Szia Geot!
Nem dehogy.... Hát persze.... már akkora a listám és még csak a felénél tartok... Sissy Kastély alap, mint ahogy Pallokastristsa, és az Egérsziget, Korission tó, Shell múzeum, Paxos-ról tavaly sajna lemaradtunk Parga-ban, úgyhogy most pótolni szeretném. A "fõváros"-ra már látom, hogy legalább 2 nap kell, mert egyszer szeretném hajnalok hajnalán látni, de az éjszakai pörgést sem akarom kihagyni. Szerintem Sidari és a környezõ strandok is megérnek egy-két misét. Kétséges még a kagyló múzeum, és megy a vita az aquaparkról (vesztésre állok, bár mellettem áll a kutya kénytelen egy szava sincs) három fiú szava a döntõ, nekik nem kérdés. Persze mindez anyagi függõ is, de remélem 14 napba nagyon sok belefér...
Szééép lista! 14 napba szerintem sok minden belefér, még a pihenés is!
Az Aqualand jó hely! Mi már nem vagyunk annyira gyerek (egy pár éve ), de a víziparkban már kétszer is voltunk, tényleg szuper, egész napos program.
Paxosra én is nagyon kíváncsi lennék, de az egyhetes nyaralásainkba sajnos nem fért bele.
Az esti fõváros nagyon szép, de mikor mi kirándultunk oda tavaly, nagyon fülledt, szinte párás idõ volt és turistákból sem volt hiány...
Viszont hangulatosak a fények, az árusok és az épületek. Megéri megnézni.
Örülök, hogy tetszenek a képek, szerintem is gyönyörû felvételek. Szoktam keresgélni a neten.
Ezek viszont az enyémek (már betettem õket egyszer, de az már régen volt):
ÓÓÓÓÓÓÓ már! Ilyen fotók láttán mondhatom: Lassan telik itthon az idõ!!!!!!! De remélem 115 nap múlva az lesz a beszámolóm végén, hogy imádom.... Pargat és környékét nem tudom, hogy felül múlja-e, de remélem legalább olyan gyönyörû lesz.
Egy kérdésem lenne...szerintetek megéri-e befizetni a nagy sziget túrának nevezett fakultatív progira? Mert nem igazán tudom ott mennyi, de itthon elég húzós árat kérnek érte. Mert mi mindenhol tömegközlekedünk és egy hétbe nem fér bele minden, ha Sidariból csak napi 5-6 busz megy a fõváros felé...és az út amúgy is 1,5 óra csak egy irányba....
Szóval most kicsit fel van adva a lecke...
Ó, mondd, Te mit választanál.....Segítsetek!.... (Bocsi az idétlenségért, csak István a királyt hallgatok...)
kICSÚR!
Ez az én saját véleményem:ha van jogosítványotok inkább autó bérlés,ha nincs semmi féleképpen nem hagynám ki.Azt hiszem 40 euró/fõ körul van az ár, de kár lenne kihagyni.Autó bérlésnél esetleg lehet társulni az utastársakkal,ha olyan a társaság.
Én is mindenképpen elmennék a nagy sziget körútra, hisz' talán a barátomat is ennek a kirándulásnak köszönhetem (persze csak, ha hinnék a csodákban). Tavaj Sidariban nyaraltam a barátnõmmel és elmentünk erre a kirándulásra, amelyen útba ejtettük a Paleo fölötti monostort, ahol a szentképnél azt kívántam, hogy végre megtaláljam a nagy Õt. Most a nagy Õ-vel fogok újra Sidariba utazni és meglátogatni a monostort és persze a szokásokhoz híven fel is áldozom kedvenc ékszeremet amelyet otthagyok a szentképnél.
Szóval mindenkinek üzenem, hogy bátran kívánjon, mert nekem sikerült!
Sziasztok!
Kicsur! Szerintem a motorbérlést ne hagyátok ki, olyan ütemben arra mentek és arra amerre szeretnétek, ha véletlenül meglátsz egy vissza nem térõ alkalmat mondjuk fotózásra, vagy csak úgy bámészkodni, bármikor megállhatsz, vagy egy öböl ahol szívesen megmártóznál..... Bár Lyzuska érve sem rossz Biztos nem az elsõ napon lesz a szigettúra, szerintem béreljetek az elsõ napokban motort, és ha még mindig kevés helyet tudtok megközelíteni, akkor jöhet a nagy szigettúra. Szerintem az is sokat nyom a latba, hogy milyen az idegenvezetõ, mert mi egyszer Erdélyben olyan bácsikát fogtunk ki, hogy az magában megérte az utat, nem volt kérdés amire ne tudott volna kielégítõ választ adni... (bár õ történész, matematikus volt csak hobbyból vállalja)
Urbia! Én is rég láttalak erre. Amikor ráérek én is végigböngészek minden aktuális fórumot, pedig idén pl. Korfu kimarad, de mégis érdekel ez a téma is.
Aranyos, ahogy leírtad az utatokat kifelé. Tavaly, amikor én vezettem, a párom elaludt, és a fiam hátulülve folyton kérdezgetett, hogy "anya ugye nem alszol?" A végén már felidegesített vele, úgyhogy mi is elkezdtünk ilyen barkóbákat, meg hasonlókat játszani, tényleg jó volt, mert elmúlt az álmosságom tõle. Fiam azt találta ki, hogy mond egy szót, és én az utolsó betûvel mondjak másikat, aztán fordítva...
Jól elvoltunk mi is, pedig már nem vagyunk gyerekek.
Nemrég hallottam az egyik ismerõsünktõl, hogy Messongi-ban van egy magyar doktornõ aki ott rendel. A helyi kitelepített idegenvezetõk ismerik és hozzá lehet fordulni bármi gond adódna.
Ti mit tudtok ezzel kapcsolatban?
Sziaaa Anikó!
Hát engem is mindig visszahúz a pargai oldal, ott nosztalgiázom, itt pedig gyûjtöm az infokat mások tapasztalataiból, és alig várom, hogy a most utazók visszaérjenek egy újabb info ill. beszámoló és fotó áradattal. Legyek pozitív már csak 98 nap!!!
Utazásra visszatérve, mi itthon is rengeteget kirándulunk csodálatos helyekre, de maga az út nagyon fontos, nagyon jókat beszélgetünk, és mulatunk, amire hétköznap kevés az idõ.
Köszönöm a sok jótanácsot, kezdem fontolóra venni ezt a bérlés-dolgot, de esetleg tudtok valami közelebbit mondani autó árakról? Tök egyszerû, semmi extra kis járgányra gondolok, illetve, hogy lehet-e csak 1-2 napra bérelni, vagy muszáj egy teljes hétre?