Ez azért is érdekes, mert ahogy pár év alatt észervettük, minket magyarokat jobban kevelnek a görögök, mint a szlovákokat. Szerintem ez csak az iroda rizsája. Olyan nincs, hogy a tulaj osztja be, ki hol lakjon, ha igen, akkor erõsen befolyásolják.
Azért pár kósza gondolatot megér az is,hogy a görög tulaj osztja el az apartmanokat,és a magyarok véletlenül mind a gázosabb lakokat kapják...
Hali!
Szerintem ez nem a görög tulaj hibája! Egyszerûen van több "minõségû" szobája, és az ut. iroda csak a nem túl tuti, olcsóbbakat "bérli"...
Azokra köt kontintingenst az iroda...
Bár lehet, hogy nem így van teljesen, de szerintem esélyes a dolog
Szia anyuci68!
A Stellába vagy a Paradise Apartmanba mentek?
Tavaly én a Stellában voltam, és most is oda megyek az Apollonnal. Nem fogjátok megbánni, mert a tenger gyönyörû, és közel van Asprovalta (csak át kell sétálni), valamint Stavros is.
H.apci! Engem lehet, hogy érdekelne ez a dolog, írnál róla esetleg priviben, vagy az e-mai címemre?
Mit jelent ez a helyi iroda? Ott , ahol laksz, vagy pargai iroda?
Bocsi, ha értetlenkedem!
Még nem döntöttünk, de én egyre jobban hajlok Parga felé újra, esetleg Lefkada, mert az is csodaszép, de lassan már tényleg dönteni kellene, és ha kedvezõ az ár akkor miért ne lehetne Parga? Nem igaz?
Petros! Azt nem tudom, hogy tényleg a görög tulaj döntötte-e el a szobák elosztását, de az tény, hogy egy magyar sem lakott emeleten, viszont szlovákok elég sokan!
Bár azt furcsállottam, hogy az itthoni iroda telefonon azt mondta, hogy nem tudnak másik szobát adni, mert telt ház van, és 2 nap múlva szinte csak a földszint volt tele, ill. az a négy szoba, az emeleti szobák mind üresen álltak. Mi szeptemberben voltunk!
szóval vagy nem tudták, hogy tényleg üres lesz, vagy tényleg semmi közük a többi szobához!? Nem tudom, mindenesetre furcsállottuk a dolgot.
De szerencsére mindez nem rontotta el az üdülésünket! Parga szépségét ugyanúgy élvezhettük, mint a luxusszállodák lakói.
Eddigi Görögországi nyaralásaink során még egyszer sem hallottam olyat, hogy a görög tulajdonos döntené el a szoba beosztásokat. Ez a kinti idegenvezetõ feladata a megkapott utaslista és a kérések függvényében.A tulajdonos szerepe ebben az eseben ott ér véget, hogy szerzõdést köt a utaztaó céggel az adott számú és elhelyezkedésû szobára. ddig egy irodánál tapasztatam csak, hogy itthon konkrétan azt a bizonyos apartman foglaltam le és a voucheren feltüntették a szobaszámot is. Igaz ez az iroda családi vállakozásban mûködik és a tulaj egyben a kinti idegenvezetõ is
Na éppen ilyen gondolatok után jutott eszembe az is, hogy vajon miért is olyan "titkos", hogy melyik utazási iroda melyik szálláson mekkora kontingenst foglalt... Talán kiderülne, hogy próbából csak pár szobát foglalnak vagy éppen csak az olcsóbb, gyengébb minõséget, a katalógusba meg a szép képek kerülnek?! Vagy kiderül, hogy nem is olyan népszerû az adott szálllá ?!
Felárat persze dögivel kérnek pl. hogy tengerre nézõ szobát kapj, aztán meg 4 tengerre nézõ szobát foglaló közül csak egy utazónak jut, mert a tulaj osztja el a szobákat. Akkor talán neki kellene a felárat elõre elküldeni, mert õ biztos tartaná a szavát... Meg nem kellene felírni a mindenféle igényeket, ha aztán úgysem tudnak semmit tenni. Mert ezek a - szerintem apró többletigények - általában nagyon fontos az utazóknak. Mellékesen én fizetek, úgyhogy meg kellene tisztelniük normális hozzáállással a pénzemért. Ez lenne a minimum!
Egyébként probléma esetén Atosszal értek egyet: csak határozottan és "lehengerlõ stílusban"... manapság az emberek többsége csak ebbõl ért!
szerintem az a minimum, hogy az iroda tudjon minden szobáról képet mutatni. Még ha nem is teszik mindegyik bele a katalogusba, legalább az irodájukban legyen lehetõségem megnézni. Így lehetõségem lenne arra, hogy dönteni tudjak és ne kint kelljen szembesülnöm a negatív élményekkel. Tudom, ez hiú ábrándnak tûnik, mert egy rossz minüségü szobába senki sem akarna menni, így az kiathatatlan lenne, ami veszetségénk jelentkezik.
Tavaly nekünk is sikerült egy ilyen helyzetbe belefutni A szoba szép volt, jól felszerelt, de a lépcsõházra nézett az "erkély", így az étkezéseknél, kiülésnél az összes házbanlakóval sikerült találkoznunk...többször is
Szia Boka!
Egyikbe sem. A Meandros-Village-be megyünk, egyénileg foglaltunk, mert ahova mentünk volna, nem volt elvárásainknak megfelelõ 4 ágyas nekik. Az Apollonnál most csak a buszt foglaltuk.
Hát igen, nagyon jó lenne minden szobáról képet kapni... és tudod mit?
Ha látom és elõre, át tudom gondolni , és ha esetleg egy picit olcsóbban kapom, akkor az is lehet, hogy mégis azt a szobát választom, mert akkor a kis különbözetet másra költöm és ha nem ér meglepetés, akkor nem is morgok miatta! Mert a korrekt hozzáálllásra én is tudok azzal reagálni, de ha valami nem korrekt, akkor kérdezés nélkül harapok!
De szép is lenne egy korrekt, szavahihetõ világ!
Világ optimistái, egyesüljetek!
H.apci! Engem lehet, hogy érdekelne ez a dolog, írnál róla esetleg priviben, vagy az e-mai címemre?
Mit jelent ez a helyi iroda? Ott , ahol laksz, vagy pargai iroda?
Bocsi, ha értetlenkedem!
Még nem döntöttünk, de én egyre jobban hajlok Parga felé újra, esetleg Lefkada, mert az is csodaszép, de lassan már tényleg dönteni kellene, és ha kedvezõ az ár akkor miért ne lehetne Parga? Nem igaz?
Kellõ határozottsággal és kitartással ki fogják cserélni a szobát, ha nem tetszik, vagy nem azt kapod, amit fizettél.
Szerencsére nekünk csak egyszer volt olyan, hogy nem tetszett, amit kaptunk. Beszéltünk a tulajjal és vita nélkül kaptunk másik szobát, ami a legtökéletesebb volt. Ez Krétán a Stalisban a Hotel Stalisban volt 2 éve.