Spanyolország
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
Hozzászóló Üzenet
# 136
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Szepeva
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
494 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#115822 Üzenet linkje2009-08-29 17:00:42  Válasz a #115817. hsz-ra

Szia Josza!

Ez nagyon szuper oldal, tele van hasznos infókkal. Igaz, nem nekem szántad, de azért nálam bekerült a könyvjelzőkbe, köszönöm.

Üdv. Éva

# 137
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#115827 Üzenet linkje2009-08-29 17:27:06  Válasz a #115817. hsz-ra Előzmény #115817

Szia Josza!

NAGYON KÖSZÖNÖM!!

Teljesen bezsongtam, még előttünk van Párizs, és Barcelonát tervezem, tiszta zizi vagyok icon_biggrin.gif

Viszont kicsit bosszant, hogy nem találok meg olyan jól infókat mint más városnál.

Más "bkv" olyan érthető, de ez a barceloniai nem annyira.

Mi van ha nem csak az egyes zóna kell? Sehol nincs más ár...

Látnivalós térképet sem találtam eddig, ami mutatja hol a nevezetesség és akkor összehasonlíthatnám a zónatérképpel.

Vagy minden nevezetesség az 1-esben van?
Ki járt már BArcelonában?

23 euros szállást találtam /fő, és a Sagrada Familia melletti metromegállónál icon_smile.gif

# 138
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#115834 Üzenet linkje2009-08-29 19:27:59  Válasz a #115827. hsz-ra Előzmény #115827

Szia Évi és Firkamanó!
Örülök, hogy tudtan segíteni. Még ezt is tudtam találni.
http://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/barcelona-terkep.html
A látnivalók 99%-ban az 1. körzeben vannak, miután ezek a HÉV-szerű metrók (Barcelonában föld alatt metróként, a várost elhagyva helyi érdekű vasútként működnek). Az 1. zóna a város határáig terjed. A központ, ahol összefutnak a járatok egy csomópontban a Via Catalunya, azaz a Katalán tér. Barcelónában kb. 6-7 szer voltam és eléggé ismerem a várost., bár most már vagy négy éve voltam utoljára. icon_cry.gif Nekem ez a kedvenc városom, Mindig más, olyan bulis és jó hangulatú, ezen felül gyönyörű. Csak a zsebtolvalyokra kell baromira vigyázni, mert abból nagyon sok van és nagyon ügyesek.
Nagyon szívesen segítek információval, ha kell.

# 139
Szepeva
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
494 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#115874 Üzenet linkje2009-08-30 13:59:50  Válasz a #115834. hsz-ra Előzmény #115834

Kedves Josza!

Egyszer már jártam én is Barcelónában, de csak egyetlen napra 2000. év nyarán (akkor egy napot a másik kedvenc városodban Gironában is eltöltöttem). Akkor elhatároztam, hogy egyszer majd visszatérek egy kicsit hosszabb időre, de azóta sem jött össze, mert állandóan tele vagyok tervekkel. Firkához hasonlóan száguldoznak a gondolataim, csak a jelentős korkülönbségből adódóan az enyémek kicsit lassabban száguldoznak icon_lol.gif
Köszönöm az újabb linket (ez is mentve), ha aktuális lesz, számítok a segítségedre.

Üdv. Éva

# 140
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#115937 Üzenet linkje2009-08-31 07:43:06  Válasz a #115874. hsz-ra Előzmény #115874

Kedves Évi!
Barcelonára valóban több nap szükséges, hogy legalább a legfontosabb látnivalókat megnézzük.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Barcelona#Sants-Montju.C3.AFc
Ezt is érdemes megnézni.
Üdv: Josza

# 141
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#115953 Üzenet linkje2009-08-31 11:14:19  Válasz a #115937. hsz-ra Előzmény #115937

Szia Josza!

Nagyon köszi a segítséget, lehet hogy még lesz pár kérdésem.

Szóval az egyes zóna a városhatárig terjed, ez tökéletes, akkor tényleg elég erre venni a bérletet.

Mondtam páromnak a tervemet. Első nap odavolt érte, második nap meg rájött, hogy akkor akar menni ide, amikor fürdeni is lehet a tengerben. ááááááá
Dehát akkor 3x ennyi a repülőjegy.

Még próbálom puhítani, hátha meggondolja magát icon_biggrin.gif
De tegnap este előállt egy brutális tervvel. (Meglepődtem, hiszen ilyesmik az én fejemben szoktak járni, nem az övében, úgylátszik megfertőztem az állandó utazgatásos terveimmel) icon_smile.gif

Kitalálta, hogy jövőre ugyebár Rodoszra megyünk, de ne jöjjünk haza, hanem vegyük bele a nyaralásba Athént, Korfut és Zakynthost.
Nem kivitelezhetetlen, csak 2,5 hét lenne minimum, és ha ezt megcsináljuk, akkor valóban nem fér bele Barcelona. icon_sad.gif

De én mindent akarok egyszerre!!! icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif

# 142
ZA07
Aktív fórumos
Aktív fórumos
288 hozzászólás

27
Utazás 27 nap múlva:
Torremolinos
#117671 Üzenet linkje2009-09-18 10:24:53 

Sziasztok!

Elsősorban szerintem azok tudnának válaszolni a kérdésemre, akik mostanában voltak Spanyolországban nyaralni. Jövő nyárra azt tervezzük a párommal, hogy hűtlenek leszünk Hellaszhoz és újra Lloret de Marba megyünk. Sajnos egyik iroda fakultatívjában sem láttuk, hogy hirdetnének ún. várjátékokat (lovagi torna). Esetleg volt valaki ilyesmin ott kint mostanában?
Szívesen várunk még tippeket, hogy miket érdemes felkeresnünk.
Barcelonába mindenképp megyünk saját autóval, tervbe van még Blanes botanikus kert. Gironába jobb lenne busszal átmenni egyénileg. Esetleg ment valaki Lloretből Gironába busszal?Milyen sűrűn járnak a járatok?
Előre is köszi mindenkinek, aki válaszol.

Üdv: Anita

# 143
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#117721 Üzenet linkje2009-09-18 22:16:59 

Szia Anita!
Lloretből, de egész Costa Braváról évek óta és most is megy a lovagvár buli.
Blanes melletti Torderában áll ez a "lovagvár", ahová befutnak a buszok. Kb 500 főt befogadó nem régi, kifejezetten idegenforgalmi célból épült épület. Tulajdonképpen a görög est nevű programhoz hasonlít. Van egy műsor táncosokkal, bajvívókkal, énekesekkel, majd egy spanyol vacsora többféle menüvel és korlátlan borfogyasztással. Az egész kb 3-4 óra az utazással együtt. Mindenkit "lovaggá ütnek". Ez majdnem minden iroda programjában szerepel. Ha mégsem visz fakultatív kirándulás keretében csoportot az irodád, nézz körül Lloretban a kb 300 idegenforgalmi irodában, majd mindegyiknek van ez a program. Lloretből a központi buszpályaudvarról idul busz Gironába. Elég gyakran járnak a buszok.
Barcelonában javaslom megnézni a Tibidabó hegyet, ami Barcelona Rózsa Dombja tetején egy régi vidámparkkal, egy gyönyörű gótikus templommal és a hatalmas Krisztus szoborral, aminek a mása Rio de Janeiroban van. Fel lehet menni a lábához és gyönyörű a kilátás. El kell menni a Güell parkba Antonio Gaudi építészetét bemutató parkba, Este 9 kor indul a páratlan vizijáték európa legnagyobb szökökútjával a Via Espanyán( a Spanyol téren). Ott áll a Katalán Királyi Palota is. Ezt meg kell nézni, mert egy csoda. Meg kell nézni az Akváriumot, a kikötőben mely szintén Európa legnagyobb tengeri állatkertje. A tengerészeti múzeumot, A Barra Goticát, A Mont Jouce-t A citadella parkot , a Sagrada Familiát. nem folytatom, mert sohasem lesz vége Barcelona ezer különleges látnivalóval vár. Ha kocsival vagytok érdemes megnézni Andorrát, Figuerest (Dali Múzeum), a Mont Seratot, amit sokan Spanyolország Meteorájának említenek. Ott látható a fekete Madonna, ami Katalonia védőszentje. Nézz utána ezeknek. Ha van kérdésed, szívesen válaszolok.
Üdv Josza

# 144
Erika2006
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#117730 Üzenet linkje2009-09-19 10:20:04  Válasz a #117671. hsz-ra Előzmény #117671

Szia Anita!

Hozzád hasonlóan én is úgy gondolkodtam, jó lenne némi váltás.
Az idén Görögország helyett Spanyolországot választottam. Costa Brava-Lloret de Mar, 2 hét. (tengerpartra szerintem ennyi a minimum, ha nem repülővel mégy, láss is, pihenj is).
Tanácsaim.
Ha lehet, ne Lloret de Mart válaszd, sokkal hangulatosabb Tossa de Mar.
Andorrát ne hagyd ki. Vásárolni nem érdemes, de az oda vezető út és maga Andorra gyönyörű.
Montserrat is nagyon szép, de ha voltál a Meteoráknál, különösebb élményt nem jelent.
Barcelonában La Rambla elhanyagolható. Inkább a Güell Park, a Gaudi házak, az Akvárium, a Kolumbusz szobor, na és persze az esti Szökőkút, ami kihagyhatatlan. Ez egy sűrű 1 nap.
Gironába érdemes átmenni, mert azt már átlengi az a hangulat, amit nap mint nap Görögországban érzel.
És itt térnék rá arra, amit összeségében tapasztaltam és gondolok.
Spanyolország gyönyörű. Ám ha "hozzászoktál" a görög hangulathoz és mentalitáshoz, visszavágysz Hellaszba.
Én így jártam.
Spanyolország kipipálva, de ezután is CSAK Görögország unásig (van ilyen?).

Üdv. Erika

# 145
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#117748 Üzenet linkje2009-09-19 19:18:32 

Szia Za07!
Mi egyszer Pineda de Marban voltunk, egyszer meg Blanesben. Minkettő hely hasonló, és jól éreztem magam - persze ezek inkább városias helyek. Blanesban a Botanikus Kert különösen szép, mert a tenger feletti sziklákon van és nagyon szép a rálátás. Teszek be róla mindjárt pár képet neked.

# 146
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#117749 Üzenet linkje2009-09-19 19:28:00 

Képek a blanesi botanikus kertről 1999-ből:

Érdekes módon nekem is mostanában bizsergett az agyamban, hogy vissza mennék egyszer erre a környékre, hiszen annyira jó volt ott is.

# 147
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#117791 Üzenet linkje2009-09-20 17:31:13  Válasz a #117749. hsz-ra Előzmény #117749

Ez pedig kedvenc Costa Bravai helyem Tossa de Mar.

# 148
ZA07
Aktív fórumos
Aktív fórumos
288 hozzászólás

27
Utazás 27 nap múlva:
Torremolinos
#117818 Üzenet linkje2009-09-21 09:30:12 

Szia josza!

Köszönöm a tippeket a spanyol nyaralásunkkal kapcsolatban, megnéztem azokat az oldalakat is, amiket firkamanonak adtál meg. Sok hasznos infó van bennük.
Tavaly mikor Lloretben nyaraltunk már voltunk Andorrában úgyhogy azt most kihagynánk. Barcelonában pedig láttuk a csodás szökőkutakat este, előtte pedig egy bikaviadalt. Ez okból szeretnénk majd nappal megnézni a város nevezetességeit.

Erika 2006!

Igazad van abban, hogy Görögországgal nem lehet összehasonlítani Spanyolországot. Lloretet azért választanánk, mert tavaly ott nyaraltunk és ugyanabba a szállodába szeretnénk visszamenni (Hotel Athene). Most a toloi nyaralás után egy ideig nem vágyunk Görögországba.

Andi!

Köszönöm a szép képeket a blanesi botanikus kertről. Feltétlenül meg fogjuk nézni, ha összejön a nyaralás.

# 149
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#120189 Üzenet linkje2009-10-23 21:35:26  Válasz a #117721. hsz-ra Előzmény #117721

Szia Josza!

Szeretném a segítségedet kérni.

Ma megvettük a repülőjegyet Barcelonába, március elején utazunk. icon_biggrin.gif
Szállást is foglaltam, reggelivel 19 euro/fő.

Sajnos nem találtam arról információt, hogy a repülőtérről (terminal 2) hogyan tudunk a belvárosba bejutni. Véletlenül nem tudod mivel lehet és mennyiért?

Valamint ugye az a híres vidámpark a PORT AVENTURA?
Voltál már ott? Az oldalukon elég nehezen igazodok ki, nem találom, hogy egy napra mennyibe kerül a belépő. Illetve oda van valami különjárat amivel el lehet menni?

Előre is köszi a segítséget!

# 150
Szepeva
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
494 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#120191 Üzenet linkje2009-10-23 21:46:21 

Firka!

Még nem jön Josza, addig nézd meg ezt, hátha segít

http://www.triplanet.hu/repteritranszfer/BCN/Barcelona_International