Köszönöm Timba az infót a quadról, valószínû, hogy egy napra bérelni fogunk. Már nagyon várom, és szinte hihetetlen, hogy már csak pár nap van az indulásig.
Örülök, hogy talán sikerül nektek is utazni!? Én kívánom, hogy igen. Thassosra mi is át akarunk menni, igaz csak egy napra majd Keramotiból, szeretném már én is látni azt a szigetet! Majd kedden írd meg, hogy sikerül-e utaznotok, vagy nem?!
Mi '97ben voltunk haverokkal Makrygialoson. Nekem anno azert nem tunt annyira csendes kis halaszfalunak. Egymas mellett volt ket diszko a kemping feloli reszen, illetve a masik vegen meg egy... Az elobbiek kozul az egyikben melozott egy szegedi lany is, akivel meg egyszer pesten veletlen osszefutottam az utcan. Egyebkent kellemes kis hely volt, de a Bora Bora nevu part nekem rendezettebbnek tunt mint a helyi. Ott ugyanis nem igazan volt eltakaritva a partrol a kulonbozo piszok, szennyezodes... Diasban voltunk mi is elszallasolva, ez idoben egy kubekhazi magyar vezette az ettermet. A dolgozok is magyarok voltak Ricsi, Attila es Krisztian Koszi sracok ... Osszessegeben kellemes elmenyekkel jottunk haza.
Popeye77! Úgy tudom ezek a discok még mindig megvannak,bár mi nem szoktuk látogatni õket. Bár azért koktélozni már voltunk kettõben is! Majd idén meglátjuk mi változott.
A csendességet szerintem arra értjük, amikor pl. Paraliával összehasonlíttjuk, vagy a hasonló üdülõtelepekkel. Azért Makrygialoson látszik, hogy ott élnek is görög emberek, nemcsak a turisták tömege használja, és ettõl nekem pl. sokkal szimpatikusabb.
Ha pedig vásárolni támad kedvünk, vagy épp nyüzsire vágyunk (ami kizárva legtöbbször), akkor ott van a közelben számos város, és ott azt is megtaláljuk.
Azért érdekes,hogy 11év alatt sem változott sokat, úgy tûnik!
Sokat nem de nyilvan vannak aprosagok amik ennyi ev tavlatabol mar nem annyira elnek tisztan. Evrol evre egy ropke pillanatra megszoktunk allni Makrygialoson nosztalgiazni Szerintem iden is igy fogunk tenni hazaindulas elott... ha mas nem eszunk egy gyrost meg sebtiben
sziasztok.Jon valaki Makrira mostanaban,en itt elek es kis segitsegre lenne szuksegem.Es keresek egy Lanyt aki itt volt a baratjanal,es a baratnojevel Edittel volt itt,ugy tudom font vagy a forumon.jelentkezz legyszives.
Amugy itt minden szuper az ido is,csak mar fogynak az emberek,latszik lassan vege a nyarnak.
Bementünk teganap délután Makrigialosra, hogy hazaindulás elõtt még fürödjünk a tengerben... Hát nem jött össze, mert szokás szerint dzsuvás volt a víz, hínár és homok keveréke, kb 10 méter hosszan befelé. 2003-ban egy hetet töltöttünk Makrin, de akkor sem tetszett a tengerpartja, nem is értem mitõl kékzászlós, meghogy visszajár oda valaki, hacsak nem a nyugi miatt.
Pár éve kivágták az összes árnyékot adó fát a partisétányon, ami ugyan szebb lett, de hûsölni már nem lehet.
Van viszont egy új partszakasz kicsit odébb Pydna után, na ott picit tisztább a víz, de ott is homokos, szóval az sem ideális hely a fürdésre.
Sajnos a legkisebb hullámzás is felkeveri a túl finom homokot.
De ilyen volt a pydna-i
és ilyen az Aphrodite is, ha nem hullámzik legalább 2-3 napja, csak sajna mélyebb, ami olyan balatoni típust hoz elõ.
Mi azt a megoldást találtuk, hogy hol itt, hol ott strandoltunk. Így is volt ilyen állapot a 2 hétbõl 4 napon át helyben, amiért nem mentünk messzebbre.
Kicsi a világ! Én vagyok az a szegedi csoportból akivel beszéltél, és a Parailai shopingolás létrehozásában segített nektek!
A sólepárlóig mi sem mentünk el 20 euróért, viszont a Pydnai romokig elsétáltunk a gyerköccel!
Igen, Paralian láttunk mi is jó árakat a fakultatívra vonatkozóan, de akkor már túl voltunk a drágább verzión, viszont bevásárolni tényleg jó volt Paralia, még este is!
Hotel Olimpias-nak nem csak jó medencéje van, de a szállóvendégek használhatják a 3db kajak bármelyikét. Sajnos hirdették a kerékpárjukat is ingyen használatra, de amikor a kilyukadt gumira mutattam, látszott hogy nem igazán érdekli õket és nem hiszem hogy még az idén megjavíttatják...
Jox! Úgy látom idén nem volt túl felhõtlen a nyaralásotok, már ami a szállást és a fürdõhelyeket illeti. Azért remélem írsz majd a pozitívumokról is, hisz biztos voltak azok is!? Legalábbis remélem!
Mi Makryt épp a nyugalomért szeretjük, sajnos tényleg nem a legszebb a partja, viszont a pydnai rész nekünk tetszett, bár tavaly amikor Pargáról hazajövet bementünk egy ebédre, bevallom nagyon furcsa volt a tenger, a pargai részeken látottakhoz képest, de azért nekem mindig kedves marad az a falu. Remélem idén sem csalódunk benne, vagy legalábbis megpróbálunk úgy üdülni, hogy ne tudják elvenni a kedvünket attól, hogy jól érezzük magunkat!
Mi is úgy szoktuk, mint Ratioék, hogy mindig átmegyünk valamelyik másik öbölbe, ha épp fürdõzni akarunk, kirándulópontnak viszont nagyon megfelel Makrygialos.
Jox! Úgy látom idén nem volt túl felhõtlen a nyaralásotok, már ami a szállást és a fürdõhelyeket illeti. Azért remélem írsz majd a pozitívumokról is, hisz biztos voltak azok is!? Legalábbis remélem!
De, összességében nagyon jó volt, igazi családi nyaralás. A fiam most jött velünk harmadszor (3 éves) és már haza sem akart jönni.
A két lényeges negatívum: Augusztusban tömeg van, és nagyon meleg.
Ja, és most nem 3 hétig voltunk Görögországban, hanem csak 10 napig...
A szállás nem túlzottan érdekelt, mert mi keveset vagyunk a szálláshelyen, inkább azért írtam róla, mert meglepett, hogy milyen igénytelensékek vannak manapság.
90%-ban pozitívumok voltak, ezekrõl nem írtam, mert úgy is tele van velük a fórum.
Talán mi vagyunk túl igényesek vagy válogatósak, de szinte sohasem ott azon a településen strandolunk, ahol a szálláshelyünk van, vagy a tömeg vagy a nem ideális víz miatt. Tehát a 45 km-es napi utazás az nem tekinthetõ kivételnek.
Sajnos nekem ezek az igenytelensegek megszokottak. Eddig akarhol voltam elszallasolva soha senki nem cserelt torolkozot es nem is jottek takaritani (ennel nagyobb probelmam ne is legyen). Viszont a beigert hangulatos kepek utan egy lelakott szallas erosen lehangolo tud lenni. Az elobbit megszoktam es mar szerintem az lenne a furcsa ha jonnenek. Utobbiba meg nem szeretnek belefutni eleg volt tavaly kettobol kettonel. A lenyeg nekem hogy tiszta legyen. En is igy adom at...
A két lényeges negatívum: Augusztusban tömeg van, és nagyon meleg.
Ja, és most nem 3 hétig voltunk Görögországban, hanem csak 10 napig...
Jox! Hát ezt nagyon megértem!!! Nem lehet összehasonlítani 10 napot három héttel.
Én is elég nagy negatívumként élném meg!!! Bár még nem is próbáltam ennyi ideig!
Azért örülök, hogy jól éreztétek magatokat, fõleg, hogy a kicsi is!