Szia Frézia! Én mindennap benézek, de tényleg kicsit eltûnt mindenki.
Sajnos én szept. 26-án már itthon leszek, bár biztos vagyok benne, hogy a szivem az még akkor is ott lesz valahol Görögországban.
Mi szept. 2-tõl 9-ig leszünk Stavrosban a Rendina Beach Hotelben, utána még egy hetet Makrigialoson.
Szia!
Akkor Nektek nagyon jó lesz, 2 hét pihi az elég jó! Kocsival mentek?
Jártál már Stavroson? Mi még most megyünk elõször, olyan sokmindent nem tudok róla. Nektek még biztos jó idõtök lesz, remélem nekünk azért nem kell nagykabát. Szépnek tûnik a hotel, ahova mentek és közel a part. Mi az Alexandrosba megyünk.
Szia josza2!
Stavrosból merre érdemes elmenni kirándulni? Mit érdemes megnézni?Egy kicsi tájékoztatót írnál, ha idõd megengedi?
Kocsi bérlésre gondoltunk, de amint írtad, azért busszal is lehet közlekedni.
Szia Ferézia!
Stavrosból közvetlen járat van Thessalonikibe. Érdemes a nyaralás elején bemenni várost nézni, mert össze lehet kötni egy komolyabb bevásárlással a híres piacon. Gyümölcsöt, parikát, paradicsomot és mi szem-szájnak ingere megkapsz ott 1/2 áron, mint Stavrosban, és önmagában is egy látványosság a bazár. Ajánlom a városnézéshez a Panoráma útikönyvet, ahol komplett, térképpel ellátott útvonalleírások vannak, melyek jól követhetõek. Mi is így néztük meg elõször Thessalonikit. Azóta sokszor voltunk már és úgy ismerjük, mint a tenyerünket.
Stavrosból érdemes elindulni a szomszédos Vrasnára, vagy még tovább Asprovaltára. Mindkettõ szép üdülõváros. Asprovaltán komolyabb éjszakai élet is van. (A vrasnai leágazásnál van egy Lidl áruház, ha olcsón akarsz vásárolni.)
A reggel legkorábban, azaz 7 körül induló busszal kell Asprovaltára menni, ahol át kell szállni a Kavalai buszra. Kb. másfél óra alatt érsz Kavalába. Érdemes külön célpontként is odautazni, mivel a város döbbenetesen szép és igen sok látnivaló van. Nekem Észak-Görögország legszebb, legkedvesebb városa. Ismét csak a Panoráma útikönyvet ajánlom a városnézéshez.
Innen indul komp Thassosra. A sziget Skala Prinos nevû településére érkezel, ahonnan a húszpercenként induló buszjárattal jutsz el a kb. 15 percnyi távolságban lévõ fõvárosba, Limenasba (ami nem keverendõ össze Limenáriával, ami a második legforgalmasabb település, és onnan az ellenkezõ irányban van!). Ott megnézhetõk az ásatások, az ókori kikötõ maradványai, és az amfiteátrum, hogy a legfontosabbakat említsem.
Szintén Kavalából indul a busz Filippibe, Észak-Görögország egyik legnagyobb ásatására. Az útikönyvek és utazási irodák méltatlanul bánnak ezzel a páratlan látványossággal. Kb 15 perc busszal Kavalából.
Még egy várost ajánlok Kavalából busszal megközelíteni, ez pedig Xanti. Ez már közel van a török határhoz, ezért már inkább a keleti hatás érvényesül nyüzsgésével és hangulatával. Hétvégén érdemes menni, mert akkor van a heti vásár, ami igen híres Görögország szerte.
Rengeteg keleti cuccot lehet beszerezni. Már nem tudom, hogy szombaton, vagy vasárnap van, de azt Stavrosban meg lehet kérdezni bármelyik görögtõl.
Most ennyi, ha kérdésed van szívesen válaszolok.
Üdv: Josza
Szia Josza2!
Nagyon köszönöm az infót, szerintem ez nem csak nekem, de másoknak is nagyon jó kis tájékoztatás, hogy merre induljanak. Szerintem ez pont elég lesz egy hét alatt, hogy még pihenésre is maradjon idõ. Azt már olvastam, hogy Thesszalonikibe érdemesebb busszal bemenni. De szerintem, ha van rá mód fogunk autót is bérelni, esetleg tudsz ajánlani kölcsönzõt Stavroson?
Szia Frézia! Mi autóval megyünk, mert így könnyebb a kirándulásokat megszervezni, bár ahogy Josza leírta részletesen tényleg nem gond busszal sem bejárni a környéket.
Én is megörültem a leírásnak. Köszi Josza!
Frézia! Stavrosba mi is elõször megyünk, Makrigialoson már nyaraltunk kétszer, oda már szinte mintha hazamennénk.
De az ilyen leírásokat látva, és az utikönyveket olvasva, már Stavrost is nagyon várom, szerintem nem fogunk unatkozni ott sem.
Szia Anikó!
Még valamit elmondanák Stavrosról.
Nagyon sokat utazgattam Görögországban, de olyan kedves, szeretetre méltó embereket, mint Stavroson sehol sem találtam. Nem véletlen, hogy mindig visszatérek oda és rengeteg barátot sikerült begyüjteni. Minket magyarokat meg különösen szeretnek. Nekem olyan az a városka, mintha hazamennék. Háromszor szilvesztereztünk ott és vagy ötször nyaraltunk is.
Biztos vagyok benne, hogy nagyszerûen fogod Magad érzni és mindig vissza fogsz vágyni.
Üdv: Josza
Sziasztok!
Vissza tudtam adni az utat és kb. 4000 Ft-ot vontak le. Ez korrekt ügyintézés, remélem jövõre bepótoljuk és eltudunk menni.
Nektek nagyon jó idõt és nyaralást kívánok!!!
Köszi Josza! Én is úgy érzem a leírtak alapján, hogy nagyon jó hely lehet Stavros!
Eddig még mindig jól éreztem magam Görögországban, én is úgy érzem most is így lesz.
Köszi az infókat!
A szállással kapcsolatban még lehet, hogy kereslek. Szeretnék jó szobát kapni a Rendinában!
Szia Ankikó!
Irigyellek a 2 hét miatt! Sajnos mi nem tudunk elmenni ennyi idõre. Már én is nagyon várom az utazást,de hol van az még?! De azért készülõdjünk!
Köszi Frézia! Mi is voltunk már egy hétig sokszor, de rájöttünk, hogy ha már olyan messzire elmegyünk akkor nem érdemes egy hétre.
Persze tudom, hogy sok mindentõl függ, azért egy hét is jobb a semminél!
Azért ha tehetitek ti is próbáljatok meg máskor hosszabb idõre menni. Érdemes!
Tavaly 11 éjszakás turnuson voltunk, az már utazással együtt majdnem két hét volt, de mindenképp jobb volt, mint egy hét!
Vannak lehetõségek!
Sajnos még tényleg messze van az indulás, de majdcsak eljön! Addig is jó az idõt eltölteni a tervezgetéssel, olvasgatással.
Sziasztok!
Sokan emlegetnek egy teraszos tavernát, ahonnan belátni Stavros egészét. Merre van? (A panoráma -a képek alapján- tényleg csodálatos!)
Amit mindenkinek ajánlok:
A paron egy kék vendéglõ, napágyat is lehet tõlük bérelni...Nagyon kedves, a tengeri ételek isteniek, és csodás a hangulata...
Szia Vajkaiz! Én most megyek elõször, de az itt olvasottak alapján úgy tudom a Panoráma Vendéglõ fenn van az Ófaluban.
Illetve arra kell menni, és ott van.
Mi mindenképp megkeressük, mert szerintem is csodaszép a taverna és állítólag az Ófalu is.
Köszi az infót a partmenti tavernáról, biztos rábukkanunk majd arra is!
Ha ugyanarra gondolunk, akkor a part menti kék vendéglõ neve Jazz, a tulajdonost Vasilisnak hívják. Egy telefonfülke van az étterem elõtt, a bajáratnál pedig egy táblán magyarul is ki vannak írva az ételek. Az étterem elõtt nádfedeles-napernyõs ágyak sorakoznak. A Redina Beachtõl ahogy mész a partra, pont ott van a sarkon.
Én is csak ajánlani tudom mindenkinek!