A helyszíni bírság összege a közeg egyéni mérlegelésének eredményee, az egyik így ítél, a másik úgy, errõl nincs mit csacsogni, szerencse kérdése, de a 30 %-os sebesség túllépést Mo-on 50-60000,- Ft-ba kerül, ehez képest a 40 € "alkalmi vétel"
Én az olvtárs reakcióján kaptam fel a vizet: "az ilyen emberek miatt nem írtam eddig és nem fogok többet írni ebbe a fórumba!!!"
Kikérem magamnak ezt a hangnemet, nem hiszem, hogy rászolgáltam volna és itt jegyzem meg, hogy korábban már "más érdekében" is felemeltem ezek a jelenségek ellen a szavam.
Úgy gondolom, hogy ez a tónus ezidáig nem volt jellemzõ a Hellasz-ra és nem hiszem, hogy meg kellene honosítani, a Hellasz sztem ne süllyedjen le az Index Polidili színvonalára.
Azzal is egyetértek, hogy Magyarországon nem normálisan magasak a bírságok. Engem Németországban évente minimum egyszer bírságolnak gyorshajtásért és minden esetben "csak" 35 Eurót kell fizetni (na ja, 31 km/h-val gyorsabb vagy, repül 4 hétre a jogsi...) Bocs, ez itt már off.
még nem is kell, hogy 180-al menjen , elég mondjuk 160 (ez 33%) és akkor akár reális is lehet mindkét esetben a 40€ / a másik eset ugye 30%-os túllépés volt ....
Sziasztok!
Sajnos újra itthol.Szombaton éjjel megérkeztünk,nagyon jó utunk volt.Sebesség határok betartásával is haza értünk 13-óra alatt.Nem támogattuk sem a Szerb sem a Macedón családokat.Határok rendben,a Macedónok kérték a biztosítást,de amikor megmutattuk,hogy van tovább intettek.
Ezúton kérek elnézést mindenkitõl, akit megsértettem hozzászólásommal, az érintettek biztosan nagyobb szakértõk a témában...Tényleg bocsánat, de azért jól felráztalak benneteket, nem? Jól van na, igazatok van.
"Megesik, hogy valaki bántónak vesz olyan szöveget, amit személyes találkozás esetén tréfának értene. " Ez valóban így van, szerintem, ha személyes találkoznék Kakaduval, akkor nagyot nézne és legyintene egyet az egészen. Ui szõke vagyok Igaz, hogy én is sok szép helyen jártam már, nemcsak Parálián(, ami ugye köztudottan nem a látnivalóktól híres), bejártam már egész Görögországot én is.
Sziasztok! Ma hajnalban megjöttünk Stavros-Makrigialosból. Lefelé 12 óra alatt értünk, hazafelé kicsit hosszabbra sikeredett, mert többször megálltunk nézelõdni!
A határokon semmi gond nem volt sem lefelé, sem hazafelé. Az útleveleket kérték csak mindenhol, egyedül a macedónok kérték hazafelé az EU-s kártyát, lefelé elég volt az ótlevél és a zöldkártya!
Egyszer sem kérték, hogy várjunk, visszaadták az útleveleket és intettek, hogy menjünk.
Hazafelé megint csak (éppúgy, mint tavaly) a magyar határõr nyittatta fel a csomagtartót, de szerintem megijedt a rendetlenségtõl benne, és gyorsan le is záratta!!!
A nemzetközi jogosítványt sehol sem kérték, pedig vezettünk kb. 4 ezer km-t összesen! A lassító tábláknál mi mindig betartottuk a sebességet, mégha dudáltak is ránk hátulról, legfeljebb próbáltunk lehúzódni, ahol lehetett!
Szóval szerencsénk volt, és gyönyörû utunk volt, nagyon szép nyaralás, rengeteg élménnyel!!! Majd hozom a fotókat is nemsokára!!!
Jó utat az ezután indulóknak is! Legyen szerencséjük!!!
Nekünk az utazási irodába azt mondták,hogy utasbiztosításunk legyen azt kérik a macedonók,EU-s kártyát nem említették.Holnap indulunk és most nem vagyok benne biztos hogy ez elég lesz.Beszerezni nem tudom hogy tudnám a kártyát,mert ma is és holnap is dolgozom.
Mostanában utazott valaki EU-s kártya nélkül,csak utasbiztosítással? Érdekelne hogy elfogadják-e a macedónok.De ahogy írtam nekem ezt mondák az irodába,és érdekelne hogy most akkor mi van?
Köszönöm!
Mi tegnapelõtt hajnalban érkeztünk haza, az úton semmi gondunk nem volt, az autóra a macedónok kérik a zöldkártyát , mi odaadtuk az útlevéllel együtt, és az utasbiztosítást is, egy intés és mehettünk tovabb. Thassosról indultunk, szakadt az esõ, a macedónoknál meg rendõrt sem lattunk.
Kedden éjjel érkeztünk haza Poros szigetérõl, Macedónok nagyon rendesek voltak, útlevél kinyitve, zöldkártya, biztosítás, nemzetközi jogosívány, megkérdeztem miért kérik, sok baleset volt biztosítás nélkül, vagy Eu-s kártyát, vagy utazási biztosítás kérnek, az EU-s kártyára is biztosítják a sürgösségi ellátást még akkor is, ha õk még nem Eu-s tagok, az autósok 31 %-nak még zöldkártyája sincs, nem érti mit kérnek tõle. Ez egy kicsit elgondolkodtató. Rendõr Macedóniában kiintett a sorból, közeledve meglátta a felségjelzést és továbbintett. Kártyaszerû jogosítványt a minõsége miatt nem mindig tudják beazonosítani, esetleges baleset bármilyen probléma esetén nemzetközi jogosítvánnyal együtt könnyebb és gyorsabb az intézkedés. Ezek után nem igazán feltételezek rosszindulatot. Szaloniki Athén közötti távot 14 óra alatt tettük meg, 4 baleset, teljes útlezárások, elterelések, 10 km-es sebességgel araszolás hegyiutakon órákon keresztül, egyik oldalon szikla, másik oldalon szakadék, kiállni képtelenség, visszaterelés 5oo méterrel az elterelés után, 24 óra Mo. és Korinthos között, Galatasról éjjel már nincs komp, autót otthagytuk vizitaxival át Porosra, apartmanban étellel itallal vártak, a görög és nemzetközi túristák társasága, mindenki ébren tapssal és táncolva köszöntöttek, mivel útközben telefonáltam, hogy mi történt, hagyják a zárban a kulcsot valamikor érkezünk. Hát... akkor eltört a mécses, és minden fáradtásom elmult, pedig megértünk egy két dolgot a férjemmel, hiszen a 60-hoz közelebb vagyunk mindt az 50-hez. Nem igazán írok, inkább olvasom a fórumot, de azt gondoltam a sok rossz mellett, egy kis jót is írok.
Nixi! A fiamék elõbb jöttek haza, és Õ figyelmeztetett, hogy majd készítsük ki az EU-s kártyát is, mert a buszon kérték tõlük. Akinek nem volt, annak elég volt az utasbiztosítás is, úgyhogy szerintem nektek is elég lesz!
Tõlünk úgy kérte a határõr, hogy utasbiztosítás vagy EU-s kártya, ha jól értettük!? Mi mindkettõt odaadtuk, mert nem tudtuk melyiket akarja, és a biztosítást visszaadta, az EU-s kártyákat egyeztette az útlevelekkel!
A másik határon már csak azt adtuk át a macedón határõrnek, és Õ csak ránézett már adta is vissza!
Szóval ez a mi tapasztalatunk, a fiam azt mondta, hogy közöttük volt, akinek csak a biztosítás volt, és az is elég volt!
Dehát náluk sosem lehet tudni, hogy a következ napon mit találnak ki?! Remélem nem lesz gond, és szerencsésen átértek Ti is!?