A sziget fõvárosa és legnagyobb települése a kis-ázsiai partokkal szemben, egy széles öböl partjára épült. Kikötõjében a Mandrakiban esténként egymás mellett sorakoznak a halászbárkák és hajók. melyekkel a szomszédos kis szigetekre vagy Törökországba juthatunk el. A kikötõt Õrzõ Johannita erõd és a velencei várfalak mellett a tengerparti sétány is kellemes, vonzó látványt nyújt.
TIGAKI
ÍKos sziget gyorsan fejlõdõ települése, amely egyre jobban kiépül és felkészül a turisták fogadására. A fõvárostól 10 km-re fekszik, ahová helyi buszjáratok közlekednek. Hangulatos fõutcáján egymást érik a különbözõ üzletek, vendéglátó és szórakozóhelyek.
KARDEMENA:
A sziget déli részén , a fõvárostól kb. 30 km-re található, ahova rendszeres helyi buszjárat közlekedik. A hajdani halászfalu az utóbbi években a sziget egyik legkedveltebb üdülõhelyévé nõtte ki magát.
Sziasztok Mindenki!
Mi szeptember 13-tól indulunk Marmariba a Hotel Pyli Bay-be. A Startutazásnál azt mondták, hogy az út az Aeolus Utazási Iroda szervezése, és õk a SkyEurop járattal utaztatnak. Egy kicsit aggódom, mert nagyon alacsony árat adtak. 12 napra, all.incl.-os ellátással mindösszesen 129 eFt/fõ. Mi a tapasztalatok ez ügyben? Merjünk jelentkezni? És aki járt már ebben a szállodában – mondjuk tavaly – hogyan érezte magát? Vannak olyan programok, ami a huszonéveseket is érdekli? Animáció? Egyéb? Mindenrõl meséljetek!! Köszi elõre is!
Sziasztok Mindenki!
Mi szeptember 13-tól indulunk Marmariba a Hotel Pyli Bay-be. A Startutazásnál azt mondták, hogy az út az Aeolus Utazási Iroda szervezése, és õk a SkyEurop járattal utaztatnak. Egy kicsit aggódom, mert nagyon alacsony árat adtak. 12 napra, all.incl.-os ellátással mindösszesen 129 eFt/fõ. Mi a tapasztalatok ez ügyben? Merjünk jelentkezni? És aki járt már ebben a szállodában – mondjuk tavaly – hogyan érezte magát? Vannak olyan programok, ami a huszonéveseket is érdekli? Animáció? Egyéb? Mindenrõl meséljetek!! Köszi elõre is!
Szia!
Én tavaly szintén az Aeolusszal voltam Kos szigetén, de nem a Pyli Bay-ben. Beszélgettem olyanokkal akik ott laktak, és tökéletesen meg voltak elégedve mindennel. Tényleg a Sky Europ járataival utaztatnak, és semmi probléma nem volt, pontosan indult és érkezett a gép. Oda és visszaúton volt kávé, üdítõ, és hideg élelem is a gépen (finom volt). Sajnos a szálloda programjairól nem tudok semmit mondani.
Van az Aeolusnak honlapja ott esetleg bõvebb információkat is megtudhatsz. Tavaly a repülõ 17.50-kor indult odafelé, vissza este 9-kor. Május környékén fent lesznek az Aeolusz honlapján az idei repülõindulások.
Szerintem merjetek nyugodtan elutazni, mert semmi rosszat nem hallottam a Pyli Bay-rõl.
Tavaly én is Kos-on voltam, ugyan nem a Pyli Bay-ben, de jó választás Kos. Nem fogtok csalódni.
Különféle szigettúrákat szerveznek az utazási irodák, de a kikötõben vannak irodák ott is befizethetsz és a hajók legénysége is ajánlgatja az utakat, ahol vannak jó programok.
Kérdezz még bátran, Valcsival megpróbálunk válaszolni.
Sziasztok! Erdeklodeni szeretnek hogy volt e mar valaki Tigakiban, Zorbas Beach nevu szalodaban AI ellatasal? Jo volna tudni par reszletet ugyanis oda keszulunk a paromal es szeretnek tudni mit varhatunk. Elore is koszonom
Sziasztok!
Egy hete vagyok tag,várnám a Kos szigetén nyaraltak írását,de szörnyülködve látom,hogy 10.-ke óta, egy árva bejegyzés sem történt.
Aki oda megy, vagy volt már ott,kérem aktivizálja magát!
Minden infóra,véleményre,szükségünk van.
Sziasztok!
Egy hete vagyok tag,várnám a Kos szigetén nyaraltak írását,de szörnyülködve látom,hogy 10.-ke óta, egy árva bejegyzés sem történt.
Aki oda megy, vagy volt már ott,kérem aktivizálja magát!
Minden infóra,véleményre,szükségünk van.
Az idén Kos-ra látogatok csapata!!!!!!!!!!
Valószínûleg ilyenkor (márciusban) kevesen nyaralnak Kos szigetén az itt fórumozók közül, aki pedig tavaly nyáron vagy korrábbi években volt ott, már többnyire leírta az élményeit...
Olvass vissza a topikban és, ha kérdésed van, írd le!
A Fotóalbumban találsz képeket a szigetrõl, a Beszámolók oldalon pedig egy részletes élménybeszámolót.
Köszönöm, hogy felajánlottad segítségedet Kos szigeti infók gyüjtésében!Nagyon sok segítséget kaptam az index.hu-n,azoktól akik ott nyaraltak tavaly a szigeten.Volt aki abban az apartmanban szállt meg, ahova mi készülünk.
Elolvastam a nyaralásotok elõtti és utáni írásokat is,abból is sok mindent leszürtem.A sziget gyönyörû lehet,nagyon kiváncsi vagyok rá!
Nyaraltunk már kétszer Görögországban,egy piciny szigeten Agisztrin,de nekem minden ami sziget, tetszik.Ha esetleg emlékszel még,az árakra, mi mennyibe került,azt szivesen venném,mert amikor mi voltunk ott, még drahkmával fizettünk!Ha tudsz jó éttermet, amit kipróbáltatok azt is leírhatod!
Köszönöm a segítséget Nebi
Nagyon jó választás Kos. Nem fogsz benne csalódni. Én Krétára szeretnék az idén menni, de lehet, megint Kos lesz belõle, a családnak annyira tetszett, hogy vissza szeretnének menni. Lehet, hogy engedek a csábításnak, pedig nem szeretek egymást követõ évben ugyanoda menni.
Ajánlom Neked Tõzsér János : A napfény szigete Rodosz A lélek szigete Kósz címû könyvét, amirõl már itt korábban olvashattál. Nagyon jó a könyv, mi ez alapján jártuk be a szigetet és majdnem mindent láttunk, hiszen kicsi a sziget mindössze 40 km hosszú. Béreltünk autót és így könnyû dolgunk volt, barangolhattunk a szigeten.
Autót már 30 euró körül tudsz bérelni, érdemes tõbb helyen szétnézni, mert változóak az árak. Robogót 10 euróért, kerékpárt 2 euróért, kvadot 8 euróért lehet bérelni naponta(ezt is érdemes kipróbálni).
A környezõ szigetekre 35 euróért lehet elmenni. Itt is változóak az árak, a kikötõben több iroda van, ott is érdemes körbe nézni.
A magyar irodák jóval borsosabb árat számítanak fel, hisz ott magyar idegenvezetõ is van. Mi egyénileg utazgattunk.
Napozóágyat (2 db) a parton 4 euróért lehet bérelni.
A belépõ Aszklépionba és a Johannita erõdbe 4 euro/ fõ körül volt.
Sok jót hallottam a Faros és az Oázis tavernákról. Mi a Dionnyssosba jártunk , ami a kikötõnél van. Elsõ este bekeveredtünk összebarátkoztunk az alkalmazottakkal és olyan jól éreztük magunkat, hogy minden este oda mentünk.
Röviden ennyit, de kérdezz bátran, válaszolok.
Mi június 26-tól augusztus 3-ig,megyünk,Kosz városban,a Lidia apartmanba,a APOLLON travellal.A sok lehetõség közül ,ezt választottuk.Azóta hallottuk,hogy az AEOLUS útjai között szerepelnek 10 napos utak is.Lehet evvel jobban jártunk volna,de sebaj, jövöre ,majd ezt választjuk!Egyenlöre a szigetet megismerni,úgy gondolom, elég 1 hét is.Ha esetleg eszembe jutna más kérdés,gondolom ezen az oldalon gyakori vendég vagy!
Addig is KÖSZI Nebi