Eltûntem, mert a rengetegnél sokkal többet dolgoztam, de újra itt vagyok. Szeretnék még hozzáfûzni valamit ahhoz, amit korábban magyar apukáról írtam. Amikor elõször jártam Görögországban, lementem a partra napozni, nem volt velem strandtáska, a dolgaimat hanyagul a türcsi alá tettem, amiket persze távozáskor annak rendje módja szerint ott is felejtettem. Görög apuka futott utánam, hogy visszaadja (semmim sem hiányzott). Még valami: nyár végén egy hónapot egy játéküzletben is dolgoztam. Nagyon sokszor hallottam morgolódni a magyar vendégeket, hogy túlságosan figyelve érzik magukat az üzletekben, valamint, hogy - ha jól emlékszem - Horvátországban találkoztak "magyar ne lopj" feliratokkal is. Ha nem fordulnának elõ olyan esetek, amit korábban is írtam, nem lennénk annyira lefigyelve, és feliratokra sem lenne szükség.
Ez nagyon megalázó, hogy ez a vélemény a magyarokról, valamint, hogy vannak emberek akik lejáratnak minket.
sajnos vannak olyanok is akik a viselkedésükkel hoznak szégyent a magyarokra.
Szeretek olyan helyre utazni, ahol kevés a magyar, sajnos ez nem mindig sikerül.
Tavaly Nyugat Krétán Georgoupolisban ez sikerült, nem hallottunk magyar hangot.
Szia Atosz!
A saját tapasztalataimat már leírtam a kinti léttel kapcsolatban,ismételgetni nem igazán szeretném magam,csak annyi hogy nyári szezonokat töltöttem Krétán,egy csodálatos 3 gyermekes családnál dolgozhattam ,ami életem legfantasztikusabb élménye volt,de hogy kinnt éljen az ember.....Egyetértek Ágnival:"idegen az idegenek között"stb.,a szigetek az meg még keményebb dió,zártabb világ,sokkal jobban őrzik hagyományaikat,és zárkozóttabbak mint a szárazföldön.Bár már úgyhallottam kedves ismerőseimtől hogy már a szigetet is elérte a fertő,mióta a sok turista és idegen ellepte,dehát ebből élnek.Úgygondolom hogy elfogadják az embert,de igazán befogadni azt soha,ez a saját véleményem arról amit láttam,tapasztaltam,tudom hogy sokan nem értenek egyet....nagyon én sem szeretnék belemenni a részletekbe,de a lényeg,ha közöttük élsz,sokmindenbe belelátsz amit addig nem gondoltál volna Az oktatással kapcsolatban,szintén osztom Ágni véleményét,nem véletlenül jön Magyarországra is sok Görög diák tanulni,Pécsi egyetemeken is sok Görög tanul...
Kössz,vettem a leirtakat és egy kicsit utánad is olvastam.Amit a másik helyen leírtam sokban közelít a valósághoz illetve a ti egyes véleményetekhez, amit mint kívülálló érzékeltem a sokszoros, kéthetes "sokszigeti" tartózkodásaink alatt. Ez nem jó,de ez nem változtat
a lényegen.Már annak nem jó aki netán az ottani letelepedés gondolatával foglalkozik, különösen ha azt valamelyik szigeten tenné meg.
Sziasztok,
en is eleg sokszor talalkoztam az emlitett tablaval sajnos... es sajnos vannak helyek ahol nem is szivesen latnak magyarokat...de azert megnyugtato, hogy ez nem csak velunk van igy. Ha az ember vendeglatasban dolgozik, akkor elobb utobb mindenkirol kialakul valamilyen velemenye...ami lehet rosz is meg jo is...
Es mindig vannak kivetelek...
De szerintem a legszomorubb, az hogy ha elmegyunk kulfoldre sokan nem vallajak fel, hogy magyarok...pont olyanok miatt, mint akik miatt kitettek a ne lopj... tablakat..
Bar azert en azon is elgondolkodnek, hogy mit mondanak a kulfoldiek akik ide jonnek.....
Sajnos nem tartanak minket a legvendegszeretobb nepek koze...
Teny es valo, hogy a gorog oktatasi rendszer nem a vilag elso helyen van...de ennek sok oka van.
Sokan azert mennek kulfoldre tanulni (ha megtehetik), mert gorogorsagban az egyetemek nagy resze az ev nagy reszeben zarva van. Vagy a tanarok sztrajkolnak, vagy a diakok....es sajnos az ottani egyetemi oktatasban nagy szerepe van a politikanak....
Es pecsett alig alig akadt gorog diak evekig.. a tavalyi es az idei evben erkezett egy egy kisebb csoport...
Bar azert en azon is elgondolkodnek, hogy mit mondanak a kulfoldiek akik ide jonnek.....
Sajnos nem tartanak minket a legvendegszeretobb nepek koze...
Ez az ami nem igaz és nem csak én szerintem hanem felmérések,tehát idelátogató külföldiek megkérdezése alapján, igenis vendégszerető nemzetnek tartanak bennünket.
Kettőnk között maradjon az éremnek két oldala van.Kiknél és mennyire van ilyenkor hátsó,mögöttes szándék, azt már képtelenség fölmérni.
Ez vonatkozhat ugyan úgy a görögökre is és vonatkozik is, szerintem.
Az üzlet,a pénz dominál, ehhez mennyi a szinjáték azt soha senki nem tudja felmérni ill.kideríteni.Az érdek, a haszonlesés nem csak a magyarok
tulajdonsága,ezt még a "kedves sógoroknál"is ugyan úgy jelen van,csak sokat számít az adott nép gazdasági helyzete.Az is tény,hogy a milyenk nem a legjobb,ha szépen akarok fogalmazni.
A felmeresek...en csak annak a statisztikanak hiszek, amit en magam hamisitok... nah errol inkabb ennyit:)
Sokszor mondjak, hogy a felmeresek szerint stb, stb.... de hallanod kellene mit mondanak az ide latogatok...szemlyeesen...es van amiben igazuk van. Teny es valo, hogy reges regen mi voltunk a vilag egyik legvendegszeretobb nepe...es orom volt hozzank latogatni...de ma mar ezt sokan nem igy gondoljak es sok mindenre panaszkodnak...ahogy persze mi is ha kulfoldre latogatunk...mert mindig van valami ami nem tetszik a vendegnek. De ugyanakkor a vendeglatas elso szabalya, hogy a vendegnek midnig igaza van vagy nem...
De nem csak azok velemenye szamit, akik atutazoban vannak nalunk, hanem azoke is akik itt vendegeskednek akar evekig is...hat nem hiszem hogy ok azt mondanak, hogy nagyon vendegszeretoek vagyunk....
A felmeresek...en csak annak a statisztikanak hiszek, amit en magam hamisitok... nah errol inkabb ennyit:)
Sokszor mondjak, hogy a felmeresek szerint stb, stb.... de hallanod kellene mit mondanak az ide latogatok...szemlyeesen...es van amiben igazuk van. Teny es valo, hogy reges regen mi voltunk a vilag egyik legvendegszeretobb nepe...es orom volt hozzank latogatni...de ma mar ezt sokan nem igy gondoljak
Az idővallumról én nem szoltam ha észrevetted, nem figyelted a kitett emotikon mimikáját,ha ezt megteszed lehet,hogy még szinkronba is leszünk.Én nagyon jól tudom,sőt jobban mint hinnéd,hogy mi a helyzet és míóta lett "Pálforduló" evvel kapcsolatban,de erről nem kivánok szólni.
Kemény 18 év telt el... maradjunk ennyibe.Mennyire pozítívan vagy negatatívan hatott és mit tett azt bízzuk mindenki IQ-ra.