Szia Ágni!
Köszi a képeket. Nagyon hangulatos kis falucska. Itt biztos nem vagytok kitéve az állandó idegeskedésnek. Nyugalomban, jó levegõn, szép környezetben éltek. Meglepõ volt látni, hogy milyen nagy hó volt. Pedig valahol azt olvastam, hogy a telek enyhék Évián.
Ahogy elolvastam a soraidat, amiket utoljára felém írtál, mintha magamat láttam volna. Most vagyok abban a korszakodban, amikor próbálkozom megtanulni a lustaságot és a süketséget . Itt nagyon jót mosolyogtam. Köszönöm a szavaidat, nyilván sokkal több mindent éltél meg köztük. Szavaid még egy kis türelemre intenek. Azt hiszem minden összejött a fejem fölött, és minden teher lett, még a saját párom is. Ahogy csitulgatok (köszönhetõ ez Neked is), kicsit igyekszem tisztábban látni, és tanulni (pld.: lustaságot, és süketséget - bocsánat, hogy újra idéztem, de nagyon tetszett - )
Sajnálom, hogy nem futottunk össze korábban. Itt hely mindig van, csak ismerõs kell hozzá. Sokan jönnek idén úgy nyaralni, hogy tavalyról elkérték a számomat, és nem foglalkoznak utazási irodával. Ha idén már nem is, talán jövõre segíthetek. Az itteni életemet pedig megpróbálom némileg átértékelni, lassan lecsitulni egy kicsit.
Igen, sajnos így van. A nyár hangos attól, hogy a szomszéd faluból átjönnek a "helyi vagányok", keveredve a mi "helyi vagányaink-kal" (bár hozzáteszem, a szikiaiak iszony módon képesek viselkedni), valamint ismét csak keveredve a turistákkal, képesek Újpest-Fradi méretû (némi túlzással) csetepatét rendezni. A turizmussal járó ezen dolgokat én is szívesen mellõzném az életembõl.
Szia Angica!
Hát ez most igy sikerült. Köszi, nagyon ari vagy. Majd lehet, hogy igénybe fogom venni a segítségedet. Mikor kezdesz dolgozni? Milyen idõ van most nálatok?
Szeretném megkérdezni, hogy tudnátok-e infókat írni az elsõ nyúlványról, azaz a Kassandráról?
Nyaralt már ott valaki? Milyen volt? Milyen a part?
Tud valaki valamit a Hotel Portes Palace****-ról?
Várom válaszaitokat.
Ez a topic A GÖRÖGORSZÁGBAN ÉLEK címet viseli. A kérdéseddel inkább másik topicban próbálkozz.
Mégpedig a népszerû üdülõhelyek valamelyikében : Népszerû üdülõhelyek .
Godolom a helység nevét tudod ahova szeretnél menni.
Ezt fel kell írnom, és remélem nagyon sokan fogják olvasni. Kapcsolódik a topikhoz, bár negatív. A minap magyar apuka nyitva találta egy ruha üzletnek az ajtaját, villanyok lekapcsolva, mintha bezárták volna. Az apuka besétált, és szorgalmasan elkezdte szatyrokba pakolni mindazt, amit mozdítani tudott. A tulajdonosnak hogy, hogy nem eszébe jutott, hogy nem fordította rá a kulcsot, hát lesétált. Azonban észrevette a bent mozgolódó apukát, akit szerencsétlenségére a tulajdonosnõ bezárt az üzletbe, míg a rendõrség kiér alapon. Apuka azonban betörte a kirakatot, hogy kijusson, azonban a tulajdonosnõ másnap megismerte az utcán. Apuka ugyan bocsánatot kért, de.... Tudjátok: nem egyszerû nekünk, akik itt élünk. Még azok is sokszor megkapják, hogy idegenek, akik görögök ugyan, de nem helyiek. Én folyamatosan mondogatom, hogy mi sem vagyunk semmivel sem rosszabbak náluk sem, és semmilyen más nemzetiségûnél sem, de amikor ilyenek történnek, hát nincs mit mondanom, csak behúzhatom fülem-farkam. S bár tudom, és hiszem, hogy valóban nem vagyunk sem kevesebbek, sem alávalóbbak senkinél, az ilyen eseteknél mi, itt élõk borzasztóan szégyeljük magunkat. Mi, akik tulajdonképp nem csináltunk semmi rosszat. Amikor pedig elmegyek az utcán az érintett üzlet elõtt, köszönök, és lesütöm a fejem.
ANGICA!!
Nagyon örülök, nem, hogy ez történt, hanem, hogy errõl is szó esik!
Ez a "behúzom a fejem" dolog megkeseríti mindegyikünk életét aki itt él. Nekem hálistennek eddig nem volt rossz tapasztalatom, kivéve egyet a tavaly, de ehhez képest enyhe volt. Ezért is írom a szálláskeresõ lapomon, hogy ez a családosok szigete és ezért örülök annak, hogy nem vagyunk Halkidiki vagy Parália.
A görögöknek vannak furcsaságai, nem mondom, de pl. az, hogy a nyitva hagyott autóba, üzletbe, stb. bemenjenek, benyúljanak..eszükbe sem jutna! Az autochton vidékieknek! Mert Athénban már a kirminalitás régen európa szintû.
És ezért könnyen elítélnek egy eset után egy egész népet!
Nagyon jó lenne ha mindenki aki nyaralni jön, arra is gondolna, hogy külföldön õk egy egész nemzetet, népet képviselnek, viselkedésük után ítélnek meg másokat is, minket vagy más hazánkfiát!