A mini cuccok elegek egy hétre? Olyan picinek tűnnek. Van 1-2 termékmintám, azok is pont akkorák.
Szia Ginaaa!
A tartalom 50 ml.
Hajhab, borotvahab, arclemosó, fogkrém elég volt, tusfürdőből kettőt viszek, nekem valami nőiesebb illatot, páromnak férfiasabbat, testápolót kettőt teszek be, vagy egy testápolót és egy napozás utáni balzsamot. Sampont is egyet viszek, többnyire szokott lenni a hotelban is.
De még akkor is jobban jársz, ha két pici flakont viszel mindenből, mintha nagy flakonokat cipelsz.
#1675602011-06-28 14:50:34 Válasz a #167556. hsz-ra
U.I. Tudom, hogy az ár is szempont, de egyszer kell csak megvenni a kicsi flakonokat, amibe aztán tölthetsz a kedvenc samponodból, tudfürdődből
Amúgy én mindig eltettem a 100 ml alatti flakonokat, aztán abba lehet tenni bármit, pl. mosogatószert is, folyékony mosószert, mert ha kevés holmival megy az ember, előfordulhat, hogy egy topot vagy bugyit ki kell mosni.
Mivel nem főzünk, kaját és konyhacuccokat se viszünk, de egy kicsi konyharuhát beteszek, jó lesz abrosznak a teraszra, ha reggelizünk. Kockacukrot, nesszkávét, néhány teafiltert teszek még be.
Mikroszálasból csak takarító kendőim vannak, jó az törölközőnek is?
Az azért nem egészen ugyanaz. Nézd meg a decathlonban (vagy a decathlon oldalán), az iránynak jó, árban meg 1500 körül lehet venni időnként pl. az Auchanban (és már egyre több helyen). 2000-nél többet nem éri meg belefeccölni általános, nyaralós használatra, nincs akkora különbség minőségben.
És úgy van, a kis flakonokat jó gyűjteni, ha nem a "szeretett minikészletet visszük", simán kidobjuk az út végén.
Pontikos, láttam már olyat a Decahtlonban, fogtam is, csak valahogy nem győzött meg az anyaga, vagy csak azért mert a jó kis pamutos fürdőlepedőkhöz szoktam olyan puha vastagokhoz..nem tudom..
Én nem szeretem ezeket a mini termékeket, pénzkidobásnak, és flakon pazarlásnak tartom, ha nem tölti újra az ember és csak eldobálja, szeretem mindenből a takarékos nagy kiszerelést, szerintem simán elfér egy normál méretű sampon a bőrönben, tusfördő helyett amúgy is kecsketejes szappanokat használunk, és nem kenünk magunkra méreganyagot tartalmazó vegyszereket. Nekem ez a mániám, de jó!
Mi mindenből ugyan azt használjuk a férjemmel, igy nem kell neki és nekem külön sampon, külön fogkrém, a két szappan meg nem foglal sok helyet.
MA folytattam a kipakolást, vettem egy felmosó rongyot is (89Ft), mert nem szokott felmosó fa és vödör lenni az apartmanokban, vagy csak néhány helyen, és nem szeretem, ha tocsog a fürdő.
Takarítani nedves törlőkendőket vettem, (itthon pazarlásnak tartom azt is eldobálni),de a repcsis útra a böröndbe biztonságosabb, wc fertőtlenítőnek és illatosítónak menta olajat használunk, 1-2 csepp a wcbe öblítés után..próbáljátok ki, szagtalanít és fertőtlenít, az sem foglal nagy helyet.
Konyhapakkba, konyharuha, szivacs, kis visszazárható joghurtos flakonba teszem a mosogatószert, abból tényleg nem kell sok, éles kés, pár teafilter és kész.
A DM-ben lehet kapni kézfertőtlenítő kendőt, rajta van a repcsi jel, erre váltottam át a gélemet, az majd megy a nagy bőröndbe, repcsin, előtte és utánn jó lesz ez a kendő is.
Nem érdeklődött valaki a malévnál a reptéri illetékeket illetően? Már ha privátba vette a repjegyet, mert ugye ahogy itt olvashattuk a fórumon, a görögök eltörölték a reptéri illetéket, csak ez nálunk a repjegy árán nem nagyon látszódik meg
Mi még március elején vettük, gondolom le fognak rázni azzal az indokkal, hogy ez az intézkedés csak április 1-től érvényes, de azért érdekelne, hogy kapott-e valaki valami visszajelzést a malévtól, ha saját maga vette a jegyet (és persze érdeklődött is )
Én mellőzöm a fertőtlenítős cuccokat, repülőn is, és egyébként is. Kell az a kis baci az immunrendszeremnek, nehogy már ellustuljon
Azért evés előtt csak kezet szoktál mosni, nem ?
Ha van víz és szappan, akkor igen
De nincs mindenhol...
De pl. repülőn simán benyomom azt a kis szenyát kézmosás nélkül is (persze nem érek hozzá a mancsommal, csak a csomagoláshoz).
