Kedeves Anikó!
Köszönöm a segítséged! Az az igazság, hogy kissé megrettentem a hepatitis járvány miatt, gondolkodom azon is, hogy a kisfiamat beoltassam-e? Igaz Õ nem eszik húst, de az az igazság, hogy én nem fõzni megyek Görögországba, hanem pihenni és látni. Viszont, amit az apartmanban elkerülhetünk, a fertõtlenítés, azt meg kell tennem a saját nyugalmam érdekében is. Túlzásba nem viszem ezt sem, de azért ami biztos, az biztos. A kisfiam nem eszi meg a húst, nem fenyegeti az a veszély, ami engem, mert imádom a tenger gyümölcseit, a gírost, stb, mindenevõ vagyok. Csupán Õt féltem, miatta fogok fertõtleníteni és vigyázok Rá! Viszont a Mc-be gyakoriak leszünk. Viszont, ha mindentõl megijedek, akkor inkább maradjunk itthon ugye? Eszembe nincs, és élete elsõ discójába is elviszem! Köszönöm: bryam
Kedeves Anikó!
Köszönöm a segítséged! Az az igazság, hogy kissé megrettentem a hepatitis járvány miatt, gondolkodom azon is, hogy a kisfiamat beoltassam-e? Igaz Õ nem eszik húst, de az az igazság, hogy én nem fõzni megyek Görögországba, hanem pihenni és látni. Viszont, amit az apartmanban elkerülhetünk, a fertõtlenítés, azt meg kell tennem a saját nyugalmam érdekében is. Túlzásba nem viszem ezt sem, de azért ami biztos, az biztos. A kisfiam nem eszi meg a húst, nem fenyegeti az a veszély, ami engem, mert imádom a tenger gyümölcseit, a gírost, stb, mindenevõ vagyok. Csupán Õt féltem, miatta fogok fertõtleníteni és vigyázok Rá! Viszont a Mc-be gyakoriak leszünk. Viszont, ha mindentõl megijedek, akkor inkább maradjunk itthon ugye? Eszembe nincs, és élete elsõ discójába is elviszem! Köszönöm: bryam
Információm szerint a kagyló lehet hepatitis-fertõzõtt. Ha azt nem esztek nem lesz semmi baj. Én eddig mindig ettem és fogok is enni kagylót, mert nem kaptam tõle semmi betegséget, ráadásul igen finom.
Hallottam viszont olyan információt, hogy a kagylók 60%-a fertõzött. Én nem tapasztaltam eddig és az ismeretségi körömben sem hallottam.
Kedvesek,
a kagyló akkor veszélyes ha nem friss, de akkor nagyon. A kerek kagylók ha frissek akkor a citrom rácsöpögtetésére összerándulnak. Ami nem mocorog nem szabad megenni. A fekete kagylónak kemény és ízletes kell legyen a húsa és nem lehet büdös. A halakat ha veszitek, feszes, kemény húsú, tiszta tekintetû halakat vegyetek. A legveszélyesebb az imádott gyros! Ebben van a legismeretlenebb eredetû hús! És tudják, hogy az idegenek imádják, ide megy be minden ami máshová nem! Ugyanígy a "biftéki" vagyis a darált hús! Olyan helyen kell enni ahol sok a görög! Õk tudják, mert otthon vannak! És minél egyszerûbb, annál jobb: pl. BRIZOLÁ vagyis flekken. Egyszerû és naccerû!
Akkor a gyros azt a szerepet játsza mint itthon a brassói aprópecsenye. Abba is beletesznek mindenféle maradék húst. Sok sok fokfagyma elveszi majd a szagát. Azt is csak megbízható helyen szabad rendelni.
Igazad van Bryam! Ha mindentõl megijedünk, akkor akár el se menjünk sehová! Bár az sem megoldás, hisz itthon is rengeteg veszély leselkedik ránk. Sajnos sok mindenrõl nem tudjuk mi az, amit megeszünk, megveszünk, dehát az egész élet egy lutri, nem igaz?
Én mindig úgy indulok neki, hogy nem fog történni semmi, mert állítólag a kimondott szónak nagy ereje van, úgyhogy én ki is mondom, és idáig még 99 %-ban bevált. Az az egy százalék az én felelõtlenségem volt!!!
Igazad van Bryam! Ha mindentõl megijedünk, akkor akár el se menjünk sehová! Bár az sem megoldás, hisz itthon is rengeteg veszély leselkedik ránk. Sajnos sok mindenrõl nem tudjuk mi az, amit megeszünk, megveszünk, dehát az egész élet egy lutri, nem igaz?
Én mindig úgy indulok neki, hogy nem fog történni semmi, mert állítólag a kimondott szónak nagy ereje van, úgyhogy én ki is mondom, és idáig még 99 %-ban bevált. Az az egy százalék az én felelõtlenségem volt!!!
Jó nyaralást nektek!
...a gondolat teremtõ ereje .... bizony
Látszik is rajtunk ; kisugárzásunk , - auránk - , is olyan , mint gondolataink , beállítottságunk .
Sziasztok!
Ha virslit nem is, de pár vákumos szeletelt szalámit mi mindig viszünk(gyulai kolbászt,pick télit...stb).Így lesz ez (remélem!)
20 nap múlva is:)
Hozzá a jó meleg görög kenyér-a pékségbõl-paradicsom-paprika+gyümölcslé=és kész a reggeli....
Na, ezt még elmesélem:)
Elsõ görög nyaralásunkon /Makrigialoson/ nagyon jó csapat jött össze.Voltunk vagy 10-12-en akik eggyütt reggeliztünk,vagy vacsiztunk az apartman közös teraszán.Egyik ilyen alkalommal a fiúk kitalálták, hogy süssünk palacsintát.Volt hozzá mindenünk, kivéve a palacsintasütõt.Semmi gond, a fiúk mentek a "házinéniékhez" palacsintasütõért.Igen ám, de neki halvány fogalma sem volt róla hogy az mi....végül kaptunk 3 sepenyõt is, amikbe sorra leégtek a palik...de aztán nagy nehezen sikerült.
Na azóta viszünk magunkkal palacsintasütõt is!
Szia debi,
te nagyon fiatal lehetsz
Én sem igazán tudom mi a palacsintasütõ! Ha éppen sütök, ami nagyon ritka, akkor azt teflon serpenyõben teszem Szóval nem kell megbotránkozni,a palacsinta nem egy gyakorta fogyasztott étel a görögöknél, úgyhogy aki palacsintázni akar, az vigye a sütõt is!
Katerini környékén viszont elég sok palacsintázó is van, sõt van Paralián és Olympic Beachen is. Arrafelé ismerik és szeretik is. Emlékszem Sartin is volt néhány fickó akik hatalmas palacsintákat sütöttek.