Az elemeset felejtsd el!
Csak nagyon nagyon szükség esetén jó, de nem tud igazán kemény habot produkálni. (na szükség esetén elmegy)
Én kint vettem és remek, bár a pohár átmérõje nem mindegy, ezért idén poharakat is vettünk. (persze, hogy itthon is van hasonló, amit el is törhetsz , mert nem arra találták ki, hogy néha oda-oda érjen a keverõfej).
Jó vastag falu és nem is volt drága magyar viszonylatban sem 60 cent/db.
#1119442009-07-31 09:28:08 Válasz a #81767. hsz-ra
Na meg egyébként a pohár átmérője a fontos. Aki készített frappét, az tudja, hogy miért. Ezért vettünk mi is kint poharakat (kb. 60 cent/db áron) viszonylag olcsón.
help me! van görögországban vásárolt souveniretek? ha tudtok küldjetek róla egy képet nekem. én pedig beteszem a souvenir galériába. előre is köszönöm.
#1176002009-09-17 13:26:46 Válasz a #117481. hsz-ra
persze. láttam is. csak ugye nem használhatom fel őket, csak a tulajdonos beleegyezésével. meg amúgy sem "összelopkodni" akarom a képeket. vagy esetleg másra gondoltál? hogy minek ezt ha itt már vannak?
sziasztok,
nagyon szeretnék Nei Poriban venni valamilyen szép mintás, görögös fürdőlepedőt,, olyan nagyot amit a strandon is lehet használni, kifekvősnek.
Meg tudnátok irni, hogy kb. milyen árban kaphatóak?
Többféle mintás választék is van, vagy csak térképes?
Szeretnék még venni:
-szappanokat
-hűtőmágnest
-szép görögös képkeretet, amibe a nyaralás képét tehetem
-anyuméknak ajándékba öngyújtót
-mazsolabort
és még még ami tetszik..
#1334062010-05-07 09:03:48 Válasz a #133403. hsz-ra
Szia Erinet,
Végigolvastam a listádat és szeretnélek megnyugtatni, hogy holtbiztos, hogy mindent meg tudsz majd vásárolni. De az is lehet, hogy a számos egyéb holmiból, amin megakad a szemed, veszel.
Szóval tuti nem fogsz szuvenírtelenül hazaérkezni.
Van, aki homokot gyűjt. Mi sziklát minden városból. Hazafelé mindenkinek könnyű a csomagja, buszsofőr arcát látnátok, amikor könnyedén fel akarja dobni a csomagtérbe. A kertben olyan jó érzés rájuk pillantani.
#1334132010-05-07 10:10:20 Válasz a #133410. hsz-ra
Kövek, kavicsok, reeeeeeengeteg kagyló, csiga, tengeri sün váza, szépia váza, efélék... És leánderágacskák, kaktuszdarabok...
És ingyen vannak
Vásárolni is szoltunk néha. Vettünk kerámiát (érdemes közvetlenül a műhelyból beszerezni), és kovácsoltvas hajólámpát.
Aztán mindig hozok 1-2-3 üveg spoon sweet-et, konzervdobozos olajbogyót, olivaolajat, görög tengeri sót, fűszerkeveréket grillhez és egyéb fűszerkeverékeket is (hol ezt, hol azt, kipróbálni).
Érdemes megkóstolni a rózsadzsemet, a citrom és narancsdzsemet, a fehéjszörpöt (kanelada). Finom a kakukkfűméz
Jött már velünk haza bor is, meg 5 csillagos Metaxa
Athénban van egy kedvenc táskáboltom, nem tudom megállni, hogy ne vegyek táskát.
Mindig veszek térképet, könyvet arról a helyről, ahol éppen járunk.
Apróbb ajándéknak mágneses könyvjelzőt és hűtőmágnest (aztán megamnak is megtartok belőle)
Továbbá ha Athénból repülünk haza, akkor utazás előtt pár órával még kiszaladok a piacra és veszek olajbogyót, gyümölcsöt (a fán megért citromnak teljesen más az aromája!!), gránátalmát (negyedannyiba kerül, mint a Corában), mazsolát és szárított gyümölcsöket és egyszer bevállaltam a kardhal-szeleteket is (de ehhez tökéletesen záródó doboz/zacskó kell).
Ja, és már többször hoztunk ruhacsipeszt. Strapabírók, valszeg mert a görög szélhez tervezték őket.
Én alig viszek magammal ruhát, káját meg semmit odafele, hazafelé meg háromszor annyi csomagunk van . Ezért aztán bepakolok 2 összehajtható sporttáskát.
Azért a begyűjtött holmi mindig több, mint amit veszünk