Utazási irodák
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazási irodák
Hozzászóló Üzenet
# 991
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#53050 Üzenet linkje2008-02-20 13:51:59  Válasz a #53048. hsz-ra

Anyuci68!
A rendszerhibákra nem tudok reagálni, és azt sem tudom, milyen feltételezéseimre gondolsz, de így hogy konkrétumot írtál, már értem a mondandódat. Mi is belefutottunk a 20 év alatt olyan apartmanba, ami nem tetszett, akkor közöltük, hogy másikat kérünk, mert abban nem maradunk - mindkét esetben azonnal adtak másikat, tökéletes megelégedésünkre (7 éve Dias Zeus-Korfu/Paleokastritsa, ill.3 éve Aeolus-Kalymnos/Massouri). Talán a határozottságom tette, de nem is próbálkoztak a meggyõzéssel. Remélem, annyira voltál az említett esetekben karakán, hogy azonnal tiltakoztál. Mondjuk a mi eseteink nem is voltak túl durvák, Paleon egyszerûen a szoba fekvése nem tetszett, Kalymnoson meg csak valami mondvacsinált okot találtunk, mert az alattunk lévõ teraszra azok kerültek, akik a buszos pihenõkön 5-ösével szívták a cigit, és el akartuk kerülni a füstös reggeli ébresztõket és esti lefekvéseket, lévén nyitott teraszajtónál aludtunk, és rohadtul gyûlölöm a cigifüstöt. De ettõl még nem került az említett 2 iroda a feketelistámra.
De ezzel nem azt mondom, hogy mást nem riaszthat el mondjuk egy kisebb csótányinvázió, az tényleg elég durva lehetett.

# 992
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Marta
Aktív fórumos
Aktív fórumos
58 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#53055 Üzenet linkje2008-02-20 15:38:32  Válasz a #53032. hsz-ra Előzmény #53032

Szia Vio!
Én nem azt írtam, hogy nem érdemes velük menni, csak azt, hogy az Aeolus Görögországba nagyott otthon van, de Bulgáriába nincs. Szerintem ha nyaralást szervez akkor kinti idegenvezetõrõl is gondoskodnia kellene ez a minimum aki tud magyarul, és nem szlovákul beszélni. De az angol vagy a német nyelv szerintem egy idegenvezetõnél kötelezõ. Érdekesképpen csak szlovákul tudott Bulgáriába.
Márta

# 993
Anyuci68
Törzstag
Törzstag
520 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#53057 Üzenet linkje2008-02-20 16:00:10  Válasz a #53050. hsz-ra Előzmény #53050

A rendszerhibát nem Veled kapcsolatban írtam, hanem - mint ezen válaszom kapcsán is - csak azért, mert ma nem akar összejönni egyik válaszom sem, mindig eltûnik az éterben, és kezdhetem újra. A feltételezéssel kapcsolatban csak annyi, hogy úgy tûnt, mintha azt gondolnád, hogy a terjedõ szájhagyomány okán ócsárolom az irodát.
Konkrét esetünkben az id.vez. csak szlovákul tudott, illetve a számokat angolul is el tudta mondani. A csótányok a 3. éjszakától kezdtek látogatni minket (anya, lánya, unokája felállásban nyaraltunk akkor), bár ettõl tartottunk az elsõ pillanattól, ahogy megláttuk a szobát. Az id. vezetõt a további több, mint 1 hét alatt nem is láttuk. Kvázi hol is reklamálhattunk volna. Ráadásul a létezõ, vagy képzelt "jószomszédi" viszony miatt erõsen észrevehetõ volt a magyarok iránti jóindulat is. A házigazda - a megmutatott bogár láttán, amit csak a csatorna szó használatát követõen tudott érdekes módon azonosítani - a mai napig keresi a csótányirtó sprayt. Azóta lehet, hogy tavaly már le is égett az épület a bogaraival együtt. Ha egy hasonló esetet olvastam volna, vagy kérdésünkre mondták volna az irodában, hogy a prosival ellentétben a 3 ágyasok nemcsak az emeleten vannak, el sem indulunk velük. Ennyi. Mi velünk soha sehova, és nem is tudom õket ajánlani senkinek. Persze aki elégedett volt velük, nyilván nem így látja.

