Mi több dolog miatt nem választottuk a Chaplin apartmant...
1. zajos (ez a hely egyben a Chaplin beach bar is, szemben vele egy másik bárral, nagy éjszakai élettel a központban) (Chaplin's, opposite Ziggy's, stretches from the street down to the beach - by far Faliraki's best beach bar. With a prime location just a few staggering steps from the sea, it's buzzing day and night, especially when guest DJs from Blighty jet in to play.)
2. több rosszat olvastam róla a fórumokon, mint jót (pl. nagyon alap a szállás , de rosszak az ágyak is és koszos a szoba, de csótányok is elõfordulnak , rengeteg a zajos fiatal, soha nincs nyugalom)
Úgyhogy javaslom a google-t!
Nem lebeszélni akarlak róla, de amennyire jónak gondoltuk az elején, mi olyan gyorsan el is vetettük végül... de nem jártunk ott, úgyhogy a döntés a tiéd!
üdv:
lloth
lloth írta:
Szió Ani!
Nem is elrettenteni akartalak ám a beírással, hisz valóban nem voltunk még a Chaplinben, sõt Rodoszon sem. Csak azért írtam, mert mi is gondoltunk erre a szállásra, csak - mint írtam - elvettetük a fenti okok miatt... Úgyhogy reméljük a legjobbakat!
Egyébként meg csak külföldi oldalakon találtam a Chaplinrõl bármit is, aztán fene tudja, kinek mi a jó és mi nem! Ez mindig zsákbamacska! Mindenesetre mi eddig mindig olyan szálláson voltunk, ahol addig még senki sem, de nem volt igazán rossz tapasztalatunk: remélem, most sem lesz!
Ha pedig nektek bevált az Apollon, miért ne lenne idén is megfelelõ!
Egyébként autó és motorkölcsönzés fronton van valami ötlete valakinek, hogy Falirakiban melyik kölcsönzõvel érdemes foglalkozni?
(Tudod Atosz, nekem ez mindig fontos kérdés )
Rossz vagy jó tapasztalatok konkrét kölcsönzõkkel kapcsolatban Falirakiban?
üdv:
lloth
lloth írta:
Szió Ani!
Nem is elrettenteni akartalak ám a beírással, hisz valóban nem voltunk még a Chaplinben, sõt Rodoszon sem. Csak azért írtam, mert mi is gondoltunk erre a szállásra, csak - mint írtam - elvettetük a fenti okok miatt... Úgyhogy reméljük a legjobbakat!
Egyébként meg csak külföldi oldalakon találtam a Chaplinrõl bármit is, aztán fene tudja, kinek mi a jó és mi nem! Ez mindig zsákbamacska! Mindenesetre mi eddig mindig olyan szálláson voltunk, ahol addig még senki sem, de nem volt igazán rossz tapasztalatunk: remélem, most sem lesz!
Ha pedig nektek bevált az Apollon, miért ne lenne idén is megfelelõ!
Egyébként autó és motorkölcsönzés fronton van valami ötlete valakinek, hogy Falirakiban melyik kölcsönzõvel érdemes foglalkozni?
(Tudod Atosz, nekem ez mindig fontos kérdés )
Rossz vagy jó tapasztalatok konkrét kölcsönzõkkel kapcsolatban Falirakiban?
üdv:
lloth
Ani7 már hazaért, talán felnéz ide és ír majd a szállásról.
(Ha már megtette, elnézést, de nem kerestem vissza minden hozzászólását. Tegye meg az, aki oda szeretne utazni. Ezért is van a fórum, érdemes visszaolvasni/visszakeresni mindig.)
Ani7 írta:
Szia Roberto!
Falirakiban a Chaplin apartmanról tudsz valamit esetleg, mert sajnos hallottam rossz dolgokat is róla...de remélem nem igaz!
Szóval ha van valami infód róla akkor írd meg légyszi!
Jó idõ van már ott kinnt?
Köszi!
Üdv: Ani
pappiro írta:
Szia Ani!
Én jókat hallottam a Chaplinrõl. Nem excluzív, de az alapfelszereltség meg van. Nem a központban van, de szerintem ez inkább elõny, legalább tudtok aludni éjjel. A tulajdonosok is aranyosak. Az Apollon traveles telepített idegenvezetõ nagyon segítõkész. Biztosan nagyon jól fogjátok érezni magatokat.
Jó utat!
Van még találat, de nem másolok be mindent.
Keresõ: keresés az összes kifejezésre
Fórum rovatok: Dodekániszosz
Találatok megjelenítése: Hozzászólások
Keresõcsíkba: *chaplin*
Szia Márta!
Sajnos utazási irodáknál nem igen lehet már hozzájutni korrekt árú repjegyhez A válasz általában az, hogy akkor tudják csak, hogy van-e maradék, ha párnappal az utazás elõtt telefonálsz, ami nem túl praktikus Megpróbálják a végsõkig tartani a helyeket és csak a legvégén szállás nélkül eladni, így pedig valami észtveszejtõ áron adják . Már próbálkoztam én is ezzel az úttal, nem jött be. Maradt a fapados.
Én a Wizzair-nél, ahogy barátnõm hívja a Viccesair-nél foglaltam le. Nem mondhatnám, hogy túl olcsó 74ezer+költségek vagyis 80ezerre jön ki fejenként. Szállás még nincs fix, de nem lesz gond, mert egy kinti nagyon jó ismerõs segít.
Így azért egy kicsit könnyebb
Egyébként szeptemberre már a Wizzair-nek is korlátozott helyei vannak az árakból ítélve, bár ennél van egy kicist olcsóbb is, de nekem csak a szept. elsõ hete volt jó. Augusztusra még a múltkor akadt nekik, bár az sem volt a legolcsóbb, de hogy most hogy állhatnak vele nem tudom.
Sok szerencsét, remélem neked is összejön, mint nekem!!!
Szia Rhoda!
Köszi a gyors választ. Én is nézetm a W. a jövõhétre 60 ezer környékét láttam utána már 66 ezer. De nem kérdeztem, hogy van-e hely, csak az interneten bogaráztam. Utazási irodánál a 104 ezer szállással együtt akkor nem is rossz. Mi most mennénk aug.-ba de nem sok reményt látok.
Én 3 hete jöttem haza Rodoszról. Falirakin a Chaplinbe laktunk. Semmi gond nem volt vele! Én ajánlom mindenkinek, aki nem luxusszállóba vágyik. Egyáltalán nem zajos. Nincsenek bárok a közelében, csak ami a Chaplinhez tartozik. De az meg aztán tényleg nem az.
A tulajdonosok nagyon kedvesek és segítõkészek. A medence viszonylag nagy és tiszta is. A kert szép. A légkondi benne van a szoba árában, nem kell külön fizetni érte. Szobák szépek voltak és tiszták. A berendezés jó állapotú, de egyszerû bútorokkal, ízlésesen berendezve.
Csótányt nem láttam egyet sem. Pedig hetente csak 1X takarítottak. Ez zavart egy kicsit. Bár állítólag máshol is így szokták. Ez az átlagos. Hát én nem tudom, én nem ezt tapasztaltam eddig. Az Orionban biztos nem! Már (5X voltam Rodoszon.)
Aki akarja szivesen küldök képeket a szobáról, a Chaplinrõl is. Majd meglátjátok milyen jó!!!!
Ha Apollonos utakat néztek a Chaplint válasszátok ne a Soulát! Az jobb minden szempontból. (Tengertõl való távolság, berendezés, szobák, az épület, ...)
Az Apollonos idegenvezetõ mindenben segít. Nagyon kedves, aranyos lány és Õ igazán érti a dolgát.
Ha valakinek van kérdése szivesen válaszolok és segítek, ha tudok!
Ja, megyek vissza jövõ héten Rodoszra 1 hónapra.
Ha valaki kint lesz találkozhatunk.
Jó nyaralást mindenkinek a legszebb szigeten (=Rodoszon, természetesen) !
Szia Márta!
Az biztos, hogy a fapados csak akkor kínál fel idõpontot, ha van is hely a gépen. Tehát, volt. Ha betelt, elutasítja keresést, illetve valami olyasmit üzen, hogy vagy rossz adatokat adtál meg vagy nincs ilyen járat. Szóval, amíg ad ajánlatot, addig jó vagy, csak bátran keresgélj. Augusztusban valószínûleg még több hely van/ ár ezért kedvezõbb/, mert ahogy ferrari is írja fõszezon van és a repjegy mellé drágább szállásárak párosulnak odakint. Így kevesebben keresik ezt az idõpontot.
Ha keresgéltek nézzétek meg az Aeolus Utazási Irodát is elég változatos kategóriákat kínál. Illetve a www.amazontravel.hu - n nagyon jó akciók szoktak lenni, "szerdázzunk" az akció címe, hasonló mint a last minute, bár nem mindig van Rodosz. Ja igen ezt minden héten szerdán frissítik.
Sok sikert a keresgélésben, remélem találtok valami kedvezõt!
Sziasztok!
Köszi mindenkinek az infókat, és szerintem fapados járatért az a 80-van sem olyan olcsó. Az ismerõseim is azt mondják, hogy sok Last Minut van és az ár 60 %-áért is adják az utakat de én még nem találkoztam ilyennel, mindenesetre keresgélek és hátha az egyik pont minket vár!!!
Én még nem voltam Rodoszon, de jövõre ide tervezem a nyaralást. Nagyon megköszönném, ha elküldenéd a képeket. Már jó elõre tájékozódni szeretnék a szállásokról. Te az Apollonnal voltál? Az idén mi Nei Porin voltunk velük és megvoltam elégedve. Az e-mail címem benedek.edina@freemail.hu
Jaj istenem, megint elbizonytalanodtam Ma akarok beballagni az Apollonba, és befizetni a szeptemberi nyaralásunkat. És igen, a Soula és a Chaplin között kell választanunk. Tegnap egész este itt ültem a gép elõtt és böngésztem, de a legtöbb fórumon, leírásban a Soulat részesítették elõnyben. Pappiro, szerinted mik az elõnyei a Chaplinnek a Soulával szemben? Bocsánat, nem akarok kötekedni, csak eddig tényleg mindenki a másikat javasolta, és örülök, hogy most találkoztam egy ellenvéleménnyel.
Érdemes egyébként Falirakin befizetni félpanzióra? Tudnátok még mesélni egy picit Falirakiról? Gondolok itt elsõsorban arra, hogy a fürdésen kívül milyen kikapcsolódási lehetõségek vannak, elõnyben részesített éttermek, tavernák vannak-e, amik a legtöbbek tetszését elnyerték, stb.
Elõre is köszi az infókat.
Szerintem nem érdemes befizetni félpanzióra. Esténként egy-egy hangulatos tavernában sokkal jobb vacsorázni, igazi görög kaját ehetsz, míg a félpanziós teljesen más. Én nem fizetnék be.
Faliraki éjszakai életét ne hagyjátok ki, ha szeretitek a pörgést. Mi például éjjel mentünk ajándékokat, ruhákat venni. Egymást érik a vendéglátóhelyek, boltok, még vidámpark is van.
Képzeljétek, most már biztos
Ma voltam az Apollon travel-nél, és lefoglaltam az utazást. Indulás: szept. 7., Chaplin apartman. Már alig várom.
Ja, és most fogok életemben elõször repülni
Remélem, jól döntöttem Rodosszal kapcsolatban. És ezt köszönöm minden fórumozónak, aki leírta az élményeit, tapasztalatait. Igaz, sokiág tartott végigolvasnom, de megérte, legalábbis remélem
EZ SZUPER !!!
Hogy jól döntöttél, ez nem kétséges , Rodosz csodaszép, rengeteg látnivalóval.
Autót mindenképpen béreljetek, úgy olyan helyekre is eljuttok, ahova szervezetten nem.
A repülés miatt ne izgulj. Viszont egy jó tanács Ha tudsz a repülõgép menetirány-szerinti baloldalára ülj, mert mikor száll le a gép, gyönyörûen rálátni Rodosz városra, egy nagy élménnyel kezdhetsz és fantasztikus képeket lehet csinálni. Reméljük, azért nem a másik irányból szálltok majd le , bár ennek nagyon kicsi az esélye, nálam még nem fordult elõ.
Nagyon jó nyaralást, hamar elszáll az a pár hét, kitartás
Már alig várom. De látom, te is hamarosan utazol
Ezt a menetirány szerinti baloldalt mindenképp megjegyzem, esküszöm, az elsõ felszálló leszek a gépre, hogy minél több idõt töltsek ott.
A repülés miatt pedig egyáltalán nem aggódok, épp ellenkezõleg, izgalommal várom. Félni bizonyára nem fogok, mert minden jármûvön vakmerõ vagyok és soha nincs veszélyérzetem. Motoron pl. 160 alatt nem is élvezem az utat Sétahajón pedig csak az orrán tudom elképzelni, hogy élvezzem