Én is megtettem már vagy 10-szer az utat görögországba. Legtöbbször Sithoniára, a Castello Campingbe vezetett az utam. Első időkben általában délután 3-5 óra körül indultam. Teljesen kiszámíthatatlan volt az út ideje. Volt, hogy csak másnap délben értem oda, de a háború alatt olyan kevesen voltak az utakon, hogy hajnalban ott aludtam a kocsiban, várva a reggeli nyitást. Újabban hajnali kettőkor indulok, és délután-este ott vagyok. Pár éve, amikor a macedónok bevezették (azt hiszem 1 évre) a vízumot, bulgária felé kerültünk. Itt a görög határ után jobbra van egy híd. Ha itt tovább megyünk pár aszáz méter múlva balra van egy gyógyvízes szálló. Tele van görög nyugdíjasoknak, de egy ájszakára megfelelő. Kis kétágyas szobák vannak, fürdővel, tévével. Visszafelé nagyon jó, mert pár kilométer a határ. Persze ha valaki bulgáriának megy.
Idén június elején indulok, de most egy 24 napos körútra. Szintén hajnali kettőkor indulok, szeretnék este Platamonnál sátrat verni. Ha valamiért elhúzódik az út, akkor nekem is kell egy éjszakára szállás. Érdemes próbálkoznom előszezonban az apartmanokban? Kiadják egy éjszakára is?
Ti mikor indultok pontosan? Úgy látom én pont előttetek. Ha gondoljátok priviben számot cserélhetünk. Ha van valami különleges esemény az úton, tudok jelezni.
Szeretnénk június végén Peloponnészoszra utazni a párommal. 1750 km a távolság, ezért szeretnénk valahol Thermopüle környékén megszállni. Ha valaki tud ezen a környéken tranzitszállást, kérem, segítsen.
Előre is köszönöm:
#1003082009-05-20 12:53:59 Válasz a #96920. hsz-ra
Kakadu!
Ebben a Methoni campingben hány €-ért lehet megszállni egy éjszakára? Nekünk is tranzitszállásra volna szükségünk, de akiknek eddig írtunk nem nagyon díjazták, hogy csak egy éjszakát akarunk ott eltölteni.
Babar
#1003152009-05-20 13:25:51 Válasz a #100314. hsz-ra
Minket nem feltétlen kemping érdekel, hanem akármilyen tranzit szállás. Lehet az apartman is, szoba is bármi. De ha ezt megkeresnéd pontos címmel, esetleg e-mail címmel, azt megköszönném.
#1003172009-05-20 13:27:28 Válasz a #100308. hsz-ra
Ha sátorozni akarsz akkor nem kell előre helyet foglalni, oda mész és választasz magadnak sátorhelyet. A Methoni kempingben tavaly 20€ volt egy sátorhely 1 éjszakára.
De egy magyar családdal találkoztam a határon, és ők is ott töltöttek egy éjszakát és simán volt apartman is július elején.
#1003222009-05-20 13:48:25 Válasz a #100308. hsz-ra
Ha jól emlékszem 25 € volt egy kétágyas, zuhanyzós, erkélyes, kondis szoba klen a parton. Telefonon is tudtok foglalni, németül, angolul beszélnek. Jó a konyhájuk, friss, finom a kagyló, a hal. Ha viszont reggel korán szeretnétek tovább állni, akkor még az este rendezzétek az anyagiakat, mert a reggel náluk délben van
Ha oda mentek, akkor az autópálya lehajtó után az AGIANIS feliratot keressétek, nekem kérdést pedig priviben írjatok, mert tök véletlen, hogy benéztem ide