Nos rövid beszámoló most: Kedden megérkeztünk 26órás busz út után,irány feltérképezni Tolot és befizetni a progikat, Cultur Travelnál fizettünk be. Szerdán lementünk a homokos nagystrandra, gyönyörû szép 8 euróért béreltünk 2 napágyat + 1 napernyõt, Angelo gondoskodott a felhõtlen, gondtalan pihenésünkrõl a beachen:-)
Csütörtökön irány Athén,útközben megálltunk a Korintoszi csatornánál, majd tûz az Akropolis, 1 órás késéssel értünk oda, mert Athénban tüntetés volt...Rengeteg túrista volt az Akropolison és iszonyat sebességû szél fúj, de csodás volt minden,legszívesebben madár lettem volt, Athén felett szálltam volna...
Athénban 2,5 órás szabad program, kevés volt, nem tudtunk megnézni minden emlékmûvet:-(
Péntek pihenés,strandolás este meg Nafplion by night, ez egyszerûen csodás volt, a hajó legfelsõ szintén állva nézni a naplementét, miközben a hajó több csomóval repesztett....itt is szállni tudtam volna,a lelkem szárnyra is kapott....
Nafplioban 3 órát töltöttünk és én is tudnék ott élni, elbüvölõ városka és rengeteg Adonis él ott:-) Az érdekesség, hogy ott még 23 órakor is teli van a játszótér szülõkkel és gyerekekkel....
Szombaton Hydrára és Spetzesre mentünk, olyanok voltunk a hajón,mint a gyerekek, annyira élveztük, sajnos nem láttunk delfineket, de nem számított....Nagyon kevés volt a 3 óra Hydrán,csak kapkottuk a fejünket és fényképezgettünk,egy igazi kincs ez a sziget...Spetzes így Hydra után nem volt akkora élmény,meg már fáradtak is voltunk, este l9.30 értünk Toloba!
Vasárnap pihenés és strandolás,isteni volt a tenger, lebegtünk a víz felszínén,akkora volt a hõség,hogy csak a vízben lehetett kibírni.
Hétfõn szintén strandolás este pedig Görög Est-uh de szupi volt, asztalon táncolás,éneklés,tánctanulás, egy tengerparti Hotel tavernájában....
Kedden indulás haza,amit nem akartunk,sírtam a buszon, ömlött a könnyem,patakban folyt,egyre erõsebb az érzés bennem,hogy nekem nem itt a helyem,szárnyal a lelkem......
Szóval röviden ennyi, az éjszakai mulatozásokat meg se említettem, az külön linket érdemelne:-)alig aludtunk valamiket,mondhatom azt minden percet kiélveztünk...
Ja igen és képzeljétek, puszta kézzel kifogtam egy polipot a tengerbõl)))))
Akkor mi egy busszal utaztunk Athén-be, mert hasonló élményeink voltak( tüntetés,nagy szél az Akropolison.)
Mi Ibusszal utaztunk és szombeton indultunk haza...
Énis így éreztem, de mivel nem voltam ezen a strandon személyesen
elfogadtam, viszont ezért kérdeztem hogy volt-e sziget ott.
De a kép alapján ez a strand is és azis amit én néztem ki jónak tûnik remélem meg tudjuk nézni gyalog.
Már bocsi, hogy megint bele okoskodok, de szerintem a vitatott strand a képen, Desprano/Assini hosszú, kavicsos strandja, ami Tolótól (ha szembe állsz a parton a kis szigettel) bal kéz felé esik, tehát semmi összefüggésben sincs Nafplionnal. A mûholdas képen, szerintem egy ettõl "eggyel odébb" esõ, azaz Hydra irányába esõ strand van.
Na itt a térkép, ugye alul van Toló a kis szigettel (meg a nagyobbal)
Felül látszik Nafplio középpen van az az öböl kis szigettel ami érdekel és sztem feljebb van kicsit közelebb amit a képen berakott Ajken valószínûleg
Ez alapján, értem, mire gondolsz. Ahogy vannak a hozzászólások,olyan sorrendben válaszlok, és utána olvasom csak a következõt (különben elfelejtem, hoyg mit akarok ). Szóval, most már értem, hova akarsz menni, de ami a képen volt, az éppen az ellenkezõ iránybn van.
Igen Hapcsi is ezt mondta, de akkor õ félreértett vmit, mert én a Nafplio felé mondtam az öblöt ez meg mint a képen látható másik irányban, tulajdonképpen még az öbölben. (Ha annak lehet nevezni)
Szia Kadarjo!
Mi a héten jöttünk haza és egy pár akikkel megismerkedtünk a buszon,õk a Vassalosban voltak, kétszer is voltunk náluk és szerintem semmi kivetnivaló nincs a szállásban, ill. az a szoba pont tökéletes megfelel a célnak, a kertben narancsfák vannak, a fürdõ kissé zsúfolt, de szép apartman.....
A feljutás kissé megterhelõ de ki lehet birni...hát ennyi