Utasbiztosítás
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Útlevél, biztosítás, bankkártya
Hozzászóló Üzenet
# 1126
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kiflic
Aktív fórumos
Aktív fórumos
130 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#166897 Üzenet linkje2011-06-23 09:25:59  Válasz a #166883. hsz-ra

Mi náluk kötöttük tavaly/MAPFRE LUX/,szerencsére kárunk nem volt.A szerződéskötés nagyon gyors és egyszerü volt,e mailben és sms-ben is el küldtek mindent/ki lehetett nyomtatni/és internetes bankon keresztül fizettem
# 1127
Theia
Aktív fórumos
Aktív fórumos
371 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#166991 Üzenet linkje2011-06-23 22:32:03  Re:

Mediterraneo írta:
Huh, Theia, ez tényleg elképesztő icon_rolleyes.gif
Gondolom, hogy más bank hasonló kártyájával együtt járó biztosítás is hasonló nagyságrendű...

Igen,valószínűleg.
Egy sima "mezei" kártya csak ennyit tud ezek szerint.
Eddig is mindig kötöttem BBP-t, és én azt mondom, hogy senki ne induljon útnak csak bankkártyához tartozó biztosítással, mert ez édeskevés.....
Sok embertől hallottam már, hogy nem szokott kötni külön, mert "bőven elég" neki ez a bankkártyás, meg felesleges pénzkiadásnak tartja csak, mert ővele úgysem történik semmi..... icon_eek.gif

# 1128
HarlequinXXX
Aktív fórumos
Aktív fórumos
123 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#166996 Üzenet linkje2011-06-23 23:31:32  Válasz a #166639. hsz-ra Előzmény #166639

A maestro az egy nagyon alap kártya, ahhoz nyilván nem jár olyan biztosítás.
Én összehasonlítottam a mastercardomat egy atlaszossal, és nem akkora a különbség, hogy az éves 4000forint helyett kifizessem egy hétre a 2-3szorosát. De mondjuk nekünk van DAS is mellé, szóval én könnyen beszélek.

# 1129
Kaliber
Aktív fórumos
Aktív fórumos
265 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167066 Üzenet linkje2011-06-24 18:11:10  Re:

Mediterraneo írta:

Sok embertől hallottam már, hogy nem szokott kötni külön, mert "bőven elég" neki ez a bankkártyás, meg felesleges pénzkiadásnak tartja csak, mert ővele úgysem történik semmi..... icon_eek.gif

Na én is bírom az ilyen optimista?? embereket pár éve olaszba mentünk szgk-val a másik ismerős család pici 9hónapos babával, anyuci az olasz autópályán (2X3 sávos a külső sávban csak kamion kb: kétszer akkora forgalom mint nálunk a M0-on) kivette a gyereket az üléséből és a saját ölében tartotta, én az első pihenőnél kérdeztem tőlük, hogy nem lesz-e így veszélyes mivel anyuci már egy koccanásnál is az első ülés hátához lapítaná a gyereket, erre azt a választ kaptam: "mi baj történhet?" na ez azóta szállóigévé vált a családban.

# 1130
Theia
Aktív fórumos
Aktív fórumos
371 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167085 Üzenet linkje2011-06-24 20:51:30  Re:

" ...anyuci az olasz autópályán kivette a gyereket az üléséből és a saját ölében tartotta."

Na ez a felelőtlenség !!! icon_eek.gif icon_eek.gif icon_eek.gif

Akik a legjobban tiltakoznak a biztosítás ellen, azok lépnek tengeri sünbe, vagy neadj'isten részegen elcsúsznak egy kövön, és szétvágják a lábukat, satöbbi, utána pedig felháborodnak az orvosi költségek miatt, tönkremegy a nyaralás, és megutálják még Görögországot is......
Ezt tapasztalatból írom, mert ismerek ilyen embereket, akikkel ez megtörtént...... No comment..... icon_eek.gif
Pedig egy kis odafigyeléssel minez elkerülhető lenne.... icon_rolleyes.gif

# 1131
Send
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
6 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#170808 Üzenet linkje2011-07-24 12:56:36 

Sziasztok!

Jövő héten megyünk Görögországba, s én az Axa Marco Polo-s biztosítását néztem ki négyünkre napi ezer Ft körül kijön. A legolcsóbb a Mapfre, de ez jóval többet nyújt, miközben 3-4 ezerrel több.

A magam részéről úgy gondolkodtam, hogy a biztosítás arra kell, ha nagy a baj. Ha komoly sérülés, Isten ne adja, haláleset van. A biztosítás tartalmazza a teljes körű díját a halott vagy beteg hazaszállításának, s az orvosi költségeknél se árt egy kicsit többre kalkulálni. Soknak tűnik a 2 milkó Ft a mapfree-nél, de 4 embernél már nem annyira, mert 4-en is megsérülhetnek. Ezért a 4 ezer pluszért a 2millió 7száz helyett 10 millióra biztosít az Axa. Hazahozzák a gyereket is, ha velünk lenne gond. Teljes mértékben segítenek egészségügyi bajban. Ezek a fontos dolgok.
Poggyász, okmány stb. kérdés nem érdekel, semmi nagyon értékest nem viszünk. Ha nincs okmányunk nem a 10-20 ezer Ft a gondom.
Másik a kocsi. Nekünk van Casconk. Ez segít balesetnél, 300 ezerig hazaszállít. Sima lerohadásnál nem, de a legtöbb asszisztenciát tartalmazó biztosítás csak ilyen 100-200 euró környékig segít, az Axa drágább verziója is, miközben maga a biztosítás is meghaladhatja már a 100 eurót. Úgy gondolom, jobb, ha ezt a 100-200 eurós segítséget inkább maga viszi az ember a zsebében, ez a leggyorsabb.
Szerintem felesleges azért kötni 8-10 évnél fiatalabb kocsira több ezer forinttal drágább biztosítást, hogy esetleg baj esetén kapjon 30-40 ezret az ember. Ez tipikusan az az összeg amennyit minimum érdemes tartalékolni baj esetére egy ennél jóval többe kerülő nyaralásnál. Nyilván lehet mondani, hogy mi van, ha pont annyi hiányzik majd, igen...nyilván nem lehet teljesen kizárni minden kockázatot, de akkor csakis a legdrágább biztosítást lenne érdemes megkötni, s szerintem nem.

# 1132
Lmmarti
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
25 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#170868 Üzenet linkje2011-07-24 22:03:41 

Sziasztok !
Online biztosítás kötése esetén magamnak kell kinyomtatnom a kötvényemet. A macedónok állítólag ellenőrzik, hogy van-e biztosításom.
A kérdésem az lenne, hogy elhiszik-e, hogy egy általam nyomtatott kötvény valódi, vagy kössem inkább meg a biztosítást személyesen valahol ? (Régebben adtak egy kis füzetkét, az orvos is abból tépett ki lapokat, nem kellett telefonálgatni az assistance-nak sem.)
Van személyes tapasztalatotok erről, mármint hogy elég-e kinyomtatott kötvény ? Kérem, aki tudja, írja meg, mert tanácstalan vagyok.
Előre is köszönöm !

# 1133
Gransinjoro
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
32 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#170889 Üzenet linkje2011-07-25 08:11:19  Válasz a #170868. hsz-ra Előzmény #170868

Mi is online szoktuk kötni, de még soha nem kérték a macedón határon. Két v. három évvel ezelőtt odaadtuk a kötvényt, akkor is visszaadták, anélkül, hogy megnézték volna.
# 1134
Tothrita
Aktív fórumos
Aktív fórumos
347 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#170891 Üzenet linkje2011-07-25 08:23:17 

Nekünk se kérték még egyszer sem. Mi is mindig online kötjük és ki is nyomtatjuk és visszük magunkkal. Már csak azért is, hogy ha valami baj van, akkor egyrészt tudjunk mire hivatkozni, ha hívni kell a biztosítót, másrészt ha segítségre szorulunk, akkor más is lássa, hogy van biztosításunk. Bár még soha nem fordult elő velünk olyan eset, hogy kellett volna. Ha valakivel történt már ilyen, legyen szíves elmesélni, hogyan tudta felhasználni a biztosítását.
# 1135
Vgz
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
10 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#171025 Üzenet linkje2011-07-26 11:47:52 

Sziasztok!
Olvastam a hozzászólásokat, és úgy gondolom, hogy eljött az idő a tapasztalataim megosztására.
2009-ben Mondialnál kötöttünk biztosítást. Sartin az orvos gond nélkül fogadta el.
2010-ben EUB. Orvos nem látott. Viszont "szerencsére" hazafelé lerobbantunk Nis után. Hívtuk az EUB központi számát. Ők visszahívtak-igy olcsóbb nekem, és így nekik is-. Kötvény egyeztetés után felvette a szerb kollegájával a kapcsolatot, majd hívott, hogy jön értünk egy autómentő, és egy taxi(mert az autómentő csak két személyt tud vinni). 30perc múlva ott is voltak, pedig Nis 40km-re volt. Az autót beraktuk a Toyota szalon zárt udvarába, minket pedig egy szállodában helyeztek el. Mivel csak hétfőn volt nyitva a szalon, így a vasárnapot a város felfedezésére használtuk. Hétfő reggel jött értünk a taxi és elvitt a szalonba. Akkora már ott volt egy autómentős barátom is aki hazaszállított Magyarországra. Ahoz, hogy abiztosító ezt térítse kell egy hivatalos papír, hogy az autó nem javítható 5 napon belül. Ezt kiállította a szervíz(20EUR). Egy üdítő, kávé a főnökkel, névjegykártyacsere és indulás haza.
Ami a lényeg: Nem fizettem sem a taxisnak sem a helyi autómentőnek, sem a szállodában. A hazaszállítást kifizette a biztosító pár nap múlva ahogy beadtam a számlát(297330Ft), illetve 25000Ft-ot telefonkölcségre. Ehez kellet a részletes számla. Én úgy gondolom, hogy az EUB teljesen korekt volt, én legközelebb is ott kötök akár mennyi másoknál.
Még annyit, hogy 4200Ft volt az autósassistancia.

Remélem történetem hasznos infót tartalmaz mindenkinek.

# 1136
Tothrita
Aktív fórumos
Aktív fórumos
347 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#171028 Üzenet linkje2011-07-26 12:10:47 

Köszönjük, hogy megosztottad a tapasztalataidat velünk!
Én is ez EUB-nél szoktam kötni, de még nem volt rá alkalmunk, hogy "teszteljük".
Annyit kérdeznék még, hogy a szálloda költségeit is fizették, ahol ott kellett maradnotok az autó miatt, vagy azt magatoknak kellett állni?
Köszi:
Rita

# 1137
Vgz
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
10 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#171125 Üzenet linkje2011-07-27 11:55:14  Válasz a #171028. hsz-ra Előzmény #171028

Szia!
Nekem nem kellett fizetnem sehol, mindent ők álltak. A szállodát is! Szombat éjszaka és vasárnap nincs szervíz igy fizették a két éjszakát. Gondolom ha javítható az autó gyorsan, akkor még több napot is állnak. Nekem csak a hazaszállítást kellet fizetnem, mivel azt én szerveztem, így azt csak utólag rendezték.

# 1138
Tothrita
Aktív fórumos
Aktív fórumos
347 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#171164 Üzenet linkje2011-07-27 21:18:33 

Idén is az EUB-nél kötök biztosítást, szimpatikus ahogy orvosolják a problémát icon_smile.gif
Bár mi nem autóval megyünk, azért így is adódhatnak gondok. Fő a biztonság.

# 1139
Woody
Aktív fórumos
Aktív fórumos
103 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#171221 Üzenet linkje2011-07-28 11:41:11 

15 percbe telt (5 perc sorállás + 10 perc ügyintézés) az Európai Egészségbiztosítási Kártya kiváltása a családnak (Budapest, XIII. ker. Teve u. 1/A-C). Személyesen intéztem (meghatalmazás alapján feleségemnek is + gyermekemnek törvényes képviselőként). Előre letöltöttem a formanyomtatványt és a meghatalmazást az oep honlapról, kitöltöttük, bevittem, hazavittem, de nem ettük meg....
Ajánlom mindenkinek, ugyanis 3 évig nincs vele gond. Aki másnak a nevében (feleség, gyerek) intézi vigye el a lakcímkártyák fénymásolatait. Kérték tőlem is, nem fénymásoltam le, de rendes volt az ügyintéző hölgy nem forszírozta tovább. Ügyintéző válogatja...

# 1140
Ginaaa79
Törzstag
Törzstag
688 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#174166 Üzenet linkje2011-08-25 14:35:27 

Sziasztok!

Nem tudom hol kössünk biztosítást. Eddig mindig annál az irodánál, amivel utaztunk (tavaly kivéve, iroda nélkül mentünk, bnőm kötötte az exmunkahelyén).
Az IBUSZ-szal megyünk, azt mondta a csajszi, ott elég a napi 480 Ft-os. Csak abba nem tudom mi van benne. Néztem a honlapjukon, QBE-s biztosítás van ott, de ennél drágábbat láttam.
Baj, ha az utazási irodánál kötjük?
Neten nem akarok kötni, bár AXÁsra lenne kedvezményem, de nem tudom úgy is lehet-e, ha bemegyek az AXA-ba, ott is él-e akedvezmény.
Azért nem akarok neteset, mert valahogy nekem megnyugtatóbb, hogy kapunk egy kötvényt, minta kinyomtatnám egy A/4-es vékony lapra.
Kolléganőm Neckermannban szokta az egéyni utazásiara megkötni.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Útlevél, biztosítás, bankkártya
<   1 2 3 ... 75 76 77 ... 99 100 101   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu