Mit vigyünk magunkkal?
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
Hozzászóló Üzenet
# 631
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58785 Üzenet linkje2008-05-01 21:18:52  Válasz a #58750. hsz-ra

Köszi AgniTolo! Igen, ez volt a neve, így már beugrott!!! icon_lol.gif
# 632
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Bryam
Aktív fórumos
Aktív fórumos
434 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58809 Üzenet linkje2008-05-01 22:24:47  Válasz a #58735. hsz-ra Előzmény #58735

Kedeves Anikó!
Köszönöm a segítséged! Az az igazság, hogy kissé megrettentem a hepatitis járvány miatt, gondolkodom azon is, hogy a kisfiamat beoltassam-e? Igaz Õ nem eszik húst, de az az igazság, hogy én nem fõzni megyek Görögországba, hanem pihenni és látni. Viszont, amit az apartmanban elkerülhetünk, a fertõtlenítés, azt meg kell tennem a saját nyugalmam érdekében is. Túlzásba nem viszem ezt sem, de azért ami biztos, az biztos. A kisfiam nem eszi meg a húst, nem fenyegeti az a veszély, ami engem, mert imádom a tenger gyümölcseit, a gírost, stb, mindenevõ vagyok. Csupán Õt féltem, miatta fogok fertõtleníteni és vigyázok Rá! Viszont a Mc-be gyakoriak leszünk. Viszont, ha mindentõl megijedek, akkor inkább maradjunk itthon ugye? Eszembe nincs, és élete elsõ discójába is elviszem! Köszönöm: bryam

# 633
Antero
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
630 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58818 Üzenet linkje2008-05-01 23:28:28  Re:

bryam írta:
Kedeves Anikó!
Köszönöm a segítséged! Az az igazság, hogy kissé megrettentem a hepatitis járvány miatt, gondolkodom azon is, hogy a kisfiamat beoltassam-e? Igaz Õ nem eszik húst, de az az igazság, hogy én nem fõzni megyek Görögországba, hanem pihenni és látni. Viszont, amit az apartmanban elkerülhetünk, a fertõtlenítés, azt meg kell tennem a saját nyugalmam érdekében is. Túlzásba nem viszem ezt sem, de azért ami biztos, az biztos. A kisfiam nem eszi meg a húst, nem fenyegeti az a veszély, ami engem, mert imádom a tenger gyümölcseit, a gírost, stb, mindenevõ vagyok. Csupán Õt féltem, miatta fogok fertõtleníteni és vigyázok Rá! Viszont a Mc-be gyakoriak leszünk. Viszont, ha mindentõl megijedek, akkor inkább maradjunk itthon ugye? Eszembe nincs, és élete elsõ discójába is elviszem! Köszönöm: bryam

" nem eszi meg a húst, ... "

akkor csinélok bárányt... icon_lol.gif

( nem a hús a hepatitis oka icon_exclaim.gif )

# 634
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58820 Üzenet linkje2008-05-01 23:38:57  Re:

Információm szerint a kagyló lehet hepatitis-fertõzõtt. Ha azt nem esztek nem lesz semmi baj. Én eddig mindig ettem és fogok is enni kagylót, mert nem kaptam tõle semmi betegséget, ráadásul igen finom.
Hallottam viszont olyan információt, hogy a kagylók 60%-a fertõzött. Én nem tapasztaltam eddig és az ismeretségi körömben sem hallottam.

# 635
Ágni
Aktív fórumos
Aktív fórumos
316 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58822 Üzenet linkje2008-05-01 23:52:31  Válasz a #58820. hsz-ra Előzmény #58820

Kedvesek,
a kagyló akkor veszélyes ha nem friss, de akkor nagyon. A kerek kagylók ha frissek akkor a citrom rácsöpögtetésére összerándulnak. Ami nem mocorog nem szabad megenni. A fekete kagylónak kemény és ízletes kell legyen a húsa és nem lehet büdös. A halakat ha veszitek, feszes, kemény húsú, tiszta tekintetû icon_biggrin.gif halakat vegyetek. A legveszélyesebb az imádott gyros! Ebben van a legismeretlenebb eredetû hús! És tudják, hogy az idegenek imádják, ide megy be minden ami máshová nem! Ugyanígy a "biftéki" vagyis a darált hús! Olyan helyen kell enni ahol sok a görög! Õk tudják, mert otthon vannak! És minél egyszerûbb, annál jobb: pl. BRIZOLÁ vagyis flekken. Egyszerû és naccerû! icon_lol.gif

# 636
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58824 Üzenet linkje2008-05-02 00:12:14  Válasz a #58822. hsz-ra Előzmény #58822

Kedves Ágni!
Nagyon szépen köszönjük a segítséget.
Üdv: Josza

# 637
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58825 Üzenet linkje2008-05-02 00:16:49  Re:

Akkor a gyros azt a szerepet játsza mint itthon a brassói aprópecsenye. Abba is beletesznek mindenféle maradék húst. Sok sok fokfagyma elveszi majd a szagát. Azt is csak megbízható helyen szabad rendelni.
# 638
Cserrobi
Törzstag
Törzstag
2657 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58832 Üzenet linkje2008-05-02 07:11:19 

Ez elég biztatóan hangzik....
# 639
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58859 Üzenet linkje2008-05-02 13:13:49  Válasz a #58809. hsz-ra Előzmény #58809

Igazad van Bryam! Ha mindentõl megijedünk, akkor akár el se menjünk sehová! Bár az sem megoldás, hisz itthon is rengeteg veszély leselkedik ránk. Sajnos sok mindenrõl nem tudjuk mi az, amit megeszünk, megveszünk, dehát az egész élet egy lutri, nem igaz?

Én mindig úgy indulok neki, hogy nem fog történni semmi, mert állítólag a kimondott szónak nagy ereje van, úgyhogy én ki is mondom, és idáig még 99 %-ban bevált. Az az egy százalék az én felelõtlenségem volt!!! icon_lol.gif

Jó nyaralást nektek!

# 640
Antero
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
630 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58862 Üzenet linkje2008-05-02 13:35:06  Re:

busaianiko írta:
Igazad van Bryam! Ha mindentõl megijedünk, akkor akár el se menjünk sehová! Bár az sem megoldás, hisz itthon is rengeteg veszély leselkedik ránk. Sajnos sok mindenrõl nem tudjuk mi az, amit megeszünk, megveszünk, dehát az egész élet egy lutri, nem igaz?

Én mindig úgy indulok neki, hogy nem fog történni semmi, mert állítólag a kimondott szónak nagy ereje van, úgyhogy én ki is mondom, és idáig még 99 %-ban bevált. Az az egy százalék az én felelõtlenségem volt!!! icon_lol.gif

Jó nyaralást nektek!

...a gondolat teremtõ ereje .... bizony

Látszik is rajtunk ; kisugárzásunk , - auránk - , is olyan , mint gondolataink , beállítottságunk .

icon_wink.gif

# 641
Adri87
Aktív fórumos
Aktív fórumos
76 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58901 Üzenet linkje2008-05-02 23:36:04 

Szia Busai Anikó!

Köszönöm szépen válaszod! Biztosan nem fogunk itthonról vinni! icon_biggrin.gif

# 642
Debi81
Aktív fórumos
Aktív fórumos
377 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58906 Üzenet linkje2008-05-03 06:44:01 

Sziasztok!
Ha virslit nem is, de pár vákumos szeletelt szalámit mi mindig viszünk(gyulai kolbászt,pick télit...stb).Így lesz ez (remélem!)
20 nap múlva is:)
Hozzá a jó meleg görög kenyér-a pékségbõl-paradicsom-paprika+gyümölcslé=és kész a reggeli....

# 643
Debi81
Aktív fórumos
Aktív fórumos
377 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58907 Üzenet linkje2008-05-03 06:58:56 

Na, ezt még elmesélem:)
Elsõ görög nyaralásunkon /Makrigialoson/ nagyon jó csapat jött össze.Voltunk vagy 10-12-en akik eggyütt reggeliztünk,vagy vacsiztunk az apartman közös teraszán.Egyik ilyen alkalommal a fiúk kitalálták, hogy süssünk palacsintát.Volt hozzá mindenünk, kivéve a palacsintasütõt.Semmi gond, a fiúk mentek a "házinéniékhez" palacsintasütõért.Igen ám, de neki halvány fogalma sem volt róla hogy az mi....végül kaptunk 3 sepenyõt is, amikbe sorra leégtek a palik...de aztán nagy nehezen sikerült.
Na azóta viszünk magunkkal palacsintasütõt is!

# 644
Ágni
Aktív fórumos
Aktív fórumos
316 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58917 Üzenet linkje2008-05-03 10:10:56  Válasz a #58907. hsz-ra Előzmény #58907

Szia debi,
te nagyon fiatal lehetsz icon_biggrin.gif
Én sem igazán tudom mi a palacsintasütõ! icon_lol.gif Ha éppen sütök, ami nagyon ritka, akkor azt teflon serpenyõben teszem icon_smile.gif Szóval nem kell megbotránkozni,a palacsinta nem egy gyakorta fogyasztott étel a görögöknél, úgyhogy aki palacsintázni akar, az vigye a sütõt is! icon_lol.gif

# 645
Pöpi
Törzstag
Törzstag
748 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58920 Üzenet linkje2008-05-03 10:17:10 

Katerini környékén viszont elég sok palacsintázó is van, sõt van Paralián és Olympic Beachen is. Arrafelé ismerik és szeretik is. Emlékszem Sartin is volt néhány fickó akik hatalmas palacsintákat sütöttek.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 42 43 44 ... 58 59 60   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu