Mármint úgy gondoltam, innen Budapestről infót szerezni.. Mert a neten órákat áskálódtam, csak két évvel ezelőtti híreket találtam.
De nagyon szépen köszi a tájékoztatást!
Szia!
Nem tudom béreltek-e autót, vagy tömegközlekedéssel mentek. Ha ez utóbbi, akkor nézzetek be először is a Greek National Tourist Organisation (www.gnto.gr) irodájába a Syntagma tér közelébe, ők el fognak látzni hasznos infókkal, menetrendekkel.
Szerintem nézzetek ki a Kessariani kolostorba (a görögök ide gyakran kirándulnak), Dafni kolostorba (bár lehet, hogy ez még zárva van, mert a földrengés óta folyamatosan újítják fel), aztán tovább ezen az úton (A Korinthosz felé vezető út) Elefsina. De elmehettek Marathónba is. Souniont természetesen nem szabad kihagyni.
Pireuszból kompjárattal Aegina, Porosz és Hydra (ne kirándulóhajóra fizessetek be, hanem menetrendszerintivel menjetek, és akkor egy-egy éjszakát a szigeteken is eltölthettek). Aeginán menjetek el megnézni a bizánci romvárost is, felejthetetlen élmény.
köszönöm neked is az infókat! Végül a Peloponnészosz felé fogunk nekiindulni, mert mégis inkább lecsípünk az athéni napokból, és így több időnk marad kirándulni és nagyobb területet tudunk bejárni.
Hydra, Poros vagy Spetses közül valamelyiket szeretném mindenképpen beiktatni a programba, de így nem Athénból, hanem az Argoliszi-félszigetről fogunk átmenni, onnan sokkal közelebb van.
Igy van , innen a hajoval konnyebben, gyorsabban megkozelithetoek ezek a szep szigetek... Athenban sem fogtok unatkozni, en tavaly 3 nap alatt akartam egy baratnomnek mindent megmutatni, de nem sikerult teljesen....
Hát, nekünk így rövidítve két napunk lesz, plusz az első este.... Ez alatt az idő alatt megnézzük, amik a legfontosabbak, a többit pedig majd máskor. Úgy érzem, fogunk mi még Athénba menni...
Érdekes milyen sokan mondják, hogy Athénban elég 2 nap is a nevezetességekre. Nekem nem volt elég! Pedig 6-kor keltünk minden nap! Biztosan visszatérek majd egyszer!! Imádtam a várost!
Köszönöm a tippet az Athén térképet illetően, de nem fogok térképet venni mivel már van. Csak ezt a környéket szerettem volna könnyedén megtalálni. Megnézem majd a neten.