# 994
Miskolciutas
Törzstag
Törzstag
1313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#53067 Üzenet linkje2008-02-20 18:30:37 

Amig valaki nem tapasztal a sját bõren ilyesmit,addig nem is fogja elhinni és megérteni azokat,akik már végigcsináltak egy ilyet.Elég karakán kis utazócsapat vagyunk mi is,de mikor megláttuk a minõsithetetlen szállást,amit ránk akartak tuszkolni-mellesleg a prosijukban nem ez volt befotózna a hotel neve alatt és ez rohadtul erkölcstelen-,és felhivtuk az id.vezt-mert mégiscsak õ a fõnök,õ közölte velünk,hogy 2 napja nem aludt,oldjuk meg,ahogy tudjuk,de õt mindenképpen hagyjuk békén...innentõl kezdve 5 egész órát csöveztünk a szállás elõtt,ordibáltunk,sirtunk és csak elõkerült az a szoba ,aminek a fotóját láttuk a prosiban.De nem hiszem,hogy ez lenne a normális,.hogy utasoknak azért kell verni az asztalt,amit befizettek...
# 995
Marta
Aktív fórumos
Aktív fórumos
58 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#53070 Üzenet linkje2008-02-20 19:52:33 

Hát mi verhettük volna az asztal, mível közölték, hogy vagy elfogadjuk a szállást vagy a padon alszunk. Természetesen az Aeolus ut.iroda Bulgária a kinti vezetõ csak szlovákul tudott és németet egy kicsit. Szerintem ez felháboritó mert várjuk, készülünk a nyaralásra és természetesen anyagi vonzata is van.
# 996
Anyuci68
Törzstag
Törzstag
520 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#53096 Üzenet linkje2008-02-21 08:01:31  Válasz a #53067. hsz-ra Előzmény #53067

szia Miskolciutas! Aeolus témában mindig sikerül összefutnunk. Az erkölcstelen azt hiszem, nagyon találó kifejezés velük kapcsolatban. A képeknek én már régen nem hiszek, általában nagyon tudnak fotózni. De az, hogy leírják, hogy az x. ágya studiók a felsõ szinten vannak - semmi kivétel - és betesznek egy természetesen nem beharangozott szuterénbe, ez is kimeríti az erkölcstelenség fogalmát, mert ugyebár a hazudozás is erkölcstelenség. Szóval, változatlanul: NO AEOLUS
# 997
Lloth
Aktív fórumos
Aktív fórumos
209 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#53099 Üzenet linkje2008-02-21 08:27:45 

Még egy ötlet...

Olyan szállást kell keresni, ami a NET-en is elérhetõ, hogy pl. E-mailben is meg lehessen keresni õket: így pl. meg tudjátok kérdezni, hogy melyik emeleten milyen stúdiók, szobák vannak, és ezután már biztosabban lehet talán foglalni...

Üdv:
lloth

# 998
Nagyéva
Aktív fórumos
Aktív fórumos
107 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#53116 Üzenet linkje2008-02-21 13:16:42 

Sziasztok ! Ésarról mi a véleményetek amikor a katalógusban csak az apartman képe van ,es a szobákról csak leirás szerepel?
# 999
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#53122 Üzenet linkje2008-02-21 13:59:26  Válasz a #53116. hsz-ra Előzmény #53116

Specielén egy iroda helyében mutatnék egy szobabelsõt is(a külsõ kevésbé érdekel), de nekem a legjobban az hiányzik, ami néhány nívósabb külhoni prospektusban már bevált szokás, miszerint felülnézetbõl (légifotón) látható a környék, bejelölve az egyes apartmanokat és hoteleket. Szerintem ez lenne a legfontosabb, így azt is láthatnám, milyen messze van a parttól, kikötõtõl, úttól, központtól, stb.
# 1000
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#53124 Üzenet linkje2008-02-21 14:22:12 

Sziasztok! Az Aeolussal nekünk is volt hasonló problémánk tavaly. Pargán nyaraltunk egyénileg, úgyhogy csak egy apartmant választhattunk, de a valóságban ideadott szobának köze nem volt a fotón láthatóhoz. Kiderült, hogy az emeleti apartman, és az emeletre csak a szlovákokat pakolták.
Magyaroknak négy földszinti jutott, abból a legsötétebb, legócskább nekünk! Mikor megláttam én is sírtam, aztán telefonon reklamáltam, de az idegenvezetõ épp hazautazott, a helyettese azzal takarózott, hogy õ csak helyettesít.
Aztán telefonáltam az irodának is, de nem tudtak mit tenni, mondván, hogy a szobákat nem õk osztják el, hanem a görög tulajdonos. Õ pedig nem tudott sem angolul, sem más nyelven a görögön kívül.

Úgyhogy jobb híján maradtunk, alaposan kitakarítottam, aztán szerencsénkre nem sokat tartózkodtunk otthon, és Parga szépsége, meg a környék feledtette velünk a rosszat! (Szerencsére!)

Idén megnéztem kíváncsiságból a katalógust, most az a szoba benne sincs a katalógusban, gondolom, hogy ne lehessen reklamálni!?
Ráadásul az ár a duplájára emelkedett!
A legnagyobb baj, hogy pl. idén is szivesen visszamennénk Pargára, de alig indít oda utat iroda az Aeoluson kívül, a neten lévõ szállások pedig árfekvésben sajnos nem a mi pénztárcánkhoz vannak igazítva.

Nem tudom mi lehetne a megoldás? icon_smile.gif

# 1001
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#53125 Üzenet linkje2008-02-21 14:32:18 

Szevasztok!

Annyi szerintem bizonyos,hogy minden utazás mindenkinél egy
kicsit "zsákbamacska".A másik,hogy ki és mit hogyan itél meg,nem egyformák az izlések,körülmények,lehetõségek.Az viszont nagyon fontos már itthon,hogy a szállás foglalása elõtt minél több információt szerezz be és a szerzõdésnél hivatkozz az igényedre,ha ezt nem tudják biztosítani már is elállsz az utazási szándékodtól.Nyugodtan és határozottan ezt közölni kell velük!Mi elég sok helyen voltunk és egy kivételével ez mindegyik irodánál hatott.Annál az egy esetnél pedig rögtön kivertük a palávert megérkezéskor ill.a szobák (az raktár volt,vagy olyasmi)elosztásakor,de úgy olaszos-módon.Tény,hogy kaptunk egy másik helyet igaz 30€-ba került,de az még nyugisabb és jobb hely lett,mint amit a többiek kaptak.Mindez a magyar vezetõ segitségével és az õ hasznára,de megérte.Sok esetben tudnak segíteni az ottani vezetõk és segítenek is egy kis anyagi áldozattal,csak légy határozott ha kell radikális.

Atosz

# 1002
Anyuci68
Törzstag
Törzstag
520 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#53129 Üzenet linkje2008-02-21 15:07:34  Válasz a #53124. hsz-ra Előzmény #53124

Anikó! Én a helyedben tovább keresgélnék a neten. Idén mi is a netes foglalásra szorítkoztunk, igaz "csak" Vrasnára megyünk. Ahova mentünk volna az apollonnal, oda csak földszinti ventilátoros apartman lett volna négyünknek, ráadásul csemetém hiába csak 7 éves, a gyerekkedvezményt mégsem vehettük volna igénybe. Nekiláttam a keresgélésnek - ráadásul autó és zsáknyi pénz nélkül legalább az utazás során ut. irodát kell igénybe vennünk - és a kezdeti nehézségek, és borsosabb árak után végül sikerült találni négyünknek 45 euró/éjszakáért két légterû apartmant. Persze feltételezem, ez attól is függ, melyik faluba megy az ember, de mindenképp megéri tovább keresgélni. Az apollon hozzáállása egyébként nem igazán nyerte el a tetszésemet, amikor mondtuk, hogy jó lenne, ha gondolnának a 4 tagú családokra, társaságokra is. Közölte a hölgyemény, hogy ne mondjuk már, vannak 4 ágyasok Paralián és Stavrosban. Ezt a két helyet miattunk viszont kenhetik a hajukra. Nem úgy választunk nyaralóhelyet, hogy hol van 4 ágyas, hanem, hogy ahova menni akarunk, ott van-e. Hozzáállásból úgy tûnik, lenne mit tanulniuk, amúgy a nyaralásaink során komolyabb gondunk sosem volt velük.
# 1003
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#53134 Üzenet linkje2008-02-21 16:40:08  Válasz a #53129. hsz-ra Előzmény #53129

anyuci68! Köszi a válaszodat, örülök, hogy találtatok olyan szállást, ami megfelel nektek. Én sem adtam fel. A neten való foglalás nem lenne gond, hisz már évek óta így utazunk, csak még mindig magyar irodáknál foglaltunk, de neten keresztül.
Szállásokat illetõen mindenképp érdemes lenne külföldit foglalni, mert színvonalasabbnak tûnnek, és nagyobb a választék.
Csak tényleg még árban nem találtam igazán kedvezõt, mert mi most úgy szeretnénk menni, hogy pár napot Makrigialoson töltenénk, és utána még egy másik helyen 10-11 napot. Ez már minimum 14-15 nap összesen, és az a baj, hogy a turnusok hossza egyedül az Aeolusnál felelt meg, viszont így, hogy már felemelték az árakat, szinte ugyanott vannak, mint egy külföldi szállásadó.
Még szétnézünk a kiállításon, és utána már tényleg döntünk véglegesen. icon_lol.gif

# 1004
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#53136 Üzenet linkje2008-02-21 16:53:23 

busaianiko!

Két helyi utazási iroda is kínál mindenféle szállást Pargán. Most foglaltam én is... Akiknek közvetlenül írtam, alig válaszoltak, de az irodák igen. Nincs turnus, annyi napra foglalasz, ahányra akarsz. Egy részt elõre kell fizetni... A probléma leginkább a parkolással van! Szívesen segítek, ha tényleg oda akarsz menni... Június és szeptember valamivel olcsóbb és jobban van hely... Van, ami már most foglalat... icon_rolleyes.gif

# 1005
Miskolciutas
Törzstag
Törzstag
1313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#53139 Üzenet linkje2008-02-21 18:17:09 

Azért pár kósza gondolatot megér az is,hogy a görög tulaj osztja el az apartmanokat,és a magyarok véletlenül mind a gázosabb lakokat kapják...
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazási irodák
<   1 2 3 ... 66 67 68 ... 466 467 468   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu