Mire vigyázzunk?
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
Hozzászóló Üzenet
# 61
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Teeby
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
30 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8996 Üzenet linkje2006-06-18 13:56:45 

A repülös dolgot én is csak megerõsíteni tudom.
Legutóbb mi ketten repültünk, és ilyen meggondolásból 2 normál méretû hátizsák volt a kézipoggyász.
Mivel ilyenkor egymás mellé szól a jegyünk - amennyiben nem csekkoláskor osztják a helyet, hanem foglalt hely - az egyik biztosan elfér a fejünk feletti csomagtartóban, a másikat pedig felváltva ölelgethetjük. Persze azt hiszem ez nem éppen szabályos.
Ha utánaszámoltok így 2x15 Kg-ot lehet hurcolászni.
Így egyszer egy teli hátizsák édességet hoztunk magunkkal, cukrokat, csokikat.

És még egy jótanács.
Sose hagyjatok értéket a feladott csomagban. sem ékszert, sem mûszaki cikket, semmit, ami fogyóeszköz és értéket képvisel.
Egy barátomnak, akivel egyszer együtt utaztunk, a számzárral bezárt kofferbõl vettek ki 2 karton cigarettát. Ez azért volt kellemetlen, mert Svédországba utaztunk és ott 1 doboz olyan 1400 Ft-ba kerül.
A repülõtéren pedig a panaszirodán azt mondták, maximum jegyzõkönyvet vehetnek fel. De mivel a csomag nem sérült úgysem lehet az üggyel semmit sem kezdeni. Valamint közölték, hogy a feladott csomagot nem lehet bonthatatlanul lezárni (lakatolni stb.), csak a légitársaság által engedélyezett módon (pl. reptéri gépi fóliázás - nagyon drága).

# 62
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#9007 Üzenet linkje2006-06-18 14:57:26 

Szia teeby!

Amit a második bekezdésben írtál, olyat már én is hallottam ismerõstõl.
Ferihegyen láttam olyan gépet, amivel a bõröndöt vastagon körbefóliázzák, egész jó ötletnek tartom, de biztosan jó drága lehet.
Én filmekbõl okulva inkább attól tartok néha, hogy nehogy velem akarjon valaki valamit csempésztetni és beletegyen valamit a csomagba, nem is tudom, hogy lehet ilyet kivédeni - sehogy.

andi

# 63
Teeby
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
30 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#9047 Üzenet linkje2006-06-18 21:54:05 

Hát igen elég drága.
Ha jól emlékszem a legutolsó repülõutunkon olyan 15-20 Eur/bõrönd áron csinálták. Én még sosem fanyalodtam rá.
Szerintem rablás, mert az irodaszereket árusító cégeknél általában kapható fólia is és fóliatartó is, amivel körbe lehet csavarni. De ezt nem hiszem, hogy a reptér jóváhagyná, habár ha nem veszik észre...
Azért is tudom ezt, mert a munkahelyemen is használunk ilyet az anyagmozgatáshoz, raktározáshoz.

# 64
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Lacca
Aktív fórumos
Aktív fórumos
67 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#9054 Üzenet linkje2006-06-18 23:07:49 

sziasztok!
mi mindig befóliáztatjuk a bõröndünket... icon_rolleyes.gif
tényleg nagyon drága, mert emlékeink szerint biztosítással együtt 1500 Ft/bõrönd. viszont jár hozzá vmiféle biztosítás (nem tudom mi tartozik bele icon_redface.gif ), de leginkább a dobálás miatti sérülések elkerülése miatt tekertetjük be.
egyébként nem hiszem, h bárki is szólna amiatt, h saját fóliával tekered be a csomagodat, hiszen ki ellenõrzi azt icon_wink.gif mi hazafelé útra is megõrizzük a fóliát, és betekerjük vele a csomagot.... eddig még semmi probléma nem volt vele icon_lol.gif
lehet, h idén saját fóliával tekert bõröndöt adunk fel... ez eddig még nem jutott eszembe... köszi icon_wink.gif
üdv icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif

# 65
Lloth
Aktív fórumos
Aktív fórumos
209 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#9542 Üzenet linkje2006-06-23 10:03:27 

Annyit a bõrönd fóliázásával kapcsolatban, hogy ne sajnáljátok rá azt az 1500,- Ft-os, mert igen: bármilyen bõröndöt kipakolnak, ha akarnak, és kb. 2 perc alatt kiveszik belõle, amit akarnak, mert erre vannak specializálódva. Persze a reptér próbálja kiszúrni állományából a "nemkívánatos dolgozókat", de épp elég, ha TE pont abban a fázisban utazol, amikor még nem fülelték le az esetleges új bandát, vagy éppen külföldön ér a dolog.

Értékes holmit (kamera, fényképezõgép, drága cipõ, ajándéktárgy, nagyobb értékû ital, készpénz) ne tegyetek a bõröndbe, ha nem kértek rá fóliát. Ha befóliáztatod, akkor egyébként belemehet bármi: a fóliázott bõröndhöz nem nyúlnak, mert idõigényes és nem tudják a fóliát helyreállítani!

Biztosra menj: Krétán, Korfun pl. nincs fóliázás, úgyhogy Ferihegyen szabad a pálya érkezésedkor!

Mi minden értéket kézipoggyászba teszünk és magunkkal viszünk a gépre és egy hatalmas bõrönddel utazunk ketten: így 40 kg-ig nincs túlsúly (20 kg/fõ és elfogadják, hogy ketten egy bõrönddel vagytok), de ezt is befóliáztatjuk, a kézipogyásszal pedig pofátlanok vagyunk: ha törékeny, úgyse teteti be a raktérbe (7 kg fejenként a kézipoggyász maximuma, de most Krétán ránk se néztek 2 táskával, kameratáskával és nagy szatyorral, viszont mikor kiuatztunk, a 2 kis hátizsákot át kellett csoprtosítani, hogy 6,5 és 4 kg helyett 2x5 kg legyen az eloszlás (no comment!), mert fiatal, tapasztalatlan stewardess volt, de mi felkészülten vártuk, és ott a pultnál 2 perc alatt átpakoltunk. A tapasztalt utaskísérõ tudja, mit lehet és mit nem: 1 kg ide vagy nem téma!!)

# 66
Kyra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
736 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#9598 Üzenet linkje2006-06-23 22:22:07 

Sziasztok!

A bõrönd fóliázására soha nem sajnálom a pénzt. Láttam, hogy "pakolják" icon_evil.gif
be õket a gépbe. Hát, nem volt szép látvány. Az utastársainkal arról beszégettünk , hogy ha leszállunk Ferihegyen a törölközõbõl kell kicsavarni az ouzo-t ! icon_lol.gif

# 67
Keke
Aktív fórumos
Aktív fórumos
266 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#9618 Üzenet linkje2006-06-24 12:11:01 

A fóliázást a görögök is csinálják?
# 68
Lacca
Aktív fórumos
Aktív fórumos
67 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#9649 Üzenet linkje2006-06-24 18:22:02 

szia, keke!
én úgy emlékszem sem Heraklionban, sem Haniaban, sem pedig Korfun nem fóliáztak, amikor mi jöttünk hazafelé... icon_rolleyes.gif persze ez csak az én emlékeim szerint van így... icon_wink.gif
mi ezért inkább meg szoktuk õrizni a fóliát, és visszafelé úton betekerjük a bõröndöt icon_lol.gif

# 69
Keke
Aktív fórumos
Aktív fórumos
266 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#9650 Üzenet linkje2006-06-24 19:57:16 

Szia lacca!Fogom és visszafele csak úgy lazán betekerem?Ezt lehet? icon_eek.gif icon_eek.gif
# 70
Leenda
Aktív fórumos
Aktív fórumos
179 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#9657 Üzenet linkje2006-06-24 23:02:34 

Hy!
Mikor mi Korfuról jöttünk haza (2004) akkor ott pl. nem fóliáztak! Szerintem a görögöknél nem jellemzõ!

# 71
Lacca
Aktív fórumos
Aktív fórumos
67 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#9682 Üzenet linkje2006-06-25 16:17:00 

szia, keke!
icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif "lazán" icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif
naná!!! icon_wink.gif
pesten betekerik rendesen passzentosan, kivágják a fogantyúknál és a kerekeknél. mikor a szállásra érünk, "óvatosan" letekerem a még felhasználható fóliát, és hazautazáskor amennyire lehet körbetekerem vele a bõröndöt... (lazán)... icon_lol.gif
eddig még nem kötöttek bele, még Jordániában sem, pedig ott aztán iszonyat szigor van! icon_eek.gif icon_eek.gif icon_eek.gif

# 72
Keke
Aktív fórumos
Aktív fórumos
266 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#9693 Üzenet linkje2006-06-25 17:54:25 

Szia lacca!!!Hát akkor lazán icon_lol.gif ,óvatosan kitekerjük és szépen visszacsomagoljuk.A mai újságban olvastam,hogy egy palit leszállítottak a géprõl kommandósok icon_eek.gif mert hangosan szóvá tette,hogy a nootbook-ot amit állítólag a csomagtérbe kellett letenniük eszement módon dobálták.Egyáltalán miért kellett letenniük a csomagtérbe amikor kézipoggyászként fel lehet vinni.Még szép,hogy szóváteszi ha a szeme láttára dobálják!! icon_cry.gif
# 73
Kyra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
736 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#9794 Üzenet linkje2006-06-26 14:51:53 

Helló Keke!

A pasi biztos tanult az esetbõl. Sajnos mindíg az utas húzza a rövidebbet!

# 74
Kyra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
736 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#9838 Üzenet linkje2006-06-27 10:01:37 

Helló Keke!

A privát üzit megkaptam. A válasz kisérletezésbe belefáradtam breakage       .gif ,hiába mentem rá a PÜ ikonra állandóan címet kér. Amint rájövök, hogy kell választ küldeni, küldöm. Ha lesz idõd írj már légyszi több infót a szigetrõl! Köszi! icon_smile.gif

# 75
Kristóf
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
22 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#10183 Üzenet linkje2006-06-30 10:20:26 

Szia ! Mivel írtad,hogy rendszeresen utazol...Mi a véleményed a hûtõtáskáról? Érdemes vinni Korfura?(Nem csirkére gondoltam icon_redface.gif , de a két kis gyerek miatt kellene vinnünk...) Kipakolják? icon_eek.gif Van esély,hogy kilopják?Kézipoggyászként felvihetjük szerinted?Elõre is köszi a választ.Kristóf
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 4 5 6 ... 20 21 22   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu