Ha a mûködõk listáján találtad akkor nem.
De ez már megint annyira nem mérvadó...
Ez olybá tûnik nekem, mint a külföldi tõke adómentességének a határideje.
Egyébként ebben a listában elég informatív adatok vannak az irodákról. Csak nem elég részletesen. Pl. a fedezet.
Ha tudsz menj be mind a két irodába s érdeklõldj. Ha van ismerõsöd ott az a legjobb mert nagyobb az esélye,hogy figyelmeztet ha bármi gond van a házuk táján és idejében tudsz intézkedni.
Nincs ismerõsöm egyikben sem. És egy vad idegennek nem fogják elmondani ha bármi van.
Kicsit idegesít ez a dolog. De nem hiszem hogy bármi lenne! Bizakodó vagyok! Egyébként a Kartago Tours-ról és a Panorama Toursról beszélek! Nem hiszem hogy velük ez elõfordulna.
No és mi van akkor, ha teszem azt, azért került feketelistára egyutazási iroda, mert valaki beírt a panaszkönyvbe olyat, ami mondjuk a jogszabályok megéstésének megvalósulását jelenti jogilag? Ez nem kell, hogy bármi komoly probléma legyen. Mert többszörös késés a voucher postázásban, szerzõdésbontás iroda hibájából stb., arrogáns dolgozó.
A szabálysértés megvalósult, jogilag szankcionálták õket.
A tulaj kiveszi a pénzét, elküldi az üzletvezetõt mert a felelõsség az övé. Az üzletvezetõ 5 évig nem kap felelõs pozíciót ebben a foglalkozási körben. A tulajdonos meg 2 betû módosításával bejegyeztet, engedélyeztet egy új utazási irodát.
Ilyenkor a mi szempontunkból mi a helyzet?
Lehetséges-e jogutódja egy így bevont engedélyû irodának?
Ennek ellenére én is azt gondolom érdeklõdni kell a megfelelõ helyen.
És azt is gondolom, hogy a fekete lista nem 160 db 5 mill. forint tõkéjû válllkozást mutat, akik beszedtek mondjuk 2 turnusra 100 embertõl, turnusonként 25.000 Ft/fõ összeget, és aztán csõdöt jelentettek. Mert az 160x200 fõ kársultat jelentene, persze valúszínûsítem, hogy egy bevont engedély magával vonja tavékenység határidõs megszûntetését. Ezért is kérdés a jogutód, valamint a megkezdett eljárások befejezési kötelezettsége (erre viszont a megrendeléskor megkötött szerzõdés a mérvadó leginkább, ezért érdemes azt elolvasni mielõbb, minél alaposabban).
De feltételezem a megfelelõ igazgatási hivatal ügyfélszolgálata akár információt is hajlandó nyújtani az esetleges listára kerülés körülményeirõl.
Megjegyzem a linkelt weboldalon ott vannak az elérhetõségek is ezügyben.
Szóval mielõtt tüzet raknánk nézzünk meg, hogy lángolni is fog-e, vagy csak füstölni. Mert a füsttõl csak köhögni lehet, meg büdösödni.
Nincs ismerõsöm egyikben sem. És egy vad idegennek nem fogják elmondani ha bármi van.
Kicsit idegesít ez a dolog. De nem hiszem hogy bármi lenne! Bizakodó vagyok! Egyébként a Kartago Tours-ról és a Panorama Toursról beszélek! Nem hiszem hogy velük ez elõfordulna.
Sziasztok!
A Panorama Tourssal megyek én is nyaralni. A cégközlöny szerint maga a cég mûködõ, nincs se felszámolás alatt, se semmi. Úgy láttam, hogy a fekete listán se szerepelnek, úgyhogy reménykedet benne, hogy el tudok menni nyaralni.
Tavaly végig féltem, hogy az az utazási iroda, akivel mentem, nem csõdöl-e be.
Az induláskor a megbeszélt idõpontban a busz sehol se volt, gondolhatjátok mit éltem át. Ott álltunk csomagokkal és csak vártunk és vártunk, engem már a frász kerülgetett, hogy se pénz, se nyaralás.
Aztán jó félóra késéssel megérkeztek. Ne tudjátok meg azt a megkönnyebülést.
Befizetéskor én is rákérdeztem erre, de nyilván egy vadidegennek nem fogják megmondani, hogy mi a helyzet, úgyhogy az indulás pillanatáig bennem volt a félsz.
Szerintem mindenki legyen nagyon körültekintõ és nézzen utána mindennek a saját érdekében. Az Eurotours is csõdbe ment, pedig milyen nagy utazási iroda volt. Garancia nincs semmire sem, ezért célszerû utána nézni a kérdéses utazási irodáknak.
Tavaly a TUI "leányvállalatával" a Gulet-tel mentünk. Mint a legvégén kiderült nem az õ hibájukból hanem a Golden Phõnix utálatos ügyintézõi hibájából nem olyan ellátást kaptunk amit kifizettünk. A TUI-nak panaszlevelet küldtem és miután kivizsgálták az ügyet kártérítést fizettek sûrû bocsánatkérés mellett! Ezért kaptak még egy esélyt és idén az "anyacéggel" utazunk. Egyet azonban megtanultam: soha többet nem utazom közvetítõ irodán keresztül!
Sajnos semelyik irodábank nem lehetünk 100%-ig biztosak, de azért vannak elõjelek ott ahol valami gond van. A Jorgosz Travelnél az volt, hogy olyan sok szállást kötöttek le, amennyire nem volt kereslet és félig üres buszokkal kellett menni pl. Hanoitibe és több más üdülõhelyre. Az Eurotours pedig a szintén azóta megszünt West Travellel szervezte már közösen az útjait, mert egyik iroda sem tudta az útjait megfelelõ számban értékesíteni.
Az Apollón Travelrõl nekem is csak jó véleményem van, igaz 2002-ben utaztam Velük. Nem hiszem azonban hogy gond lenne, mert ahogy néztem a honlapjukon a last minute ajánlatokat, szinte mindegyik megtelt. Így nem valószínû, hogy veszteséget termel, mert az irodavezetõ pasi nekem nagyon értelmesnek tûnt (ha még Õ az), és nem pénzhajhásznak, aki egyik napról a másikra akarja megszedni magát.
Addig általában jó vélemyény van, amíg be nem csõdöl az iroda.
Azt meg nem szokták reklámozni sehol, hogy hamarosan csõdbe mennek. És ez alatt simán árulják tovább az utakat.
Persze biztos vannak kivételek.
Addig általában jó vélemyény van, amíg be nem csõdöl az iroda.
Azt meg nem szokták reklámozni sehol, hogy hamarosan csõdbe mennek. És ez alatt simán árulják tovább az utakat.