek a bonyodalmak, és amint azt egy komédiától várhatjuk, fenekestül felfordul a világ.

NEANIKI SZKINI vezetõ: Caruha Vangelio

Szereposztás:

Filoxenosz: Petridisz Hrisztosz
Démétriosz: Szokalopulosz Jannisz
Vutia: Papadimitriu Athina
Rodosziak: Trokán Nóra, Kollátosz Fotisz, Mitropulu Artemisz, Mitropulosz Vaszilisz, Nagy Kalliopé, Vengrinyák Edit, Papadimitriu Eleni
Makedónok: Akritidisz Hrisztosz, Dömötör Athina, Revithisz Jorgosz, Tsitropulosz Jorgosz, Kaparelli Theano
További üdülõvendégek, helyi lakosok, katonák: Nitsios Ioannis, Alevrojanni Vivien, Nagy Alkioné, a Helidonaki táncegyüttes
Dramaturg: Caruha Vangelio
Díszlet: Halász G. Péter
Jelmez: Taxidu Eleni
Rendezõ: Halász Katalin

Munkatársak: Makrodimosz Nikosz, Sztatuliasz Dimitrisz

* * *
Ιάκωβος Καμπανέλλης: Ο μπαμπάς ο πόλεμος

Ο τίτλος του έργου παραπέμπει στη ρήση του Ηρακλείτου πόλεμος πατήρ πάντων εστί. Το γεγονός ότι η λέξη πατήρ γίνεται στον τίτλο μπαμπάς αποκαλύπτει εξ αρχής ότι ο συγγραφέας δεν πρόκειται να σχολιάσει τη φρίκη του πολέμου, αλλά θα προσφύγει στα όπλα που προσφέρει η σάτιρα. Επί σκηνής η ουδέτερη Ρόδος του 305 π.Χ. με όλο τον τουριστικό της ευδαιμονισμό, που ξάφνου ανατρέπεται.

Παίζουν:

Φιλόξενος: Χρήστος Πετρίδης
Δημήτριος: Γιάννης Σοκαλόπουλος
Βουτία: Αθηνά Παπαδημητρίου
Ροδίτες: Νόρα Τροκάν, Φώτης Κολλάτος, Άρτεμις Μητροπούλου, Βασίλης Μητρόπουλος, Καλλιόπη Νάγκι, Έντιτ Βενγκρινιάκ, Παπαδημητρίου Ελένη
Μακεδόνες: Χρήστος Ακριτίδης, Αθηνά Ντουμουτούρ, Γιώργος Ρεβίθης, Γιώργος Τσιτρόπουλος, Θεανώ Καπαρέλλη Παραθεριστές, τουρίστες, στρατιώτες, νησιώτες κάτοικοι: Ιωάννης Νίτσιος, Βιβιέν Aλευρογιάννη, Αλκυόνη Νάγκι, Χορευτικό Χελιδονάκι
Σεναριογράφος: Ευαγγελία Τσαρούχα Σκηνικά: Πέτρος Γ. Χαλάς
Κοστούμια: Ελένη Ταξίδου
Σκηνοθεσία: Κατερίνα Χαλάς
Συνεργάτες: Νίκος Μακροδήμος, Δημήτρης Στατούλιας

---------------------------------
Itt nézhetõ meg még sok minden a programról:
https://www.arcusfest.hu/Hirek-2008-2.html
https://www.arcusfest.hu/Musor-2008.html

# 373
Jorgos
Moderátor
Moderátor
515 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#52716 Üzenet linkje2008-02-13 19:56:47 

Szia Strato!
Megnéztem a programot meg a fényképeket!
Ez a barna pólos, az te vagy?

Nem! Ebben az elõadásban sem szerepeltem... icon_redface.gif icon_cry.gif (Kalandozások Odüsszeusszal)
De a nagyobbik lányom igen!
Én az ezt megelõzõ elõadásban szerepeltem (az iwiw-re azt hiszem feltettem róla egy kis képet, fehér ingben és ahol bajusszal vagyok látható, Aristophanes: Plutosz c. darabjában - egy Igaz ember -kis szerepét játsztam)

# 374
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#52818 Üzenet linkje2008-02-15 17:16:31 

Lovegreek-nek...

Semmi gond! Így legalább más elõadók lemezei is fogynak. De ez így van jól, hisz ez a piacgazdaság lényege icon_smile.gif!
Amúgy van pár (száz) - nem laika zeném - más elõadóktól is, hisz valóban sok jó dal és énekes van Hellaszban. Viszont nem sokak a koncertjére mennék el például...
A másik dolog, hogy nálam az "egyslágeres", pár évig színen lévõ zenészek eleve ki vannak lõve. Na nem e szerint döntöm el, ki lesz a kedvenc, hisz mikor meghallasz egy dalt, ez a dolog nem játszik...de miután pár dalát megismertem, utána néztem, megismertem a pályafutását, megvettem még pár CD-jét, majd még párat... Most meg már mind megvan! Amikor a "Shake it"-et meghallottam, még azt sem tudtam, hogy görög, aki énekli, sõt mivel ez a fesztivál nem igazán mozgat meg, nem is láttam 2004-ben...
De Sakis is vagy 16 éve a pályán van, Bon Jovi is 24-25, Madonna szintén, de ha a görögöknél maradunk itt van Despina Vandi, Elena Paparizou... Na õk a "sztárok" számomra. Emellett nem sok elõadó jut ki egy országból az Eurovíziós Fesztiválokra... Oda az ország lakosai juttatják ki a versenyzõket. Ez is sokat mond. Bár bevallom, ez a Sarbel gyerek a tavalyi (2007-es fesztiválon) "Jasu Maria"-jával nem igazán volt jó választás, sõt! Azon kívül hallottam több (nem csak görög) "unplugged", "live" elõadást, de ritka, hogy ilyenkor is ugyanaz a hang jön le egy énekestõl, mint a stúdió albumokról! Sakisnál és a többi fent említett elõadónál ugyan az a hang icon_razz.gif ! Persze lehet, hogy sok más énekesnek sincs szüksége keverõpultra. Néha tényleg azt hiszem, hogy ez a fajta "playback"-es dolog csak nálunk dívik ennyire... Bevallom elég siralmas a magyar könnyûzenei paletta icon_sad.gif

Amúgy nem tagadom, van elfogultság Sakis énekével, dalaival szemben, de ez nem zárja ki, hogy más elõadókat és a dalaikat észre ne vegyem icon_smile.gif
Nagy az én szívem, sokan elférnek benne, de hát "number one" nem lehet mindenki icon_rolleyes.gif icon_lol.gif

# 375
Christee
Törzstag
Törzstag
502 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#52916 Üzenet linkje2008-02-18 02:04:54 

Ezzel sajna egyet értek Petros icon_exclaim.gif !"Elég siralmas a magyar könnyûzenei paletta" icon_exclaim.gif Az a baj,hogy akinek elég pénze van,az ott lehet még akkor is ha szörnyû.
icon_confused.gif Jól tudom hogy Kalomoira lett végül a kiválasztott??????? icon_question.gif icon_question.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Zenék
<   1 2 3 ... 24 25 26 ... 64 65 66   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu