Kréta
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
Hozzászóló Üzenet
# 181
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Keke
Aktív fórumos
Aktív fórumos
266 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#6829 Üzenet linkje2006-04-29 17:44:43 

Andi!Köszi a gyors választ!!!! icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
# 182
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#6950 Üzenet linkje2006-05-05 07:30:58  Lefka Ori

# 183
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#6997 Üzenet linkje2006-05-07 14:07:46 

Hánjából a Lefká Ori hágóin vezetnek az utak a délnyugati partvidék nevezetességeihez. Páleohórához az északi part menti Távronitiszbõl inul ki az út, és a Lefká Ori kopár sziklái között kanyarogva vezet. Közben érinti Kándánosz községet, amelyet 1941-ben a németek a falu lakói ellenállásának megtorlásaként a földdel tettek egyenlõvé, s ott maradt lakóit mind egy szálig lekaszabolták.
# 184
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#7093 Üzenet linkje2006-05-11 12:34:46  Kali Limenes

# 185
Keke
Aktív fórumos
Aktív fórumos
266 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#7136 Üzenet linkje2006-05-12 23:05:47 

Sziasztok!Szeretném megkérdezni,hogy Plataniasban van-e lehetõség vizisportokra/pl.banán,ejtõernyõ stb../?
# 186
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#7141 Üzenet linkje2006-05-13 09:18:52 

# 187
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#7143 Üzenet linkje2006-05-13 10:25:43 

keke írta:
Sziasztok!Szeretném megkérdezni,hogy Plataniasban van-e lehetõség vizisportokra/pl.banán,ejtõernyõ stb../?

Plataniasz tengerpartjának jobboldali részén szokott lenni ejtõernyõ, jetski és banánhajó is.

# 188
Keke
Aktív fórumos
Aktív fórumos
266 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#7144 Üzenet linkje2006-05-13 10:43:19 

köszi a választ Jox.Augusztusban megyünk Plataniasba már nagyon várom,utána néztem a fórumon de vizisportról nem találtam infót.
# 189
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#7260 Üzenet linkje2006-05-18 15:15:12  Lefka Ori

# 190
Lloth
Aktív fórumos
Aktív fórumos
209 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#7267 Üzenet linkje2006-05-19 11:41:47 

Kedves Fórumozók!

Látom, sok "rutinos Kréta-járó" olvassa ezt az oldalt és szívesen adnak tanácsot is a tapasztalatlanabbaknak!
Ezért kérlek Benneteket, informáljatok engem is, cserébe persze az utazás után megosztanám Veletek az aktuális "helyzetet" Krétán.
2 hétre megyünk nászútra június 3-i indulással a Neckermann-nal Rethymno-ba, a Hotel Atlantis Beach-be. Van esetleg tapasztalatotok róla?
Úgy tervezzük, hogy kb. 1 hétre autót bérelünk és szépen bejárjuk a szigetet, illetve Santorinire áthajózunk szervezett formában az irodával. Szamariát is szervezett keretek közt látogatnánk meg. Knosszoszt, Nyugat-Krétát és más egyéb látnivalókat magunk fedeznénk fel.
Mi a véleményetek a szervezett Santorinirõl és Szamariaról??? Illetve mely helyek azok, amelyeket feltétlenül ne hagyjunk ki autóval?
Kocsibérlés (esetleg robogó a kis távolságokra), üzemanyag árakról tudtok aktuálisat? És KELL-E NEMZETKÖZI JOGOSÍTVÁNY?
Valamely egyéb tanács?
Én tíz évvel ezelõtt még kiskamaszként voltam már kint, de azért ez most egész más lesz, és az emlékeim kicsit megfakultak, no meg akkor nem figyeltem még ilyen kérdésekre!icon_smile.gif)

Elõre is köszönök minden segítséget az elkövetkezendõ másfél hétben, és cserébe ezekért nagyon szép nászutas naplót kerekítenék az idei utazóknak!

# 191
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#7269 Üzenet linkje2006-05-19 11:51:00 

lloth!

"Mi a véleményetek a szervezett Santorinirõl és Szamariaról???"
Egyénileg kicsit olcsóbb, de akkor szervezni kell.

A Szamaria szurdok egyénileg: lehet olyat, hogy elmentek autóval a bejárthoz, aztán lementek egy darabig a szurdokban, majd vissza a bejárthoz.
A szurdok végétõl, Agia Roumelibõl csak hajóval lehet tovább menni pl Hora Sfakionba vagy Sougiába, innen pedig busszal.

"Illetve mely helyek azok, amelyeket feltétlenül ne hagyjunk ki autóval?"
Olvass vissza kicsit ebben illetve a "Látnivalók Krétán" topikban, többször is feltették már ezt a kérdést...
https://www.hellasz.hu/forum/viewtopic.php?t=46

"És KELL-E NEMZETKÖZI JOGOSÍTVÁNY?"
Nem kell nemzetközi jogsi.

# 192
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#7276 Üzenet linkje2006-05-19 14:44:55 

Szia lloth!

Szerintem a Samaria szurdokba csak szervezetten érdemes elmenni. A csoport úgyis széthullik, nem sokat zavar titeket, nem kell igazodni másokhoz, ezzel szemben meg van a kényelem, hogy hogyan juttok majd haza. Viszont magánszervezésben szinte lehetetlen egy nap alatt megcsinálni a túrát, mert ha busszal vagy autóval mész el a szurdok bejáratához, mire a végére érsz, eléred még az utolsó hajót (ahogy Jox is írta) Hora Sfakionba vagy Sougiába, de onnan már nem fogsz tudni kifogni egy buszt, amivel visszamész az autódhoz vagy a nyaralóhelyedre, így valahol el kell töltsél egy éjszakát.
Így a Samaria esetében én mindenképpen szervezett programot javasolnék.

Santorinire talán érdemesebb magán szervezésbe menni, mert a csoportos utakon csak 4 óra hosszát vagy az egész szigeten, ami nálunk úgy zajlott, hogy egy vihar miatt eleve két óraval tovább tartott a hajóút (így 6 órát hajóztunk oda) majd maradt 2 óra a szigetre, elvittek kutyafuttában Pirgoszba egy negyed órára, majd kidobtak Kamari partján, hogy lássuk, mi az a fekete homok, kb. 2 percre és aztán lehettünk még fél órát Firába.
A szívem majd megszakadt, hogy csak ennyi jutott ebbõl a szigetbõl. Ezért mentem késõbb vissza egy hétre, de az sem volt elég.

Az útibeszámolók között mindkét kirándulás leírását megtalálod, a Samaria-szurdokról és a Santorini kirándulásról is a Kráta 1996. címû beszámolóban. Talán segít a döntésben, ha elolvasod.

Andi

# 193
Lacca
Aktív fórumos
Aktív fórumos
67 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#7280 Üzenet linkje2006-05-19 16:12:21 

Szia, lloth!

Elõször is gratulálok, és nagyon boldog házaséveket kívánok Nektek!
Másodszor pedig nagyon irigyellek benneteket, h már csak pár nap, és indultok Krétára! Nekünk ez még egy picit odébb van, mi csak aug. 28-án indulunk.... icon_sad.gif icon_cool.gif icon_smile.gif icon_biggrin.gif icon_lol.gif
Hogy a kérdéseidhez is hozzászóljak (természetesen az elõttem szólók/írók válaszain/tanácsain kívül), szerintem amennyiben tehetitek, inkább autót béreljetek, mint mocit, és járjátok be a sziget déli részét is, mert igazán gyönyörû az is! Olvashattok, illetve láthattok hozzászólásokat, képeket ennek a fórumoldalnak a lapjain, plusz nagyon sok fénykép van felirattal (mármint, h melyik kép hol készült) a Fotóalbumban Krétáról, innen annyi mindenhez kedvet kaphattok, h el sem tudjátok majd dönteni, h mit hagyjatok ki a látnivalókból. Azért ajánlom, h ezekbõl merítsetek ötleteket, mivel mindannyian mások vagyunk, mindenkit más vonz. icon_lol.gif Mi pl. harmadszor megyünk majd idén Nyugat-Krétára, de nem hinném, h a nyaralás végén azt fogom mondani, h már mindent láttunk Krétán.
JA!!!!! Majdnem elfelejtettem! Írtunk kedvenc idegenvezetõnknek emilt, h amennyiben tud, írjon nekünk infót Krétáról, mint pl. benzin-, kenyér-, gyros-, autóbérlés-, fakultatív program ár. Amennyiben kapunk választ, mindenképpen beírom ebbe a fórumba is + az aktuális árak fórumlapra is.
Addig is készüljetek az esküvõre, jó bulit, és jó nászutat! icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif

# 194
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#7289 Üzenet linkje2006-05-19 23:54:00 

# 195
Lloth
Aktív fórumos
Aktív fórumos
209 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#7346 Üzenet linkje2006-05-22 09:01:40 

Kedves Jox, Andi, lacca és minden kedves fórumozó!

Köszike minden eddigi info-t és elõre is köszi a továbbiakért!
Szamariával kapcsolatban sejtettem, hogy a szervezett forma a nyerõ, Santorinivel kapcsolatban viszont bizonytalankodom kicsit...
olvasom ugyanis, hogy Rethymnon-ból indulnak a hajók, és mi a kikötõtõl 1,5 km-re fogunk lakni, tehát simán meg lehetne szervezni az hajóutat. A kérdés csak az, hogy tényleg Rethymnon-ból indulnak a hajók: erõsítsen meg, aki biztos benne!
Van egyébként valaki, aki nem szervezetten utazott Santorinire? Milyen tapasztalatai, tanácsai vannaK?
Egyébként nagyon várjuk már az utat: két teljes hét kettesben egy csodás helyen... icon_smile.gif) Sok szép csendes tengerpart, ahol csak mi ketten lehetünk, no meg sok kanyargós út, ahol kedvünkre vezethetünk, mert hogy azt is nagyon szeretünk...
Egyébként a nemzetközi jogsi szükségtelenségét azóta más forrásból is megerõsítették, de Nektek is köszi!
Az érdekesség kedvéért azért annyit még megosztok Veletek, hogy nagyon örülök, hogy ilyen lelkesek vagytok Krétát illetõen, mert ez engem is lelkessé tesz! És ez most rámfér, mert az, hogy "mellékesen" icon_smile.gif) két teljes hétre elutazunk, szinte eltörpül az esküvõ szervezése mellett. Úgyhogy én most ide járok feltöltõdni!icon_smile.gif)

KÖSZIKE

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
<   1 2 3 ... 12 13 14 ... 505 506 507   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu