Addig általában jó vélemyény van, amíg be nem csõdöl az iroda.
Azt meg nem szokták reklámozni sehol, hogy hamarosan csõdbe mennek. És ez alatt simán árulják tovább az utakat.
Addig általában jó vélemyény van, amíg be nem csõdöl az iroda.
Azt meg nem szokták reklámozni sehol, hogy hamarosan csõdbe mennek. És ez alatt simán árulják tovább az utakat.
Úgy látom, a mi problémánkból ami volt, senki nem vonja le a tanulságot. A csõdbe ment iroda akikkel mentünk volna, már feburárban csõdbe volt, de csak május végén jelentette be, addig minden szép és jó volt, és sok sok pénzt beszedtek.
Az szállásunk tán meg van, de furcsa módon a kinti iroda, csak a turnus megelõzõ hétfõn tudja meg, kik is szállnak meg az adott apartmanba. Azt nem tudom, hogy ez csak itt van, vagy általános. Mi írtuk a Rebivel tessék érdeklõdni, mert az ördög nem alszik. A mostani pénzügyi helyztekben pedig egy kis csõd mindenkinek jól jöhet, elég sok pénz van abba.
Én azt mondom az a biztos, amikor már hazafelé jövünk a nyaralásból.
Mi pénteken indulunk, és remélem ezzel a rossz szájízem is tova száll, de jövõre nem utazási irodán keresztül fogom inzézni a szállást.
De feketelistára nem csak azok kerülnek, akik csõdbe mentek!
Az engedélybevonást a hatóság szerint a vonatkozó törvényekkel szembeni jogsértés megvalósulása emeli jogerõssé.
Ismeri valamelyikünk ezeket a törvényeket?
Mert gondolom itt szó van a színvonaltól kezdve a számlázás formaiságán keresztül az esetleges kockázatok szinten tartásáig mindenrõl.
Na, ezért megyünk mi minden évben, görög utazási irodával.
Csak ott kell fizetni, semmi elõleg . Ugyanolyan vouchert küldenek, mint az itthoniak adnak, csak így nincs semmi rizikó.
Mondjuk ez, igazából csak saját autós utazással mûködik.
Ha saját autóval mész, akkor meg minek az iroda? Minek egy plusz "pénzlehúzót" beiktatni?
Foglalsz a neten keresztül (pl a Hellasz.hu Ajánló oldalán) vagy helyben.
Ha saját autóval mész, akkor meg minek az iroda? Minek egy plusz "pénzlehúzót" beiktatni?
Foglalsz a neten keresztül (pl a Hellasz.hu Ajánló oldalán) vagy helyben.
Mivel nyolcadik éve náluk foglalunk, kevesebbért kapjuk a szállást, mintha a tulajtól vennénk ki.
A teeby írta, 86. hozzászólás, 1. linkre kattintottam. Ott olvastam. Vagy rosszat? Direkt megkérdeztem utána, hogy az a fekete lista? És azt mondta igen!
A félreértések elkerülése végett, sosem mondtam: Igen.
#87:
"Hello!
Ez az utazás lista amit beraktál ez a fekete lista? icon_confused.gif Vagy mi ez? icon_confused.gif"
#88:
"Ja és hozzáteszem ez a PDF lista egyébként az engedéllyel mûködõ irodákat tartalmazza. icon_smile.gif "
A második linkre kattintva pedig megtekintheted azt a weboldalt, ahonnan letölthetõ a PDF.
Ez a MKEH idevágo témával foglalkozó weboldala.
Bocsánatot kérek, de nem hiszem, hogy félreérthetõ lett volna a #86 és #88.
Az érthetõség kedvéért:
A #86-ban az elsõ link a 2006.06.07-i kiadású Magyarországon engedéllyel rendelkezõ és utazásszervezõi szolgáltatást bonyolító cégek jegyzéke.
A feketelista náluk szintén megtalálható tudtommal.
Tehát, hogy értsem!
Az NEM a fekete lista!? Ugye!
Akkor bocs mindenkitõl! Félreértettem! Ezek után alaposabb leszek! Bocs ha felkavartam az állóvizet, nem volt szándékos!
Most találtam egy XLS fájlt, amiben egy közvetítõ szolgáltatáslistája ésa partnerek kontaktjai vannak.
Az adatlap szerint az excel tábla 2004 májusában készült.
Ebben az Andromeda Travelnek már az 22/500-925-ös telefonszámot írja.
A cég magáról azt állítja 14 éves múltja van.
Tehát vagy nem ugyanaz a két Andromeda/Androméda, vagy pedig a feketelistán nem csak a csõdbe ment, hanem bármilyen jogsértés megvalósulása okán odakerült cégek is szerepelhetnek, amennyiben a két cég ugyanaz!
Namármost így az utóbbi eset feltételezi, hogy az engedélybevonás akár ideiglenes is lehet. VAgy az internetes információk nagyon tévesek.
Szerintem akinek ebben a kérdésben még kétségei vannak tájékozódjon a cégbíróságon (hatósági díjért a cég idõszakos mérlege is kivonatoltatható), és a MKEH-nál, az adott témakörökben.