Szia Kriszta! Köszi a jótanácsot. Azért annyira nem idegeskedtem az utazók miatt, csak megfordult a fejemben, hogy mi van, ha nem mindenki érzi majd jól magát ott Makriban. De igazad van, hogy ha valaki nem úgy megy oda, hogy már eleve jól akarja magát érezni, akkor az nem is fogja sehol. Én már írogatok egy utitervet magunknak, de még csak vázlatosan. Inkább azon gondolkozom, hogy merre induljunk el, ha már kint leszünk, mert sok helyet meg akarunk majd nézni. De azért fogok összeállítani az útra is egy tervet. Egyenlõre úgy tervezzük, hogy hétfõn éjjel indulunk 11 óra körül, mert azt olvassuk mindenhol, hogy 12-14 óra alatt le lehet érni Macedónián keresztül, és akkor az éppen jó, ha mi is olyan dél, esetleg 1-2 órakor érünk oda. Akkor nem kell annyit várni a szobára. Mire bejelentkezünk stb. talán el is lehet foglalni. Persze ez még csak terv, addig még át kell gondolni. Én is várom a Ti tanácsaitokat, hiszen Ti már többször voltatok autóval Görögben.
Jaj, már alig várom!!!!!!!
Nagyon egyfelé jár az agyunk, mert mi is eddig azt beszéltük a férjemmel, hogy éjszaka 11 körül kellene indulni, az lenne az ideális, elõtte pihenni is tudnánk, és az odaérkezésnél várni nem kellene a szobára, és a fiúk is ott már pihenni tudnának, mi pedig tusolni, mert az nagyon jól felfrissit. A másik így sietni se kell nyugodt iramba oda tudnánk érni.
A környéket mi is szeretnénk megnézni, illetve délebbre, az agyon dicsért többi kis települést, hogy tényleg olyanok mint amilyenek, ide leírták õket.
De a iszapfürdöt azt nagyon kiakarnám próbálni itt Makriba, biztos jó muri lesz. Nekem tavaly nagyon tetszett az Olympos, most jobban be akarnám járni a tájat, persze ez is attól függ, hogy a család idén mit szeretne.
Már én is nagyon várom, remélhetõleg, hogy már jobb az idõ itthon is, gyorsabban is fog telni addig.
Szia Kriszta! Ti milyen autóval mentek? A miénk egy Suzuki Wagon R+. Elég kicsi, de gyors, és keveset fogyaszt, úgyhogy remélem sok helyre elvisz majd minket! Mi szeretnénk a Chalkidiki félszigetre is átruccani, mert életem elsõ görög nyaralása ott volt Nea Plagiában, amirõl azóta sem olvastam sehol, és nagyon kíváncsi lennék rá, hogy most milyen. Tervezzük még az Aquparkot, mert a fiam nagyon szereti, én is majd elleszek, és az Olymposz, Platamonas, Pella. Lehet, hogy még egyszer elmegyünk a Meteorákhoz is, mert a fiam tavaly nem volt velünk, és Õ még nem látta. Szivem szerint Athénba is lemennék, de azért az Makritól messze van nagyon, úgyhogy az szerintem marad jövõre, amikor Eviára szeretnénk menni. Onnan közelebb lesz.
Az iszapfürdõ az nagyon jó volt. Érdekes is volt, meg a bõröm utána annyira sima, finom volt, mint egy kisbabának. és ott gyönyörû tiszta a tenger. Szerintem a környéken ott a legszebb. Majd vigyetek valami dobozt, mert ott rengeteg a kagyló a vízben is, és a parton is. Telítve van a part is kis, apró kagylókkal, ugy hogy vigyázni kell hová lép az ember. De lehet találni gyönyörû nagyokat is. Csak mint már írtam az a partrész egyáltalán nincs kiépítve. TEljesen naturális. De épp azért gyönyörû!
Anikó!
Ne fájdítsd a szívem légyszi! Iszonyat messzinek tünik az indulás napja, de igazad van, a tervezgetéssel hamarabb telik az idõ.
A programok nálunk érdekesen alakulnak. Mi már elég sok mindent láttunk, de velünk jönnek a sógornõmék is akik még nem voltak Görögországban. Így valszeg újra Meteorák, Dion, Edessa, Olympos, Platamonas és a csúzdapark. A Halkidikire mi is minden évben vissza megyünk, mert csodás. Ha másnem ebédelni Sartiba. Az iszapfürdõre külön készülünk, annyi csodás dolgot írtál róla, hogy ki nem hagynánk! Sógornõm azt mondja a két hét alatt többször is át kellene menni. Nekem nincs ez ellen kifogásom, szeretem a natur helyeket.
Indulni mi mindig dél körül indultunk, tavaly a sok török miatt nem is volt baj, elõtte pedig mindig kaptunk rövid idõn belül szállást. Amikor Stavrosból átmentünk Paráliára eléggé a délelõtti órákban érkeztünk meg a busszal egyidõben és már kerestek minket hol vagyunk. Tehát nekem kicsit szokatlan ez a kétórai váltás.
A fiúk valami délutáni találkozóról beszélgettek Röszkénél, de addig még sok minden változhat. Tény, én a törökök inváziójától nagyon tartok, nagyon meg tudják hosszabbítani az utat.
Szia Rebeka! Azért írom a szépeket, hogy ne csak egyedül fájjon a szivem. (Ez csak vicc volt.) Az iszapfürdõbe annyiszor mehettek, ahányszor akartok, mert közel van, és ingyenes. Azt nem írtam, hogy a víz annyira sós ott az iszapolós részben, hogy kapaszkodni kell, mert ha fúj a szél, akkor elfúj benneteket messzire, ugyanis le sem tudtok merülni. Nagyon érdekes élmény volt! Sokan a Holt tengerhez hasonlították. A Földi Útikalauznál azt hiszem volt valami térkép a török inváziós idõpontokról. Azt láttad már? Én megnéztem és 12-én nem indulnak hazafelé, úgyhogy nem kell tõlük tartanunk azt hiszem. Mi is azért megyünk ismert helyekre is, mert a fiam is jön velünk, meg lehet, hogy az unokahúgom is. Õ még nem biztos. De, miattuk el kell menni már látott helyekre is. Na nem mintha nagyon bánnám.
Anikó!
Igen, néztem a naptárt és elég necces a dolog. De remélhetõleg a félelmem alaptalan lesz.
Ez az iszapfürdõ már jobban izgatja a fantáziámat mint a többi látnivaló! Azt hiszem imádni fogom! Majd megfûzöm a Krisztát menjünk együtt és már 11-en csak-csak vissza tartjuk egymást! Bár mi lányok eléggé pehelysúlyban vagyunk, így a felelõsség a fiúkra hárul.
Azon gondolkodtam, hogy a suzukiban hogy pakoljátok bele a csomagokat.... Valszeg csak bennem lehet a hiba, én már attól meg vagyok rémülve, hogy az idén nem a férjem Nissan Cargójával megyünk, pedig az én csomagtartóm is igen nagy. Minden esetre a gumicsónakot nem fogjuk magunkkal vinni a kirándulásokra felfújva!
Szia Rebeka! Jó sokan lesztek, az már biztos. Mi csak hárman megyünk, esetleg négyen. Egyenlõre úgy tervezzük, hogy tetõboxot rakunk fel, és abba már tudunk csomagolni. Bár én nem szeretek sok cuccot vinni, a párom szerint még így is több, mint kellene. azért lesznek matracok, törülközõk stb. elég sok. Úgyhogy én is agyalok ezen sokat, mert egyébként is gyûlölök csomagolni. Minden utazásnál rémálmom a csomagolás.
