Jox!
Az utazás és az apartmann is a legnagyobb ellenségemnek sem kívánom.Ekkorát még utazási irodában soha nem csalodtam.Igazán nem tudom,hogy hová irjak mert az út is és a szállás is borzalom kérlek segíts!
Meg próbálok nem át menni off-.ba.Elõsszõr a szállás Moraitika Margarita apartmann 2szobás 4 ágyas apartmann.Tájékoztatás szerint új.ennek ellenére az épület 2részbõl áll egy új és egy régi.Na a mi szállásunk 2 hétre a régiben.Borzalom Éjszaka fél 11kor kaptuk meg reklamálás másnap délben lehet:az apartmann büdös, dohos,a WCülõke eltörve a zuhanyzó gégecsöve szintén 39órás út útán nem lehet fürödni,villany nincs a hûtö melegít az asztalok és a székeket a lomtalanításnál mér a kissebség sem szedné össze.A szekrény nem nyilik tányér kanál csak 3-3.Tulaj válasza ,hogy 5-volt valamikor.Másnap csere kérés,csak egy hétmulva tudják megoldani akkor olya padlás teres apartmannt akartak adni aminek a cserepeit belõrõl lehet látni hát nem kellett.A faluba girbe gurba utcásckák amin a köves tenger partra néhol 1km-át tekereg járda a Benites felé végé nincs vagy 500 méteren keresztül igen forgalmas úton.Pozitív is volt a vendéglátás kivéve a házi gazda és családja.
Folytatás!
Igazán pozitív élmény az a 3nap amíg autót béreltünk.Korfu városát vasárnap cserkéztükbe SiSi kastély és Paleokasztrica után,engem teljesen le nyûgözött a kicsi sikátoros utcáival.Hétfõn Sidariban voltunk nem szabad a déli és az Északi részt össze hasonlítani.Majd kedden délután a csuzda park felejthetetlen élmény majd repülõ nézés.Sajnos este vissza kellett adni az autót aki teheti csak autóval induljon utra.
Szegénykém....de sajnállak!És hogy hogy 39 órás lett az út?
Komolyan mondom, ezek után amiket a napokban a hazajött nyaralóktól olvastam, még tényleg mi jártunk a legjobban....
Szia Papamaci!
Sidari teszett ,de már nem olyan mint 9éve nagyon sokat épült de a homok sziklák sajnos nem a régiek.hiába az idõ mindent tönkre tesz.Régi vágyam volt ide vissza térni jó volt ugyan ott sétálni ugyan azokat ismét fel fedezni amit már egyszer át élt.
Természetesen lehet... Szóval odafele Korfura oda ültünk, ahol találtunk helyet, de mivel gyors voltam, egymás mellé kerültünk és ablakhoz. Visszafele érdekes volt, mert akkor helyjegyünk volt. Egyébként Wizzair-el voltunk.
Köszönöm a válaszodat. Még lenne egy pár kérdésem.
Mennyi idõ a transzfer a szállásig? Este 11 körül indul vissza a repülõ ugye? A transzfer busz mikor indul Korfuról a reptérre? HIrtelen ennyi.
Köszike elõre is.
Szia Adriana!
Mi Sidariban voltunk, kb. 1 órás az út, 40 km a táv, de mivel éjjel utaztunk, és meglehetõsen kanyargósak és szûkek Korfun az utak, így ezért tartott egy óráig.
Igen, 11 -kor indulna, de nálunk két órát késett, szóval nincs garancia.
A reptérre 8.30-kor indultunk visszafele. Addig a medencénél fürödtünk, s jó volt, mert biztosítottak nekünk egy szobát, ahol a társaság zuhanyozhatott, öltözhetett stb.
Nyugodtan kérdezz.
A viz nem a legtisztább, hiszen homokos. Ha nincsenek sokan és nem kavarodik fel nagyon akkor szép tiszta, még ha nyakig ért is leláttunk az aljáig. Nagyon szép kagylókat szedtünk a temetõ mögött (fehér fallal körbevett hely a tenger felöli oldalon), bár ott köves volt az alja, ezért nem sokan jártak arrafelé. Érdemes cipõt vinni, ha itt szeretnél kagylót gyûjteni.
Mi két helyen ettünk tengeri herkentyûket, a Dorothea Corner-ben és a Paradise étteremben. 6-33 euróért vannak általában az árak. 10 euro alatt lehet enni polipot, tintahalat és rákot is. 7.90-ért evett a párom kis adag homárt a Paradise-ben, azt hiszem 33 euro volt kilója (van magyar nyelvû étlap).
A repülõútról még annyit szeretnék irni, hogy nem késett sem oda, sem vissza a gép. Ablak mellé lehetett kérni a jegyet itthol és görögországban is.
Az idegenvezetõnkkel is meg voltunk elégedve. Egy görög származású, magyarul kitûnõen tudó nõ volt. Sokat segitett mindenben, bármivel fodulhattunk is hozzá.
Ha még valami eszembe jut akkor irok, csak mostanában nem sok idõm van ezért még csúsznak a képek és a beszámoló is. Talán a héten...
Érdekes rendszer. Én jobban szeretem, ha helyjegyet adnak, úgy legalább nem tapossák egymást az emberek.
Eddig mindig kérhettük a "becsekkolásnál", hogy hagy üljünk ablak mellé. Mindig bejött, még volt elég hely.
Mondjuk az vicces volt tavaly, hogy a helyjegyek ellenére rengetegen tolakodtak elõre, pedig úgyis megvárnak mindenkit, aki idõben odaér a géphez...
A másik érdekesség az volt, hogy hiába volt helyjegyünk, mások ültek a helyünkön. Õket a stewardess kérte meg, hogy szíveskedjenek máshova ülni.
Bocsika,
nagyon sajnálom, hogy ekkorát csalódtatok a Diasban. Gondoltam rád, kíváncsi voltam, milyen a Margarita apartman, de ezek szerint erõsen felejtõs.
Szia Lyzuska78!
Köszi az infokat.A repülõre a jegyet a reptéren adják oda és akkor lehet kérni,hogy hova szeretnék ülni?Mikor indult vissza Sidariból a reptérre a busz.Fakultatív kiránduláson voltatok?
Üdv:.Éva.