vojandi!
Ha van módod Lerosra eljutni, garantáltan beleszeretsz.
Megnéztem. Beleszerettem!
De a kalymnoszi képeidet már nagyon régen néztemmeg és most szinte elaléltan bámulok, hogy mennyire nem emlékszem már rájuk. Alkalom adtán tüzetesen végignézegetem! Köszi. Valami bámulatosan szépek!!!!
Hihetetlenek ezek a smaradgzöld színû öblök!!
Szerinted Kónyu, meg lehet ezt oldani, hogy Kosról reggel átmegyünk és valami jármûvet bérelve megnézzük amit csak lehet? Gondolom nagyon sok nem fér bele...
vojandi!
Ha jól rémlik, a kompút Kosról nem túl hosszú (bár ez attól is függ, ott hol szálltok meg), de nem tudom, milyen sûrûn jár. Átmenni Kalymnosra (és ha adott a lehetõség Lerosra is)mindenképp ajánlott, autóbérlés szerintem Pothiában nem lehet gond (mivel nincs jogsim, az asszony meg nem hajlandó vezetni, autóbérlésben nem vagyok kompetens). Kérdés, hogy mire elég 1 nap, de szerintem arra mindenképpen alkalmas, hogyha "bejön" Neked egy ilyen típusú sziget (hogy milyen típusú, azt nem tudom leírni, mert mint az imént Te is írtad, mindegyik más és más), kedvet csináljon hozzá, és legközelebb visszavezessen oda.
Úgy-hogy mindenképp nézz át!
Én is sziget-mániás vagyok, bár Kosnak az a része, ahova a komp Kalymnosról beért, nagyon nem tetszett (nyílván a látványról beszélek, nagyon sokat nem ismerhettünk meg belõle, épp csak körülnézhettünk).
Az idén nem lett volna görög nyaralás, amikor meg mégis lett, gyorsan kellett olcsó repcsijegyeket foglalni. Kalymnoson nem találtam a neten nekem tetszõ szállást, ezért lett Kos, de azóta ezerszer bánom, annyira, hogy lassan márt utálom ezért Kost. Soha többet nem fogok elkövetni ilyen elhamarkodott döntést.
Kedves Vojandi!
Sajnos a robogó használata nem jön számításba. Elõször is azért, mert életemben nem vezettem még ilyen jármûvet, illetve a barántõm sem. A férjem, mint robogó sofõr nem jöhet számításba, mert május végén súlyos baleset érte és azóta gyakorlatilag nem tudja használni a bal karját, tehát vezetni sem tud (autót csak-csak, de motort semmiképpen sem). Lehet, hogy egyébként egy ilyen jármû vezetése nem nagy kunszt, de ezt nem itt szeretnénk elõször kipróbálni. Tehát nekünk egyszerûbb volna az autóbérlés.
Amúgy imádjuk a görög szigeteket, minen évben másikat keresünk fel.
Az útra való felkészüléshez sok segítséget kaptam eddig is és ezt nagyon szépen köszönöm.
Üdvözlettel: Margit
Kalymnoson nem találtam a neten nekem tetszõ szállást, ezért lett Kos, de azóta ezerszer bánom, annyira, hogy lassan márt utálom ezért Kost.
Hogy lehet valamit útálni, ha nem is ismered? Ha ennyire utálod maradj otthon, mert ilyen hozzáállással teljesen felesleges elindulni! Biztosan pocsékul fogod Magad érezni, mert már elõre bebeszélted magadnak, hogy Neked ez a szép sziget nem tetszik, pedíg szinte kivételnél nélkül mindenkinek bejött.
Off! Persze hogy Andi dönt és tuti, hogy elutazik (ha minden jól megy), de akkor sem értem, hogy lehet valamit látatlanban utálni!
Én sem vagyok feldobva, hogy 9 nap múlva repülök 2 hétre Alanyába, ráadásul all inclusíve ellátással (ilyenre eddíg nem futotta), de azért nem utálom elõre!
Kedves Margitka!
Mi Kalimnoson nem béreltünk autót, mivel a buszjáratokkal szinte minden településre el lehet jutni. Persze sok kápolna, templom, vár van, amihez az autó jobb választás. Ha azt vesszük, hogy az egész sziget kb. 110 km2, (45 km hosszú és 24 km a legszélesebb része) területû, egy nap alatt sok helyet be tudtok járni, feltéve, ha egy kicsit felkészültök Kalymnosból, és van egy jó térképetek. Potiában egészen biztos, hogy van autókölcsönzõ. Mi, egynek a nevét megjegyeztük, mert Platis Yialoson is tõlük lehetett a legtöbb autót kölcsönözni, ez pedig az AVIS autókölcsönzõ. 1 napra 45 euróért vette ki a másik magyar család! A beszámolómban is említettm, hogy a rendes hajójárat 50 perc alatt átér Kosról Kalymnosra. Mindenképpen javasolni tudom, nézzétek meg, ahogy mi Lerost, mert lesz egy felejthetetlen napotok! Õszinte szívbõl kívánok kellemes nyaralást! (Legszivesebben én is újra mennék, de erre sajna egy évet kell várnom!)
Kedves Vojandi!
Mindig jusson eszedbe egy mondás! Az ember lakva ismeri meg párját! Nos valószínû, hogy így leszel Kossal Te is! Megismered, megszereted. Béreljetek bringát és fedezzétek fel a szigetet a magatok örömére! Jó nyaralást!
Kedves nerzsike!
A mondásról, amit ideidéztél, nekem az jut eszembe, hogy az ember együtt lakva nem csak megszeretheti a másikat, hanem meg is utálhatja
Persze én nem ezt kívánom vojandinak, sõt szép nyaralást mindannyiunk nevében!
Egyébként nem nagy a sziget a körbebicajozáshoz?
Kedves Valcsi és Nerzsike és többiek is!
Jó, akkor nem Kost utálom, hanem az érzést, hogy Kalymnos helyett oda kell mennem. Én sosem akartam Kosra menni nyaralni, ez most csak egy vészmegoldás volt. Ez olyan, mint amikor egy gyerek a piros labda helyett a kéket kapja. Egyszerûen nem vagyok ráizgulva, de Kalymnosra igen. Ha nem lenne Koson szállásunk már foglalva, akkor lehet, hogy átmennék elsõ napon Kalymnosra és ott is maradnék, de nem akarunk pénzt kidobni. Egyszerûen mérges vagyok Kosra, hogy elvette tõlem Kalymnost. Aki megérti, megérti, aki nem annak sem muszáj.
Egyszerûen mérges vagyok Kosra, hogy elvette tõlem Kalymnost.
Drága Andikám!
Miért vette volna el Kos Tõled Kalymnoszt? Most megnézed nagyjából és legközelebb pedíg hosszabb idõre utaztok oda, hogy mindent alaposan megismerj a szigeten. Kíváló hegymászó túrákat tehettek, de búvárkodni is lehet akkor.