Breki1: Toronyirant vigyazva indulj el, mert konnyen belefutsz a szemettelepbe! Nagyon szep a latvany onnan, de buz is van rendesen:P Mi tavaly bekostoltuk egy kisebb "tura" alkalmaval... Uton meg szerintem messze van, inkabb bereljetek egy motort vagy menjetek busszal.
Igen a kalauznál lehet jegyet venni. csak a hátsó ajtót nyitja ki a sofõr ott lehet fel szállni.
Toloban van ugye a fõ utca amin elvileg és gyakorlatilag is a kikötõfele mennek a buszok amik Naphlionból jönnek és a felsõ uton mennek vissza. Így bármelyik megállóban le lehet inteni Õket.
Minket bezzeg nagyon okos Mártika kiküldött a falu végére az Y elágazáshoz hogy ott szálljunk fel mert az a biztos.Ez kb 1,5 km. nem vágott a földhöz ez a távolság csak értelmetlen energia veszteség volt .
Naphlionban érdemes bemenni a fõtérig , ez a Lidl megálló után van. Onnan viszonylag közel van a kikötõ a Palamidi stb.Mi vissza fele jövet lesétáltunk egy megállót bementünk a Lidl-be és vásárlás után ott intettük le a buszt.
Ugy emlékszem , hogy oda fele minden óra 40.-kor vissza pedig kerek órakkor indulnak a buszok.
Nem ajánlott a gyalog túra mert azért az elég messze van. Lesz ott bent Naphlionban is mit gyalogolnotok.Mi két csoda szép templomba is betértünk kicsit pihenni na meg elbújni kicsit hûsölni.
Amúgy azért kérdezem mert a környékbeli távolabbi látnivalókat bejártuk kocsival (amennyire lehet)
most szeretnénk a közvetlen környéket jobban felfedezni, pl elsétálni Drepano felé a part mentén, tavaly elõször úgy volt ott lesz a szállásunk, megnézném az ottani strandot és környéket is
Köszönöm a buzditást mindenkinek aki eggyüttérez velem:)Csak attól vagyok roppant mérges hogy már februárban befizettünk az útra és még nagy választási lehetöségünk sem volt már akkor .Na és amikor látom hogy Böby a 6-os szobában volt amiben minket bárhova megyünk mindig beraknak ,szal bizti most is nekünk osszák ki hááát nem vagyok túl lelkes .Na de sebaj tényleg nem lakni megyünk ,és ez nyomós ok lessz hogy minnél kevesebb idöt töltsünk a szálláson ,és minnél több idöt a környék látnivalóinak fefedezésével )
Ez nagyon érdekes.
Mi pl a vassalos apartmanban voltunk és a kollegáméknak felírtam mindent melyik apartman merre néz.
Melyik a legjobb, melyiknek mi az elõnye. egyedül az alfa apartmant nem ajánlottam mert az volt a leg kissebb meg csak a folyosóról lehetett kimenni a teraszra nem közvetlenül a szobából. A végén ezt nevezték ki csomagszobának. Itt csak fõzõlap van sütõ nincs hozzá , míg a többi apartmanban volt az is.
Ezek után vajon melyik apartmant kapták meg Õk??????????????
na ná hogy az alfát.
De pozitív volt a hozzá állásuk így nagyon szép emlékekkel tértek haza.
Nektek is jó utat sok sok kellemes élményt kívánok!
Üdv. Itthon:-(
Tegnap délben érkeztünk haza!
Annyira szuper volt, rengeteg élménnyel tértem haza, megszakadt szívvel, csoki barnán! Gyönyörû hely Tolo!en
Voltunk Athénban, Hydrán, Spetzesen, Naonfplion by nighton,Görög esten.....
Csodálatosan szép Hydra,Breki! elvrászolt minket is....annyi pozitív élményben volt részünk, még ott vagyok lélekben, még a Föld felett járok, vissza akarok menni.
Üvölteni tudnék szétkürtölni a Világnak az embereknek, hogy mit érzek, nem lehet szavakba önteni,ezt át kell élni:-)gyönyörû, csodálatos,fantasztikus
Majd írok bõvebben, de ma még csak felugrottam, rengeteg elintéznivalóm van...
Majd jövök...addig is lehet kérdezni
Köszi gáborpapó én is hasonló jókat kivánok neked:)Szeretnék én is ilyen fantasztikusan feltöltödni mint bridzs irja !És azért is jól fogom magam érezni és csak pozitivan állok mindenhez
Erre a strandra gondolsz?
Mi is sétáltunk arra, ott kezdõdik az Assini erõd mellett, ami a nagy strand sziklás végétõl pár perc gyalogútra van.
A buszra mi is az Y-keresztezõdésnél szélltunk fel (nem a strand felöli oldalon), de több helyen is megáll a fõutcán. A menetrendje itt van:
https://www.ktel-argolis.gr/en/table.asp
Szerdán, szombaton van piac a Lidl mellett, akkor érdemesebb menni. A görögök nagy hanggal kínálgatják a portékáikat az út szélén. Innen kb 15 perc a Palamidibe vezetõ lépcsõsor.