Korfu
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 2326
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#96168 Üzenet linkje2009-04-24 07:01:20  Válasz a #96158. hsz-ra

Mi is 1 hetet leszünk a szigeten. Ebbe az időbe majd mi fér bele, mennyit tudunk a szigetből megnézni, majd kiderül, de én régebben nagy Sissy rajongó voltam, és kíváncsi vagyok erre a kastélyra is ahol élt.

Ha meg hideg lenne a víz, az apartmannak van saját medencéje, majd a srácok abba fürdenek icon_biggrin.gif

# 2327
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#96171 Üzenet linkje2009-04-24 07:35:05 

atosz írta:
Jox írta:
Mi 2004-ben voltunk Korfun egy hetet, autóval mentünk. Aztán mentünk tovább a szárazföldre.
Nekünk nem annyira tetszett Korfu.
Nem bántuk meg, hogy elmentünk Korfura, de inkább csak kötelező programnak gondoljuk.

Hát kedves Admin én azért nem süllyeszteném Korfut egy kötelező program nívójára,mert azért ebben a formában ez nem helytálló.
Ízlések és pofonok, igaz ami igaz egyediek...

Kedves Atosz!

Talán csak leírhatom a véleményem... icon_eek.gif

Elég lett volna leírni csak az utolsó mondatod.
Vagy írd le, Neked miért tetszett Korfu!

# 2328
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#96172 Üzenet linkje2009-04-24 07:51:55  Válasz a #96168. hsz-ra Előzmény #96168

Tudtátok, hogy Wizzairrel Korfura már nagyon olcsón el lehet jutni? És hogy Korfuról Zakynthosra van kompjárat?

Magánszervezésben nem lehet rossz 2 hétre Korfu-Zakynthos párosítás... icon_smile.gif

# 2329
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#96199 Üzenet linkje2009-04-24 10:14:01  Válasz a #96168. hsz-ra Előzmény #96168

Sidariban mi június 16-tól voltunk és időnként kimondottan meleg volt a tenger. Akkor volt csak kicsit hűvösebb, mikor volt egy kis vihar és nagyon felkavarta a vizet. Nagyon lassan mélyül és talán éppen ezért hamar felmelegszik. Klassz homokos a tengerpartja. Arra számíts, hogy a napágyak és napernyők horror áron vannak a parton (2001-ben legalább is sokba került leheveredni).

Ezt a Sissi kastélyban fotóztam! Ő volt a Magyarok királynéja, Sissi.

# 2330
Bottakati
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#96201 Üzenet linkje2009-04-24 10:37:26  Korfu

Sziasztok!

Szerintem Joxnak azért nem tetszett annyira Korfu, mert turista látványosság az egész sziget, kicsit kihalt belőle az az igazi görög hangulat, amiért mi hellaszosok mindig visszavágyunk. Nekünk is kicsit zsúfoltnak tűnt, de nagyon jól éreztük magunkat (egy Barbati nevű icipici településen volt a szállásunk) és azért sikerült sok szép helyet felfedeznünk. (A Sissi kastély meg pont jó lenne állandó lakhelynek icon_lol.gif) De azt hiszem, ma már nagyon elég nehéz igazi görög szigetet találni, ha meg találsz, egyénileg elég nagy szervezés odajutni.

Bottakati

# 2331
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#96204 Üzenet linkje2009-04-24 10:46:51  Válasz a #96171. hsz-ra Előzmény #96171

Szia Jox!

Itt szó se nincs arról,hogy te nem írhatod le a saját véleményed!!!
Csak meglepett az,hogy nektek kevésbé tetszett Korfu és inkább kötelező programnak itéltétek.Nektek ilyen volt, a többségnek javarészt azért nem.Maradok az utolsó mondatomnál,hogy minden szubjektív.

# 2332
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#96205 Üzenet linkje2009-04-24 10:48:22  Válasz a #96201. hsz-ra Előzmény #96201

Korfun éreztem legkevésbé az igazi görög hangulatot.
Ez igaz Lefkadára is, de annak szinte minden része nagyon szép.
Korfun is vannak szép helyek, ez nem is kérdéses, és nem rossz hely.

(Paraliát és hasonló helyeket ne taglaljuk itt, mert az más téma...)

# 2333
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#96207 Üzenet linkje2009-04-24 10:56:30  Válasz a #96205. hsz-ra Előzmény #96205

Na mostmár én is leírom a véleményemet... icon_biggrin.gif
Életem első görög útja Korfura vezetett. 2006-ban.
Utána Zakynthos, majd Keaflonia és most nyáron Lefkadára megyünk és Milosra.

Úgy gondoltam, az első tengerparti élményem lesz a legszebb és a legmaradandóbb.

Hát sajnos nem így történt.
Igaz nem sikerült bejárnom a szigetet, de sajnos én sem voltam érte oda annyira utólag.
A közelébe sem ér Zakynthosnak vagy Kefaloniának.
Persze ez csak az én véleményem...

A párom Korfun már 4x is nyaralt, az ő képeit nézegetve viszont ismét feltámadt bennem a vágy, hogy vele visszamenjek oda.
Azért kicsit görögös volt, de tény, hogy a sok turista elrontja a hangulatot.
Ha visszamegyünk akkor Zakynthossal kombinálnánk, egyszer ez a terv is valóra fog válni, de előtte felfedezünk olyan szigeteket ami inkább görög, és sokkal de sokkal szebb, pl: Milos, Karpathos, Samos, Chios, Kythira.

Korfu szép és jó, egyszer látni kell azt is, de mostani fejjel előbb utaznék bármelyik szigetre mint Korfura. Ez az én véleményem. icon_biggrin.gif

# 2334
Bottakati
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#96210 Üzenet linkje2009-04-24 11:29:39  Korfu

Sziasztok!

Azt is tegyük hozzá szerintem, hogy amikor a magyarok elkezdtek a görög szigetekre utazgatni, az utazási irodáknál még nagyon szerény volt a kínálat, lehetett menni Korfura, Krétára, Rodoszra, Kosra, Paralia-ra, stb. Ráadásul Korfu talán az egyik legfelkapottabb sziget, fél Közép és Nyugat-Európa oda jár hosszú évek óta. A Jón-szigetek között bizony találni nyugisabbakat és szebbeket is (pl Kefalónia).
Én is most kicsit nyugisabbat és görögösebbet keresek, ezért tervezem idén Naxost (bocs, ez off).
De szerintem Korfut azért nem kell kihagyni, én már nagyon régen voltam és talán egyszer vissza is megyek. Ráadásul szeptember végén voltunk, 35 fok volt árnyékban, a tenger tiszta és meleg. Aki pedig bulizni akar, annak szerintem ideális este a diszkókban, bárokban és az utcákon igazi pezsgő élet van.

Bottakati

# 2335
Papamaci
Törzstag
Törzstag
647 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#96312 Üzenet linkje2009-04-24 19:58:21 

Sziasztok én pontosan Jox véleményét osztom és sajnos egyre rosszab lesz Korfú sajna csak egy turista csábitó lehúzos hely lesz (mint PL:Balaton a 1970-1998-ig )most már várhatják a vendégeket egyre nehezebb turistát találni.Elöbb útobb itt is ez lesz semmi görög csak lehuzni mindenkit
# 2336
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#96322 Üzenet linkje2009-04-24 21:47:18 

Én is azon a véleményen vagyok, hogy Korfu nagyon szép, de vannak nála sokkal szebb szigetek Görögországban. Helyesebben szólva nem is a látnivalóival van baj, hanem a hangulatával. Egyáltalán nem görögös és nagyon sokan vannak. Zakynthos sem tetszett igazán éppen ezért! Kefalónia és Paxi viszont megfogott.

Korfut azért látni kell, mert pl. Paleokasztritca gyönyörű, de Korfu város is roppant hangulatos, igaz inkább olasz városhoz hasonlít (nem véletlenül). Sorolhatnám még a látnivalókat, de nagyon sokszor írtunk már róla.

# 2337
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#96340 Üzenet linkje2009-04-24 22:45:02 

Sziasztok!

Mi '98-ban és 2000-be jártunk Korfun.Azóta eltelt 8-10 év.Ez még a drachmás időszak volt és nekünk nagyon tetszett a sziget.Sidaritól a Pantokrátoron keresztűl egész Kavosig bejártunk mindent.Azóta,az az érzésem, hogy az ide áramló tömegáradat mély és sajnos nem pozitív nyomokat hagyhatott maga után.Ami valószínűleg deformálhatta és rossz irányba vitte a lakosság pénzcentrikusságát, a rengeteg bóvli megjelenését,na és a szeméthegyek nagyságát.Biztosan a mai Korfu már csak árnyéka lehet a réginek,szóval most ez az érzetem,de ez csak érzet és nem tény.Kefalónia
bejárása, megismerése pedig háttérbe szorította Korfut és erre még egy lapáttal rátett Lefkada és Paxi is.Zante is szép volt,jó volt, de elég is volt az a két hét és a sziget bejárása.Pálmát jelenleg Kefa viszi, egyenlőre tömeg áradat nélkül,hogy meddig..??Ki tudja.
Persze itt csak a Jón-szigetekről írtam.

# 2338
BBetti
Aktív fórumos
Aktív fórumos
166 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#96547 Üzenet linkje2009-04-27 10:17:00 

Sziasztok!

Hát fiúk, lányok most egy picinyt elkeseredtem. icon_sad.gif
Remélem azért jól fogjuk magunkat érezni. Eddig kétszer voltunk Görögországban, Parálián és Krétán.
Úgy gondoltam Korfut is látnunk kell. Bár ezek szerint hiányozni fog a tipikus görögösség, amibe annyira beleszerettem.
Mindegy, úgy gondolom egyszer ezt is látni kell. A fent olvasottaktól függetlenül, azért nagyon várom már.

# 2339
Geot
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1046 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#96573 Üzenet linkje2009-04-27 12:16:55  Válasz a #96547. hsz-ra Előzmény #96547

Bocsánat, nem kötözködésnek szánom, de ha Paraliát görögösnek találtad, akkor nem kell félned Korfun sem!
Én eddig 3x voltam Korfun, és ugyan a fehérre meszelt, kék zsalus házak hiányoznak onnan, és a fővárost sem mondanám kifejezetten olyan görögösnek, mint amit az emberek általában elképzelnek, de szerintem igenis megvan a hangulata, jó ott lenni és érdemes felkeresni... és menni kell mindenfelé a szigeten.

# 2340
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#96581 Üzenet linkje2009-04-27 13:09:43  Válasz a #96547. hsz-ra Előzmény #96547

Szia BBetti!
Ne keseredj el, semmi okod rá! Igen, jól gondoltad, Korfut látni kell!
Osztom Geot véleményét! Amennyiben Neked Parália görögös, akkor Korfun is jól fogod érezni magad biztosan! Én szerencsére nagyon sok felé jártam már Hellaszban, így van összehasonlítási alapom. Ezért is írtam, hogy Korfu nagyon szép, de nem görögös. Teljesen más a hangulata mint Krétának.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 155 156 157 ... 481 482 483   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu