Utazás gyerekekkel
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazás
Hozzászóló Üzenet
# 61
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13331 Üzenet linkje2006-08-03 13:56:48 

Nos én még védeni akartam a vámosokat a gyerek felébresztése okán! Az jutott itt napközben eszembe ugyanis, hogy ha az én gyerekem ne adj isten eltünne, nagyon morcos lennék, ha bárki csak úgy kivihetné az országból arra hivatkozva, hogy alszik. Bár az útlevélképeinket ismerve néha rejtély számomra hogy azonosítanak be hitelt érdemlõen. icon_confused.gif Bár ha a kicsi gyerekülésben alszik azért jól látható az arca ha a vámos is úgy akarja. Mi már kinõttünk a gyerekülésbõl, egy alvó gyerek beazonosítása macerásabb lehet, de a Krisztáéké tudom, hogy ott aludt.
Meglepõdve olvasom itt nálatok a vámosok szemétkedéseit és örülök, hogy eddig nekünk szerencsénk volt velük. De ezek után már nem fogok meglepõdni, ha más tapasztalataink lesznek. Azért ez nagyon szomorú. icon_cry.gif

# 62
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13335 Üzenet linkje2006-08-03 14:53:48 

Elnézést nem voltam elég világos, szóval ez a határ szerboldalán történt, és szerb vámos volt aki ilyen szépen kiigazított bennünket, és kiváncsi volt a gyerekre. Hogy õk milyen viccesek ezt nem tudom értékelni és nem is szeretném, de ki kellett vele jönni, mivel a fullos csomagterünket nem akartuk megbontani, így a célzása után mi is komolyabban vettük a vámkezelésüket is, a mi a csomagtérbe való bele kukkantást jelentett.
# 63
Csabáék
Aktív fórumos
Aktív fórumos
146 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13403 Üzenet linkje2006-08-04 23:29:55 

Jox:

A gyerekülésben vagy csak simán a hátsóülésen aludt a gyerkõc menetközben?

Mi nem akartuk kínozni, ezért fektettük el. Tudom hogy veszélyes, de sajnálom látni, ahogy oldalra billent fejjel alszik.

# 64
Dézsé
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
14 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#44933 Üzenet linkje2007-09-16 09:34:19 

Sziasztok

Bár nem túl pörgõs ez a topik, azért leírom, hogy a héten jöttünk haza Asprovaltáról, busszal, 3 gyerkõccel. 1-9-12 évesek. A picilányomnak is fizettünk a buszon helyet, hogy kényeémesebb legyen neki. A hûtõládát a lábához betolva, megoldottuk, hogy nagyobb helye legyen, letakartuk egy hálózsákkal, így játszani is tudott, és egész szélességben elnyúlva aludni is.
A nagyok egymásra dölve, összebújva aludtak, bár õk minden megállónál felkelltek, megmozgatták magukat.
A nyaralás nagyon jól sikerült, élvezték a csemeték.
A határoknál nem volt semmi baj. Bár nem tudom, hogy a mufúrcságot tanítják a szerb határõr nõknek? icon_biggrin.gif

# 65
Gyanett
Aktív fórumos
Aktív fórumos
119 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#53779 Üzenet linkje2008-03-04 22:18:41 

Üdv!

Nyáron 2 éves lesz a kislányunk. 3 év kihagyás után ismét Görögországban szeretnénk nyaralni. Busszal mennénk, de az olvasottak alapján lehet, hogy várunk még legalább egy évet.
Ma voltunk egy utazási irodában, de nem tudták megmondani, hogy kell-e gyerekülés, s ha kell azt kinek kell biztosítani.
Az "irodás" hölgy bíztatott minket, hogy menjünk, de közben bejött egy sofõr, aki mondott ezt is azt is, s azt sugallta, hogy inkább ne. Sok kellemetlenség érte már, amikor gyerek is utazott a buszon.
Menjünk vagy maradjunk?

# 66
Brumi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
23 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#53805 Üzenet linkje2008-03-05 13:44:24  Válasz a #53779. hsz-ra Előzmény #53779

Sziasztok!

Mi is tervezzük, hogy idén megyünk ki, Neos Marmarasra. 2 család mennénk, 2,5 éves gyerekekkel, busszal. Minket biztattak, hogy nyugodtan induljunk el velük, a gyerekek jobban szokták bírni, mint a felnõttek. Este 6-kor indul a busz, másnap 12.30-ra ér oda. Úgy gondolom nagyrészét átaludják. Gondoltam, hogy beszerzek egy hordozható DVD lejátszót, viszek mesefilmeket, azt nézhetik útközben.

# 67
Anyuci68
Törzstag
Törzstag
520 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#53810 Üzenet linkje2008-03-05 14:20:53  Válasz a #53779. hsz-ra Előzmény #53779

Szia Gyanett!
Lánykám másfél évesen már buszozott - igaz, akkor épp a kora miatt Olaszországba mentünk - és azóta - egy spanyolországi buszos utat kivéve - Görögország az uticél. Semmi gond nincs vele, csak le kell kötni õket. Ez a hordozható dvd lejátszó sem rossz ötlet, + mesekönyv, szinezõ, meg amivel a csemete szeret játszani. Tõlünk még a gyerek másfél éves korában sem kértek gyerekülést, de lehet, hogy azóta változtak a szabályok.

# 68
Dézsé
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
14 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#53876 Üzenet linkje2008-03-06 09:09:38  Válasz a #53779. hsz-ra Előzmény #53779

Szia

Szerintem nyugodtan indúljatok el. Tényleg sokkal jobban elvannak a gyerekek, mint azt gondolnánk. A sofõr meg nem tudom miért sugallt ilyet, hogy inkább ne. talán csak a saját nyugalmát féltette icon_evil.gif . Tény, hogy lehet néha sírdogál valamiért egy kisgyerek, de sírdogálna az autóban, vagy a repülõn is, ha ahoz van kedve icon_lol.gif És éjjel mennek a buszok álltalában, akkor meg úgyis alszanak, fõleg, hogy elringatja õket a busz.
nekünk nem kérték a gyerekülést, nem is lett volna jó, így elnyúlva a széken, kényelmesebb volt neki. Bár tény, hogy biztonsági szempontból, jobb a gyerekülés, de hogy abban 20 órát nem bírnak ki, az tuti.
Abba viszont ne menj bele, hogy az öledbe viszed, mert akkor nem kell a buszra fizetni a gyereknek. Nem éri meg, úgy nagyon kényelmetlen.

indúljatok el bátran!!! icon_biggrin.gif ........idén mi nem tudunk menni icon_sad.gif (építkezünk, nincs rá keret), de jövõre nem hagyjuk ki az biztos icon_biggrin.gif

Üdv, Zsu

# 69
Gyanett
Aktív fórumos
Aktív fórumos
119 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#53914 Üzenet linkje2008-03-06 14:30:41 

Köszi a bátorítást! Mindenképpen külön ülést kérnénk, annyit tényleg nem ér, hogy egymás nyakában üljünk. (Bár lehet, hogy ott köt ki a csemete. icon_smile.gif)
Úticélnak tudnátok valami gyerekbarát helyet ajánlani? Gondolok a sekély vízre, csendesebb környékre.
Üdv!

# 70
Anyuci68
Törzstag
Törzstag
520 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#53920 Üzenet linkje2008-03-06 14:45:55  Válasz a #53914. hsz-ra Előzmény #53914

Szia Gyanett!
Gyerekkel szerintem Sarti ami szép is, praktikus is. A beach rész nem annyira hangos - persze szállása és magyar utazóközönsége válogatja - és ott a víz sekély, gyönyörû tiszta. Ami még nyugisabb, az Toroni, ott viszont elég gyorsan mélyül a víz. Ajánlom még Thassost, Skala Potamia sekély vízû, bár néha bazi nagy fantasztikus hullámok vannak. Azért azt hozzátenném, hogy úgysem engedjük egyedül a gyereket a vízbe - fõleg míg kicsi, de ha már nagyobbacska, akkor sem, ráadásul sekély vízben is ráadjuk a karúszót (fõleg múlt idõben, mostmár nem igazán veszi fel, "profi" úszó) tehát szerintem nem a legfontosabb szempont a víz mélysége. Mi gyerekkel az alábbi sorrendben voltunk, évente: 2 és fél évesen Sarti, majd Pefkohori, Toroni, Polychrono, Thassos. Az én vizicsirkém mindenhol élvezte. Tehát nekik mindegy, hova, inkább mi vagyunk válagatósak.

# 71
Gyanett
Aktív fórumos
Aktív fórumos
119 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#53922 Üzenet linkje2008-03-06 15:29:51  Válasz a #53920. hsz-ra Előzmény #53920

Igazad lehet a "válogatósságban". icon_redface.gif
Sartin voltunk, nagyon tetszett, bár a szálláshoz legközelebb esõ partszakaszon kettõt léptem, s már ellepett a víz. Ott pancsolni nem biztos, hogy jó. Persze bejártuk az egész partot, van nagyon sekély része is.
Amikor voltunk, még nem volt gyerkõc, így nem nagyon figyeltem a homokozós játékokat, karúszókat, stb. Érdemes vinni itthonról, vagy a poggyászt kímélve inkább ott vegyünk?

# 72
Anyuci68
Törzstag
Törzstag
520 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#53926 Üzenet linkje2008-03-06 16:14:08  Válasz a #53922. hsz-ra Előzmény #53922

Homokozó játékot nem érdemes cipelni, ebbõl kifolyólag elõbb-utóbb otthon lesz néhány garnitúra belõle. A karúszót érdemesebb itthon megvenni. Itt majdnem utánad dobják, kint viszont elég drága. Egyébként ha a homokozást nézzük, akkor Sarti és Skala Potamia. Az általam felsorolt többi hely nem alkalmas a homokozásra, inkább apró kavics és sóder van. Paralia-t én nem ajánlom, ugyan homokozni lehet, de ez az egyetlen, ami jó benne. (Bocs a Paralia rajongoktól).
# 73
Dézsé
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
14 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#53967 Üzenet linkje2008-03-06 23:12:57  Válasz a #53926. hsz-ra Előzmény #53926

Azért a kavicsos part nem biztos, hogy rossz icon_biggrin.gif , az én picilányom órákig pakolászta egyik vödörbõl a másikba az apró kavicsokat. Teljesen a hatásuk alá került. Mi Asprovaltán voltunk, és nagyon tetszett icon_biggrin.gif
Gondoltam mutizok nektek egy képet az önfeledt kavicsozásról, de nem lehet itt fényképet csatolni icon_wink.gif

# 74
Geot
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1046 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#53969 Üzenet linkje2008-03-06 23:21:10  Válasz a #53967. hsz-ra Előzmény #53967

Szia Dézsé!

Fényképet betehetsz a fórumba, csak az a lényeg, hogy elõtte töltsd fel valahova a netre - ingyenes tárhelyre, vagy bárhova, ahova tudod. Utána már nyugodtan belinkelheted ide is. icon_wink.gif

# 75
Gyanett
Aktív fórumos
Aktív fórumos
119 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#54086 Üzenet linkje2008-03-08 20:47:41  Válasz a #53926. hsz-ra Előzmény #53926

Lehet, hogy pont Paráliára fog esni a válsztásunk. Azt is mérlegelve, hogy busszal megyünk. Ugyanis Kaposvárról indulunk, s olyan úticélt választunk, ahol nem kell átszállni az út során. Vagy tud valaki még "átszállás nélkülit"?

Gyerekülés nem kell, de vihetünk, ha úgy gondoljuk.

Ma voltunk az Utazás Kiállításon (nálunk ma és holnap van). A buszos utak közül Parália tûnik a legjobbnak. Ha délebbre mennénk plusz órákat jelentene. icon_sad.gif

Ha jó az idõ, akkor mindegy, hogy hol vagyunk. Lényeg a tenger és a sok finomság a tavernákban. icon_lol.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazás
<   1 2 3 4 5 6 ... 48 49 50   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu