Milos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
Hozzászóló Üzenet
# 1276
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156737 Üzenet linkje2011-02-18 21:43:02  Válasz a #156726. hsz-ra

Visszatérve még 1x a Malév menetrendjére:
- ezek szerint odébb csúszott 45 perccel az indulás Bp-ről
- az éjjeli járatok mindig olcsóbbak, de én nem szeretek éjjel utazni, szóval ez kiesik nálunk
- ha még késik is valamennyit a gép Athén felé, szerintem eléritek a kompot. Fél órát szánnék a csomagátvételre, másfelet az útra Pireuszig. Mi a metróra esküszünk, talán mert mást nem próbálunk icon_wink.gif, de az athéni tömegközlekedéses topikban ajánlottak buszt is, ha jól emléxem.
- visszafelé csak az a kérdés, hogy mennyire korán reggel indul a gép Milosról? (én még nem néztem meg). Mert ha nagyon korán és pontos, akkor talán lehet pár órát rászánni Athénra. De ha nem, akkor annak nincs értelme, hogy mondjuk egy órácska városnézésért két órát metrózzatok. Ugyanakkor több órát végigunatkozni az athéni reptéren szintén nem jó ötlet.
Talán aki jobban ismeri Athént, tud valami tippet adni, hogy hol lehet kellemesen eltölteni az időt.
Mi két alkalommal is úgy intéztük, hogy délután értünk vissza Athénba, lecuccoltunk, nagy séta és vacsi következett, és másnap délelőtt még simán belefér valami program.

# 1277
BoAt
Aktív fórumos
Aktív fórumos
254 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156738 Üzenet linkje2011-02-18 21:43:31  Válasz a #156735. hsz-ra Előzmény #156735

Szia Medi! Hát én most már úgy behergeltem magam, hogy csak a Malévon múlik az utazásicon_smile.gif
# 1278
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156739 Üzenet linkje2011-02-18 21:50:51  Re:

BoAt írta:
Szia Medi! Hát én most már úgy behergeltem magam, hogy csak a Malévon múlik az utazásicon_smile.gif

Teljesen megértelek, nagyon rá lehet kattanni icon_lol.gif
Reméljük, a Malév későbbi időpontokra is ad kedvezményt. Én feliratkoztam a hírlevelükre és onnan értesülök, ha akcijóó van.

# 1279
BoAt
Aktív fórumos
Aktív fórumos
254 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156740 Üzenet linkje2011-02-18 21:53:32  Válasz a #156737. hsz-ra Előzmény #156737

Milosról a jelenlegi menetrend szerint 07:05-kor indul a gép, 07:50-re kellene Athénba érnie. A Malév gép 15:55-kor indul. Elolvastam Petros bejegyzését az athéni metrózásról, másfél órát írt a Piraeus-repülőtér távról, két metróval, a reptérre kimenő szerelvény félóránként jár és 8 euróba kerül a metrójegy. Ha minden klappol, maradna még pár óra amit "nagy duzzogva" el tudnánk tölteni Athénban:)
# 1280
BoAt
Aktív fórumos
Aktív fórumos
254 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156742 Üzenet linkje2011-02-18 22:01:45  Válasz a #156739. hsz-ra Előzmény #156739

Minden esélyt megadtam a Malévnak, a nyereményjátékukra is reagáltam icon_lol.gif
Ha valaki még szerencsét szeretne próbálni: katt ide

# 1281
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Babar
Törzstag
Törzstag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156753 Üzenet linkje2011-02-19 12:32:42  Válasz a #156742. hsz-ra Előzmény #156742

BoAt, Medi!

Ahogy olvasgatom, nagyon beindultatok!

Szerintem el lehet küldeni már most nyugodtan egy-két tapogatózó e-mail-t a szállásadóknak, nem kerül semmibe.
Mi a szokásos dumával szoktuk kezdeni ezeket a leveleket. Üdvözlés, magyarok vagyunk, szeretnénk az önök csodálatos szigetén "x" éjszakát eltölteni. Nekünk szükségünk van egy "x" ágyas szobára (dupla v. szimpla ággyal) klímával, konyhával,vagy anélkül, tusolóval wc-vel, terasszal, tengere, nem tengerre néző, emelet, földszint stb. Persze a pontos dátum megadásával, mert csak így tud árat adni. Az most lényegtelen, hogy 3 nappal később vagy korábban megy az ember. A lényeg az ajánlaton van!!! Van, aki a weboldalán hirdetett ár alá megy jóval.
Ahol van feltüntetve ár és az magasabb, mint amit szánok rá, nem gond, sokszor így van, aztán kevesebbért is odaadja. Nyilván ha nekem pl. max. 35€ a keretem és a weboldalon 75€ van feltüntetve, akkor az esélytelen. De 45€-ról könnyen leengedhetik 35 €-ra. Sokszor függ az eltöltött napok számától is.
Csak egy példa: Ahol mi voltunk, ott nem volt ár. Kértem (és ezt mindig odaírom az -mail végére) hogy a legalacsonyabb árat adják. ("best low price") Jelenleg a mi volt szállásadónk felújította a veboldalát, néhány szobát is felújított, ahol mi voltunk, az a szoba még mindig meg van neki és már árat is tett fel. Azt írja, az árak 47€-tól kezdődnek és 98€-nál végződnek. Ehhez képest mi 20€-ért kaptuk meg ketten egy éjszakára. Igaz június 9-20-ig 2009-ben. Lehet, hogy a fent leírtak nem mindig igazak és talán nem a főszezonra vonatkoznak, de szerintem próbálkozni kell.
A mi milosi szállásunk itt található:
http://www.papafraga-studios-m.....51&lang=en
Akinek nem tetszik az ajánlata, annak mindenképpen megköszönöm, leírom neki, hogy "köszönöm, kaptam olcsóbb ajánlatot", vagy "köszönöm, nekem ez túl drága". Sokan voltak, akik ezután reagáltak és engedtek az árból, vagy adtak még egy éjszakát, vagy mit tudom én.
Egyébként Kokszi folegandrosi szállásajánlata, már többször leírtam, nagyon jó árban van és a legjobb helyen van, én elfogadnám, ha oda is megy valaki. (bocsánat az off-ért)
Mi elküldtünk anno csak milosra vagy 30 mail-t, valaki csak jó ajánlatot ad.(tavaly szerintem 100-at is a dodekán szigetekre)

Üdv.: Babar

# 1282
Kokszi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
332 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156754 Üzenet linkje2011-02-19 13:59:45 

Szia Boat !
Négy különböző prosi. 3 Milos,1 pedig a nyugat Kikládok /Kythnos,Serifos, Sifnos,Kimolos, Milos/ szállásait,tavernáit, mutatja be. De van bennük sok egyéb is: Kompmenetrendek,múzeum nyitvatartások,kézműves műhelyek,múzeumok címei,vagy éppen az orvosi rendelők cime,telefonszáma stb...
Kb. 2 kiló lehet a 4 db. Rakok fel róluk képet.

# 1283
Babar
Törzstag
Törzstag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156757 Üzenet linkje2011-02-19 16:04:20  Válasz a #156753. hsz-ra Előzmény #156753

Sziasztok!

Kompkeresőnek pedig ajánlok a felsoroltakon túl egy olyat, amivel az utazás pontos árát is meg lehet kapni. (autóval, anélkül, kabinban, fedélzeten stb.)

http://paleologos.forth-crs.gr/german/npgres.exe?PM=BR#RoutesTable

Babar

# 1284
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156760 Üzenet linkje2011-02-19 17:47:15 

Kokszi írta:
Négy különböző prosi. 3 Milos,1 pedig a nyugat Kikládok /Kythnos,Serifos, Sifnos,Kimolos, Milos/ szállásait,tavernáit, mutatja be. De van bennük sok egyéb is: Kompmenetrendek,múzeum nyitvatartások,kézműves műhelyek,múzeumok címei,vagy éppen az orvosi rendelők cime,telefonszáma stb...

Kokszi, te egy aranybánya vagy! icon_biggrin.gif

# 1285
BoAt
Aktív fórumos
Aktív fórumos
254 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156763 Üzenet linkje2011-02-19 18:19:11  Válasz a #156753. hsz-ra Előzmény #156753

Szia Babar! Kösz a tippet, jó ötlet, ki lesz próbálva:) Miloson a Koksziék szállása teljesen jó lesz szerintem, a folegandrosi áraktól dobtam egy hátast mert nagyon magasak, de majd küldözgetem szorgalmasan az érdeklődő leveleket. Remélem sikerül lealkudni valamennyit a 110 eurós árakból. Ha valaki nagyon rühelli az alkudozást, az én lennék, de annyit tényleg nem fogok tudni kifizetni. Esetleg kevesebb időt töltünk el ott, a milosi szálláson pedig megpróbálunk spórolni. A lényeg, hogy levelek mennek majd. Köszi még egyszer a tanácsokat és a biztatást.
# 1286
BoAt
Aktív fórumos
Aktív fórumos
254 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156765 Üzenet linkje2011-02-19 18:23:52  Válasz a #156754. hsz-ra Előzmény #156754

Szia Kokszi! Megnéztem a posta díjkalkulátorán, két kilóig fel lehet adni levélként az újságokat. Ajánlott, utánvételes küldeményként 1575 ft-ba kerül a feladása. Átvételkor a címzettől beszedik ezt az összeget és utalványon visszakézbesíti a posta. Ha Neked így megfelel, kérlek jelezd és priviben elküldöm a címem. Köszi szépen a sok segítséget:)
# 1287
Kokszi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
332 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156787 Üzenet linkje2011-02-20 09:45:21 

Szia Boat!
Ez a szállás igen népszerű.
Utazás előtt 2 hónappal foglaltam le .Akkor már csak úgy tudtam ,hogy 2 éjszakát egy kisebb szobában voltunk, a gyerkőc egy kinyitható ágyon aludt. Csak a többi napra tudtuk lefoglalni a 3 ágyas stúdiót . Telt ház volt. Szinte csak Görögök voltak. Csöndes ,nyugodt szállás.
A Folegandros topikban megadnék egy nagyon jó szállás oldalt Folen-ről.

# 1288
Kokszi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
332 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156793 Üzenet linkje2011-02-20 10:50:18 

Ez a választék.
Boat! Nekem így rendben.

# 1289
Babar
Törzstag
Törzstag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156810 Üzenet linkje2011-02-20 14:58:33  Válasz a #156793. hsz-ra Előzmény #156793

Szia Kokszi!

Az általad berakott első képen láthatói ingyenes Milos kiadvány nekünk is megvan, csak 2009-es kiadásban és kék színben. Ezekben a füzetekben rengeteg minden le van írva, még telefonszámok is. A szállásadónk ezzel várt minket első nap.

BoAT! Ezek a füzetek tényleg használható és fontos infókat tartalmaz!!!

Kokszi! Te ezeket a prosikat hol szerezted be? Adamasban a kikötőben egy utazási irodában?

Üdv.: babar

# 1290
BoAt
Aktív fórumos
Aktív fórumos
254 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156816 Üzenet linkje2011-02-20 16:28:24  Válasz a #156793. hsz-ra Előzmény #156793

Sziasztok!

Wooow, Kokszi, ment a privi:) Ez egy nagyon jó ötlet, én is begyűjtöm majd a prospektusokat, bármerre megyek, hátha valakinek szüksége lesz rájuk később. Remélhetőleg idén Milosról hozok:)

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
<   1 2 3 ... 85 86 87 ... 124 125 126   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu