Nisszirosz nagyon klassz! Párom azt mondta, az egész nyaralásban az a nap volt a legjobb, amikor Nissziroszra mentünk.
Kalymnost kár, hogy nem tudtuk jobban bejárni, csak a fõvárosban voltunk, kb. 3 órát, és a végén már nem is tudtuk, hogy mit csináljunk, mit nézzünk meg, na meg 40 fok volt... Autó kellett volna oda is.
Köszi a válaszokat. Igen, nekem nagyon fontos, hogy nagyobb nyüzsgõ falu legyen, sok girbe-gurba sétálóutcával. A szállást igyekszem viszont mindg a település szélére foglalni, lehetõleg egy csendes, virágos kertben. Az nem baj, ha avárosmag és a strand messze vannak, 1 km-ig nem zavar. Hogy a strand homokos vagy kavicsos az is teljesen mindegy.
Szóval az általatok írtak alapján Tigaki jobban tetszik, mint Marmari, de az interneten látottak alapján Kardamena a nyerõ.
Kalymnosra saját szervezésben mennék át, és ha nem csak Pothiát akarnám megnézni, akkor talán bérelnék egy pár órára egy kis robogót. Ezt sokan csinálták tavaly a Karpathosról Kassosra tett kiránduláson.
Nissirost semmiképp sem hagynám ki, mert vulkánõrült vagyok.
Viszont ez hét napból már két nap, másik 2-3 nap a szigetet nézzükmeg. Hát nem sok pihenés lesz benne. De a történelmi emlékek nem nagyon érdekelnek, az ilyen oszlopok, szentélyek romjai meg egyáltalán nem, úgyhogy ezeket ki szoktuk hagyni.
Kíváncsi vagyok, mi lesz a döntés végül, és hogy hogy fog tetszeni nektek Kos!
Szerintem ha az ásatási területeket nem akarjátok nézegetni, akkor a fõvárossal hamar "végeztek", lesz idõ pihenésre, nagyon kicsi a sziget, hamar bejárható.
A robogózás Kalymnoson nagyon jó ötlet. Úgy máris többet láttok.
Ja és Koson a Plaka nevû helyet érdemes még megnézni, nagyon szép erdõ, és szabadon mászkálnak a pávák.
Egyelõre az a realitás, hogy a fõnököm még smeg sem kérdeztem, hogy mehetek-e és a párom sem. Itt a németeknél valamikor októberben van iskolai szünidõ és olyankor, ha szünidõ van, akokr mi sosem mehetünk naralni, mert a gyerekeseket engedik el szabira. Holnap meg fogom kérdezni. Mert ha mehetünk, akkor 1-2 héten belül akarok foglalni.
Átlapoztam a tegnap bezsákmányolt öt katalógust, de nem tetszik, hogy Koson egyetleb egy apartmant sem árulnak, csak ilyen kacsalábon álló, hatalmas szállodákat. Igaz, ezek nagy része nem drága, de szörnyen nem a mi ízlésünk. Találtam a neten olcsó apartmant, amit német-görög házaspár üzemeltet, de nem találok hozzá olcsó repülõjegyet. Szóval nem olyan egyszerû ez az egész.
Fõnököm ma egész nap nem volt bent, még nem tudok semmit, de azért lelkesen keresgélek egész nap megfelelõ szállás után.
Marmari és Tigaki is kilõve. Maradt (szállás ahol tetsztik) Lambi és Mastichari. Utóbbirõl tud valaki regélni egy kicsit?
Már vagy 4-5 órája csak ezzel a kutatással foglalkozom.
Láttam Mastichariról légifelvételt, hát katasztrófálisan kicsi, enél Tigaki jobb. Végül megtaláltam az ideális hotelt is (Tigaki's Star), de a katalógus csak a hotelszobát kínálja csak reggelivel (ez számunkra katasztrófa, mert akor nincs még egy hûtõ sem és minen nap tavernában kell ebédelni/vacsorázni. Az internetoldalán a hotelnek viszont van apartman szoba is, konyhával. Most már csak az utazási irodát kell megkérdeznem, hogy lehet-e valami trõkkel azt az apartmant is foglalni. Amúgy lenne 9 napra.
ez a hotel oldala
Aki mer, az nyer! A részleteket a blogomban írom le. Minden esetre megyünk Kosra, szeptermber 15-25!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ha holnap nem kellene 5-kor kelnem, most leinnám magam egy Mavrodafnéval örömömben!!
Gratulálok hogy sikerült,és mentek Kosra!!Olvastam a blogodat onnan tudom.Ez tényleg szuper,és izgalmas is lesz,1igazi kaland.
Egyébként ez nagyon szép gesztus a kolleganõdtõl,az én kolleganõim közül senki sem tette volna meg.
MEGJELENT A NAPFÉNY SZIGETE, RODOSZ A LÉLEK SZIGET, KÓSZ c. útikönyv újabb kiadása: 2008. JÚN. 5-9. KÖZÖTT KEDVEZMÉNYES 4500,- FT-OS (5990,- helyett) ÁRON vehetitek meg a 79. Ünnepi Könyvhéten a VÖRÖSMARTY TÉREN A 123-AS STANDON A KASSÁK KÖNYVKIADÓNÁL. A szerzõ több alkalommal dedikál is!!!