Most "kirándultam egyet" a Zakintosz topikban csak úgy olvasgatás képpen, és megfogott egy kérdés, ami engem is érdekel, csak épp Korfuval kapcsolatban.
Van Korfun olyan igazi, görög piac, vagy inkább csak a sokmillió kis üzletke mindenütt? (Krétán pl. van és sok minden sokkal olcsóbb volt, mint bárhol máshol) Csak ezért érdekelne...
Köszi szépen a gyors infókat...a kocsi hírnek örülök, bár lehet, hogy csak addig, míg kiderül mennyibe kerül!
A piac viszont olyan "shoppingolós" értelemben érdekelne...sok-sok kütyüvel, kacattal, ruhával és egyébbel...ami között órákig nézelõdöm...párom legnagyobb örömére. Bár igaz, az is jó, ha tudtok valami olcsó bevásárló utcát, vagy helyet, nem ragaszkodom én a piachoz.
(Ez lehet, hogy az én hülyeségem, de Görögországban én még mindig jól jártam, mert évekig tartanak még az olcsóbb bõrcipõk és egyéb cuccok is, úgyhogy már négy éve úgymond kint "öltözöm fel".Kifelé üres bõrönd, hazafelé teli )
Szia Kicsur! Tegnap néztem az árakat, pl.egy Ford Fiesta 1.4-es 4 napra 133Euró. A www.rent-car.gr-nél megtalálod a Korfui cégeket. Persze ez csak hozzávetõleges ár, mert szerintem helyben olcsóbban tudsz bérelni mert alkudni is tudsz. Azt meg biztos tudod - Krétából kiindulva - hogy 1.4-nél kisebb autót nem érdemes bérelni, mert a légkondi sokat kivesz belõle. Igaz mi 4-en mentünk vele Krétán, de elég necces volt hegynek fölfelé. Márpedig mindíg hegynek fölfelé mentünk.Én legalábbis így éreztem.
Szia Krumple!
Az út nekünk: 30900.-/fõ amiben szállás+busz van.Ugyan ez az út júliusban 59900.-/fõ lenne.Szóval pont a duplája!
Tavaly Thassoson június 12-tõl voltunk akkor már nagyon jó idõ volt, és a víz is kellemes meleg volt:)
Hát az idén kicsit korábbra sikerült, de mostmár mindegy.Pihenni így is tudunk majd, legfeljebb többet kirándulunk a szigeten ezáltal több élményrõl tudok majd beszámolni nektek:)
Szia!
A fõvárosban, nem messze a Régi Erõdtõl, van egy rész, ami tiszta bazár. Mindent találsz ott, nem olcsó, de sok kézmûves is van, ha érdekel az ilyesmi. Mi ott vásároltunk, szeretem az "igazi görög" cuccokat .
Alig várom, hogy újból menjek, már csak 60 nap !
Mi 2002-ben voltunk Korfun busszal akkor 36 órába került az út beleértve a kompra való várakozást is. Mondjuk akkor még nem volt készen az autópálya,( ha hinni lehet a térképnek )így rövidebb lesz az út.
Jó utat nektek!
Mi 11 nap múlva indulunk:) Állítólag 9:00-kor indulunk Bpestrõl és másnap du. 15:00 körül érünk oda.Szóval olyan 30 óra körül ígérik.De ha hazajöttem megírom nektek!
Kicsur!
A "fórumon történt jegyzeteim szerint": Moraitika-Messongi felé vezetõ úton van egy piac szerû bevásárló utca, ahol fele annyiba kerülnek az ajándék tárgyak:)
Kiváncsi leszek, meg fogjuk keresni:)