Autóval Görögországba
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
Hozzászóló Üzenet
# 2251
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Barbageorgopulosz

Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
241 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69097 Üzenet linkje2008-07-01 09:36:38 

A francz a pofájukat, mindíg van egy- egy nyominger amelyik saját zsebre bepróbálkozik valami új trükkel. icon_evil.gif
Én mindenesetre megvárom, míg beleéli magát a huszasba, aztán elõveszem neki. icon_rolleyes.gif
Mármint a nemzetközi jogsit. icon_lol.gif
Mert van. icon_twisted.gif icon_cool.gif
Nehogy már én szponzoráljam a nyomorultat. icon_mrgreen.gif

(Amúgy, a 10 év alatt, még soha sem kérték, sehol. icon_eek.gif icon_wink.gif )

# 2252
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Ratio

Aktív fórumos
Aktív fórumos
349 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69115 Üzenet linkje2008-07-01 11:57:31  Válasz a #69084. hsz-ra Előzmény #69084

Hát nem tudom, én a huszasért keményen dolgozom icon_sad.gif

Hivatalosan:

"A magyar vezetõi engedély érvényessége

A magyar vezetõi engedéllyel azokban az országokban vezethetünk - anélkül, hogy kiváltanánk a nemzetközi jogosítványt -, amelyek csatlakoztak az 1968. évi Bécsi Közúti Közlekedési Egyezményhez (az Egyezményt nálunk az 1980. évi 3. törvényerejû rendelet hirdette ki).

Ezek az országok a következõk:
Ausztria, Bahama Szigetek, Bahrain, Belorusz, Belgium, Brazília, Bulgária, Csehország, Dél-Afrikai Köztársaság, Elefántcsont-part, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Fülöp-szigetek, Görögország, Guayana, Horvátország, Irán, Izrael, Jugoszlávia, Közép-Afrikai Köztársaság, Kuba, Kuvait, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Magyarország, Macedónia, Marokkó, Moldova, Monaco, Niger, Norvégia, Németország, Olaszország, Orosz Föderáció, Pakisztán, Románia, San Marino, Svájc, Seychelle-szigetek, Svédország, Szenegál, Szlovákia, Szlovénia, Tadzsikisztán, Türkmenisztán, Ukrajna, Uruguay, Zaire, Zimbabwe.

Érvényes továbbá a magyar jogosítvány az Európai Unió valamennyi tagállamában, függetlenül attól, hogy az adott tagállam részese-e a Bécsi Egyezménynek.
"

Tehát nem kell!
Viszont a zöldkártya igen, és annak hiánya miatt, helyileg kell díjat fizetni, különben nem léptetnek be.

# 2253
Titi68

Törzstag
Törzstag
835 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69166 Üzenet linkje2008-07-01 15:33:45  Válasz a #69115. hsz-ra Előzmény #69115

Szia Ratio!

Nincs meg véletlenül Neked ez a szöveg véletlenül angolul, vagy esetleg szerb-horvát vagy milyen nyelven? Az oké, hogy mi tudjuk, hogy nem kell, de hogy értessem meg egy pénzéhes határõrrel, akinek épp a zsebében van a család összes útlevele? Ha úgy akarja, akkor úgysem ért semmit az angolból. Én mindenesetre valószínûleg megcsináltatom, 1500 ft + 2 fénykép, kevesebb mint 20 €, vagy egy negyedóra cirkusz.

# 2254
Kisvacak

Aktív fórumos
Aktív fórumos
109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69180 Üzenet linkje2008-07-01 17:19:31 

Sziasztok!

Azt hiszem a macedón határõrnek még indok sem kell, hogyha bele akar kötni valamibe egy kis mellékesért.
Mi 2001-ben hazafelé jövet futottunk össze egy ilyen "zsebredolgozó" macedón határõrrel. Az összegre már nem emlékszem, de a lényeg, hogy kézzel-lábbal elmagyarázta nekünk a határõr, hogy ha nem teszünk a passzportba x összeget, akkor bizony félreállít minket (a tûzõ napra) és majd talán a váltás átenged minket. Mindhármunk útlevele a kezében volt, a gyerek kicsi volt, természetesen jattoltunk. icon_sad.gif

Üdv! Kata

# 2255
Smnl

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
19 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69246 Üzenet linkje2008-07-02 00:19:22  nemzetközi jogsi

Én úgy tudom, hogy a nemzetközi jogsit is teljes egészében helyettesíti az újabb típusú plasztik kártyás jogsi. Igaz ez? van valakinek infója errõl?

A nemzetközi jogsiról csak annyit, hogy amikor Texasban igazoltatott a rendõr és én buzgón mutogattam neki a nemzetközi jogsit is, csak röhögött, meg azt kérdezte, hogy az ilyet mindenki magának csinálja otthon? Pedig a texasi rendõrök nagyon hivatalosak tudnak ám lenni...

# 2256
Cserrobi

Törzstag
Törzstag
2657 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69250 Üzenet linkje2008-07-02 00:29:39 

Én indulnék de még messze van:(
# 2257
Maci

Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
139 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69258 Üzenet linkje2008-07-02 07:33:46 

Az index-es fórumon linkelte be egy kedves olvtárs az alábbi címet.Bár igaz, hogy szerbül van a film, de akinek ez lesz az elsõ autós útja annak jol jöhet.Kb ~43perc.
http://moonw.extra.hu/

# 2258
Racz68

Aktív fórumos
Aktív fórumos
59 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69263 Üzenet linkje2008-07-02 08:15:36 

Sziasztok!

Tegnap érkeztünk Marmarasra! A határokon simán átjöttünk, a Macedon határon automatikusan adtam a zöldkártyát, és semmi gond nem volt. A Görögországi határon nagyon sokan voltak, de egy határ õr szolt, hogy menjünk csak elõre és simán átjöttünk, még az útlevelet sem nézték meg. Mindenkinek jó utat!

# 2259
Yvett

Aktív fórumos
Aktív fórumos
130 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69308 Üzenet linkje2008-07-02 12:29:20 

Hol is lehet nemzetközi jogsit váltani? icon_redface.gif
# 2260
Geot

Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1046 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69310 Üzenet linkje2008-07-02 12:35:08  Válasz a #69308. hsz-ra Előzmény #69308

Okmányirodában.
# 2261
Kriszta35

Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69333 Üzenet linkje2008-07-02 14:14:44  Válasz a #69310. hsz-ra Előzmény #69310

Sziasztok!

Okulásul írom a következõket, mert ilyet még nem tapaszaltunk. Sima utunk volt oda – vissza kivéve Macedóniát. Amikor átléptük a határt, jól tudtuk, hogy az autópályáig be kell tartani a sebességkorlátozásokat, mert itt tuti vannak rendõrök. Be is tartottuk. A pálya elõtt, egy rendõr leintett minket. Tök egyedül volt. Barátaink is kiálltak a sorból, hogy megvárjanak bennünket. Csak rutin ellenõrzésnek gondoltuk az egészet. Angolt nem jól beszélte a rendõr. Elsõ dolga elkérte tõlünk, és a barátaink útlevelét is. Azt magához vette, majd a kocsijához invitált bennünket felnõtteket. Mondta, hogy radar fotó van, hogy gyorsan mentünk, és a 2 kocsira 100 eurót kér most, vagy bemehetünk Skopjébe és már nem emlékszem mennyi dénárt írt, hogy bankba fizessük be. De nem ajánlja mert több mint 50 kmre van, meg reggel 6 óra van. Mi négyen állítottuk, hogy nem mentünk gyorsan, betartottuk a sebességet és kérjük vissza az útlevelet, és mutassa meg a fotót. Egyszerûen zsebre vágta és azt mondta nincs útlevél addig még 100 eurót neki oda nem adjuk. Elkezdtünk alkudozni mint a piacon, végül is autónkét 40 euróra lealkudtuk. Ezek szerint tök mindegy, hogy betartod a sebességet vagy nem, ha pénzt akar lehúzni, megtudja tenni.
Szóval emberek ha egyedüli rendõr van, szerintem elõször kérdezzétek meg mi a probléma, ne adjátok addig oda az útlevelet.
Visszafelé is annyi rendõr volt elbújva, még a dupla alagút kellõs közepén is, hogy kapkodtuk a fejünket.

# 2262
Mia_

Aktív fórumos
Aktív fórumos
338 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69354 Üzenet linkje2008-07-02 15:34:48  Válasz a #69333. hsz-ra Előzmény #69333

jó kis sztori... mi 2002-ben bulgáriában jártunk ugyanígy. macedón rendõrt én még talán nem is láttam, pedig megjártuk már párszor az utat. a szerbekkel sem volt gondunk sosem, mindenhol betartottuk a korlátozásokat, ahol nem, ott meg helyiekkel "vonatoztunk", így rendõrt sem láttunk.
# 2263
Andici

Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
232 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69359 Üzenet linkje2008-07-02 15:42:15 

Most kaptam sms-t.Bobolyáék szerencsésen megérkeztek Sartira.A határokon és az úton minden rendben volt.Három nappal hamarabb mentek és találtak szállást is. icon_biggrin.gif
# 2264
Kobobe

Aktív fórumos
Aktív fórumos
399 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69360 Üzenet linkje2008-07-02 15:48:01  Válasz a #69333. hsz-ra Előzmény #69333

Mi nem találkoztunk Macedóniában rendõrrel. Szerbiában is csak egy annak látszó emberke állított meg, de csak a következõ faluig szerette volna elvitetni magát, de nem fért be.
# 2265
Triznyak

Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1024 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69408 Üzenet linkje2008-07-02 20:14:58 

Engem tavaly megállított egy macedon rendõr, szólt, hogy nem világít az egyik lámpám. Mondtam, megcsinálom. Azt mondta menjek tovább és benzinkútnál, vagy parkolóban csináljam, az út szélén veszélyes lehet. Pénz, vagy büntetés szóba sem jött.
icon_smile.gif) ( csak azért, hogy az érem másik oldala is látszódjék )

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 150 151 152 ... 1324 1325 1326   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu