Makrigialos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 181
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8032 Üzenet linkje2006-06-05 17:58:12 

Szevasztok.

Egy kicsit megtévesztett az,hogy észak görögbe mentek és Makrigialosz-
ba,nos mi is ilyennevû helyre,de dél-Krétára illetve annak is csak a köze-
lébe Achliába.Ha netán valaki nyaralt itt írhatna egy pár sort,hogy milyen

ez a hely. Köszi: atosz

# 182
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8033 Üzenet linkje2006-06-05 18:06:56 

atosz írta:
Szevasztok.

Egy kicsit megtévesztett az,hogy észak görögbe mentek és Makrigialosz-
ba,nos mi is ilyennevû helyre,de dél-Krétára illetve annak is csak a köze-
lébe Achliába.Ha netán valaki nyaralt itt írhatna egy pár sort,hogy milyen

ez a hely. Köszi: atosz

Kréta topik: https://www.hellasz.hu/forum/viewtopic.php?p=8034#8034

# 183
Tucsi001
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
46 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8128 Üzenet linkje2006-06-07 11:31:52 

Csak most olvastam amit írtál, remélem még nem késõ! Mi voltumk Makrigialosban Kirándulni, de az az igazság, hogy nyaralni nem szívesen mennék oda. Nagyon kicsi a strand, bár lehet, hogy van másik is, mi nem találtunk. Az egyetlen ami tetszett, hogy lehetett kagylókat találni. Szerintem nem is összevethetõ Sartival, bár én elfogult vagyok. Eddig egyszer voltunk görögben és akkor kirándultunk sok helyre, köztük Sartiba de számomra egyértelmû volt, ha újra Görögország, akkor Sarti. Makrigialosban nagyobb kavicsos volt a víz, a part homokos.

...
A válasz erre vonatkozik: https://www.hellasz.hu/forum/viewtopic.php?p=5880#5880
...

# 184
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8151 Üzenet linkje2006-06-07 17:29:30 

tucsi!
Sarti tényleg csodás. Mi az idén Makri mellett döntöttünk Krisztával együtt, majd meglátjuk. Az nem kizárt, hogy az elõzõ évekhez hasonlóan nem megyünk le Sartiba. icon_wink.gif Én ha lehet mindig más helyre megyek és kedveljük a nyugisabb helyeket. Sartin is vannak ilyen részek, de elsõsorban van varázsa, amellett, hogy rengeteg már ott a turista. Makriról azt mondják még nem felkapott és ez az amit szeretnék megtapasztalni. Ha hazajöttünk mesélünk. icon_lol.gif

# 185
Tucsi001
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
46 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8153 Üzenet linkje2006-06-07 19:02:35 

Remélem jól fogjátok érezni magatokat! Valójában azt hiszem azért nem tetszett igazán mert nagyon keskeny volt a strand, ezért elkerülhetelennek látszik mások közelsége, bár az valóban vonzó, hogy nem magyar beszédet hallgatsz egész nap, ha már Görögbe mentél. icon_rolleyes.gif Jó utat mindenkinek!!!!!!!!!!!!!!
# 186
Tucsi001
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
46 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8154 Üzenet linkje2006-06-07 19:09:05 

Most láttam a képeket amiket Kriszta felrakott, hát alig-alig ismertem rá a helyre. 8 éve teljesen másként nézett ki. Biztosan klassz lesz! icon_biggrin.gif
# 187
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8217 Üzenet linkje2006-06-08 14:04:45 

8 éve voltál ott? Hát miután azt mondják, hogy Makrit most kezdték nemrég kiépíteni nagy változásokat tapasztalnál. Én bízom az Anikó itéletében, még akkor is ha mások lehetnek az elvárásaink. Én rengeteg képet láttam róla, engem meggyõzött, hogy rossz már nem lehet.
# 188
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8219 Üzenet linkje2006-06-08 15:10:28 

Most látom, hogy az Androméda Travel szilveszteri utazást szervez Makrigialosba. A kínálatban szerepel Naturális wellness és relax-kúra : agyagos iszapfürdõzés, átmozgató gimnasztika Pikrolimnin. Azért erre kíváncsi lennék, gondolom nem a sólepárlóban gondolják. icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif Most is félünk az idõjárástól, de december végén.... icon_lol.gif icon_lol.gif Árak még nincsennek, de kíváncsi leszek rá. icon_wink.gif
# 189
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8221 Üzenet linkje2006-06-08 15:19:23 

A fiúk nagyon szeretnének kinn horgászni, bár eddig fogalmuk sem volt, hogy hogy is lehet kinn. Talán ez nem csak nálunk vetõdött fel, így közreadom az információimat: (Androméda Travel)
GÖRÖGORSZÁG-MAKRIGIALOS
ÉGEI-TENGER

HORGÁSZAT- HALÁSZAT
HALFOGÁSI MÓDOK, CSALÉTKEK

TSAPARI: Csónakból történik fenékhoroggal. Nem kell hozzá csali, mert egy speciális horog helyettesíti azt, melyen pihetollból készült „szárnyak” találhatók. Fogható halfajták: szavridia, makrélák különbözõ fajtái pl: szkumbria, koliós, kokália.

KATHETI: Olyan fenékhoroggal történik, melyen a horogra garnélát, aprókagylót, gilisztát (férget) vagy rákocskát helyezünk. Fogható halfajták: morgóhal (mumúria), keszeg (gópesz), szavridia, vörös dubrincs (lihrínia), morgó hal, gofaria.

KUTALÁKI: Olyan fenékhorgot használunk, melyen nincs élõ csali, hanem egy fémbõl készült halat helyezünk rá, mely a csalit helyettesíti. Fogható halfajták: farkas sügér, gofaria, makréla, csõrös csuka (gargánesz), szavridia.

BOTTAL ÉS HOROGGAL: A partról horgászhatunk. A csali ilyenkor féreg, garnéla vagy rák. Fogható halfajták: szavridia, nagy szemû keszeg. Egyébként ezzel a módszerrel csónakból a kagylótenyésztõ telepek körül lehet nagy szerencsével horgászni. Azért, mert a kagylóállomány, mely egyrészt a kitûnõ minõségû, tiszta víz bizonyítéka, másrészt pedig hatékony trükköt „súg” a horgászok fülébe: érdemes itt kagylóbéllel csalizni a nemes halakra. Lévén a kagylóbél a természetes ízlésû halaknak ínyenc csemegéje.

HALFAJTÁK:

- szavridia
- makréla (mumúria)
- nagy szemû keszeg (gópa)
- csõrös csuka (zárganesz)
- gofari
- farkassügér (ravláki)
- tengeri pérhal (kefalopuló)
- szardínia (szardela)
- tintahal (kalamári)
- polip (oktapódi)
- szépia (szupja)
- vörös dubrincs (lithrínia)

PUHATESTÛEK KIFOGÁSA

KALAMARIÉRA (tintahalfogó): A fenékhorog ilyenkor sok horoggal van ellátva és csaliként egy szardellát használnak, mely az egyik horogra van erõsítve. Ez az egyedüli módszer, mellyel kis és nagy tintahalat (szépiát) foghatnak.

HTAPODIÉRA (polipfogó): Szintén sok horoggal történik, mint az elõzõ esetben és csaliként szardellát rákot használnak, mely odavonzza a polipot.

Figyelem! A csónakos horgászáshoz és halászászhoz ki kell váltani az ottani horgászengedélyt és be kell tartani a görög elõírásokat. A partról történõ horgászáshoz ez nem kell! Mindkét esetben vinni kell a saját felszerelést! Csalinak kagylóbél, szardella, rák vásárolható a helyszínen.

# 190
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8282 Üzenet linkje2006-06-08 23:29:25 

Rebeka! Nagyon beleástad magad a témába. Így már biztos a siker a férfiaknak!! Majd írj róla, hogy sikerült-e nekik valamit fogni, vagy a piacra szorultatok?!
Nagyon alaposan felkészültök úgy látom, ami nem baj, hiszen így már biztos, hogy nem unatkoztok Makriban, akármilyen csendes hely is.
Én már nagyon izgalomban vagyok, és szinte mindent összeszedtem már a netrõl, ami szerintem fontos, úgyhogy már csak nézelõdöm megszokásból. Mihelyt hazaértem azonnal írok nektek mindenrõl.

# 191
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8310 Üzenet linkje2006-06-09 11:08:36 

Kedves Anikó!

Nem tudom, még beszélünk az MSN vagy sem, de szeretnék Nektek, nagyon jó utat kívánni. Oda kintre gyönyörû napos meleg idõt.
Szerintem jó idõ lesz, hisz csak nálunk van ilyen vakac idõ.

Az smst pedig várom, hogy mi van veletek!!! icon_lol.gif

Rebi!

Nagyon jó, hogy összeírtad, bár szerintem, a kukac, és a horgászbot, no meg a villantó elég lesz egy pici sikerhez úgy gondolom. De ezt majd kint meglátjuk...

# 192
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8312 Üzenet linkje2006-06-09 11:13:45 

Nemt udom pontosan, hogy ki mikor indul Makrigialoszba, jó utat mindenkienk!
Aztán várjuk a beszámolókat és a képeket! icon_wink.gif

# 193
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8343 Üzenet linkje2006-06-09 16:16:53 

Köszönöm mindenkinek a jókívánságokat! Már nem valószínû, hogy írok, mert ma megkezdem a csomagolást, és látom elõre sötét jövõmet. Idegileg nekem annyi!!! A hétvége pedig elég zsúfolt lesz. Úgyhogy köszönöm a sok tanácsot és mindent, mihelyt hazaértem írok, és ha lehet, akkor elõbb is jelzek, hogy milyen idõ van.
Sziasztok! Kellemes tervezgetést a késõbb utazóknak!!!

# 194
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8345 Üzenet linkje2006-06-09 18:39:18 

Anikó!
Jó utat nektek! Már ide is mondják a jóidõt, kinn sem lesz ezzel semmi gond! Nyugi, semmi kapkodás, az indulásig még rengeteg idõd van minden más program mellett is. Aztán meg ha valami itthon marad semmi gond, van annak boltja kinn is! Útlevél és pénz legyen ott, utasbiztositás, zöldkártya, forgalmi, fürdõruha. Mi kell még? icon_wink.gif
Ha visszaértetek gondolom úgyis jelentkezel. icon_lol.gif icon_lol.gif
Szióka!

# 195
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8357 Üzenet linkje2006-06-10 10:18:37 

Kedves Jox!

Köszönöm a családom nevében is a jókívánságodat!
Bár mi sajnos csak 26-án fogunk indulni. De messze van még! icon_cry.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 12 13 14 ... 104 105 106   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu