Böby, mi mindkét tolói utunk során találkoztunk velük, de ne tarts tõlük!!! Ezek nem azok a medúzák, amit általában ismerünk, amik átlátszóak és rakétaszrû mozgással lövellik magukat elõre, hanem ezek hatalmas nagy, tányér szerû "lepények" amik mozdulatlanul (csak az áramlattól hajtva) lebegnek a vízfelszín alatt. Nagyon szépek egyébként! És a szélükön lévõ "kék rojtok" (ly? - most télleg nem tudom) csak a csípõsek, de õk nem úsznak oda hozzád, csak maximum te úszul véletlenül beléjük, ha háton úszol. Ha megcsíp, ugyanúgy ég jó tíz percig, míg a csaláncsípés, de azután nyomtalanul elmúlik. Szóval nics miért tartani tõlük.
Ez itt Kitty képe (aki most éppen a tolói nyaralását élvezni - de sokat gondolok rá):
Tényleg nagyon szépek de én még mindig tartok egy picit tõlük ,azt hittem ilyen nagyok csak beljebb vannak! Na mindegy majd oda figyelek!!! Igen jó annak aki már kint van , de mi is nemsokára megyünk ,már számolom a napokat. Jó lenne kint lenni mert már nagyon fáradt vagyok!!!
Milyen idõ lehet most ott?
Szia Böby!
Tényleg nagyon jó annak, aki már kint van, de mikor te leszel kint, én még akkor is csak álmodozom. Most egy kedves kolléganõm van kint, majd ha haza jön, meg írom milyen volt nekik kint.
"A Maria apartman nem nyerte el igazán a tetszésünk. A prospektusban jóval többnek mutatták, mint ami valójában. Nincs parkolója (mellette, az utcán álltunk le), a szobák igen puritánok – pedig nem vagyunk válogatósak! – pl. a hálószobában csak egy konnektor volt, a tévéé… Igaz, a légkondi annyit mûködött, amennyit akartuk, és az erkélyrõl pont a tengerre láttunk, de akkor is az az érzés alakult ki bennem, mint gyermekkoromban a táborozások szoc.reál „minimál”szállóiban. Fõleg, hogy gyakran még meleg zuhany sem jött…"
Böbi: mi nem találkozunk ilyen jószágokkal, egypár apróbb halat láttunk csupán. Ha esetleg a tengerisünöket sem bírod, akkor megnyugtatlak, azok sincsenek (csak a part sziklás végén és a nagyobb sziklákon).
kts: ugyan nem voltunk a Mariaban, de mögöttünk volt. A fekvése ideális: közel a strand, kicsit bentebb van a fõúttól egy mellékutcában, így sztem csendesebb is. A berendezését nem tudom, de ált. az ilyen kategóriás apartmanok egyformák, és célszerûek. Úgyis csak aludni, füödni, öltözni jár oda az ember...
Ha belegondolok, hogy lassan egy hónapja, hogy elindultunk... Bárcsak vissza lehetnek tekerni az idõt!
Szia Juhi!
Nagyon köszi és várni fogom az élménybeszámolót, kitartás neked is.(én majd akkor fogok irigykedni, ha te leszel kint, mert nekem akkor már csak emlék lesz!!!
Köszi most egy picit megnyugodtam ,nem tudom de valahogy irtózok a medúzáktol fõleg ha ilyen nagyok A sünnel nincs problémmám cipõt visszek ha esetleg olyan helyen fürödnénk.Már nagyon várom, hogy elinduljunk!!!
Sziasztok!
Mi júl.28.-án utazunk Tolora, nagyon sok információt begyüjtöttem már tõletek, minden nap olvasom a fórumot, viszont az nem derült ki számomra, hogy a beachen vannak-e bárok???, ahonnan esetleg italt is szolgálnak fel???? Megy valaki innen pont ebben az idõben Tolora? Nagyon várom már még 42 nap, de már nem férek a bõrömbe.
Én is egy kicsit a kánikulától tartok, mert azért olyan nagy hõségben eléggé tikkasztó lesz kirándulni, de se valamit valamiért:-)
Szia!
Mi egyáltalán nem találkoztunk meduzákkal, még mutatóban sem. Pedig fürödtünk a kikötõnél és a nagy homokos strandon is. Apróbb kis halakkal meg csigaházból elõ bújó pici rákokkal sünökkel igen , de meduzákkal nem.( Ez azért nem azt jelenti , hogy nincsennek) Mi pl kabócákkal sem találkoztunk, pedig sokan panaszkodtak , hogy nem tudnak aludni olyan zajjal voltak.
Szívesen vissza mennék találkozni ezekkel a kis állatkákkal még egy - két hétre de sajnos a mi nyaralásunk már eltelt!!!!!
Sziasztok! Meg Szeretném kérdezni ,hogy valaki volt e már toloban a hotel soleilben. Toloba mennyi az út busszal pestrõl? Válaszokat elõre is köszönöm.