#1241132010-01-22 22:05:59 Válasz a #124069. hsz-ra
Jelentem, a maximum pontot adtam rá, amit eddig sosem tettem! Szóval nekem is nagyon tetszett. Ezek szerint nem vesztettem Tolo elkerülésével sem.
"A harmadik napon korán reggel kelünk és elindulunk az Epidauruszi színházhoz.......... Mire a turistákat szállító buszok megérkeznek, mi már a múzeum felé vesszük az irányt. Ami nagy sajnálatunkra felújítás miatt zárva tart."
Ha jól számolom, ez július 5.-e lehetett. Elkapkodtad a látogatást, 6.-án már nyitva volt.
Szia Kokszi!
Nekem olcsóbb szállások kellenek, 40 és 50 Euro között. A Porsche-t már láttam, most ez tetszik:
http://www.zorbas.de/apps/skafidakiavilla.php
ez Agios Nikolaosbanvan és 40 Euro per éj, az összes többi ennél jóval drágább volt, amúgy a www.zorbas.de oldalon elég sok szállás van, ott néztem most.
Ha nem foglalunk előre, még plusz munka egyenként mindet, amit kilistázunk, kikeresni google mapson is, hogy meg is találjuk...egy tonna papírral fogunk nyaralni menni, ezt már látom.
Szia Andi !
Üsd be a keresőbe a Porsche Apartmant Stoupában. Gyönyörű helyen van és a szobák is rendben vannak. Tavaly nyáron Stoupában rákérdeztem és bőven volt kiadó szobájuk. 50 euróért adták ki egy napra,a neten 55 volt az ára . Ha konkrétan érdekel ,és nekiálltam volna alkudozni szerintem 45 -ért is kiadták volna.
Amíg tart a válság ,addig a magyar utazási irodák árai alatt lehet személyesen foglalni a helyszínen. Kár izgulnod, minden simán fog menni.
Szia Andi!
Belső képem csak személyes van az apartmanról. Amit felraktam az a teraszunk volt. Két különálló épületből áll az apartman ,egymástól 200-300 m.-re egy hatalmas olajfaligetben. Nincs előtte utca vagy bármi egyéb ami zavarhatná a csendet és a nyugalmat Ha beütöd a Papanestoras apartmant akkor sok belső képet is láthatsz. Ha megnézed a Booking com -on ott a 9.és a 11 képet érdemes megnézni .Igazi Kardamylis a hangulatuk.
Szia :kokszi
Nekem a Monemvassia-Elafonissos párosítás okoz még szervezési nehézséget, mert aránylag minden más célpontunktól messze esnek ezek. Nehéz kiszámítani időben az utat, az ott töltendő időt. De Kokszi és Verka beszámolója, valamint, amiket Kitty mesélt, mind azt támasztják alá, hogy lehetséges egy nap eljutni mindkét helyre, persze valamelyiknél ott kell aludni....Tiszta őskáosz van a fejemben, annak tekintetében, hol mennyi időt töltsünkel. Nagyon nehéz kiszámítani. Az első alkalom lesz ez, hogy úgy fogunk nekivágni, hogy nem lesz szállásunk. Ettől nagyon tartok. Nem azért, mert nem lehetne szállást találni, hanem mert igényeink vannak, hogy hogy néz ki a szállás, milyen környezetben van, és mennyibe kerül. Rengeteg időt elvehet a keresgélés, ezzel stresszt okozva. De előre foglalni nem tudunk, mivel nem tudjuk, hol mennyi időt fogunk eltölteni, ezt is spontán szeretnénk, ott eldönteni.
Annak pedig, hogy őszintén megírtam a véleményemet az az egyik oka,hogy hátha segít másoknak is. Szerintem nyugodtan bevallhatjuk ,hogy lehetnek olyan részei is egy nyaralásnak amik nem sikerülnek valami jól.Ezért már kaptam ,hideget- meleget a tolói topikban ,de ez van.
1992 -ben voltam először a félszigeten. Ahoz képest rengeteget változott minden .Van ami megmaradt ugyan olyan értékesnek mint régen ,és van ami nem.
Hiszem ,hogy a csatornán túl egy teljesen más Görögország vár ránk. És ebben rejlik a félsziget varázsa.
Jó tervezgetést mindenkinek.
kokszi
Kokszi beszámolója nekem is nagyon tetszett! Bár már írtam egy másik topikban, de itt is illik megdicsérni!
Én nem írok, és ennek az az egyszerű oka, hogy az emlékeink jelentős rész annyira személyes, leginkább valószínűleg a gyerekekről írnék, titeket pedig nem az érdekel De nagyon szívesen mesélek és segítek, ha valakinek kérdése van. Sok átfedés volt Koksziék utazásával, de ha valami újat tudok mondani, akkor nagyon szívesen. Régebben leírtam, merre jártunk, de nagyon röviden a szállások: Methoni (északon) - Tirosz - Elafonissos - Porto Kagio - Stoupa - Stilida (Volosz alatt). Az első és az utolsó természetszerűleg tranzit.
A beszámolód nekem nagyon tetszik. Lényegretörő és ez a fontos. Tetszik, hogy mindenről őszintén megírod amit gondolsz és ki is mered mondani ha nem szép és csillogós akkor is. Utólagos engedelmeddel a kis remekművedet előkészítettem az utikalauz könyvünk mellé. Sok mindent öszzegyűjtök én is utazás előtt és amikor ott előveszem olyan mintha a neten keresnék éppen fontos dolgokat.
Szia Josza !
Már az írás előtt tudtam, hogy nem lesz egy műremek .De azért írtam ,hogy 1-2 olyan Pelopsz őrültnek ,mint amilyen én is vagyok hátha tud segíteni valamiben. Meg Andinak is megígértem még a nyáron ,hogy majd összehozok valamit.
Azért köszönöm.
/ Hálából jó vagy nálam egy Metaxára szombaton. A szervezésért meg még egyre/
#1240172010-01-21 22:24:10 Válasz a #124015. hsz-ra
Szia Kokszi!
Nekem is tetszett a beszámolód. Bár kissé szűkszavú, de lényegretörő, tárgyszerű és igen sok hasznos információt tartalmaz.
Gratulálok: Josza
Nagyon örülök, hogy te is írtásra adtad a fejed, nagyon jó a beszámolód. Szépen írsz.
Érdekelne bővebben a kardamili-i Papanestoras apartman. Tudnál róla pár (külső és belső) képet betenni?
Szia Jox és Kokszi!
Hasonlóak ezek az utak nagyon, mind szép helyek lehetnek. Mi szeretnénk több időt a természetben tölteni, túrázni a hegyekben. Sajnos Görögországra nézve nagyon nehéz bármilyen tóraleírást is találni.
Párom még nem ismeri az útitervemet, mert mindig rámhagyja a tervezést. Mondta, hogy hamarosan elmesélhetném neki, de ha nem tetszik, ő lehet, hogy inkább szigetekre menne. Így talán ez a Peloponnészosz még nem 100% - bár szerintem nagyon fog tetszeni neki.
#1225632010-01-02 19:30:09 Válasz a #122562. hsz-ra
Van fotó a Spárta - Kalamata útról is, de az nincs feltéve a fotóalbumba.
Viszont a Videoalbumban egy videóm, pont arről a részről!
A Videoalbum 10. oldalán található, "Útközben a Taigetoszon" címmel.
http://www.hellasz.hu/videoalbum