De azért túlteszem magam rajta!!
Nos nekünk, Toledoink vannak, így elég nagy a csomagtartónk, és a férjem autójával megyünk az a fiatalabb, aminek õ persze nem örül.
Tavaly is annyi ruhát vittem, hogy negyedét se vettük fel, idén próbálok én is ésszerûen csomagolni.
Sajnos a cola odakint piszok drága hozzánk képest, és bizony abból sokat kell vinni. Felfújható dolgokat mi is viszünk, a lehetõ legjobban összehajtva, de ahogy tavaly néztem nagyon olcsó kint, lehet veszünk ott, napernyõt egész biztos, mert ha jól emlékszem 3 euroba került.
A fiúknak már van tengerbe való cípõjük, nekik a kagyló már nem lehet gond, mi meg óvatosan fogunk lépkedni.
Rebi én is nagyon készülök az iszapfürdõre, de az én 54 kg tényleg kevés lesz ahhoz, hogy éppen megfogjalak majd a szállásod elõtt , tavaly így is felvetett a víz élveztük a súlytalanságot a tengerbe.
A török inváziót már ide beírta az oldalra Rebi, azóta nem néztem, mióta kifizettük a szállást, de nagyon remélem a Macedónok nem olyan lassúak mint a Bulgárok, és haladunk ha éppen kifognánk õket.
Kassandra nagyon piszkálja a fantáziámat, azt hiszem nagyon szeretnék oda is eljutni, de még mindig kérdéses, hogy esetleg pár nappal elõbb indulni és oda érkezni, és utána Makri.
Mert 1 nap alatt úgyse lehet megnézni mindent ott, és több idõt nem tudunk a szállás végett eltölteni a 10 nap alatt.
Sziasztok! Tegnap már nem írtam, de egy pár dolog még: a napenyõ tavaly Makrigialoson 5 - 7 euró volt. Mi vettünk egy 7 eurósat, mert az tartósabbnak néz ki. Így most itthon van kettõ is. De ha azt is visszük magunkkal, még több csomagot jelent. Viszont venni nem akarunk megint. A matracokat nem néztük, mert az volt nálunk három is. Idén is visszük. De az tényleg nem drága odakinn sem.A tengerben nem volt kagyló, csak a sólepárlóban, de ott még a parton is!!! Viszont szivacsot lehet szedni a tengerbõl. azzal lehet magunkról az iszapot ledörzsölni, bõrradír helyett. Szuper!!! Viszont más minden kb. annyiba került kinn, mint itthon. Az üdítõket nem tudom, mert általában vizet ittam, vagy esetleg rostosat. De lehet, hogy tényleg drága. A borok is kb. annyi, mint itthon, de az nagyon finom. Mavro Daphnet, és Samosi bort vettünk. azt most is akarok hazahozni is, mert isteni finomak. Lehet Makriban is kapni!
Most egyenlõre ennyi jutott eszembe. Sziasztok!!
Bár nem nekem szólt a kérdés, de igen lehet menni egyénileg a sólepárlóba és ingyenes. Mi tavaly voltunk a férjemmel Parálián és motorral mentünk át oda és Makrigialosra is. Kicsit büdös az iszap és nagyon fekete de baba bõre lesz utána az emberkének. Pont szemben volt vele a tengerpart azon része, amelyben le is lehet fürödni utána. Ez egy picike földnyelv szerûségen van. Ne hagyjátok ki ha arra jártok.
Én tavaly Paralian vettem 3 euroért a napernyõt, és a következõ csoportnak ott is hagytam nem hoztam haza. De a matracok is nagyon olcsón voltak, az árra nem emlékszem már, mert nem vettem, csak láttam.
Én nagyon szeretem a colát, és a gyerekek is, de az 1 l volt 2 euro, és az kicsit borsos. A bort én is szeretem, de azt is 4-5 euroért tudtam venni, azt annyira nem találtam olcsónak de finom bolt, idén azt én is akarok hozni is, és ott inni is. Na és a Metaxa!! 5* hát az igen!! nagyon finom, azt is hozok mert sajnos az már elfogyott, a rózsazselével együtt.
Lenne egy furcsa kérdésem, nem vagyok madamka nehogy félreértsd, de az iszapfürdözéshez te milyen fürdõruhát veszel fel, mert én úgy gondolom oda elég egy ócskább is, vagy nem esik baja a normálisnak a töményebb sós víz, és az iszap miatt? Lehet hülye a kérdésem!
Tavaly én nagyon nézegettem a szivacsokat ,venni akartam, de sajnáltam rá a pénzt, a végére meg már rá való nem maradt. Csak úgy van ott a vízben élõ szivacs, vagy ezt hogy értesem??
Az jutott még eszem, hogy csak mi hárman megyünk Makriba, mert más ide nem ír, akkor bizony elég kihalt lesz a falucska
Szia Kriszta! Hú! Elég sok észrevételed volt, bár én szokás szerint már megint késésben vagyok. A bort én sem úgy értettem, hogy olcsó, csak itt nálunk, ahol lakom a helyi borok, (a finomabbak) szintén kb. 2000 Ft körül vannak, és akkor a kinti 4 eurós is ott van. Szóval így hasonló ár! Tavaly mi butaságot csináltunk, mert ott csak bort vettünk, és a határon a Duty freeben vettünk ouzót és Metaxát, és ott már drágább volt szerintem. Úgyhogy idén helyben fogunk szétnézni. A rózsazselét azt hol vetted? Én tavaly Edessában vettem ilyen nyalánkságokat, de a helyi boltokban csak elõrecsomagoltat kaptam. Bár ajándékba az is szuper volt.
Furcsa, hogy a madamka szót használtad, mert a párom szerint én néha "madamkás" vagyok. Hát nekünk kinn azt mondták, hogy semmi baja nem lesz a fürdõruhának, de én azért az olcsóbbat vettem fel, és szerencsém volt, mert az iszap azért nagyon nehezen jött ki belõle, és szerintem a fehér része már soha nem lesz olyan, mint volt. Sajnáltam, mert végül is az is kedvenc fürdõrucim volt, de azért nem a legjobbik. Úgyhogy ne valami szuperet vegyél fel, mert akkor sajnálni fogod.
A szivacsot azt tényleg a vízben lehetett szedni, de nem olyan volt azért, mint amit az üzletekben láthatsz, hanem nyers, kikészítetlen. Érdekes volt. Azt nem tudom, hogy azzal lehet-e valamit kezdeni, vagyis, hogy mi is meg tudnánk-e csinálni, úgyhogy mi otthagytuk. De arra jó volt, hogy ledörzsöljük magunkat vele. Viszont meg lehetne kérdezni, hogy érdemes-e elhozni!
Szerintem sokan megyünk Makriba, csak nem biztos, hogy mindenki nézegeti ezt az oldalt. Ugyanis az utazas.info oldalon van egy táblázat a foglalásokról és ott azért már elég sok hely le van foglalva. Fõleg a Ti idõpontotokban. Akkor már nincs is szabad hely szinte. Bár én a Diasról beszélek. Azt már kérdeztem, de nem tudom írtátok-e, hogy Ti is ott lesztek? Mert van ott még rengeteg másik apartman.
Egyenlõre ennyi jutott eszembe. Az árak egyébként lehet, hogy akkor ott drágábbak, mivel nem annyira felkapott hely, mint Paralia. Mert az biztos, hogy a napernyõ 7 euró volt. A robogó pl. 20 euró volt egy napra. Autót nem lehet bérelni, úgyhogy ez hátránya a helynek, de ez volt a legkevesebb, ami érdekelt minket. Most pedig úgysem lesz rá szükség.
Szia!
Elnézést kérek, de nagyon kiváncsi természetem van..., már biztos unod a kérdéseimet, de kb. 70 nap és megszabadulsz tõlem
A rózsazselét én nagyon szeretem, és Paralian vettem, persze ezeket is kicsomagolva, szép dobozba hoztam haza, és éppen a hétvégén ettem meg az utolját. Nagyon fog hiányozni,de állitólag itthon is lehet kapni, majd szétnézek.
Az italokat szintén Paralian vettem, meg, de nálunk sokan, Bulgáriában álltunk meg egy kisebb boltba a határ után, és ott 4 euro volt egy 0.75 Metaxa, az 5*ost 0.25 vettem ennyiért, tehát mi nem jártunk rosszul. Most nem tudom még hol jövünk haza, így ezek vásárlása hol lesz kérdéses.
A madamka szót csak azért írtam, mert aki esetleg ezt olvassa, nehogy azt gondolja, de bárónõ hogy ilyeneket kérdez. Csak nekem is van egy kedvencem, és azt nem szeretném ha tönkre menne, inkább olcsóbbat viszem oda. Gondoltam te már jártál ott és ezt tapasztaltad, még jó, hogy megkérdeztem .
A szivacs csak úgy eszembe jutott, szerintem az elromlana 1-2 nap alatt, nem hiszem hogy azt lehetne használni másra is.
Igen jól emlékszel mi is a Diasba megyünk, és én is láttam mennyien jelentkeztek oda már. Remélem ahelyünk meg van, mert eddig nem igazoltak vissza semmit, de azt se , hogy jöjjünk a pénzért, mert nincs meg a helyünk. De már tényleg felhívom õket, igaz õk már kerestek, a privát telefonomon, csak a másikon beszéltem .
Szerintem, hogy kocsival megyünk így a környék, a kirándulás, a vásárlás nem okoz problémát.
Szia Kriszta! Semmi gond. Én szivesen válaszolok, amire tudok. Sõt nagyon is szivesen mesélek a tapasztalataimról. A madamkánál semmi furcsára nem gondoltam csak, hogy a párom is így hív, amikor poénkodik velem. Én is felhívtam az irodát, hogy a szerzõdés elküldését miért nem jelezték vissza. Azt mondták, hogy Õk azt lefûzték, hogy rendben van, és majd csak a hátralévõ összeg befizetése után küldik a részvételi jegyeket és kész. Úgyhogy én is reménykedem, hogy minden rendben van, mert még az interneten keresztül nem rendeltünk szállást soha. Remélem, hogy semmi gond nem lesz! Tavaly is nézegettem a foglalásokat, de akkor volt visszaigazolásunk, és tényleg minden rendben volt. De akkor irodán keresztül foglaltunk. Épp ma láttam a Travel csatornán a Holt-tengerrõl egy riportot, ott is éppen iszappakoltak egy nõt, és lebegtek a vízen. Teljesen, mint mi fogunk. Még olyan soknak tûnik az a 70 valahány nap. Pedig egyébként meg annyira rohan az idõ. Csak ilyenkor nem akar. Nyugodtan kérdezz, ha még valami eszedbe jut. az nekem is jó.
Nekem már van szerzõdésem is, és a teljes összeget befizettük már jó néhány hete. Csak Rebiék már tudják a szobaszámukat is, annyira elõrébb vannak. Ez aggasztó kicsit, de majd telefonálunk mi is, csak valahogy ez mindig elmarad. Ha beválik, az online rendelés akkor nagyon jó dolog. A neten valahol láttam a Dias telefonszámát, majd beírom ide, ha kell õket is fel lehet hívni, hogy tényleg meg van a szállás, és nem akkor derül ki, hogy hoppá, nincs, mert más is lefoglalta arra az idõre.
Írad, hogy valahova Halkidikire is mennétek, az egy napos kirándulás lesz, bele fér 1 napba??