ettől függetlenül ahogy indítják a jegyvásárlást, én rögtön veszek. És majd megírom a topikokban, hogy valaki le ne maradjon Viszont Haspók, ha te előbb veszed észre, feltétlenül jelezd
Számíthatsz rá, mindenképpen! Majd itt valahol - asszem, van repülős topik...
Sziasztok!
Mi még nem írtunk ebbe a fórumba, csak olvasgatni szoktunk. De most olyan témára bukkantunk, ami minket is érint. Ez pedig MILOS szigete. Most néztünk utána a neten, hogy hogyan lehet oda eljutni. Először nézegettük a repülővel való eljutást, Bp-Santorini repülő, onnan komppal Milosra. De találtunk egy olcsóbb megoldást is. Autóval Bp-ről Pireusba (1400 km), innen komppal Milosra. Árak: komp 2 személynek, és egy autó (Ford Focus combi):288 € oda-vissza. Ez januári ár (sajnos még a nyárit nem adja ki). Benzinköltség kb 50.000 Ft oda-vissza, autópályadíj 25000 Ft oda-vissza. Szállást már 25 €/nap/apartman ártól találtunk.
A repülős út sokkal drágább, igaz, hogy hamarabb ott vagy.
A wizzair-nél mennyiért lehet repjegyet venni fapadosra? Bp-ről Santorinire vagy Parosra? Az ár illetékkel tehát mindennel együtt érdekelne.
Babar
A wizzair-nél mennyiért lehet repjegyet venni fapadosra? Bp-ről Santorinire vagy Parosra? Az ár illetékkel tehát mindennel együtt érdekelne.
Babar
Szia!
Ha kicsit visszaolvasol, akkor látod, hogy elemezgettük már az odajutás lehetőségeit repülővel és autóval is, sokunknak álma ez a sziget.
A Wizz nem repül sem Santorinire, sem Parosra - sajnos, erre ne is gondolj. Magyarország egyelőre túl kis piac ahhoz, hogy megérje ilyen szigetekre repülőjáratot indítani budapesti indulással. Tavaly a Wizznek Krétára, Rodoszra és Korfura volt járata, de idén még azok sincsenek - nagyon sokan reméljük, hogy csak egyelőre...
A Wizzel kapcsolatban az a megoldás jöhet szóba, hogy Krétára repülsz és onnan átkompozol Milosra. Vagy előbb Santorinire és onnan Milosra. (Kréta és Milos között nem jár napi gyakorisággal komp, csak ritkábban.)
Egyéb Kiklád szigetekre (Santorini, Mykonos stb.) külföldi fapadosokat tudsz nézni, Santorinire, Mykonosra stb. lehet menni több külföldi járattal is, soknak a nyári menetrendje már megvan, úgyhogy lehet nézelődni - bár az árak nem túl kedvezőek a mi általunk elvárt fapados árakhoz képest. De van bécsi, londoni, németországi stb. indulással általában ezekre a szigetekre járat.
Még egy lehetőség, hogy Athénból mész vagy komppal (ez rövidebb kompút Milosig, mint Krétáról) vagy az Aegen Airlines járatával. Mondjuk sajnos olcsó athéni jeggyel sem kényeztetnek minket a fapadosok...
Igen, ez a sziget álom... ha neked valóra válik, kérünk képeket és élménybeszámolót
Nagyon ügyes vagy apartmant illetően, ha leírnád az apartman nevét és webcímét, sokan hálásak lennénk érte.
Ha fiatal kocsitok van, akkor hajrá! Esetleg még úgy olcsóbb, ha 4-en mennétek autóval, és a másik pár a szigeten robogót bérelne.
Nézd meg az Easyjet oldalát. Milánóból sok görög szigetre van olcsó járat. Milánóba pedig 10 ezerért odavissza eljutsz Wizzairrel Bp-ről.
Én nagyon várom wizzair ajánlatait, csak elég lassúak.
Elvileg tavaly BP-Kréta már 25 ezerért is megoldható volt oda-vissza. Bízom benne most is lesz ilyen. És Krétáról Karpathosra, vagy Milosra vagy Kythirára lehet menni.
Rengeteg Milosi apartman és stúdió van fönn a következő oldalon:
www.milos-island.gr
Mi már pár apartmannal e-mailen váltottunk egy két levelet, de még nem választottunk apartmant.
Viszont minket érdekelne ez a 25 ezer ft-os krétai repjegy. Ebben az illeték nincs benne. Igaz? Ez tényleg jó ár, de ez csak akkor lehetséges, ha nagyon korán lefoglaljuk? Ha nincs az árban az illeték, akkor mennyi az illeték?
Valahogy mindenképpen eljutunk erre a szigetre, mert gyönyörű. Másik tervünk Kalymnos lett volna, de oda még nehezebb eljutni.
Az illeték már tartalmazza azt az árat.
De nem szeretnék butaságot mondani, még nem jött ki WizzAir ajánlata. Csak azt hiszem Varsóból indítanak egyelőre utakat Krétára és az 38 ezer Ft midennel együtt/fő/odavissza.
Bp-ről olcsóbb szokott lenni. Nézd meg a repülős topikot (talán utazás repülővel a neve), oda szoktuk írni a fejleményeket. Ahogy elérhető lesz Bp-ről az út, ott megtalálod, és ha akkor meg is veszed a jegyet (én neten keresztül szoktam, úgy csak 1000Ft-ot számolnak rá utanként mint fizetéskezelési ktg), akkor a legolcsóbb.
köszi az infókat, ez a repjegy tényleg nagyon kedvező. Bár mi június elején akarunk menni 14 napra. Talán mi maradunk az autó mellett, mert mi hazafelé jövet még be akarunk menni Kythirára legalább 2-3 napra. Autó nélkül ezt nagyon nehéz lenne megoldani. És figyelmedbe ajánlom Elafonissos szegetét, ez közvetlen a Peloponesosi-félsziget egyik nyúlványa alatt van, Kythira fölött. Hát ez maga a paradicsom!!!! Ide is elmegyünk, ha már egyszer arra járunk. Nézzél képet erről a szigetről a neten, brutális!!!
És Kithyra melett ott van még 2 sziget nagyon közel Kimolos és Polyagos. Ezek is nagyon szépek, ide pár €-ért át lehet hajózni. Így egycsapásra egy csomó szigetet be lehet járni. Ezért talán most az autó mellett döntünk, de még nem biztos.
Én írtam minden apartmannak e-mailt, és így megírták az árakat. Néhány apartman ára van fennt csak a neten. Szinte már mindegyik válaszolt. 30€ apartman/nap árakat kaptunk, de a neten van fönn egy 25 €-s is, de azoknak nincs e-mail címük sajnos, így azokkal nem tudtuk felvenni a kapcsolatot.
Köszi az infót!
Skyeurope tárgytalan, elég csődös állapotban van, nem kockáztatok.
Jó ötlet hogy autóval mentek, így mást is megnézhettek! Mondjuk néha sokba kerül az autót kompoltatni, de nem mindenhol, ezt az ANEK LINE oldalán láttam.
Most próbálok alternatívát keresni a skyeurope helyett.
Írtam több mint 10 apartmannak, 2 válaszolt eddig.
Én is láttam a 25eurosat, de miért nem ír emailes elérhetőséget nem értem...
Remélem sikerül ugyanilyen árból kihoznom ezt a nyaralást...
Milos szigetén pár szálláslehetőséget ide írok, hátha más is fel tudja használni.
A jelenlegi álláspont szerint egy 7 éjszakás Milos-i nyaralás az én számításaim szerint kb. 90-100 ezer Ft-ból jönne ki, mivel skyeurope bizonytalan, ezért Wizz és Easyjet-el kéne menni, és az 4 repülőút.
Ha valaki repülős úttal ki tudja hozni olcsóbban, kérem írja meg, mert nekem ez már drága