#2296592015-06-02 11:01:00 Válasz a #229655. hozzászólásra
Szia, sztem a repülőtér drágább Egyébként tranziton belül vannak az üzletek. Mi az említett Cleopatra Centerben vásároltunk, fixáras, azt hiszem 2 emeletes, mindent meg tudsz venni. Árakra nem emlékszem, meg 2012 óta szerintem változtak is.
a Síva Granddal szemben is van vagy két fixáras üzlet, neveket ne kérdezd, nem tudom Este érdemes bemenni, el lehet jó bóklászni.
Melegtől nem kell félni, száraz meleg van, állandó széllel a tenger felől. Én speciel jobban bírom, mint a párás meleget pl Törökországban. Igaz, rutinos sivatagjáró vagyok, Szaúdban, Irak, Irán Tunézia, Egyiptom végigkoslattam már párszor. Első három munkából fakadóan. Ha megfogadsz egy tanácsot, a fejetek mindig vizes legyen, ha városnézős programra mentek, vizes haj, rá kalap. Sivatagban beduin kendő.
Majd csak kiderül....
Olyan nagyon nem ragaszkodom a taxihoz, meg a Hurghadai városnézéshez, lesz elég program gondolom a szállodában is.
Biztosan nagyon meleg lesz, de nem tudok mit tenni, most érünk rá
Vettem új bőröndöt, mert a nagy gurulósunkat tavaly hazafelé összetörték, még egy naptej kell, mert szerintem kevés lesz, aztán nagyjából megvagyok.
Szuvenírekről irnál nekem? Úgy tudom, hogy a legjobban a hurghadai repülőtéren lehet és érdemes vásárolni..de ez már bent van a tranzitban vagy még előtte?
Nagyon sok apróságot kellene vennünk, valami egyiptomost kis emléket, ezek kb. milyen árban vannak?
-hűtőmágnes, kis piramis, vagy szkarabeusz stb.
Semmi baj
Pedig örültem volna, ha így van, mert eddig nem gondoltam, hogy taxizunk, de ahogy mondtad, kedvem lett volna.
Azt remélem elmondja majd az idegenvezető, hogy hol mennyi a valós taxi tarifa díj.
Tunéziában Taurusos Enikő elmondta, felirtam és könnyebb volt alkudozni, mert csak azt a számot hajtogattuk, aztán elvittek végül is....de itt nem tudom, hogy a valós áron megyünk-e vagy ráfizetünk..
Azt irtad, hogy érdemes elmenni taxival az óvárosig, majd onnan visszagyalogolni, de nekem térkép alapján ez nagyon nagy távnak tűnik.
Dahar-Hilton Long Beach, nem egy közelebbi Hilton szállodára gondoltál?
A Hilton Plaza az tényleg közel van, de a Long Beach pont az ellenkező oldalon..
#2295672015-05-31 18:12:38 Válasz a #229563. hozzászólásra
Szia Erika,
Sztem a Mahmiya szigetet, vagy a tengeralattjárót ki kéne váltani Sharm el Nagával.
Hurghada Akvárium tök felesleges, ugyanazt látod élőben a tengerben Mohammedet nem ismerem, én Lidoban bízom, ő már régi motoros, Mohamed meg most indította a boltot. Hiltonban nem voltam, sokkal egyszerűbb hotelben jártunk, amit megszerettünk, 3 csillagos, és tényleg annyi: Triton Empire Beach, belga tulajdon. Ha az index fórumon felmész a Hurghada topikra és beírod a keresőbe a HLB-t egy halom találatot kiad. Gyógyszertár úton-útfélen van, nem ügy találni. Viszont CSAK akkor szedjétek a gyógyszert, ha baj van. Megelőzésre semmiképpen. Vásárolni a Cleopatra centert ajánlom szemben az El Palacio hotellel a Mc Donald's mellett. Érdemes elballagni a New Marinába, mellette van az új mecset, baromi jól néz ,ki. Ott van a Sheraton road is, tele kávézóval, teázóval, fixáras bolttal. A Shiva Grandnak van néhány nagyon jó étterme, teázója. Ha elfogadod, én úgy szoktam taxizni, hogy előkészítek mondjuk 15 EGP-t, megmondom hova akarok menni. Taxis dünnyög valami horror árat, én meg közlöm, hogy ennyi van. Ha jó akkor OK, ha nem majd elvisz a másik. Általában bejön.
Köszönöm szépen a sok infót.
Az utazásszervezőnk ajánlotta a HLB-et, de van amikor elbizonytalankodom, olvasok rosszat is róla, bár ízlések és pofonok.. én igyekszem úgy hozzáállni, hogy minden jó lesz
Hová érdemes szobát kérni, ha megkérdezik? Én a fő épület emelet párti vagyok, kilátással a medencékre, vagy van jobb hely is? Nem szeretnénk sokat gyalogolni
Igényeltünk már HHonors kártyát, kinyomtattuk színesben és be is lamináltattuk, bízom benne, hogy értékelik is majd
Fakultatívokat mi a következőket tervezzük:
-Luxor 1 napos
-Mahmaya sziget
-Tengeralattjárózás
-Grand Aquarium Hurghada
De megfontolom a taxis kirándulást is ami irtál.
A fakultatívoknál annyi féle jónak tűnő iroda van, hogy alig tudok választani, vagy 5 helyről kértem árajánlatot, elvileg egy Mohamed nevű férfi ajánlatai felé hajlok, aki régen a Karthago idegenvezetője volt, de még nem döntöttem.
Ugye jól tudom, hogy a HLB-ben van gyógyszertár? nem kell messzire menni az Aniért ?
Lehet a szálloda partjánál sznorkelezni olyan vízben is ahol még leér a lábunk? van ott látnivaló? úszni csak akkor tudok/merek ha leér a lábam, mélyebbe nem merészkedek..
A férjem pedig főleg nem
Érdemes taxival elmenni Daharba ( óvárosa Hurghadának) a piacra, és gyalogoson vissza, Kopt templom, és egy jó kis cukrászda is útbaesik.
Ami lényeges: A négy csillag nem 4 csillag, max 3, de ez minden arab országra igaz. Antinalt a megérkezéskor vegyetek azonnal, alkudni kell a gyógyszertárban is. Hozzatok haza is, mert nem tudni mikor jön elő a fáraó. Mi van, ha itthon Nem törvényszerű, de jobb, ha van kinti gyógyszeretek.
Jóval melegebb van, mint Tunéziában, erre számoljatok!!! Ha van kérdésed írj, és ha tudok segítek.
üdv: E
Idén senki sem készül rajtunk kívül Egyiptomba?
Mi Görögország és Tunézia után idén Hurghada-t vettük célba.
2015. július 8-15. Hilton Long Beach Resort ****-ot választottuk.
Szívesen beszélgetnék a szervezésről-tervezésről, ha volna kivel..
#2129962014-02-03 15:10:19 Válasz a #212995. hsz-ra
Ez csak kötekedés kedves Hapci! Egy egyiptomi ( luxori születésű) diplomás idegenveztőnek tisztában kellett volna saját történelmével. Az ott látható MŰEMLÉKEK kormeghatározásával, építésük jelentőségének kielemzésével 2 magyar 5.-es gyerek padlóra küldte a srácot...
...Semmit nem tudott az egyiptomi emlékművekről sem Egyiptom történelméről...
Sokan nincsenek mostanában megelégedve Egyiptommal, s van is okuk rá...
Az idegenvezető meg nem olyan nagy baj, ha az emlékművekről nem sokat tud, ha a műemlékekről viszont annál többet.
Mi tavaly előtt egy egyiptomi utat választottunk (sajnos!). Óriási csalódást okozott. Életemben nem féltem annyira mint ott! A Hotel Titanic Palace-t választottuk. Egy kívülről gyönyörű belül férges almához tudnám hasonlítani. Hiába volt hatalmas, gyönyörű freskókkal,szobrokkal, rengeteg étteremmel, bárral, medencével felszerelve. Koszos evőeszközök, fertőtlenítő nélküli takarítás, lusta utálatos személyzet (tisztelet néhány kivételnek) jellemezte. A tengerpart... Hát azt felejtsd el, mert csak bokáig érő víz volt! A part rendezetlen, koszos, tele elhalt korall darabokkal és haltetemmel. Egy hét után mindannyian betegek voltunk. A gyermekünk kórházba is került. A Neckermann idegen vezetője semmi segítséget nem adott. Egyszerűen elérhetetlen volt. Még az első megbeszélésre sem érkezett időben.
Egy fakultatív kirándulásra tudtunk elmenni. Az oda minket kisérő idegenvezető Nour alig beszélt magyarul. A csoport két tagját ott akarta hagyni Karnak templománál mert nem érkeztek meg a megbeszélt időre. Semmit nem tudott az egyiptomi emlékművekről sem Egyiptom történelméről. Viszont magyarul kitűnően káromkodott! A Hatsepsut templomnál közölte, hogy a belső szentélyt nem tudjuk megnézni mert még nem takarították el a vért.... Azt hittük viccel. De kiderült, hogy néhány hónappal korábban fegyveresek szabályszerűen kivégeztek egy csoportnyi turistát.
Mindenütt felfegyverzett katonát láttunk élesített fegyverekkel ( AK, Skorpio.... stb) .
Alig vártam, hogy visszaérjünk a hotelbe! A fenn maradó néhány napban kis sem tettük a lábunkat onnan.
Hálát adtam az égnek amikor a Liszt Ferenc reptéren landolt a gépünk! Soha többet nem vagyok hajlandó betenni a lábam Egyiptom földjére!!!
#1989992013-02-14 13:38:16 Válasz a #198998. hsz-ra
Szia Kvalcsi!
Előre is köszönöm, hogy írsz majd Nekem a hotelről és Egyiptomról.
Tudom, hogy mikor mi megyünk már nagy a hőség, Párom volt már korábban Hurghadán szintén augusztusban.
Remélem javul addig a kinti helyzet és ti el tudtok menni az általatok tervezett kirándulásokra.