Santorini
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
Hozzászóló Üzenet
# 961
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
R2r
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
13 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#75572 Üzenet linkje2008-08-08 10:58:43 

Sziasztok!

Mi most szeptemberben megyünk másodszor, a Kostisban lesz a szállásunk. Lenne néhány kérdésem azokhoz, akik nemrég voltak. Anno mikor mi voltunk Szantorinin az Akrotiri ásatások részlegesen le voltak zára, érdekelne, hogy már megnyitották? Mennyi mostanság egy autó bérleti díja? Tud valaki Kamariban valami jó éttermet ajánlani? Esetleg van valami kihagyhatatlan dolog, ami nincs benne az útikönyvekben?

Kösz!
r2r

# 962
Geot
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1046 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#75605 Üzenet linkje2008-08-08 13:53:33  Válasz a #75572. hsz-ra Előzmény #75572

Szia r2r!

Ajánlom figyelmedbe a topik, illetve az elmúlt hetek hozzászólásainak végigolvasását, illetve a fõoldalon lévõ beszámolók megtekintését.
Ha kicsit is visszanézel, láthatod, hogy akár minden kérdésedre választ kaphatsz. Aktuális, konkrét információk, élménybeszámolók, árak, ötletek, minden van itt.
De biztos lesz olyan tag, aki szívesen válaszol neked.

A Szantoríni-topik lakóitól elnézést kérek, hogy válaszoltam helyettük, de éppen erre jártam, és az ilyesmin mindig megakad a szemem.

# 963
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#75613 Üzenet linkje2008-08-08 14:14:29 

r2r írta:
Sziasztok!
Mi most szeptemberben megyünk másodszor, a Kostisban lesz a szállásunk. Lenne néhány kérdésem azokhoz, akik nemrég voltak. Anno mikor mi voltunk Szantorinin az Akrotiri ásatások részlegesen le voltak zára, érdekelne, hogy már megnyitották? Mennyi mostanság egy autó bérleti díja? Tud valaki Kamariban valami jó éttermet ajánlani? Esetleg van valami kihagyhatatlan dolog, ami nincs benne az útikönyvekben?
Kösz!
r2r

Akrotiri még most is zárva. Autó egészen különbözõ, a beszámolókban vannak pontos árak, szinte mindeki más-más árért kapott, helytõl függõen.
Esetleg olvass el itt a hellaszon a tartalom rész/leírások menü/Santorini bemutatóját. Azt három útikönyv amyagából vágtam össze és személyes tpasztalattal van kiegészítve.

Legutóbb vojandi szerkesztette (2008-08-08 14:28:47), összesen 1 alkalommal
# 964
R2r
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
13 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#75618 Üzenet linkje2008-08-08 14:23:21  Válasz a #75613. hsz-ra Előzmény #75613

Kösz, most olvasgatom a beszámolókat, aztán a többit...
# 965
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#75672 Üzenet linkje2008-08-08 17:16:10  Re:

MRT01 írta:
Ja! És Josza Te hol szálltál meg?

Szia MRT01!
Én Perissában szálltam meg az Ancient Thira apartmanházban, de én az Aeolusssal utaztam, te minden bizonnyal az Apollon-nal. Nagyon jó volt a szállásunk. Nézd meg a beszámolónkat "Két hét Santorinin címmel!" Fotókat a "Santorini a mi szemünkkel" címmel találsz a fotóalbumok rovatban. Vagy /és/ nézd meg Bogi beszámolóját és fotóit, Vagy /és/ Vojandi beszámolóját, leírását és fotóalbumát./Ez utóbbiak alapmûvek, a felkészüléshez mi is ezeket használtuk. Köszönet Andinak érte./
Üdv: Josza

# 966
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#75693 Üzenet linkje2008-08-08 17:54:38 

icon_redface.gif köszi Jozsa, kedves vagy!!!! A ti írásotok is alapmû!!! icon_wink.gif
# 967
Mono
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
646 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#75842 Üzenet linkje2008-08-09 12:28:41 

Ki nyaralt a szigeten amikor a "lefejezés"történt???? Borzasztó hogy mik vannak !!Gondolom az egész szigetet sokkolta a hír.
# 968
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#76649 Üzenet linkje2008-08-13 09:55:37  Re:

r2r írta:
Kösz, most olvasgatom a beszámolókat, aztán a többit...

Kedves r2r!
Azért, ha mégis marad, amire választ várnál nyugodtan kérdezz! Nagyon szívesen válaszolunk minden kérdésedre.

# 969
R2r
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
13 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#76654 Üzenet linkje2008-08-13 10:29:58 

Végigolvasva Vgtbogi, vojandi és a te beszámolóidat, tényleg sok hasznos infót sikerült összeszedni belõlük. Jót derültem a pirgoszi szamaras öregapó történetén, vele már 2004-ben is találkoztunk, de lehet hogy anno még Krétáról való legelsõ átruccanásunkkor is már ott volt! icon_smile.gif Igazából most a vulkántúrát kihagynánk, mivel legutóbb egy egész napos túrán már voltunk (ha jól emlékszem olyanon, amin vojandiék is voltak), inkább bérelnék 3-4 napra autót és olyan helyekre mennénk, ami még kimaradt. Strandokból Monolitos, Kamari és Read Beach-hez volt szerencsénk, Antik Thira viszont kimaradt és borkóstoláson sem voltunk, bár ezt valahogy majd össze kéne igazítani a vezetéssel is. Az Akrotiri ásatások csak részben voltak megnyitva, bár az a kevés is nagyon impozáns volt, akkor azt gondoltuk, hogy néhány év múlva (most) majd teljesen megnézzük, de úgy látom, hogy ez megint kimarad. Az Oiai naplementétõl vojandiékhoz hasonlóan mi sem ájutunk el, de lehet hogy rossz idõt fogtunk ki. A világító toronytól valóban szédületes a panoráma, oda megint vissza szeretnénk menni. Esetleg segítség lenne, ha pontosítanátok kedvenc éttermeitek helyét, ha jól emlékszem ti Perissában áradoztatok egy étteremrõl, vojandi pedig Thirában egy gyroszosról. Amennyiben még eszetekbe jut bármi jó ötlet vagy látnivaló, azt szívesen fogadnánk.
Köszönettel: r2r

# 970
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#76700 Üzenet linkje2008-08-13 13:11:50 

Kedves r2r!

A fírai gíroszost nagyon nehéz elmagyaráznom, de megpróbálom:
Van Firában az az elsõ kaldera peremi utca (ahol a nagy hotel - Atlantis? - is áll) ettõl beljebb, tehát nem a kráter felé, lefelé, hanem bentebb a sziget felé, an egy párhuzamos széles utca, nagyon széles, a közepén vannak padok is, és ha jól emlékszem, annak a végében van a buszvégállomás is. A lényeg ez a széles utca és ha a busállomás felé mész, akkor jobb kéz felé, az üzlet és büfé soron azt hiszem az utolsó kis büfé ez. Belül alig van 1-2 asztal és ülõhely, fõleg a pult elõtt vannak ilyen magas bárszékek. Itt volt a legjobb a gírosz, de sajnos így 4 év távlatából nem tudom jobban leírni.

Kamariban pedig az Andreas nevû taverna volt nagyon jó, de ezt végképp nem tudom leírni. Eléggé a Mesa Vouno hegy irányában a falu vége felé (ahol az egyik helyi buszmegálló van, abban az utcában kell kisit felfelé menni).

Remélem, tudtam valamit segíteni.

Üdv:
Andi

# 971
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#76711 Üzenet linkje2008-08-13 13:38:28 

Suzuki !

Nagyon szép képeket készítettél. Köszönet érte!

Jó volt nosztalgiázni!

# 972
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#76742 Üzenet linkje2008-08-13 14:57:15 

Kedves Suzuki!
Örömmel látam, hogy felraktál albumot Santoriniról.
Jó érzés volt nézni és lélekben visszatérni a szigetre. Gyönyörûek a képeid és ami ritkaság tudtál újat mutatni. Köszönöm az élményt és gratulálok. icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif Beszámoló.....? icon_rolleyes.gif icon_lol.gif
Josza

# 973
Zsebkuty
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#76745 Üzenet linkje2008-08-13 14:59:38  Válasz a #76711. hsz-ra Előzmény #76711

OFF:FERRARI megdicsérte SUZUKI-t!!! icon_mrgreen.gif icon_mrgreen.gif icon_mrgreen.gif Hát ez isteni!!Pusz nektek!/Tényleg szuperek a képek..!!/
# 974
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#76759 Üzenet linkje2008-08-13 15:19:20 

Szia r2r!
A strandok közül nagyon melegen ajánlom a Vlihadát. Szerintem az egyik legjobb strand a szigeten és csodálatos környezetben is van. Miután viszonylag kevesen ismerik, nincs tumultus. Ha Kamari felõl jössz Emporionál balra kell fordulni és onnan kb. 2 Km. Szerintem próbáljátok meg egy perissai kirándulás alkalmával az autókölcsönzést az Ankor nevû kölcsönzõben, mert ott a legolcsóbb az autó a szigeten. Perissában a legjobb taverna az Ancient Thira. Ez nem a tengerparton van, hanem a nagy kékkupolás templomot kell a partról célba venni és mellette a balról nyíló utcán kell Kb. 200 métert menni. Egy gyönyörû fehér-kék apartmanház aljában van.( ott laktunk ) Sok helyen ettünk Perissában, de ott volt a legjobb kaja magasan. Mi ettünk és ajánljuk a különleges töltött cukkinijukat, kardhal steakjüket, stifadot, de mindent különlegesen finoman készítenek és rendkívül kedves emberek a tulajék. Andi igen tudományosan leírta a Thirai gyrosos fellelési helyét. Próbáljátok ki tényleg nagyon finom.
Szerintem Emporiot, Episkopi Goniát( szellemfalu ) semmiképpen ne hagyjátok ki!
Ti mikor indultok?

# 975
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#76766 Üzenet linkje2008-08-13 15:40:42  Válasz a #76759. hsz-ra Előzmény #76759

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
<   1 2 3 ... 64 65 66 ... 156 157 158   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu