Na, ezért - ragaszkodom amikor csak lehet - a közvetlen vízparti szálláshoz... ...mert hogy a távgyaloglás már nem megy, de lehet, hogy csak meg kellene próbálni...
Mi szívesen benne vagyunk az ilyen összejövetelbe,de ebben az esetben
Lesvos-szigete dominál, mert régi ohaj válna valóra.Hála a Jón-szigeteket
Lefkadával most ezévben bezárolag mindegyiket végig jártuk, ez volt valamikor az elsõdleges célunk: a zöld szigetek.De Rhodos után kezdett piszkálni ez a nagy-sziget:Lesvos.Kezd már egy kicsit flúggá is válni,különösen nálam... Tehát a sérv adó, ide jövõre valahogy eljutni.
Jó sokat írtatok, míg nem néztem be ide.
Elõször is h.apci kérdésere, miért éppen Lesvos?
Azért, mert évek óta törekszem olyan görög szigetekre eljutni, amelyeket még nem lepett el a tömegturizmus, ahol még felfedezhetek valami egyedit...ja és lehetõleg zöld sziget legyen. A Lesvosszal szomszédos Chios hasonlóképp vonz, gondoltunk kombinált útra is, de Lesvos túl nagy, oda kell a két hét. Szóval Chios egy külön út lesz.
Nekünk nincsen nagyobb baráti társaságunk, quazi alig vannak barátaink, mert semmire sincs idõnk és ha mégis van, akkor elutazunk. A barátainkat meg vagy nem érdekli az utazás, vagy éppen Görögország nem hatja meg õket. Vérigsértõdnek,hogy a szabadságunkon elutazunk, ahelyett, hoyg velük bájolognánk. Mi magunknak valók vagyunk, ritka az, hoyg társaságra vágyunk, ezért két hét biztosan sok is lenne egy nagy társaségból.
Szóval így lett, hogy kettesben utazunk mindig. Igazán nyaralni, csak közeli barátokkal mennék el. Ezt úgy értem, hogy nagyon szívesen megszervezem akár húsz ember utazását is, de nem szeretnék tõlük függeni, azaz egy apartmanban lakni (szerencsére húsz ember esetében ez szóba sem jön, hogy egy szobában lakjunk). Egyszer volt mát szörnyû nyaralásom így.
Anikó írta:
busaianiko írta:
Az ismeretlen csapattól én is mindig tartok kicsit, jórészt magam miatt, hogy én megfelelek-e a csapatnak, de szerintem egy ilyen helyen ez úgyis kialakulna, és azért egész nap, miniden percben úgysem lennék összezárva. Szerintem biztos jól sikerülne, ha sikerülne megszervezni.
Szerintem ha már egy 8-10 fõ összejönne érdemes lenne elgondolkodni rajta, hogy jövõre megszerveznénk! Én örülnék neki, és persze más helyszinnek sincs akadálya részemrõl.
Szóval, Valcsi és Anikó nem csak fórumos ismerõseim, hanem barátaim, akikkel a valós életben is találkozom és ismerem õket, tudom, hogy velük egy hullámhosszon mozgok. Én félek attól, hogy ha valakivel nem passzolunk össze, akkor az ellentétek elronthatják az egész nyaralást - így értettem, hogy nyilván a közös nyaralás a barátaimmal akarom szervezni és nem "idegenekkel".
Szívesen megismerem a többieket is, csak azt nem akarom, hogy ha én szerveznék valamit, rajtam csattanna, hogy ez nem jó, az nem jó így. Minél több ember van, annál nagyobb az esélye, hogy kialakulnak viták. Egy görög nyaralás túl nagy tét.
Remélem, nem bántottam meg senkit sem az õszinteségemmel, de szerintem ez így normális, hogy az ember szereti jobban megõrizni az intimitását egy nyaralás alatt.
Szia h.apci, valahogy volt egy olyan érzésem, hogy amíg fogat mosok, te máris válaszolni fogsz.
Lehet, hogy van ilyen, hogy Lesvosra vágyók találkozója
Az én mondanivalóm lényege, mindeki megbántása nélkül, hogy én csak ráizgultam, hogy milyen jó, hogy a barátaim is véletlenül oda vágyódnak (végre egyszer) ahova én, és mehetünk talán együtt is.
Andi írásával minden kritérium nélkül egyetértek,H.apcit idézve: "ez jó ötlet volt csak halva született".Mindenkinek megvan a maga micro világa és az ismeretlenekért nem áldozza fel azt.Tiszta sor.Ha az ember ilyen útra megy nem az alkalmazkodással szeretné tölteni idejét,nem beszélve az esetleges konfliktusok rendezésével.Teljes a szinkron!!
Sziasztok! Látom közben már Andi megválaszolta, hogy amit írt hogyan gondolta, és remélem tényleg nincs belõle sértõdés. Én teljesen megértem, hisz egy görögországi nyaralás túl szép ahhoz, hogy elrontsa az ember bármivel is.
De annak szerintem tényleg nincs akadálya, hogy közösen megszervezzük a szállást, aztán ki-ki megy a saját kirándulásaira, és este, akinek van kedve összeül egy jó kis beszélgetésre, finom görög borokkal "leöblítve".
Ezt még van idõ szerencsére eldönteni, hisz az idei nyaralás már mindenkinek le van tisztázva, a leszboszi út úgyis már csak jövõre jöhet szóba. (Legalábbis nálunk.)
De én nagyon szeretném!!!
Sértõdés itt senkinél szóba sem jöhet,mi nekünk nem oszt, nem szoroz, amit szeretnénk a nejemmel azt így vagy úgy megoldjuk,mint ahogy ideáig is tettük.Ha netán még is tanálkozunk, az egy összejövetelig ki is meríti a Hellaszosok összeröffenését.És utána mindenki húz a fészkére... Nincs függõség,nincs kötöttség és kalap kabát.
Mivel magyar katalógusban csak az Aeolusnak van lesvosi ajánlata, németben meg több van, ezért úgy gondoltam, hogy nagyon szívesen segítek bárkinek itt a fórumon a szállás (esetleg repülõs odautazás) megszervezésében, német lelevelezésében a foglalásnak. Így értettem. És, ha bárkivel közületek, kedves fórumoó társaim egy idõben nyaralnán ott, õszintén szívesen találkozok és eltöltök pár kellemes vacsorás estét, de nem kívánok két kétig csoportosan nyaralni. Így értettem Sétõt nem írtam, úgy érzem. A segítõkészség maximálisan meg van bennem bármilyen irányban!!!!
Szia Andi!
Én minden élménybeszámolót végigolvastam, ezért úgy gondolom, hogy a régi nem túl jól sikerült Stavrosi nyaralásról beszéltél mikor azt írtad, hogy „egyszer volt már szörnyû nyaralásom így”. Ahogy Anikó is írta, esténként viszont jó lenne egy kis társaság.
Bár én még nem ismerlek személyesen, de a beszámolóidból kiindulva, jobb lenne veled utazni, mint egy „profi idegenvezetõvel”.
Szia Juhi!
Igen, arra a nyaralásra céloztam. Szóval, egy "lakásban" nem laknék már többet szívesen más emberekkel, akiket nem ismerek anyira. Én is fõleg azt szeretem abban, ha többen vagyunk, hogy nappal mindenki megy, ahova akar, este meg kell egy bazi nagy terasz, ahol bazi nagy römipartyt lehet játszani és sok fincsi bort iszogatni, és nevetni végtelenül sokat.
Köszi, amit írtál rólam, egész biztos szívbõl-lélekbõl csinálnám és nagyon nagy örömöm lelném benne!!!
Az elmúlt években szinte minden nyaraláson megismerkedtünk valakikkel. Általában nagyon jó estéket töltöttünk együtt, de nappal nem kívántam a társaságukat...na de már eleget írtam errõl.
Sziasztok!
Látom belelkesült a társaság
Jó ötlet lenne ott kint találkozni, és egyetértek Andival szerintem is az mûködhetne, hogy nappal mindenki megy amerre akar esténként pedig összelehetne jönni kártyázni, bulizni, enni-inni Mindenki elmesélhetné aznap mit fedezett fel ezzel is ötletet és segítséget adva a másnapi felfedezéshez a többieknek. Persze ez sem lenne minden este "kötelezõ" mi is voltunk már így nyaralni és tényleg jól sikerült.
Én nem hiszem, hogy nagyon kéne itt attól tartanunk, hogy nem felelünk meg egymás társaságának. Hiszen mindenki szereti ezt az országot, ami már egy kicsit össze is köt minket ugye
Természetesen mindenki nem lehet mindenkinek szimpatikus, de ettõl függetlenül szerintem ezt a pár találkozó nagyon jóra is sikerülhet
A kérdés: akiket elméletben érdekel a dolog azoknak kb. milyen idõpont, lenne jó?? Persze tudom, hogy így elõre egy évre elég nehéz ezt kitalálni, de ha Ti is adott idõpontokban szoktatok nyaralni, mint mi pl: június elsõ 2 hete ,vagy szeptember utolsó és október elsõ hete akkor nagyjából elõre kitudnánk találni egy közös idõpontot.
Anditól pedig nagyon rendes, hogy segítene megszervezni az utat, bár nem ismerem még annyira de sejtem, hogy legszívesebben ezzel foglalkozna fõállásban
Bizony Kristi, szívesen csinálnám ezt fõállásban. Még sulit is végeztem hozzá, csak sajnos nem vettem a fáradtságot, hogy megtanuljak angolul, így semmit sem érek vele.
Június elejét még nem annyira szeretem, mert még hideg a tenger, de június utolsó két hete eddig bejött (Samoson), szeptemberben már nem biztos, hogy mernék Lesvosra menni, mert eléggé északi fekvésû sziget és azok már õsz elején is tudnak nagyon szeszélyesek lenni idõjárásilag. Másrészt meg manapság mikor-mi nem az?
Én a szervezést úgy értettem, hogy van, aki szívesen repülne velünk, és annak én kell, hogy lefoglaljam az utat Münchenben, én kell, hogy fizessem is (majd visszakapjam az illetõtõl a pénzt!!!), az illetõ el kell, hogy jöjjön hozzám elõtte Münchenbe, hogy innen együtt mehessünk és ez csak abban az esetben éri meg, ha annyira bingó áron találok utat, ami jócskán a magyar kínálat alá tesz és még a Münchenbe utazás költségeivel együtt is alatta fekszik.
Ez persze csak a szervezett, repülõs útra vonatkozik. Ha valaki csak apartmant foglal az más. De annak is el kell jutnia oda valahogy.
Eleve minden ebernek mások a szálláshellyel szembeni elvárásai. Nálam pl. nem lehet valami kis faluban, vagy kint a két falu közt félúton, hanem lehetõleg egy nagyobb település szélén, zöldben kell lennie. Nagy terasz alapvetõ elvárás, zöld, virágos kert, közeli városmag, a szálláson konyha és szép tágas szoba. A tenger lehet akárhol, az sem baj, ha messzebb van, Samoszon és két km-et gyalogoltunk a strandig A part minõsége is tök mindegy (kavics, homok stb...) másoknál meg pont ezek számítanak. Én ha nem találok ilyen szállást, akkor nem utazok oda. Ez már sokszor eldöntötte, hogy máshova utazunk. Sokan írják, hogy úgyis csak aludni mennek a szállásra, ezért tök mindegy, de én szeretem, ha két hétig azt gondolhatom, azaz elhihetem, hogy az az otthonom és ehhez meg kell adja az otthon érzetét. Szóval nálam magasan van a mérce és ezért fáradságos a keresgélés folyamata is....
Sia Andi!
Én is a nagy teraszt, és a szép zöld kertet szeretem, és valahol közel a központhoz, de nem a zajos központban. A tenger távolsága nekem sem gond, mert pl. Sartin, az óvárosban laktunk, egy csendes utcában, de fürödni a város másik végére jártunk