Ja, és Görögországban, ha meglátod egy fügefát, csak úgy, koszos kézzel szedem le a mosatlan fügét és megeszem (ajjjaj, most aztán majd hallhatom, hogy a hepatitisz A-B-C, de be vagyok oltva).
#1676722011-06-28 23:12:55 Válasz a #167668. hsz-ra
Gél is felvihető, amennyiben 100 ml-nél nem nagyobb a kiszerelés és benne van (esetleg többetmagával) egy 1 literes, visszazárható zacsiban (amit pl a DM-ben is lehet kapni).
Köszönöm a hasznos tippeidet a pakolással kapcsolatban, mivel először fogok repülőn utazni nagy hasznát veszem a "módszereidnek".
Szerintem sem kell sok fölösleges ruhával leterhelni a bőröndöt (bár mi két hétre megyünk) és jónak tartom a mini termékeket is.
Pontikos, láttam már olyat a Decahtlonban, fogtam is, csak valahogy nem győzött meg az anyaga, vagy csak azért mert a jó kis pamutos fürdőlepedőkhöz szoktam olyan puha vastagokhoz..nem tudom.
Az új nem feltétlenül rossz. Egyszer esetleg próbáld ki, mi beleszerettünk. Ez kicsit olyan, mint pl. a futópólóktól is idegenkednek sokan, mert nem 100% pamut --- persze, nem az, de bőrbarát, szellőzik, nem gyűrődik és pillanatok alatt szárad. Vannak olyan szituk, amikor jó, ha csupa gyakorlatias, praktikus motyója van az embernek.
(OFF Kézmosás - húúú, mennyi mindent nem ettem volna meg eddigi életemben, ha mindig kezet akartam volna mosni. A gyümölcsmosásról meg nem is beszélve. Szerintem is kell a baci! ON)
Nem érdeklődött valaki a malévnál a reptéri illetékeket illetően? Már ha privátba vette a repjegyet, mert ugye ahogy itt olvashattuk a fórumon, a görögök eltörölték a reptéri illetéket, csak ez nálunk a repjegy árán nem nagyon látszódik meg
Nem akarlak elkeseríteni, de szerintem nem is fog. Mint ahogyan nem látszik meg a magyar utazási irodáknál sem (ha valaki esetleg tud kivételt, cáfoljon!). Ellenben külhoni repülőtársaságoknál látod a foglalásodnál, hogy a kinti illetéket valóban nem számolják rá...
Nem érdeklődött valaki a malévnál a reptéri illetékeket illetően?
Szia Adri!
Úgy rémlik, hogy Athénra ez nem vonatkozik, így én nem is próbáltam érdeklődni.
Elvileg úgy lenne logikus, hogy ha valakinek az utazása időpontjában el van törölve a reptéri illeték, akkor ne kelljen megfizetnie azt, hiszen akkor a reptér sem követelheti a légitársaságtól.
A gyakorlatban elgondolkodva viszont eszembe jutott néhány dolog, amit tudni kellene ahhoz, hogy egyáltalán jogos igényt fogalmazhasson meg az ember:
- nem tudni pontosan, hogy a "reptéri illeték" címszóval kifizetett összegből mennyi a budapesti és mennyi a görög reptér illetéke
- nem tudni azt sem, hogy ez az "ápr. 1.-től" azt jelenti-e, hogy minden április 1-jén és utána megkezdett utazás, vagy pedig minden utána vásárolt jegy
- ha az előbbi, azaz utazás alapú, akkor nem tudni, hogy a MALÉV-nak mikor kell rendeznie az illetéket a görög reptér felé - vajon ők ezt előre kifizetik (amikor te megveszed a jegyet?), vagy csak utólag? mert ha előre, akkor már a görög reptértől kellene visszakövetelni a pénzt, nem is (csak) a MALÉVtól
De úgy gondolom, hogy túl sok macerával járna a már megváltott jegyekre visszaadni az illetéket, meg rosszabbul is járnának, tehát valószínűleg inkább az ápr. 1-je utáni jegyvásárlásokra vonatkozhat a dolog.
De ha megkérdezed őket, és megtudsz valamit, akkor légyszi írd meg.
szvsz ha valaki nem cipel magával rengeteg fölösleges holmit, akkor nincs szükség különösebb trükközésre. A 20 kg rengeteg - próbáljátok megemelni, majd rájöttök! Mi nem minidolgokat szoktunk vinni, és amire úgy gondoljuk, hogy szükség lehet, betesszük, mégpedig úgy, hogy mosni ne kelljen egyszer sem (két hét alatt!), vagy ha elszakad a szandál, akkor legyen másik. Ezenkívül viszünk strandcuccokat is, meg néhány egyéb ezt meg azt. Nem cél, hogy minél kevesebbet nyomjon a bőrönd (a gép úgyis elviszi, a húzós bőröndök korában meg már cipelni sem nagyon kell), de még így sem sikerül sosem annyira telepakolni, hogy akár csak megközelítse a 20 kg-ot.
(Tavaly ketten utaztunk két hétre egy félig üres(!) feladott és két kézipoggyásszal. Igaz, akkor a két kézi teljesen ki volt használva.)