Milos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
Hozzászóló Üzenet
# 1186
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Babar
Törzstag
Törzstag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154151 Üzenet linkje2010-12-10 16:24:02  Válasz a #154122. hsz-ra

Szia Kónyu!

Nekem már megfordult a fejemben, egy közös autós nyaralás veletek,mivel ti is hasonló "stílusban" nyaraltok mint mi. Csavarogni a szigeteken, mindent felfedezni, búvárkodni és sokat fényképezni. A szállásra pedig csak aludni járni. Mi legalább is állandóan mozgásban voltunk.
Csak egy baj van. Mi egy kombi autóval szoktunk menni, és még annak a hátsó ülésén is voltak cuccok. Jövőre és azután mi már hárman leszünk. Így már nem fogunk elférni.
Ha nyerek a lottón, veszünk egy kisbuszt és akkor mehetünk.!!!
A remény hal meg utoljára!!
Megyek veszek lottót!

Üdv: babar

# 1187
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
BoAt
Aktív fórumos
Aktív fórumos
254 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#155875 Üzenet linkje2011-02-03 22:50:38  Üdvözlet mindenkinek!

Sziasztok! A napokban regisztráltam a fórumra, elsősorban azért, hogy a beszámolókat teljes terjedelmükben el tudjam olvasni. Nagyon tetszenek és örülök annak, hogy sokan fordítanak időt az írásra,fényképek feltöltésére, összegzésekre, tanulságosak ezek az írások és segítséget is nyújtanak az olyan tervezési szakaszban leledzőknek mint jómagam. A gazdasági válságra való tekintettel idén "ahogy esik, úgy puffan" a mottó a nyaralást illetőleg. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy oda mennék, ahová sikerül akciós repjegyet szerezni. Ha ez a hely véletlenül Athén lesz, arra gondoltam, hogy komppal (az árakat elnézve azonban repülő is lehet belőle) meglátogatnám ezt a Milos szigetet, melyről mindeddig nem hallottam egy vak hangot sem, ám a fotókat elnézve, beleszerettem. Nem kicsit:) Nagyon szeretem a szép öblöket, na...A tanulságokat a beszámolók alapján megpróbáltam levonni, de mivel tizenéve nem sikerül olyan helyre elvergődnöm ahol rosszul érezném magam,biztos vagyok benne, hogy Milos is nagyon "bejönne" (nyüzsit,bazárt,utcáról turistákat boltba berángató árusokat, vendégcsalogatókat messziről kikerülöm típus vagyok:)). Naszóval itt ülök és reménykedem a malév leendő akcióiban, de már megnéztem a piraeusi szálláslehetőségeket, a komp menetrendeket és árakat (ezektől dobtam egy hátast), az Olimpic Air lehetőségeket, több milosi szálláslehetőséget és egy kis segítséget kérnék tisztelettel: azt olvastam ki pár hozzászólásból, hogy a milosi árak magasabbak pár más szigeténél. Nem tudom, hogy ez éttermekre, szállásra vagy boltokra vonatkozik, vagy cakkumpakk mindenre? Az is érdekelne, hogy mennyivel magasabbak, mert ha kevéssel, akkor nem gond, de ha sokkal... hát az sajnos igen. Eleve rosszabbak az esélyeim egy repülő+komp(vagy még egy repülő) odajutással mint ha Krétára mennék közvetlenül, sajnos nagyon át kell gondolni, hogy mi fér bele a napi kiadásokba, hogy ne kelljen lemondani egy-két hajóútról az ottlét alatt (Santorininek minimum bele kell férnie). Görögországgal kapcsolatos tapasztalatom egy hét Krétából áll (déli part), ott nagyon jól éreztem magam, kis költségvetéssel, kis igényekkel indultam és a lehető leghatalmasabb élményeket kaptam úgy a líbiai tengerbe lógó szikláktól, mint az eltévedt turistát útbaigazító helyiektől, a szívélyes szállásadóktól, szóval minden információért hálás lennék, mert nagyon vágyom vissza Görögföldre:). Előre köszönöm a segítséget
# 1188
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#155877 Üzenet linkje2011-02-04 02:53:47  Válasz a #154151. hsz-ra Előzmény #154151

Most olvasom, milyen terveitek vannak icon_smile.gif
Én benne lennék, de ahhoz kicsit még gyűjteni kéne a zsozsót icon_cry.gif
Addig is vigyázzatok a picire, remélem, minden OK ezügyben - bár ez most egy kicsit OFF-ra sikerült.
Azért idővel újra update-eljük a témát icon_smile.gif

# 1189
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#155878 Üzenet linkje2011-02-04 02:54:48  Válasz a #155877. hsz-ra Előzmény #155877

ja, az előbbi babarnak szólt!
# 1190
Szanna
Törzstag
Törzstag
519 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#155879 Üzenet linkje2011-02-04 07:49:51  Válasz a #155875. hsz-ra Előzmény #155875

Szia Boat! Ezek két évvel ezelőtti árak. Sajnos az élelmiszer árakra már nem emlékszem.

Milosi árak i

jármű kölcsönzés
6euro/nap, több nap esetén 5eruo/nap
robogó: több napra 10-12 euro (robogó bérléshez a1 vagy az a kategóriának szerepelnie kell a jogsiban. csak egy helyen mondták, hogy a b kategória is jó, mivel a legalsó sorokban, a nemzeti kategóriában szerepel a robogó)
autó(kis auto, matiz): 30 euro/nap-tól, több nap esetén olcsóbb.
a teljes körű biztosításért +10 eurot kértek.
homokfutó: csak 1 helyen érdeklődtünk utána ott 30 euro/nap került, mint az autó
quvad(bocs ha rosszul írtam): szintén egy helyen kérdeztük, ahol 30 euro/nap volt az ár

ha több napra kölcsönöztök járművet, akkor kevesebbet kérnek.

Milosi árak ii.

belépők

archeológiai múzeum (plaka): 3 euró
néprajzi múzeum (plaka): 3 euró
bányász múzeum (adamas): 3 euró
tengerész múzeum (adamas): ingyenes
tengerész és néprajzi múzeum kimolos szigetén: szintén belépőt kellett fizetni, de már nem emlékszem mennyibe került, de max: 3 euro( ha jól rémlik 1 euro)
archeológiai múzeum kimolos szigetén: ingyenes

Milosi árak iii.

kirándulások

sziget körüli hajó kirándulás kimolos érintésével nagy hajóval ellátás nélkül: 30 euro

hajókirándulás a sziget nyugati felén kleftikoig kis motoros vitorláshajóval(kleftikóban motorcsónakkal átvisznek néhány barlangon) , egész napos ellátással(+ innivaló egész nap): 50 euro
ugyanez ellátás nélkül (az egész napos innivaló esetleg benne van az árban): 30-40 euro

Érdeklődni esténként lehet a hajóknál.

Milosi árak iv.

emléktárgyak:

mágnes: 2 eurotól
képeslap: 0,25 eurotól
Milos felíratú baseball sapka: 6 euro
Milosról szóló könyv(két fajta létezik): az egyik féle: 6,50 euro
a másik: 8,50
fotóalbum Milosról(könyv kizárólag képekkel megtömve): 20 euro
Milosos kéztörlő: 3 euro
hajó modellek: 5 eurotól (mérettől függően)

Milosi árak v.

Éttermi árak

frappé fagyival: 4,50 euro
nescafé frappé: 1,50 eurotól
gyros pitában(elvitelre): 2 euro
souvlaki pitában(elvitelre): 2 euro
grillezett polip: 10 euro
kardhal souvlaki: 11 euro környékén
kardhal: ha jól rémlik 12-14 euro körül
görög saláta: 4,50 eurotól
speciális saláta(étterem nevét viseli, mindenféle salátának való sorakozik a tányéron): 7-8 euro
1 gombóc fagylalt(fagyizóban): 1,60-2 euro
grillezett csirkemell: 7 euro körül
souvlaki: 7euro körül

# 1191
Babar
Törzstag
Törzstag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#155891 Üzenet linkje2011-02-04 10:45:51  Válasz a #155875. hsz-ra Előzmény #155875

Szia BoAt !

Gratulálok, hogy Milost választottad!
Ami az árakat illeti, Szanna már szinte mindent leírt. Általánosságban elmondható, hogy drágább, mint a szárazföld, vagy pl. a Jón-tengeri szigetek. A szállások árai viszont nem olyan drágák, sőt. A kérdés az, milyen időpontban akarsz menni, milyenek az igényeid és főleg az, hogy a sziget mely részén akarsz megszállni.
Mi 2009-ben voltunk június 8-tól 20-ig ha jól emlékszem. A szállást interneten foglaltuk. Egy háromágyas jól felszerelt nemrég felújított, tiszta, tágas apartman konyhával, terasszal, tusolóval WC-vel, Tv-vel és klímával (ami enne volt az árban) 20€ volt kettőnknek 1 éjszakára. Ez a szállás Pachena településen kb. 100 méterre volt a tengerparttól. Itt viszont nincs semmi élet, se bolt, se taverna, csak néhány ház, viszont síri csend a pihenéshez, legfeljebb a tenger moraját hallod. Mi saját autóval voltunk, csak aludni jártunk az apartmanba, így akkor és oda mentünk, amikor és ahová akartunk.Nyilván, ha Adamasban a fővárosban akarsz megszállni, akkor magasabbak az árak, viszont több a turista és az üzlet. A szigeten autót kell bérelni, mert nélküle elvesztél.
Itt a fórumon sok vita volt már arról, hogy van-e görögös hangulata a szigetnek. Kifejezetten a saját véleményünket közlöm: ha szánsz rá időt, sétálgatni Adamasban (nem a kikötőben az éttermek között) Plakában, Tripitiben, Plakesben, Triovasalosban , Klimában, Pollóniában, felsétálsz Plakában a hegytetőre, ahonnan rálátsz szinte egész Milosra akkor szerintem megtalálod. Semmi nem fog a lábaid elé hullani, ha látni akarsz, akkor tenned kell érte. Ez vonatkozik egy-két nehezen elérhető strandra is. Vissza lehet jönni egy szigetről úgy is, hogy ott voltam, de semmit sem láttam belőle. Mi 12 éjszakát voltunk, mégis maradtak ki dolgok. A sziget teljes körülhajózását, valamint Kimolos sziget megtekintését (10 perc hajóút és olcsó átjutni) nagyon melegen ajánlom.
Ami pedig a strandokat illeti: ilyen változatos, ilyen sok és ilyen csodálatos strandokat egy helyen koncentrálva még sehol nem láttam. Néhány strand a teljesség igénye nélkül:Fyropotamos, Mandrakia, Sarakiniko, Pachena, Voudia Bay, Paliochori, Agh. Kiriaki, Tsigrado, Firiplaka, Provatas, Triades, Ag. Nikolaos, Chivadolimni,Plathiena, és egyéb látványosságok, mint Kleftiko, Klima, Fourkovouni, a Szanna által felsorolt múzeumok, a katakombák és az ókori színház romjai, stb., stb., stb.
Milosról saját készítésű képeinket megtalálod a www.babareoldal.hu oldalon.
A Sziget-kombinációs utazások 27. oldalán pedig feltettünk néhány szállást a térségből, valamint egy-két hasznos weboldal linkjét, ott találsz Milosról is mindent.
Néhány fórumtársunk fotóit is ajánlom, akik a szigeten jártak: Döme, Szanna, Kokszi, ezeket a fotóalbum menü alatt találod.

Üdv.: babar

# 1192
Babar
Törzstag
Törzstag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#155892 Üzenet linkje2011-02-04 11:09:33  Válasz a #155891. hsz-ra Előzmény #155891

Bocsi!
www.babar.eoldal.hu

A pont kimaradt

# 1193
BoAt
Aktív fórumos
Aktív fórumos
254 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#155896 Üzenet linkje2011-02-04 12:01:19 

Sziasztok! Köszönöm a válaszokat, arra a következtetésre jutottam, hogy a drágább árfekvés relatív, ugyanis egy olcsóbb szállással kompenzálható néhány magasabb költség. Az utazási időszak augusztus vége- szeptember eleje lenne, úgy láttam ez éppen belelóg az úgynevezett "high season" időszakába. A Babar által jelzett nyugis szállás nagyon vonzó, ugyanis csendes helyre vágyom:), az autóbérlés sem lehet kérdés. Van-e olyan bolt, ahol az önellátásra berendezkedő turisták nagyjából egy helyen begyűjthetik a szükséges élelmiszert? Jól értettem-e azt, hogy ha a sziget egyik oldalán hevesen csapkodnak a hullámok, jó eséllyel lehet próbálkozni a másik oldalon egy kevésbé heves hullámverésű öböllel? Ja, amúgy hárman mennénk és elég mászkálósak vagyunk, az egész napon történő fetrengés egy napernyő alatt szóba sem jöhet:) A fotók és a beszámolók nagyon tetszettek, gratulálok hozzájuk minden alkotónak:)
# 1194
Kokszi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
332 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#155905 Üzenet linkje2011-02-04 17:16:24 

Szia BoAt .

Babar leírt minden fontosat és lényegeset. Spórolni sok mindenen lehet és egy kiklád utazásnál szereintem kell is . Ha csak nincs nagyon tele az ember.
Bevásárlásra nekem az Adamasi Atlantis nevezetű supermarketet ajánlották. Szerintem itt semmi nincs. Melette viszont a pékség nagyon tetszett. Plakában viszont kítűnő az üzletek választéka.
Nekem összességében nem tetszett Milos. Nincs Kikládi hangulata! Ez kétségtelen tény. Az az igazi görög hangulat sincs ,amit én keresek ebben az országban. Viszont az is vitathatatlan,hogy a Babar által említett részek miatt a sziget tengerpartja az álomszép. Viszont a belső szárazföldi része az csúnya. Ahogy az általam látott városok és falvak többsége is hangulattalan. Ez alól csak Klima volt az üdítő kivétel. Én utazás elött nem vettem észre ezeket a dolgokat. Pedig a topik végigolvasása során ez kiderülhetett volna a számomra. Hisz ezt már többen észrevették ezért nem utaztak el erre a szigetre. Az éttermek is elég kiábrándítóak. Adamas és Polonia egy túristagyár volt július elején. Azt írod ,hogy nem szereted a nyüzsit a bazárt.. stb. Itt viszont ez van. Milos értékeit leírták az előttem szólók. Én leírtam ennek a szigetnek az árnyoldalait is.
Én csak erre a szigetre nem utaznék. Keresnék mellé egy másikat esetleg harmadikat is. Ha visszacsinálhatnám akkor Kimoloson szállnék meg és 2 nap alatt bejárnám Milost. Ez feszített 2 nap lenne,de szerintem ennyi elég ide.

A szállások ár-érték aránya szerintem jó a szigeten. Az árak átlagosak. Délen, vagy a szigeteken a bolti árak olyanok mint északon az éttermiek. Ezek az árak a sok szépség mellé járnak. Nem akarom elvenni a kedved a szigettől,de Milosnak 2 arca van. Egy igen szép és egy igen csúnya. Ezt utazás előtt érdemes átgondolni.
Jó tervezgetést. Üdv kokszi

# 1195
BoAt
Aktív fórumos
Aktív fórumos
254 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#155909 Üzenet linkje2011-02-04 19:05:51  Válasz a #155905. hsz-ra Előzmény #155905

Szia Kokszi:) Köszönöm a reagálást, a beszámolódból is észre lehetett venni, hogy többet vártál Milostól, mint amit kaptál. Ha sikerül a Kikládokra eljutni, megfogadom a tanácsot olyan módon, hogy nem foglalok szállást egy hétre, két nap alatt pedig csak el bírjuk dönteni, hogy álljunk tovább vagy maradjunk?(Krétán is hasonlóképpen tettem, az első szálláshely nagyon tetszett, a másodikról pedig a Samaria túra utáni izomláz miatt nem mentem tovább azonnal.Úgy közlekedtem, mint egy tojó galamb, eszem ágában nem volt újabb túrára menni). Mivel egy Santorini látogatást szeretnék megejteni, és az általatok ajánlott Kimolos is felcsigázta a kíváncsiságomat, legfeljebb átcuccolunk valahová, ha annyira nem éreznénk jól magunkat Miloson. Csak akciózzom a Malév, mert különben lehet, hogy Mallorcán kötünk ki a Kikládok helyett:)
# 1196
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#155925 Üzenet linkje2011-02-05 08:34:51  Válasz a #155909. hsz-ra Előzmény #155909

Szia Boat!

Írtam Neked a Kréta topikban! icon_smile.gif

Ami Milost illeti, nagyon szépek a strandok, ahogy azt láttad is, Santorini pedig szintén gyönyörű, de ezektől a helyektől ne várd azt a hangulatot, mint Krétától, más lesz. Kréta különleges. icon_smile.gif

# 1197
Babar
Törzstag
Törzstag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156291 Üzenet linkje2011-02-11 15:27:12  Válasz a #155909. hsz-ra Előzmény #155909

Szia BoAt!

Nekem továbbra is az a véleményem, hogy Milos nem turista gyár.
Van a szigeten egy egész napos hajókirándulás, ami egy teljes kört ír le a sziget körül. Csodálatos élmény, sajnos mi kihagytuk, de tudjuk, hogy mit vesztettünk. Kimoloson voltunk, az egy igazi gyöngyszem, a horája egyedülálló. Mivel ez a két program kapásból két nap, ezért Milost 2 nap alatt fizikai képtelenség bejárni. Szerintem, ha valaki 2 napot szán erre a természeti szépségekben egészen különleges szigetre, az meg is érdemli. Azt gondolom, hogy ezt hívják "kipipálós" nyaralásnak, amikor elmondhatjuk: "na itt is jártunk" A turistáktól nem kell félned, hacsak nem egész nap a kikötőben, Adamasban tartózkodsz. Bár nem ez a Kikládok "leghíresebb" szigete, máshol sokkal, de sokkal több turista van,(gondolok itt Naxosra, Parosra, Santorinire, vagy a két diszkószigetre Iosra és Mikonosra), bár ettől ezek is csodálatos szigetek és szeretném látni mindet (tervbe is van véve, sőt, Ioson, Paroson és Satorinin már fix szállásunk is volt) mert minket nem az éjszakai életük érdekel. (elnézést az OFF-ért.) Miloson vannak olyan eldugott öblök, hogy főszezonban is alig vannak. Sőt! Néhány partszakasz több, akár három részből is áll. Az ilyen helyeken a turisták szinte kizárólag a központi öbölben tanyáznak, feltehetően lustaságból. Neked csak száz métert kell gyalogolnod jobbra vagy balra és már alig lesznek a parton. Ilyenek pl.:Triades, Povatas, Paliochori, Pachena, Agh. Ioannis, Firiplaka stb. A másik az öblök megközelíthetősége. Azok a tengerpartok, melyek földúton nehezen megközelíthetőek, vagy a sziget nyugati oldalán találhatóak, kevesebb látogatót vonzanak, de nem a szépségük hiánya miatt, hanem azért, mert idáig nem szívesen jönnek el. Az ilyen helyeket is érdemes felkeresnetek.
Ezen a szigeten találhatod a szinte egyedülálló sirmatákat (csónakgarázsokat), hófehér házakat kék ablakokkal, különleges és rendkívül változatos mindent kielégítő tengeröblöket, a ritka színekben pompázó sziklákat, természeti képződményeket. Nekünk igazán az tetszett, hogy ennyi csodálatos dolog koncentrálódik egy ilyen kis helyen.
Egy rossz ízű girosz elfogyasztása után is lehet ítélkezni a szigetről negatívan, vagy annak alapján, hogy egy helyi görög rosszul szólt hozzánk. Hát, emberek vagyunk, ezt is meg lehet érteni. Mi kifejezetten mozgásban lévő nyaralók vagyunk, a szállásunkra kizárólag aludni járunk, több száz kilométert autóztunk a szigeten és rengeteget gyalogoltunk. Nálunk a minél többet látni elve érvényesült.
Ha akarod meg tudod találni a sziget szépségeit és el tudod magad szeparálni a turistáktól is. Mi 12 éjszakát voltunk, ez lehet, hogy sok, (van akinek kevés lenne)talán még egy másik sziget is belefért volna (Folegandroson kívül), de 6 nap az minimum szükséges. Az tény,hogy többen is szeretnének a Hellaszról ide eljutni és sokaknak tervbe is van véve, hogy egyszer majd felkeresik Milost. Ajánlom figyelmedbe Döme fényképeit ( a sziget körüli hajóút is benne van) és Milosról alkotott véleményét.
Hogy van-e görögös hangulata a szigetnek. Ez relatív. Nekünk az volt, de Döme hozzászólásaihoz belinkelt képei lehet, hogy erre is választ adnak.
Milos teljesen más lesz mint Kréta.

(az itt leírtak kizárólag babarék magánvéleményét tükrözik)

Üdv: babar

# 1198
BoAt
Aktív fórumos
Aktív fórumos
254 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156319 Üzenet linkje2011-02-11 20:44:17  Válasz a #156291. hsz-ra Előzmény #156291

Szia babar!
Köszönöm a megerősítést, minden nap ellenőrzöm a repjegyárakat, sajnos semmi változást nem tapasztalok, de reménykedem. Az Athénból történő továbbutazással kapcsolatban viszont nem tudom eldönteni, hogy a kompos vagy az Olimpic Air változat lenne jobb,árban nagyjából egyformák, ha jól láttam az árakat. A hajókázás, mint élmény, nagyon jó lenne, ugyanakkor a komppal történő visszautazásnak komoly tétje van, ha lekésnénk az Athénból induló repülőt, megnézhetnénk magunkat. Ötleteket szívesen fogadok:)

# 1199
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156320 Üzenet linkje2011-02-11 20:46:45  Válasz a #156319. hsz-ra Előzmény #156319

Menjetek odafelé komppal, visszafelé repülővel, az nem jó? icon_smile.gif
# 1200
BoAt
Aktív fórumos
Aktív fórumos
254 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156322 Üzenet linkje2011-02-11 20:53:50  Válasz a #156320. hsz-ra Előzmény #156320

Nagyon jól hangzik, hajlok az irányra icon_smile.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
<   1 2 3 ... 79 80 81 ... 124 125 126   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu