#574072008-04-17 16:15:39 EU Egészségbitosítási kártya
Kérdezném, hogy mik a teendõim, hogy hozzá justhassak az EU-s Biztosítási kártyához? Egyébként Pest megyéhez tartozom!
Nagyon megköszönnöém az útbaigazítást!
Kérdezném, hogy mik a teendõim, hogy hozzá justhassak az EU-s Biztosítási kártyához? Egyébként Pest megyéhez tartozom!
Nagyon megköszönnöém az útbaigazítást!
Jimkó
Ezen a weblapon mindent megtalálsz. Én is mondom, hogy nem csodaszer! Nem pótolja az utasbiztosítást!
Menj be a területileg illetékes TB-hez /társadalom biztosító/
ott ha jól emlékszem ki kell tõlteni egy nyomtatványt.1-2 napon belül készül el.1 évig érvényes.
MEP
Viszed:
- munkáltatói igazolás a munkaviszonyról (mintha nekik nem lenne)
- személyi
- lakcímkártya
- TB kártya
Brrrrrrrr!!! ilyen bürokratikus országot!
Minden adattal rendelkeznek!
Mégis szerezz be minden igazolást, vegyél ki szabit, menj be, állj sorba és ha korábban mész, mint ahogy lejárna az elõzõ évi, akkor még meg is szidnak.
Azonnal elkészül az Eus eg. bizt. kártya, ha minden papírod oké hozzá, nem kell várni rá 1napot sem.
A párom 3 hónappal lejárat elõtt hosszabítatta és nem szidták le.... legalábbis nem mondta
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást! Valahogy nem lettem boldogabb tõle! 5 fõ részsére kellene intéznem, ráadásul nem is egy helyen, mivel a párom Pestre tartozik! Azt hiszem erre, még kell egy nagyot relaxálnom, mivel amúgy is nehezen bírom a hivatali sorban állást! Kérdés: a gyerekkorú "egyedeknek" milyen papírok kellenek, és kell-e hozzá mind a két szülõ? Vagy elég-e a mazoistább? Az eddigi infókat, mégegyszer nagyon köszönöm!
Én tavaly kértem nekik iskolalátogatásit, de nem volt rá szükség és csak egy szülõi aláírás kellett. Remélem idén sem változtattak rajta. Amúgy nekik nem 1 évre szól. A 13 éves lányom 3 évre kapta meg tavaly.
Ja és ha másnak is kikéred, akkor kell egy meghatalmazás a másik féltõl és a felsorolt papírok és kész (szig helyett elég annak fénymásolata is akkor). Gyerekhez nem kell mid a 2 szülõ ( már mint itt ).
Köszi! Akkor nincs más hátra, mint belevágni! Bár még mindig úgy gondolm, inkább húzzák ki néhány fogam a fogorvosnál, mintsem a TB-ben rostokoljak a sok szerencsétlen embertársam között! Amúgy nem értem, ha igyenes,
akkor miért nem jár autómatikusan annak , akinek rendben van a TAJ kártyája! Miért kell macerálni minket az évenkénti meghosszabítással!
Kedves Popeye ! Nem tudom Pesten mennyi lesz a szintidõ, de a napokban megyek intézni az EU kártykát,
de ha túl leszek rajta össze hasonlítjuk az idõeredményeket!
joebácsi hozzászólásán felcsigázva elovastam az egyik biztosító szabályzatát. Erõsen meglepõdtem, mert majdnem minden szerepelt a kivétel címszó alatt. A legfurább az volt, hogyha búvárkodni is akarok, akkor magasabb a díjjat kell fizetnem. Azonban, ebben az esetben a baleseti halál és a maradandó egészségkárosodás tételeknél nincs kártérítési összeg...